logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Maandag 25 april 2011 - Paasweekend:
Het is de afgelopen dagen echt ongekend mooi weer en ook dit weekend is het gewoon helemaal fantastisch. Lekker dingen buiten doen, zou je dan zeggen maar ja... Ik ben zaterdag het weekend begonnen met binnen zitten, want er stond een repetitie gepland met Hello George in Eindhoven. Het was even vreemd om zo kort na het optreden van donderdag alweer in de oefenruimte te zitten, maar we zijn lekker bezig geweest en hebben hier en daar nog wat puntjes op de i kunnen zetten.

Verder bestond het weekend eigenlijk voor het grootste deel uit lekker thuis rondhangen. Niks moet en gewoon een beetje aanrommelen is zo af en toe toch wel érg lekker moet ik zeggen, en op die manier heb ik voor m'n ontspanning kunnen zorgen en is er in en rond het huis toch nog het één en ander gedaan.

Donderdag 21 april 2011 - Optreden Hello George:
Soms gaan dingen ineens sneller dan je verwacht, want vandaag stonden we met Hello George ineens te spelen in The Rambler, een muziek kroeg in Eindhoven. Er werd daar een open podium georganiseerd, er was een band uitgevallen en zo kwamen ze bij ons met de vraag of wij niet een half uur tot drie kwartier wilde spelen. Antwoord: natuurlijk!

Maar goed, of we er nou al echt klaar voor zijn... Het was leuk, liep lekker maar hier en daar ging het toch nog wel aardig mis. Allemaal dingetjes die we door naar elkaar te luisteren wel op konden vangen, maar op een podium spelen is nu eenmaal heel wat anders dan in een oefenruimte. Eenmaal thuis nog even naar de opnames zitten luisteren en die bevestigen wat mij betreft het gevoel van deze avond. Op naar de volgende... :-)

Maandag 18 april 2011 - Weekend update:
Het weekend begon vrijdag goed: mooi op tijd thuis en eigenlijk direct aan het rennen geslagen om de boodschappen in huis te krijgen, want de zaterdag beloofde nogal een druk dagje te worden en... dat kwam nog uit ook.

Aan het einde van de ochtend reed ik naar Eindhoven voor een repetitie met Hello George. Daar moest een keus gemaakt worden, want we hebben wat plannen om een demo op te gaan nemen maar ons eerste optreden zit er ook aan te komen en tja... waar ga je dan de nadruk op leggen bij een repetitie? Er werd voor het laatste gekozen en zo werkten we op het gemak alle nummers nog eens door. Aan het eind van de middag samen met Ed nog even een pizza naar binnen gewerkt en daarna was het hoog tijd om te vertrekken naar Geldrop voor een gig met PV and The Heartbeats.

Bij Muziek Kaffee "De Kroeg" in Geldrop werd een avond georganiseerd voor de Geldropse Amerikanen Klub (GAK) en deze gig kwam op korte termijn op ons pad, maar voor PV and The Heartbeats is dat uiteraard geen probleem en zo verzamelden we tussen 18.30 uur en 19.00 uur bij "De Kroeg" in Geldrop.

"De Kroeg" is een gelegenheid waar je als band goed kunt komen, want na een warm welkom bleek de sfeer gewoon heel gezellig. Ook muzikaal gezien hebben ze het er goed voor elkaar, want er is niet alleen een leuk podium wat vast in de kroeg staat maar ook qua PA en licht doen ze hun naam als "Muziek Kaffee" toch echt wel eer aan.

Het opbouwen verliep vlot, Frank was weer mee als geluidsman en die had de soundcheck ook snel voor elkaar dus konden we daarna nog even op het gemakje rondhangen om rond 21.30 uur aan de eerste set te beginnen. Bij de tweede set schoof Rob spontaan even aan om drie nummers mee te doen op zijn steel gitaar en aan het eind van de avond konden we toch weer terugkijken op een gezellige, geslaagde avond.

Special thanks to:
- Het team van "De Kroeg" voor de warme ontvangst in een goede sfeer.
- Frank voor het verzorgen van het geluid. Het was niet alleen in de zaal, maar ook op het podium (weer) helemaal top!
- Marlies voor het verzorgen van de PR en allerlei aanverwante zaken voor dit optreden.

Zondag was er weinig tijd om uit te slapen, want 's middags had ik een afspraak in Den Haag en 's avonds zou ik nog even een bakkie gaan doen in Delft. Aan de ene kant is het misschien logisch om dit soort dingen te combineren, want je bent dan toch in de buurt maar het bleek in de praktijk toch niet zo handig. In Den Haag liep het vanwege de gezelligheid al snel uit en daardoor werd het bezoekje in Delft kort maar krachtig. Maar goed, dat had gerust wat langer mogen duren maar ja... dan moet je maar zorgen dat je er op tijd bent, toch?

