logo harre
logo podium


Mischief (2010)

Begin april 2010 startte ik bij het voormalig Mischief in Veghel. Een band met allemaal eigen werk in de stijl van het oude Van Halen, Vengeance en het huidige Chickenfoot. Oftewel: gewoon lekker rammelen. Officeel was de band in 1990 opgericht door zanger Renee Hurkens en bassist Twan Gijsbers. Daar werden gitarist Roel Verhulsdonck en drummer John Bernards aan toegevoegd en in deze samenstelling ging het lekker met deze band, tot ze op een punt kwamen dat Roel de band moest verlaten, Gert Nijboer zijn plaats in nam en er daarna ook een aantal wisselingen achter de drums waren. Ondanks dat ze muzikaal hele lekkere dingen afleverden bleek de gouden combinatie niet gevonden te kunnen worden en ging de band op zwart.

In 2010 troffen de leden van het eerste uur elkaar weer en vonden het tijd voor een soort van reŁnie. De drummer was de eerste die afhaakte en via een online advertentie kwam ik in aanraking met Renee. We hebben een paar leuke repetities gehad, maar toen Twan ook afhaakte als oudgediende was voor Renee de maat vol en stopte eind juni 2010 de hele band. Naar mijn idee erg jammer, want muzikaal gezien had deze band echt wel potentie maar ja... zoals in elk bandje moeten de neuzen dan wel dezelfde kant op staan.

Ook al was de tijd dat we actief zijn geweest bijzonder kort, toch zou deze band voor mij zowel als drummer als persoonlijk van grote waarde zijn. Ik had immers jaren achter elkaar niks anders dan covers gespeeld en op die manier eigenlijk maar een beetje mee zitten tikken. Bij Mischief werd ik na jaren weer getriggerd om muzikaal eens ťcht m'n best te doen om iets goeds neer te kunnen zetten als band. Dat motiveerde eigenlijk alleen maar en daarnaast vond ik bij Roel niet alleen een muzikale klik, maar ook een klik als mens en die combinatie is me gewoon erg veel waard. Dat hier dan ook een vervolg aan zat, was op zich helemaal niet zo verwonderlijk...