logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Maandag 28 april 2014 - Great White.
Af en toe kom je al surfend over het internet gave dingen tegen en Great White is zo'n voorbeeld. Een gaaf bandje uit het jaar nul wat hier en daar rock weet te maken zoals de bedoeling is. Check 'Dessert Moon':



Zondag 27 april 2014 - Goed weekend.
Terug kijken kan altijd, maar het is wel zo mooi als dat ook kan op iets leuks en dat was het afgelopen weekend wel volgens mij. Zaterdagochtend had ik met de nieuwe buurman afgesproken om een nieuwe schutting te plaatsen omdat de oude helemaal verrot was. Toe ze nog niet in dat huis zaten was het op zich niet zo'n probleem omdat er een stel hele grote coniferen aan de andere kant stonden en die hielden de boel min of meer overeind. Om licht en ruimte in de tuin te krijgen hebben ze die bomen er uit gehaald, maar toen zakte ook direct de schutting in elkaar.

Wat eigenlijk gewoon aangaf hoe slecht die was, maar ja... die stond er al toen ik hier kwam wonen en ik kan dus wel stellen dat die minimaal 20 jaar oud is geweest. Om wat oude herinneringen naar boven te halen: zo zag het er uit toen ik hier in 1995 kwam wonen:

begin van de tuin make-over


Het onkruid maakte indertijd plaats voor een grasveld met een border er omheen, maar de schutting bleef en nog veel later (2011, check hier de details) werd alles onder handen genomen maar de schutting? Die bleef nog steeds:

fase 6 van de tuin make-over


Het gezaaide grasveld wat hier net een beetje naar boven kwam is inmiddels een mooi groen matje geworden, de bodembedekkers doen hun werk en ik was verder helemaal happy met de tuin tot het moment dus dat de coniferen verwijderd waren en de schutting echt letterlijk om viel. Nu moet ik er wel direct bij vertellen dat ik blij ben met m'n nieuwe buren. Het is altijd maar afwachten wie er naast je komt wonen als de boel te koop komt te staan en hoe je daar dan mee overweg kunt, maar tot nu toe gaat dat allemaal echt super. Gewoon chill op een normale manier met elkaar om gaan en dan gaat het eigenlijk allemaal vanzelf.

Maar goed, om op die schutting terug te komen: het maakt me eigenlijk niet zoveel uit wat er staat, als er maar iets staat. De honden lopen hier regelmatig achter in de tuin en de buurman heeft inmiddels een vijver gemaakt om Koi karpers in te gaan houden, dus het lijkt me handig die uit elkaar te houden. Zij hebben een schutting uitgezocht, ik ben blij met het uiteindelijke resultaat en die valt voorlopig niet om volgens mij...

nieuwe schutting 2014


's Avonds hadden we met Hello George een optreden in Maarheeze ter gelegenheid van de eerste Koningsdag. We waren er nooit eerder geweest, maar uit het contact wat we hadden met de organisatie leek dat ze het allemaal wel goed voor elkaar hadden en dat was ook echt zo. Goede ontvangst, we stonden buiten niet zomaar onder een party tentje, maar op een trailer, het geluid was qua apparatuur goed voor elkaar, de geluidsman was er één die wist waar hij mee bezig was en de sfeer was gewoon geweldig. Héél erg prettig dus allemaal en de kans is aanwezig dat we nog wel eens een keer die kant op gaan.

gretsch drumkit koningsdag maarheeze


Nu ik hiet toch over Hello George heb... De demo waar we en tijdje geleden mee bezig waren is af, maar ik heb nog niet de tijd gehad hier de resultaten te plaatsen dus bij deze. Een compleet overzicht inclusief foto's is ook terug te vinden in het menu Xtra.

