logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 30 april 2018 - John Mayall.
John wie? Nou... die inderdaad, alleen gaat het daar niet om maar om het nummer 'Riding on the L&N' waarvan ik altijd dacht dat het van de Nederlandse band de Bintangs was. Fout, érg fout! Het origineel komt uit 1947 en is van Lionel Hampton, terwijl de Bintangs er pas in 1970 mee op de proppen kwamen.

Hoe goed ik de uitvoering van de Bintangs ook vind, of eigenlijk... vond... Hij haalt het nergens bij de live uitvoering van John Mayall met z'n Bluesbreakers, alleen heb ik niet kunnen achterhalen van wanneer deze opname is. Echt wáánzinnig... de feel, de ritmesectie die er als een treintje onder ligt en waar de gitarist(en) en zanger hun ding op kunnen doen en dat gewoon mega goed doen. Het zit er allemaal in, dus op deze muzikale maandag wat mij betreft een juweeltje: Ridin' on the L&N, zoals eerder al geschreven in de live uitvoering van die ene... John Mayal.


hello george Zondag 29 april 2018 - Hello George meets...
Het lijkt een soort serie te worden, want gisteren hadden we 'Hello George meets No Blue'. Of 'Hello George meets Herman Brood', het is maar van welke kant je het wilt bekijken. We stonden in ieder geval samen met No Blue in de 'Burcht van Haeften' in Haaften en deden daar een setje nummers van Herman Brood. Het was een prettige samenwerking, lekker gespeeld en daardoor alles bij elkaar weer een leuke met de band op het podium.

Voor zover ik uit m'n hoofd weet hebben we voorlopig niks staan en met de zomervakantie min of meer al voor de boeg is de kans klein dat daar verandering in gaat komen, maar er zijn zeker al wel plannen voor ná die periode. Daarover lees je uiteraard later meer als het één en ander definitief is, maar feit is dat we in mijn beleving lekker bezig zijn met deze club.


muzieknoot Maandag 23 april 2018 - Golden Earring.
Eén van de grootste, zo niet dé grootste rockband van Nederland en ik ben blij dat ik ze een paar keer live heb kunnen zien, dus vandaar vandaag ook een live uitvoering van hun grootste hit Radar love.


logo p daemen maasbree Zaterdag 21 april 2018 - Code 95.
Tussen alle kleurcodes voor het weer heb ik als chauffeur te maken met Code 95. Dat heeft niks met omstandigheden te maken, maar met een verplichte nascholing die je als beroepschauffeur elke vijf jaar dient te volgen. Het gaat om 35 uur cursus die aan het einde er voor zorgt dat je Code 95 krijgt bijgeschreven op je rijbewijs waardoor je mag blijven rijden. Voor ons is het rijbewijs zonder deze nascholing dus niet eens geldig! Vandaag is er bij ons op de zaak weer zo'n cursusdag geweest en in dit geval ging het om de module U23-1: digitale tachograaf en boordcomputer.

De tachograaf registreert eigenlijk alles wat je met een vrachtauto doet zoals wie er mee gereden heeft, hoe hard, kilometerstanden, landen waar je geweest bent, hoeveel uren je gereden en gewerkt hebt, hoeveel uren pauze en rust je gehad hebt en noem al dat soort dingen maar op. De data dient minimaal eens per drie maanden gedownload te worden en voor een periode van twee jaar beschikbaar te zijn voor controle van bijvoorbeeld de IL&T (Inspectie Leefomgeving en Transport). Zij zien met name toe op de handhaving van de rij,- en rusttijden en zijn op zich flexibel als het om kleine foutjes en overmacht gaat, maar ze kunnen ook met boetebedragen van duizenden tot tienduizenden euro's gaan strooien als de boel echt niet is zoals het hoort en... in mijn beleving terecht.

Het rijtijdenbesluit is er in eerste instantie voor mezelf, maar eigenlijk ook net zo goed voor een ander. Het is immers gewoon niet grappig als een chauffeur zit te sukkelen van vermoeidheid en op die manier een ongeval veroorzaakt wat heel eenvoudig te voorkomen zou zijn. Dat er dus goed op de registratie van alle uren gelet wordt is op zich een goede zaak, maar er zijn in de huidige digitale wereld ook kleine dingetjes die je als chauffeur onbewust fout kunt doen die uiteindelijk grote financiële gevolgen kunnen hebben en daar is dan uiteindelijk zo'n training op gericht. M'n huidige tachograaf is inmiddels bijna 10 jaar oud en we zijn qua techniek en werking inmiddels wat versies verder waardoor het hier en daar net even iets anders werkt dan ik gewend ben, dus de update van vandaag vond ik behoorlijk nuttig.

