logo harre
logo pearl drums


Eind 2008 kreeg ik de vraag of ik mee wilde werken aan een bruiloftsband. Huh? Ja, inderdaad... Maar dan niet het standaard bandje, maar gewoon lekkere muziek en niet het standaard werk wat er normaal op een bruiloft te horen is. Hmmzzz... In dat geval leek het me wel wat natuurlijk en zo begon er zich langzaam een hele club mensen bij elkaar te voegen die op een manier van 'Vrienden van Amstel Live' een eenmalig optreden zouden verzorgen op 16 mei 2009 en de band kreeg daarom al snel de naam 1605.

De basis van de band zou bestaan uit:
Aart: gitaar
Arie: bas en zang
Stefan: gitaar en zang
Jack: percussie, trompet, bass en zang
Ondergetekende: drums

Die basis zou dan aangevuld worden met:
Willemien: zang
Janneke: zang
Annabel: gitaar
Bart: sax
Theo: sax

Uiteindelijk vielen Annabel en Bart af en bleek Jack toch liever geen trompet te spelen om de blazersectie aan te vullen. Zo was 1605 een feit en begonnen we op 10 januari met de eerste repetitie. De repetities waren onderverdeeld in vier blokken van vier repetities die telkens in een andere samenstelling gedaan werden om te voorkomen dat bijvoorbeeld een zangeres of blazer de hele tijd bij een repetitie aanwezig zou zijn, terwijl er dan voor hem of haar maar één of twee nummers tijdens de repetitie gedaan worden. Praktisch werken, dat was het motto en dat werkte goed.

Inmiddels zijn we aangeland aan het einde van die vier blokken en hebben we dus met iedereen vier repetities gehad. Tijd voor een try-out zodat we in ieder geval één keer met z'n allen op het podium gestaan hebben voordat we aan het officiële optreden beginnen. In eerste instantie wilden we dat hier in Zaltbommel doen, maar dan is de kans natuurlijk groot dat een deel van de genodigden en het bruidspaar zelf ons al gezien zou hebben voor de bruiloft en dan is de verrassing er behoorlijk af. We kwamen uiteindelijk terecht in café het Uyltje in Gorinchem, een redelijk ruime kroeg waar één van de twee biljart tafels in de grond kan zakken en zodoende ruimte maakt voor een podium of wat dan ook. Een top locatie voor ons om de boel eens uit te proberen en dat gingen we op vrijdag 1 mei 2009 maar eens doen...

Achteraf kunnen we dus zeggen dat we per samenstelling maar vier repetities gehad hebben en om eerlijk te zijn bleek dat gisteren toch net even te weinig. Het was leuk, het was gezellig en er waren nummers die gewoon echt lekker liepen, maar er waren duidelijk ook probleemgevallen. Jammer, maar het is niet anders... Die laten we maar onder de categorie 'leermomenten' vallen, want blijkbaar moet je toch meerdere keren met iemand spelen om bij een optreden echt lekker uit de verf te komen.

Maargoed, voor mij begon de avond al rond een uur of vier 's middags, want toen was ik al bezig m'n spullen in te pakken, nog even wat eten, douchen en de deur uit. Rond een uur of zes hadden we bij de oefenruimte afgesproken om de PA in te laden en iedereen was mooi op tijd. Het licht zouden we grotendeels thuis laten en dat bleek maar goed ook, want we hebben zelfs van het deel wat we bij ons hadden geen gebruik gemaakt. De ruimte was er eenvoudig niet voor...

Sjouwen, opbouwen en soundchecken... Ik meen dat we daar even na negenen mee klaar waren en met name de soundcheck gaf nogal wat gedoe door het houten podium wat natuurlijk druk bezet was door de diverse muzikanten. Dat gaf in samenwerking met een nog lege kroeg nou niet echt het gewenste resultaat, maar toen we rond kwart voor tien begonnen met de eerste set was het ergste leed geleden. Een beetje warmdraaien terwijl onze geluidsman het geluid nog wat verder af kon stellen, en toen ging het dan toch wel een stuk beter.