audio Mary had a little lamb

audio Hard to handle

audio Plush

audio Texas Strut

audio Wild horses

audio Iedereen is van de wereld


Dinsdag 22 april 2014 - Een goed begin...
Afgelopen weekend was het paasweekend van 2014 en dat ben ik wat mij betreft super door gekomen: vrijdag een beetje om de deur aan het rommelen geweest en naar het gezellige Dwingeloo vertrokken. Zaterdag zijn we daar in de auto gesprongen om een paar huisjes in Groningen te bekijken en het is echt onvoorstelbaar wat een prijsverschil er in de diverse regio's van ons landje zit. Hieronder zo'n voorbeeld:

huis groningen


De mensen in de 'wat duurdere' regio's kunnen dit misschien beter niet lezen, maar het gaat hier om een huisje met 100 vierkante meter woonoppervlak (inhoud 300 kuub), een slordige 30 vierkante meter extra inpandige ruimte, alles bij elkaar ruim 30 vierkante meter aan externe bergruimtes en dat alles staat op een perceeloppervlak van meer dan 1130 vierkante meter eigen grond. Vraagprijs: 74.500 euro. En okee... ik geef direct toe dat je kunt zien dat er nogal het één en ander aan het huisje gedaan moet worden, maar voor dat geld kun je ook niet anders verwachten naar mijn idee. Feit is dat je met een beetje zoekwerk best iets kunt vinden wat betaalbaar en bewoonbaar is en waar je niet een halve verbouwing hoeft te doen om er überhaupt in te kunnen trekken. Je moet dan alleen wel van rust en ruimte houden.

Zondag was een mooie dag om de dierentuin van Nordhorn (net over de grens bij Denekamp) te bezoeken. De grootste reden voor ons om daar naar toe te gaan is dat ze er wolven hebben en om Siro daar eens mee te confronteren. De dierentuin is overigens voor Nederlandse begrippen heel goedkoop, maar voor kinderen ideaal om eens te bezoeken. Ze hebben er wel veel dieren, maar geen grote zoals olifanten en op zich is dat misschien ook niet zo gek als je jezelf bedenkt dat de dierentuin eigenlijk midden in een woonwijk ligt. Ergens op de dag waren we op zoek naar de runderen, maar helaas...

nordhorn rundweg


Okee, dat is té flauw... We kwamen wel deze bison tegen en het lijkt op de foto mee te vallen, maar dat beest is echt héél groot. Die kop is zo massief en ik schat dat hij in de hoogte toch zeker wel aan de 1.80 meter komt.

nordhorn bison


De wolven hadden we ook redelijk snel ontdekt, maar we konden er met de honden niet goed bij komen zodat ze elkaar niet alleen konden ruiken maar ook zouden kunnen zien. Eén van het stel wolven bleef maar terug komen naar de plek waar we stonden en aangezien de wind ook kun kant op stond was dat misschien niet eens zo gek.

nordhorn wolf

nordhorn wolf

nordhorn wolf


De voedertijd was minder spectaculair dan ik had verwacht, maar de verzorger vertelde dat ze de dag er voor veel meer vlees hadden gekregen. Ze hadden daarom niet echt honger en waren misschien zelfs wel een beetje lui. Maar goed, dat neemt allemaal niet weg dat het prachtige dieren zijn om te zien. Op de terugweg nog even lekker op het gemakje de tourist uit gehangen en toen was het zo weer avond. Tweede paasdag werd uiteindelijk een dag om lekker rond te hangen en niks te doen, kortom: vakantie te vieren en dat beviel eigenlijk best. Zo was het weekend eigenlijk alweer te snel voorbij gegaan en was het vanmorgen tijd om weer aan de slag te gaan.