Veel van m'n collega's rijden inmiddels rond met een boordcomputer. Het gaat in ons geval om een los onderdeel van de auto en wordt kort samengevat ingezet om efficiënter te kunnen werken waardoor het administratieve werk uiteindelijk eenvoudiger zal worden en daarmee ook sneller zal gaan, al is dat natuurlijk niet van de ene dag op de andere voor 100% te implenteren. Het staat allemaal nog redelijk in de kinderschoenen, maar de ontwikkelingen gaan snel en ook al heb ik er op dit moment nog geen... ook dit was een nuttig onderdeel van deze dag. De kans is immers groot dat er in m'n volgende auto wel zo'n apparaat zit en je kunt dan alvast maar bijgebabbeld zijn over de werking ervan.

Wat me ook vandaag weer opviel was dat je jezelf wel trainer kunt noemen als je daar een papiertje voor haalt, maar dat wil nog niet zeggen dat je het ook daadwerkelijk bént. Net als bij de meesters en juffen van vroeger op school heb je aan de ene kant mensen die voor zo'n beroep in de wieg zijn gelegd en aan de andere kant heb je de mensen die op zich wel willen, maar net dat randje missen waardoor het eigenlijk... tja... sorry... gewoon niks is. Achteraf bekeken had ik met beide voorbeelde op school te maken en nu al een paar jaar tijdens deze trainingen is het eigenlijk niet anders: je moet met een bepaalde bevlogenheid iets te vertellen hebben en dat op zo'n manier doen dat het boeit, zodat je cursisten er ook daadwerkelijk iets mee opschieten en beide gevallen waren vandaag in mijn beleving aanwezig waardoor zoiets ondanks dat het je vrije zaterdag is toch een leuke en nuttige dag wordt. Iets wat ik bij voorgaande editie's die buiten de deur werden gehouden nog wel eens gemist heb en dan is een hele dag in de schoolbanken echt een héle lange dag.


het weer Donderdag 19 april 2018 - Heet!
Het voorjaar is nog niet zo heel lang geleden begonnen en vandaag zou volgens mij de boeken in gaan de warmste 19 april ooit, maar dat bleek officieel toch niet zo te zijn. Dat het warm was vandaag... dat zeker, want de ondanks dat het voorjaar is kwamen we wel officieel uit op de eerste zomerse dag van het jaar en daarbij moet de temperatuur boven de 25 graden komen in De Bilt. Die stond op het moment van dit schrijven op 27.4 en de onderstaande gegevens komen van een amateur weerman hier in de stad:

logo breaking news



muzieknoot Maandag 16 april 2018 - Game of Thrones.
Ehm... Muzikale maandag en dan ga ik het over een serie hebben? Ja en nee. De serie is geweldig, al heb ik nog wel 2 volledige seizoenen te gaan om die af te kijken, maar het gaat in dit geval om de begin tune van het programma. Normaal iets wat in een klassieke uitvoering echt wel bij de serie past, maar in het geval van vandaag zijn er wat gitaren aan toegevoegd om er een metal versie van te maken.

Je zou zeggen dat dit het nummer geen goed kan doen, maar in mijn beleving heeft deze muzikant het voor elkaar gekregen om het geheel wel 'steviger' te laten klinken én hij heeft de originele 'feel' weten te behouden waardoor het eigenlijk een cover is die toch wel iets toevoegd. Nieuwsgierig? Check het Game of Thrones theme van Skar Productions.


weekend Zondag 15 april 2018 - Weekend.
Heel veel bijzonderheden waren er niet afgelopen weekend, dus vat ik het op deze manier maar een samen. Gisteren hebben we weer een repetitie met Hello George gehad en daarbij zijn we specifiek bezig geweest met de set voor het komende optreden. Die zit er volgens mij wel lekker in, al zijn er altijd kleine dingetjes die mis gaan maar als team weten we die in de meeste gevallen zo op te vangen dat het niemand opvalt. Kortom: dat komt wel goed en... ik heb er zin in :)

Vandaag stond in het teken van schoonmaak, als je er toch een woord voor wilt verzinnen. Ik heb bijvoorbeeld de houtkachel eens flink onder handen genomen, want je zou verwachten dat je het ding stookt en daarmee klaar... maar niks is minder waar. Er bleek gelukkig alleen maar stof en geen roet in te zitten, dus op zich was het allemaal redelijk snel weer voor elkaar en ik kon op deze manier ook mooi weer even controleren hoe het met de verbranding staat. Gezien het stof en géén roet,- of creosootvorming is de verbranding nog altijd optimaal en zorgt op deze manier voor veel warmte en geen overlast. Kortom: goed bezig :)

Het voorjaarszonnetje heeft zich al een paar keer laten zien, maar de afgelopen dagen schiet het niet zo op. Toch was het met een temperatuur van 18 graden erg lekker om even buiten de tuinset schoon te maken en ik kan melden dat het écht wel nodig was. De oppervlakte van het tafelblad bestaat uit iets wat op heel grof schuurpapier lijkt. Op zich is dat erg handig, want dingen glijden er nooit zomaar af maar de troep van wat bomen om het huis in combinatie met wat vocht zorgt elk jaar weer voor een 'mooie' groene aanslag. Die is er met een harde borstel ook zo weer af, maar je moet het wel even doen. Gelijk de stoelen ook maar gedaan zodat het grove vuil overal af is en dan kan het mooi gebruikt worden tijdens de komende vrije dagen die er aan zitten te komen.

