logo harre
logo podium


Gospelrockband Ignition (1990 - 1996)

Het eerste vaste bandje waar ik in kwam was gospelrockband Ignition. Een bandje waarmee we eigenlijk door heel Nederland heen speelden met (zoals de naam al doet vermoeden) 'stevige muziek met een boodschap'. Het leuke aan dit bandje was dat we eigenlijk aan het pionieren waren omdat vrijwel niemand van ons eigenlijk ooit op een podium had gestaan.

De band bestond uit Margreet Koning (gitaar/zang), Anne van Weelden (bas/zang), Menno May (gitaar/zang), Bert van Ewijk (techniek), Christa van Tuijl (licht) en dan natuurlijk ondergetekende op drums. Heel leuk om te doen in ieder geval, zeker omdat het allemaal eigen nummers waren we speelden en muzikaal gezien een tijd waarin ik veel geleerd heb.

Foto's uit die tijd... De eerste foto is genomen tijdens een fotoshoot waarbij het de bedoeling was om een goede persfoto te maken. Tijdens het maken van deze foto hebben we echt mega lol gehad, maar hij is totaal mislukt waarbij we uiteraard de schuld bij de timing van de fotograaf leggen *grin*:

fail persfoto ignition


Uiteindelijk is deze wel ergens op een demo gekomen, meen ik:

foto ignition


Ondanks dat we in die tijd alleen op cassettebandjes op konden nemen heb ik het voor elkaar gekregen om een aantal opnames te digitaliseren:

audio Love

audio Answer in my life