Niet anders dan anders zou je zeggen, alleen bleek er niemand te zijn om te laden. Op zich niet zo'n probleem, want als het allemaal klaar staat kan ik de auto zelf ook laden en dat werd dan ook uiteindelijk het plan. Al met al kon ik toch nog mooi op tijd weg en na wat drukte in de ochtendspits liep het allemaal als vanzelf. Tenminste, tot bij de laatste klant want daar wilde ik achteruit een inrit gebruiken om te keren en zag daarbij een lage uitstekende dakgoot over het hoofd. Stom, want het ding hing er toch écht al toen ik aan kwam rijden. Maar ja, schadeformulier er bij en als het goed is wordt alles keurig geregeld. Het is alleen zo jammer dat het toch een klote gevoel geeft en om op de titel terug te komen: als een goed begin het halve werk is, dan heb ik deze week nog behoorlijk wat te doen.

Donderdag 17 april 2014 - De werkende toerist.
Chauffeur beroepsgoederenvervoer, dat klinkt best wel deftig maar gewoon vrachtwagenchauffeur is wat mij betreft beter. Op zich een serieus vak natuurlijk waarbij je altijd 100% bij de tijd moet zijn en je verantwoording moet kennen, maar aan de andere kant ben je een soort van werkende toerist. Het zijn lange dagen en het is vaak hard werken, maar je komt op plaatsen waar je anders nooit zou komen en als je dan in de gelegenheid bent om even in het rond te kijken kun je naar mijn mening nog best genieten onderweg. Vandaag was zo'n dag: ik zat een beetje in de Noordoostpolder rond te sturen en dan kom je dit tegen...

schotse hooglanders vollenhove


En als we het dan over dorpjes hebben die rust uitstralen, Dedemsvaart is daar heer en meester in:

dedemsvaart


Het is alleen zo jammer dat de camera van m'n mobiele telefoon geen super mooie foto's maakt, want in werkelijkheid ziet het er allemaal veel mooier uit. Maar goed, je kunt niet alles hebben. Anders zou ik van de titel van vandaag het woord 'werkende' wel weg kunnen laten en met een goede camera op stap kunnen gaan, maar dat lijkt me nou vanuit m'n werkgever gezien ook weer niet helemaal de bedoeling.

Maandag 14 april 2014 - Gaaf weekend.
Het was even doorbijten afgelopen vrijdag, maar na afloop van de werkweek kon ik nog met de laatste restjes energie hier rond de deur het één en ander voor elkaar krijgen en toen was het écht weekend. Een weekend dat zaterdag begon met een repetitie met Hello George en daar zijn we bezig geweest met een paar sets voor het komende optreden. Dat was hier en daar even een beetje zoeken naar nummers die wat in de vergetelheid geraakt waren, maar dat kwam allemaal goed en (ik zou bijna zeggen: uiteraard) het was weer ouderwets gezellig. De middag was in ieder geval om voor ik het in de gaten had en dat is natuurlijk een goed teken.

Zondag stond er een meeting met het Parkfeest team op het programma en daar hebben we te horen gekregen wat de nieuwe opzet gaat worden. Het festival kampt al jaren met het probleem dat de betalende bezoekers het voor een deel af laten weten en daarnaast is het weer de afgelopen jaren ook niet geweldig geweest. Dat resulteert direct in een veel mindere omzet van de bars en dus ook in de inkomsten voor het festival. Nu is het een stichting die zich inzet voor alle verenigingen in Oosterhout, dus de opbrengsten worden toch weg gegeven.

Ik bedoel daarmee te zeggen dat het er in wezen niet om gaat een commercieel festival in elkaar te zetten waar zoveel mogelijk geld aan verdiend kan worden, maar op het moment dat de kosten hoger zijn dan de baten schiet het natuurlijk niet op. Wat dat betreft hulde voor alle vrijwilligers die zich ook dit jaar weer inzetten voor het festival, want in het voorbereidende traject hebben ze het toch voor elkaar gekregen om dit jaar weer een weekend met allerlei culturele activiteiten op te zetten. Dat betekende wel dat er fors bezuinigd moest worden, maar ja... we zijn hier in Nederland bijna niet anders gewend *grin* Maar goed, serieus: ik vind het mooi dat mensen de schouders er weer onder hebben gezet en een plan hebben bedacht waardoor het toch allemaal door kan gaan.

