logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Woensdag 17 april 2013 - Pfff...
Vanmorgen vroeg vertrokken, snel geladen en de hele dag aan het rommelen geweest om uiteindelijk toch nog een klusje te kunnen laden en dat nog te lossen bij een klant. Na goed 500 km trappen sta ik daar voor de deur en... was dat niet klaar. Alweer niet, want het is al de zoveelste keer dat ik daar voor niks sta en in dit geval dus voor niks aan het jagen geweest ben. Dat geeft een slecht gevoel... Eerst maar eens wat positieve energie opdoen en een hapje eten maken.



Zondag 14 april 2013 - PV and The Heartbeats in Gerwen.
Gisteren hebben we met PV and The Heartbeats min of meer spontaan een optreden gespeeld bij Harley Davidson Club Gerwin in het Brabantse Gerwen. Het was nogal kortdag, want pas in de loop van donderdagavond was Peter aan het rondbellen geweest of we zin en tijd hadden om te spelen. Er zou daar een zanger komen, maar die had zich op het laatste moment afgemeld en tja... spelen is sowieso leuk dus gaan!

Bij binnenkomst was de sfeer gelijk al goed en voor een band is het toch wel lekker als je jezelf ergens thuis kunt voelen. Na wat drinken en opbouwen zijn we begonnen en verspreidt over de avond hebben we wat korte sets gedaan. Sets die in het begin wat rommelig waren, maar daar wisten we korte metten mee te maken en achteraf gezien zijn we met een goed gevoel naar huis gegaan. Op naar de volgende gig!

Vandaag was het tijd om deze site eens onder handen te nemen omdat er hier en daar verouderde info aanwezig was en ook afbeeldingen stonden die er helemaal niet meer toe doen. Op diverse punten is de boel dus bijgewerkt, al zal de lezer van alleen dit gedeelte daar op zich niks van meekrijgen.

Wat ik vandaag ook tegenkwam via Facebook is de onderstaande video en... wat heb ik gelachen. Het gaat om een stuk uit een Belgisch programma wat Foute Vrienden heet en waarbij vrienden elkaar de meest maffe dingen laten doen. In deze aflevering hebben ze één van die vrienden opgegeven voor een auditie van So You Think You Can Dance. Het is uiteraard een totale verrassing en 'het slachtoffer' heeft zelfs geen idee welke muziek zijn vrienden hebben uitgekozen. Nou ja, check de onderstaande video maar eens...



Dinsdag 9 april 2013 - Foto's Kempensessie 2013.
Inmiddels zijn er wat foto's online verschenen van het optreden wat we met Hello George deden op zondag 31 maart tijdens de Kempensessie 2013 in Steensel. Een verzameling ervan staat hieronder:

hello george kempensessie 2013: ons podium

hello george kempensessie 2013: on stage

hello george kempensessie 2013: harre

hello george kempensessie 2013: leon

hello george kempensessie 2013: ed en fons

hello george kempensessie 2013: on stage

hello george kempensessie 2013: ed on diddley bo

hello george kempensessie 2013: fons

hello george kempensessie 2013: on stage

hello george kempensessie 2013: ed on diddley bo

hello george kempensessie 2013: harre

hello george kempensessie 2013: on stage

hello george kempensessie 2013: fons

hello george kempensessie 2013: leon

hello george kempensessie 2013: on stage

hello george kempensessie 2013: ed on diddley bo

hello george kempensessie 2013: harre

hello george kempensessie 2013: on stage


Maandag 8 april 2013 - Hello George @ The Rambler.
Afgelopen zaterdag nog even een laatste repetitie gehad die gericht was op dit optreden en zondag stonden we met z'n vieren weer op het podium van The Rambler. Dit allemaal in het kader van Hete Bliksem, een reizend mini-festival wat georganiseerd wordt door Voncken Events uit Eindhoven. We waren misschien iets te enthousiast toen we rond half zes in de middag aan onze set konden beginnen, want na een line-check van de individuele instrumenten vonden we een soundcheck niet meer helemaal nodig. Tenminste, omwille van de tijd hebben we die overgeslagen.

