logo harre
logo rockband kalamazoo


Op maandag 24 maart 2008 (tweede paasdag) speelden we met Rockband Kalamazoo voor het eerst in de nieuwe samenstelling met bassist en zanger Gijs van Son. De plaats: café Halosta in Aalst en kort door de bocht... het was LEUK!

Na het inpakken van alle spullen vertrokken we naar Aalst om daar tegen half zes aan te komen. Café Halosta bleek een gezellige kroeg waar een leuke, ontspannen sfeer hangt. André (de eigenaar) wees ons het deel van de zaal waar we zouden spelen en dat bleek ruimer dan verwacht. Achterin de kroeg zit een wand die open kan en zo wordt het een mooie grote ruimte die voor dit soort (muzikale) dingen heel geschikt is. We begonnen meteen met sjouwen en uiteraard leek het zaaltje op een gegeven moment meer op een magazijn dan op een kroeg met alle koffers, dozen en flightcases die we naar binnen brachten, maar we hadden de ruimte dus konden we lekker ons gang gaan. Het licht hoefden we niet op te bouwen omdat dat al in de kroeg aanwezig was en zo stond rond half zeven alles al klaar voor een korte soundcheck.

De soundcheck verliep vlot en daarna was het tijd om een hapje te eten. Lekker, gezellig zitten eten met z'n allen en dat is natuurlijk heel goed voor de ontspanning voor zo'n avond. We zouden al om half acht beginnen, maar omdat er nog niet al te veel mensen waren hadden we even overleg met André of het misschien handiger was dat we wat later zouden beginnen. Dat bleek niet nodig, want de mensen zouden toch wel binnen komen en dus gingen we even na half acht van start met de eerste set van tien nummers.

Het begin van een optreden is altijd wat onwennig voor mezelf op één of andere manier. Ik moet er altijd even in komen en dan loopt het pas echt lekker, maar omdat we van te voren even in een zaaltje boven de kroeg hadden gezeten had ik wat voorbereidingen kunnen treffen en dat bleek een goed plan geweest te zijn. De nummers gingen op zich goed en aan het einde van de eerste set hadden we een korte pauze van ruim een kwartier. Daarna gingen we meteen door met de tweede set die ook uit tien nummers bestond met daarna weer een pauze en daarna gelijk weer verder met de derde set die uit elf nummers bestond. Aan het einde speelden we ook nog een toegift en ook al twijfelde ik persoonlijk aan het aantal nummers, toch kwam het qua tijd allemaal perfect uit. Ik had namelijk het idee dat we te weinig nummers op de setlijst hadden staan, maar dat bleek dus niet het geval.

Daarna was het een kwestie van alles weer inpakken, in de auto's werken en op naar huis om daar alles weer uit te laden en alles bij elkaar waren we even na half één klaar voor zover ik me op dit moment kan herinneren. Vroeg eigenlijk, want op een zaterdag ofzo speel je altijd al tot één uur en moet daarna alles dus nog opgeruimd worden. Maargoed, de dag erna moest iedereen weer aan het werk, dus op zich was het helemaal niet verkeerd om vroeg klaar te zijn.

We mogen in ieder geval terug kijken op een goed optreden met ons bandje. Uiteraard waren er hier en daar wat foutjes, maar die werken we er nog wel uit en buiten het feit om dat we bij Halosta die jaar nog een keer terug mogen komen gaan we natuurlijk op naar het volgende optreden! Er moeten nog wat nummers worden toegevoegd aan de setlijst en hier en daar moeten er dus puntjes op de spreekwoordelijke 'i' gezet worden om het allemaal super te laten lopen, maar ik heb er echt vertrouwen in dat we dat voor elkaar kunnen krijgen. Dit soort dingen zijn in ieder geval zéker voor herhaling vatbaar...

stefan teeffelen gerrit willigen rockband kalamazoo aalst
Tijdens het eten was er nog tijd voor ontspanning...

aart vroegop rockband kalamazoo live halosta aalst
Maar daarna moesten we vol aan de bak...

gijs son rockband kalamazoo live halosta aalst

gerrit harre rockband kalamazoo live halosta aalst
Ontspanning in de pauze.

stefan teeffelen rockband kalamazoo live halosta aalst
En weer het bandje in actie...

harre gerrit rockband kalamazoo live halosta aalst

rockband kalamazoo live gijs stefan halosta aalst

rockband kalamazoo live stefan gerrit aalst halosta