Voor ons als team betekent het dat er nogal het één en ander gaat veranderen en dat begint al in de basis, want we hebben om te beginnen een nieuwe teamleider. Ze draait al jaren mee, kent de klappen van de zweep en weet hoe het team werkt dus wat dat betreft is er op zich niks aan de hand, maar door alle veranderingen binnen het festival zal de aanpak bij ons ook anders worden. Sommige taken worden minder, terwijl we er andere taken bij krijgen maar ik zie het allemaal bijzonder positief in en kan bijna niet wachten tot we met de complete ploeg weer aan het werk zijn in het park om het alle artiesten naar hun zin te maken en ze te helpen waar we kunnen.

Woensdag 9 april 2014 - True...
personality vs attitude


Dinsdag 8 april 2014 - Bewust.
Op zich ben ik me redelijk bewust van een hoop dingen, maar naar aanleiding van een goed gesprek wat ik vorige week had over écht bewust met iets bezig zijn ben ik een voorbeeld gaan volgen: doe elke dag minimaal één ding bewust.

Waar komt dat vandaan? Nou, aan de dag van vandaag gaat de wereld zo snel en min of meer wordt er van je verwacht dat je meedoet en anders lig je eruit. Dat is wat zwart/wit, maar je snapt de bedoeling denk ik wel. Het gevolg van al die snelheid is dat je als mens op een soort van automatische piloot gaat leven en allerlei dingen onbewust doet. Om maar een voorbeeld te geven: opstaan, zorgen voor jezelf, voor je partner, voor je kinderen, werk, thuis komen, eten maken, misschien nog even sporten of wat dan ook en de dag is al weer om. Een dag waarop je misschien wel duizenden dingen gedaan hebt cq handelingen verricht hebt, maar heb je die ook bewust gedaan of gaat zo'n dag voor een groot deel aan je voorbij? En als je al over de laatste vraag al na moet denken: is dat dan eigenlijk niet zonde? Om maar even heel zwart/wit verder te gaan leef je eigenlijk niet eens als alles langs je heen gaat en wat is dan de meerwaarde van ons bestaan? We zijn dan geen mensen maar een soort robots die geprogrammeerd hun ding doen en dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Voor mij viel vandaag de keus op eten. Nah, wat kun je daar nou bewust aan doen? Best veel eigenlijk, want in mijn geval moet ik zelf m'n potje koken en dus ook m'n eigen boodschappen in huis halen. Daar begon het eigenlijk al want, ik was bewust naar iets op zoek waar ik heel veel zin in had en toen besefte ik mezelf ook ineens dat het eigenlijk bizar is hoeveel keus we hier in ons landje hebben. Als je in het één niet zo'n zin hebt, dan zijn er zoveel alternatieven om uit te kiezen terwijl er mensen genoeg zijn die de keus niet eens hebben. Nog sterker: waar niet eens eten op tafel komt omdat het er om uiteenlopende redenen gewoon niet is. Hoe gelukkig mag je jezelf dan prijzen als je bewust kunt (en mag) kiezen wat je gaat eten?

Al denkend over onze consumptie maatschappij bedacht ik me dat het wat dat betreft eigenlijk best mooi zou zijn om een stuk terug in de tijd te gaan en (voor een deel) zelf voor je eten te zorgen. Geen modeltuintjes meer waar alles op de millimeter nauwkeurig staat te bloeien, maar een stukje grond waar daadwerkelijk iets groeit waar je wat mee kunt of anders: waar je van kunt leven. Dus niet 'even snel boodschappen halen bij de supermarkt' maar op je gemakje kijken wat er uit je tuintje kan komen. Ruil voor mijn part een x aantal bloemkolen die je hebt staan tegen een kip bij de buurman en je hebt de meest verse bloemkool met een verse eerlijke kipfilet zoals je die zelden of nooit gegeten hebt.

