logo harre
logo pearl drums


Op 16 mei 2009 was het moment aangebroken waar we met z'n allen zo naar uitgekeken hadden, want het was tijd om aan de officiële uitvoering te beginnen van alle nummers die we met 1605 hadden ingestudeerd in de afgelopen maanden. Na de try-out van twee weken geleden hadden we er een goed gevoel over, maar tegelijk ook een gevoel dat het ook nog best wel wat beter kon. En dat gevoel bleek helemaal terecht.

Wat een fantastische dag... 's Morgens om 09.30 uur was ik aanwezig op de feestlocatie om aan de podiumbouw te beginnen. Maargoed, uiteraard begin je daar niet aan zonder een bakkie koffie... :) Het was dus goed 10.00 uur voor we begonnen en daarna was het een kwestie van op een ontspannen manier de boel inrichten en aansluiten. We hadden immers tijd zat, want waar we nu bij wijze van spreken de hele dag over konden doen moet normaal gesproken bij een optreden in een uurtje toch wel gedaan zijn. Dan zijn we uiteraard met veel meer mensen, maartoch...

Het opbouwen verliep vlot en aangezien er nauwelijks regen verwacht werd besloten we ook de complete backline maar vast neer te zetten. Met nog een aantal keren koffie en ook nog wat broodjes tussendoor was het uiteindelijk rond 15.00 uur dat ik naar huis vertrok, maar toen was ook echt bijna alles klaar. De basversterker van Arie bleek meerdere uitgangen te hebben en ik wist niet welke hij zou gebruiken en Stefan had z'n eigen spullen nog bij zich, maar voor de rest was alles klaar.

1605 podiumbow
Het podium: bij daglicht, niet ingericht, kaal en eigenlijk zonder sfeer...

1605 podiumbouw

1605 podiumbouw
We beginnen maar vast met wat spullen te gooien...

1605 podiumbouw
En dan gaat het vanzelf ergens op lijken...

1605 harre's pearl mmx
M'n kit staat hier bijna klaar voor gebruik.

Om 19.00 uur hadden we afgesproken met de hele club om de laatste dingen aan te sluiten enzovoort zodat we om 19.30 uur aan de soundcheck konden beginnen. Alles verliep goed, dus we waren mooi op tijd klaar toen de gasten binnen begonnen te druppelen. Wij hebben ons als band toen terug getrokken, zodat het echt een opkomst zou worden waarbij Willemien ons aan zou kondigen. Rond 20.30 uur begonnen we met de eerste set en tjonge, wat liep het allemaal lekker! Het leek wel of iedereen binnen de band zich speciaal voor deze gelegenheid had opgeladen ofzo, want natuurlijk waren er wat kleine foutjes maar voor de rest stond het echt als een huis.

1605 Arie achter een piano
Arie achter een piano????

1605 aart
Aart gaat er nog maar eens even op z'n gemak voor zitten.

1605 willemien arie stefan
Een beetje dollen moet kunnen...

1605 soundcheck
Maar dan is het toch echt tijd om aan het werk te gaan.

1605 soundcheck

1605 arie
Arie in actie.

Meer dan tevreden begonnen we dus aan de eerste pauze die ongeveer een kwartiertje duurde en daarna door met een tweede set die wat langer was dan de eerste. Ook hier vlogen we als band gewoon super doorheen en het enthousiasme sloeg blijkbaar over op het publiek, want die deden met z'n allen echt lekker mee.

1605 stefan
Stefan

1605 jan
We hebben de luxe van een eigen geluidsman: Jan.

1605 gig marjola
Een foto van de show met op de voorgrond de bruid die toevallig voorbij komt schuifelen...

1605 gig

1605 gig

1605 gig

1605 janneke
Zangeres Janneke.

1605 theo
Saxofonist Theo.

1605 arie aart
Pauze...

1605 pauze stefan harre arie aart
Stefan, Harre himself, Arie en Aart.

1605 pauze arie theo

1605 pauze aart jack petra arie
Aart, Jack, Petra en Arie.

1605 pauze arie petra

1605 pauze janneke nienke
Janneke en Nienke.

1605 pauze willemien petra
Willemien en Petra.

1605 pauze stefan

Toen we aan het vierde nummer van de derde set wilden beginnen kwam Willemien ineens het podium op dat we moesten stoppen. Een domper die min of meer al verwacht werd, want het was inmiddels even na 0.30 uur en aangezien alles buiten gehouden werd draagt het geluid natuurlijk een enorm eind weg. De politie was langs geweest nadat ze klachten hadden gehad uit de buurt en aan de ene kant kan ik me dat voorstellen, maar kun je dan binnen een dorp niet gewoon zelf even langs gaan als klagende partij? We zijn per slot van rekening niet onredelijk met z'n allen, maarja... Het was dus een kwestie van of heel zachtjes verder gaan of stoppen en uiteraard werd voor het laatste gekozen, want een band die lekker staat te spelen kan nu eenmaal niet echt heel zachtjes. We hebben daarna nog drie nummers gespeeld om de avond af te sluiten en daarna in ieder geval geen klachten meer gehad.

1605 theo

1605 stefan

1605 harre

1605 gig

Daarna moest alles natuurlijk ook nog opgeruimd worden en we besloten daarmee te wachten tot de meeste gasten weg waren. Het schiet immers niet op als iedereen nog vrolijk aan een drankje staat en je komt dan ineens met allerlei koffers en kisten er tussendoor rennen. Uiteindelijk was ik rond 03.00 uur weer thuis waar ik met een vreselijk goed en voldaan gevoel m'n spullen naar binnen sjouwde om vervolgens toch nog even nieuwsgierig naar de opnames te gaan luisteren waarna ik rond 05.30 uur m'n mandje maar in ben gedoken.

De opnames vielen op zich niet tegen en inmiddels staan alle foto's, filmpjes en opnames online voor de bandleden op de daarvoor bestemde plaats. Een aantal van de foto's zijn verwerkt in dit stukje en hieronder staan wat links naar nummers die we gedaan hebben. Ik moet er dan wel bij zeggen dat die op zich wel een aardig beeld geven, maar de opnames zijn gemaakt met losse microfoons achterin de zaal en die pikken het geluid natuurlijk net even wat anders op dan dat je er zelf staat. Maargoed, hieronder dus wat audio voorbeelden van een aantal nummers:

audio Gimme all your lovin'

audio Bitch

audio Sympathy for the Devil

audio Als ze er niet is

audio Ik wil jou

audio Walking by myself

audio Ridin' on the L & N

audio Always on the run

audio I've got the music in me


Arie vond het een goed idee om m'n fotocamera eens op zijn versterker te plaatsen en op 'filmen' te zetten. Qua audiotrack gaat het om dezelfde versie als hierboven, maar dan onder het filmpje gemonteerd omdat de audio van zo'n fotocamera gewoon niet om aan te horen is:


Stagecam: Sympathy for the devil


Okee, soms zijn er dingen niet helemaal afgesproken en sta je met net te veel mensen op het podium. Maarja, aan de andere kant: hoe meer zielen hoe meer vreugd en na vier repetities in verschillende samenstellingen en één gezamelijke try-out viel het zeker niet tegen. Op dit moment zijn de reacties van de bandleden in ieder geval heel positief en gaan we eens rustig rond kijken of er een vervolg mogelijk is in de vorm van een nieuw project...