Achteraf had ik voor mezelf zoiets van: hadden we die paar minuten toch maar genomen, want de monitor stond voor mij niet helemaal lekker afgesteld en helemáál achteraf hadden we ook nog speeltijd 5 minuten over. Het leermoment: de rust erin houden en gewoon je ding doen. Maar ja, met de Kempensessie van vorig weekend nog in het achterhoofd is dat er misschien even bij in geschoten. Het was in ieder geval leuk om te spelen in Eindhoven: het liep lekker en er was voldoende publiek aanwezig.

Een tijd terug plaatste ik al deze foto:

hello george repetitie: ed met diddley bo


De beschrijving die daarbij hoort is iets van: Ed met z'n zelf gemaakte Diddley Bo. Voor de Seasick Steve set had hij deze in elkaar gezet omdat Steve dit soort dingen ook gebruikt en in het geval van Ed bestaat het ding letterlijk uit een stuk schuttinghout. Het ding heeft inmiddels al wel wat kleurtjes gekregen, dus hij ziet er inmiddels wat anders uit dan op de foto, maar ik wil je het nummer wat we met deze 'gitaar' doen toch niet onthouden. Het gaat dan om "Can't teach an old dog new tricks" en is van de al eerder genoemde Seasick Steve, waarbij Ed de slide partij speelt op z'n eigen brouwsel:



De audio is opgenomen met de interne microfoons van een Zoom H4 die ergens achterin de zaal op een tafeltje lag. Op zich zitten er wel wat dingetjes in en de kwaliteit van de opname is niet geweldig, maar het geeft wel een beeld van hoe het ongeveer klonk.

Wat me zelf steeds weer opvalt is het ongedwongen sfeertje wat binnen deze band hangt. Het hoeft niet perfect, als we maar lol hebben. Daar komt het ongeveer op neer en dat maakt eigenlijk gelijk al korte metten met allerlei perfectionistische toestanden waarbij bandleden elkaar soms bijna in de haren vliegen. Gezellig repeteren en leuke optredens neerzetten, dat is kort samengevat het streven en... in allebei worden we steeds beter *grin*

Donderdag 4 april 2013 - Soort van week update.
Afgelopen maandag (2e paasdag) was een soort van relax dag. Het enige wat ik gedaan heb is m'n auto gewassen, want die zat echt compleet onder de vogelpoep. Het bleek een goede dag om dat eens te doen, want in de middag was het in het zonnetje ondanks de nog steeds koude oosten wind best uit te houden. Verder een beetje achter de pc zitten rommelen en al doende kwam ik deze video nog tegen waarvan ik nog geen melding had gemaakt:



Het gaat in dit geval om het nummer Faster van Within Temptation en met de video was het eigenlijk de bedoeling de diverse instellingen en dergelijke van de microfoons te testen. Over de opname op zich ben ik niet helemaal tevreden, al klinkt hij over het geheel genomen niet onaardig.

Dinsdag weer aan de slag en de week begon goed, want er bleek geen heftruckchauffeur aanwezig. Dan zelf maar op de truck en m'n auto geladen. Op zich niet zo'n probleem en het is ook niet voor het eerst dat ik zelf aan het rommelen ben, maar het is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. De dag erna was het hele probleem overigens opgelost. Qua werk is het een hectische week tot nu toe: op zich leuke ritten, maar veel adressen en dan moet de drukste dag blijkbaar nog komen.

Verder ben ik weer helemaal gelukkig met een compleet setje oordoppen. In de zin van gehoorbescherming dan... Een tijdje geleden had ik de doppen thuis eens goed schoon gemaakt voor ik naar Eindhoven ging voor een repetitie, maar daar aangekomen bleek het mapje waar ze in zitten open te zijn en was ik m'n rechter dop kwijt. Die dingen worden op maat gemaakt dus je kunt niet even naar een winkel om een nieuwe te halen, maar inmiddels is het setje dus gelukkig weer compleet. Afgelopen zondag na het optreden kon ik het toch weer behoorlijk merken dat ik in de herrie had gezeten en ik ben nu al blij voor de repetities en optredens in de toekomst :-)