Nu snap ik dat de ruimte ontbreekt om iedereen voor z'n eigen eten te laten zorgen, maar het gaat hier om het idee 'bewust' en daarmee om een vorm van onthaasting. Om wat eerdere voorbeelden nog eens aan te halen... Sta eens bewust op en geniet van het feit dat je weer een dag mag leven in plaats van zuchtend je bed uit te komen 'omdat het moet'. Geef die kleine eens bewust een knuffel als je hem of haar af zet op school en niet uit gewoonte of omdat je er gewoon snel vandoor wilt omdat je nog 'allerlei dingen te doen hebt'. Knabbel die appel nou eens een keer niet tussen je werk door weg, maar eet hem eens bewust. Beleef de smaak, bedenk jezelf eens waar dat ding vandaan komt en als je dan een zonnige boomgaard in gedachten voor je ziet eet dat al een stuk prettiger dan dat je hem zomaar weg zit te kauwen. Kijk eens bewust om je heen als je met wat voor vervoermiddel dan ook onderweg bent van A naar B: het maakt je wereld letterlijk groter en als je thuis komt, doe dan eens bewust de deur open en geniet van het 'thuis komen' want het is niet vanzelfsprekend dat je in die gelegenheid bent.

Kortom: dingen bewust doen zorgt naar mijn idee voor een rijker leven. Het laat je genieten van de mensen, situaties en dingen die je in je leven tegen komt en het is zonde om al die momenten voor vanzelfsprekend aan te nemen en/of in een sneltreinvaart voorbij te laten gaan.

Zaterdag 5 april 2014 - Muziek dingetjes.
Ik heb een mooie week achter de rug en als het over muziek maken gaat heb ik een mooi leven. Het is best hard werken af en toe, maar de muziek en de mensen in de bandjes maken het allemaal dubbel en dwars waard. Hello George gaat lekker met diverse optredens, met PV gaan we binnenkort ook weer actief aan de slag en hoe hard is het dan als je het nieuws van Thé Lau de afgelopen week te horen krijgt...

Thé (op het moment van dit schrijven 61 jaar) is zanger van The Scene, een Nederlandstalige band die inmiddels 35 jaar bestaat en vele zalen in Nederland en België plat speelde. Vorig jaar augustus constateerde men keelkanker bij hem en afgelopen week was hij bij Giel in de ochtendshow op 3FM en daar vertelde hij dat hij uitbehandeld is. Na allerlei chemo's die goed leken te gaan zijn er toch een paar cellen ontsnapt en die vormen in zijn linker long een bult ter grote van een knikker. De prognose is dat hij nog 6 tot 9 maanden te leven heeft...

Het traject wat dan volgt lijkt me aan de ene kant heel mooi, maar aan de andere kant misschien ook wel het zwaarste wat je mee kunt maken: de media dook er afgelopen week uiteraard bovenop en die moet je dan te woord staan en in dat verhaal komt dan naar voren dat er nog drie grote shows gepland staan die zoals het er nu uitziet gewoon door gaan. Het afscheid begint dan nu al een beetje, maar als je als artiest afscheid van je publiek moet nemen lijkt me dat echt érg zwaar. Aan de andere kant kan het juist ook de energie geven om er echt iets moois van te maken, maar als daar alle energie in gaat zitten is klaar naar mijn idee ook echt klaar.

Nu ben ik geen echte fan van The Scene om het zo maar te zeggen, maar ik bewonder Thé Lau wel als artiest en als mens. Neem nou buiten hoe hij met de huidige situatie om gaat zijn teksten en muziek: de teksten gaan als je ze leest bijna nergens over, maar met de muziek er bij en met zijn stem is hij in staat je te laten voelen wat de bedoeling van de woorden is. Woorden die uit z'n hart kwamen en niet op papier kwamen vanwege een commerciële reden, en dan ben je wat mij betreft een held.

Om hem zelf maar te quoten: "Ik hef het glas op jouw gezondheid, want jij staat niet alleen..."