Uiteindelijk waren we met twee pauzes tussendoor om kwart voor twee klaar en toen we bezig waren met het afbreken besloten we de auto's vast te halen omdat we alles daar dan gelijk in zouden kunnen zetten. Probleem... De binnenstad van Gorinchem is afgesloten met electronisch geregelde palen die uit de grond komen en die stonden dus mooi omhoog waardoor we het pleintje niet op konden. De eigenaar van de kroeg had wel een pasje, maarja... die was net even met de hond wandelen. Het afbreken van alle spullen en het inladen liep daarom nogal een beetje uit, maar dat mocht de pret op zich niet drukken.

Rond kwart voor vier ofzo stonden we weer bij de oefenruimte om alles uit te laden, nog een borreltje om de dag af te sluiten en een uurtje later was ik weer thuis. M'n spullen uit de auto, nog even achter de pc om wat van de opnames te beluisteren en ik was eigenlijk van plan om voor die paar uur niet meer naar bed te gaan, maar toen ik tijdens een telefoontje even lekker onderuit op de bank was gaan hangen beviel dat toch wel bijzonder goed... :-)

Al met al dus een leuke, gezellige dag en toch wel een geslaagd optreden gehad. Op dit moment is er wat overleg om eventueel nog een extra repetitie te doen om hier en daar wat puntjes op de i te zetten, maar de kans is naar mijn idee gewoon groter dat we vakantie hebben tot het optreden. Op zich is dat ook wel lekker, want na een avond van een uurtje of vier spelen is het toch wel lekker als je compleet opgeladen aan de volgende gig kunt beginnen. Maargoed, dat duurt allemaal nog wel even dus ik wacht het rustig af wat iedereen van plan is...

Foto's horen er natuurlijk ook bij zo'n avond:

opbouwen stefan try-out 1605 Gorinchem
Zoals altijd bij een optreden: sjouwen...

opbouwen gerrit harre try-out 1605 Gorinchem
Sjouwen...

opbouwen try-out 1605 Gorinchem
En nog eens sjouwen...

opbouwen try-out 1605 Gorinchem

opbouwen try-out 1605 Gorinchem

opbouwen try-out 1605 Gorinchem

ontspanning try-out 1605 Gorinchem
Tussendoor even een bakkie en een peuk.

soundcheck stefan try-out 1605 Gorinchem
Soundcheck...

soundcheck jan try-out 1605 Gorinchem
Jan, onze geluidsman.

soundcheck gerrit harre try-out 1605 Gorinchem

soundcheck arie try-out 1605 Gorinchem

soundcheck willemien janneke try-out 1605 Gorinchem

soundcheck stefan try-out 1605 Gorinchem

soundcheck arie try-out 1605 Gorinchem

soundcheck try-out 1605 Gorinchem

fan arie try-out 1605 Gorinchem
Fans van Arie.

fans arie try-out 1605 Gorinchem

fans arie try-out 1605 Gorinchem
Het is gewoon een complete fanclub... :-)

voorbereiding try-out 1605 Gorinchem
De allerlaatste voorbereidingen...

gig try-out 1605 Gorinchem
Spelen!!!

willemien try-out 1605 Gorinchem
Willemien.

jack try-out 1605 Gorinchem
Jack.

publiek try-out 1605 Gorinchem

arie try-out 1605 Gorinchem
Arie.

janneke try-out 1605 Gorinchem
Janneke.

willemien theo try-out 1605 Gorinchem
Willemien en Theo.

stefan try-out 1605 Gorinchem

janneke try-out 1605 Gorinchem

podium try-out 1605 Gorinchem

stefan try-out 1605 Gorinchem

janneke try-out 1605 Gorinchem

theo try-out 1605 Gorinchem
Theo.

willemien try-out 1605 Gorinchem

stefan try-out 1605 Gorinchem

arie try-out 1605 Gorinchem

podium try-out 1605 Gorinchem

jarige arie fan try-out 1605 Gorinchem
Jarige Arie fan :-)

aart try-out 1605 Gorinchem
Aart.

harre try-out 1605 Gorinchem
Harre himself...