Na een druk, lang weekend en een kort nachtje begon vanmorgen de werkweek weer en dat viel op zich niet tegen, alleen liep het vandaag voor geen meter. Veel moeten wachten bij klanten enzo, maar ja... helaas hoort dat er af en toe gewoon bij en moet je het dan onderweg maar nemen zoals het is. Uiteindelijk was ik toch nog aardig op tijd thuis en nu is het zaak om op tijd m'n mandje op te zoeken...

Zondag 10 april 2011 - Optreden PV and The Heartbeats:
Een gig in onze hometown waar we met z'n allen behoorlijk naar uitkeken en achteraf bekeken bleek het alle moeite weer dubbel en dwars waard geweest te zijn.

Voor deze gelegenheid hadden we onze eigen geluidsinstallatie mee, dus waren we aan het begin van de avond al druk aan het sjouwen om vervolgens de mega reis *grin* te ondernemen naar het voetbalveld. Daar werd net de laatste hand gelegd de decoratie van het clubgebouw en wat hadden ze er een werk van gemaakt... Het feest was namelijk geheel in de stijl van de jaren 60 en die sfeer proefde je eigenlijk direct als je binnen kwam.

Het opbouwen van de backline en PA verliep eigenlijk heel erg soepel en dat was mede te danken aan Frank die voor deze gelegenheid mee was als onze geluidsman. De kans dat je deze man vaker bij ons aan zult treffen is groot, want niet alleen alle spullen stonden in een mum van tijd werkend op z'n plaats maar ook het geluid op zich had hij snel voor elkaar en het klonk als een huis.

Toch verliep de eerste set voor ons wat moeizaam, maar eenmaal op gang kwam ook het publiek los en werd het gewoon een vreselijk toffe avond. De sfeer binnen de band was top, het publiek wat massaal gehoor had gegeven aan de dresscode voor de jaren '60 was top en dan hoef je het als band natuurlijk eigenlijk alleen maar muzikaal even af te maken.

Een deel van de eerste, maar met name de tweede set werd daarom ook een soort toetje voor dit feest wat het echt helemaal af maakte en na afloop konden we de boel met een goed gevoel weer afbreken en inpakken. Het einde van de avond was voor ons als band nog niet in zicht, want we hadden nog wel zin om een hapje te gaan eten en na een soort van afterparty scheelde het weer niet veel of het werd alweer licht buiten. Conclusie: het was gezellig, we hebben goed gewerkt en nu... op naar de volgende gig!

Zondag 3 april 2011 - Weekend update:
Gisteren was eigenlijk best wel een leuke ontspannen dag, met 's avonds een etentje in Oosterhout. Ik weet niet wat het is, maar ik vind uit eten gaan wel zo vreselijk gezellig. Je krijgt op je gemak de kans om een beetje bij te babbelen en het restaurant hoeft wat mij betreft niet eens zo vreselijk chique te zijn, als de bediening en het eten allebei maar goed zijn. Gisteren viel dat dus allemaal behoorlijk op z'n plaats en ach ja, dat het dan weer eens laat wordt voor ik in m'n mandje lig is dan toch echt bijzaak.

Vandaag bestond de dag voor een deel uit een repetitie met PV and The Heartbeats. Tenminste, dat was het plan want in de praktijk kwam het er op neer dat ik er zo'n beetje de hele dag mee kwijt was. Buiten het muzikale deel om was er natuurlijk veel meer gein en ongein om over te babbelen en zijn plannen voor de toekomst ook wat meer uitgewerkt.

Eenmaal thuis kon ik ook weer aan de bak om wat optredens in goede banen te leiden. Ik ben hierin afhankelijk van anderen en dat is op zich wel jammer, want het maakt het maken van een goede planning wat lastiger. Maar ja, lastiger wil natuurlijk niet zeggen onmogelijk...

Vrijdag 1 april 2011 - Conductive Matter en FE11:
Gisteren hadden we een repetitie met Conductive Matter. Ik was lekker op tijd, maar wist het door allerlei dingen die toch nog op m'n pad kwamen nog voor elkaar te krijgen om net te laat te komen. Maar ja, op zich niet wereldschokkend laat dus wat dat betreft was er weinig aan de hand. Het liep in ieder geval lekker en we hebben deze keer definitief wat dingen af kunnen ronden.

Verder... vandaag 1 april, de dag bij uitstek waarop veel mensen mega voor de gek gehouden worden. Op zich heb ik er gelukkig weinig van meegekregen, maar wat wel geinig was dat er op diverse plekken op internet werd gesproken over FE11. Iets wat helemaal geweldig moest zijn en nóg beter dan FE10 van vorig jaar. De grap: het gaat hier echt helemaal nergens over.

FE staat in dit geval voor 'fantasy event' en als veel mensen binnen sociale netwerken zich daar mee bezig gaan houden lijkt het natuurlijk heel wat en degenen die niet weten waar het over gaat vragen zich af wat ze missen of gemist hebben. De meest bizarre dingen kwamen in ieder geval voorbij en ik heb me dan toch echt rot gelachen op deze 1 april. Een goede manier om het weekend te beginnen in ieder geval... :-)