Dan als laatste nog een geintje wat ik op Facebook tegen kwam over een SR-71 Blackbird. Het vliegtuig met de meest rare naam ooit omdat het ding eigenlijk donkerblauw was, maar er werden tussen half jaren '60 en begin 1990 ruim 3500 missie's mee gevlogen. Dat waren verkenningsvluchten: de toestellen vlogen daarbij op zo'n 24 km hoogte en konden een snelheid bereiken van zo rond de 3500 km per uur. Om daar een beeld bij te vormen: van New York naar London vloog één van de toestellen ooit in 1 uur en 55 minuten, terwijl de gemiddelde Boeing 747 daar 6 uur en 15 minuten voor nodig heeft. Kortom: héél hoog, loeihard en in combinatie met de stealth technologie zijn ze ooit wel gespot, maar er is er in de tijd dat ze operationeel waren nooit één neergehaald. Met deze informatie in je hoofd, check dan dit filmpje :)


logo world of warcraft Dinsdag 10 april 2018 - Uitbreiding WoW.
Dat er een nieuwe uitbreiding aan zat te komen wisten de spelers van het online spel World of Warcraft al een tijdje, maar inmiddels is de release datum ook bekend: 14 augustus moet de boel live gaan. Dat is voor velen een soort van startsein om zo'n beetje 24 uur per dag te gaan zitten spelen, maar in mijn geval loopt het gelukkig niet zo'n vaart.

world of warcraft battle for azeroth logo


Battle for Azeroth gaat deze uitbreiding heten en het verhaal gaat daar verder nadat de Horde en Alliance hun gezamenlijke vijand verslagen hebben. Wat ga je dan als ontwikkelaar verzinnen? Nah, simpel: het wordt weer ouderwets oorlog onderling, oftewel... het goede tegen het slechte. Dat betekent weer ouderwets quests oplossen en in de battlegrounds zal het er niet zachtjes aan toe gaan, maar dat maakt het allemaal wel weer leuker dan steeds weer de bekende dingen doen.

world of warcraft battle for azeroth


Kortom: ik heb geen vakantie, dus het zal voor mij een rustige start zijn van het nieuwe seizoen deze zomer, maar ik kijk er naar uit!


muziknoot Maandag 9 april 2018 - Audiomachine.
Audiomachine is iets wat weinig mensen kennen, om de eenvoudige reden dat het geen echte band is. Ze doen veel muziek voor reclame's en filmtrailers en gebruiken daarvoor klassieke muziek die ze zelf schrijven en dus niet afkomstig is van een (bekende) componist. Veel dingen die ze maken zeggen me weinig, maar deze uitvoering van Shadowfall des te meer, helemaal met de beelden die er door een Youtube gebruiker onder gezet zijn van het online spel Assassins Creed. Welcome to the dark side...


weekend Zondag 8 april 2018 - Weekend.
Doorgaans is een weekend twee dagen en als je qua werk niet in een ploegendienst zit valt het in de regel op zondag en maandag. Hier en daar zorgt een feestdag er voor dat het weekend één of twee dagen langer kan zijn, maar daar stopt het dan wel zo'n beetje. Het typische vind ik persoonlijk dat een weekend qua gevoel soms héél erg kort is, terwijl je een ander weekend het gevoel kunt hebben écht een paar dagen of meer vrij geweest te zijn.

Vorig weekend was bijvoorbeeld een lang weekend, maar dat was om voor ik het in de gaten had en ik had ook niet het idee dat ik echt vrij geweest was. Dit weekend is 'maar' twee dagen en toch voelt het erg lekker, alsof het meer dagen zijn geweest of zo. Lastig uit te leggen, maar makkelijk om er van te genieten en ik vraag me wel eens af hoe dat voor anderen is :)


muziek noot Maandag 2 april 2018 - Joe Satriani.
Ook op deze Tweede Paasdag is het natuurlijk gewoon muzikale maandag en met de gitarist van vandaag op zich heb ik niet zo veel. Dat klinkt vreemd als ik hem vandaag toch onder de aandacht wil brengen, maar ik bedoel dat dan als solo artiest. Binnen een geheel als bijvoorbeeld Chickenfoot ben ik een groot fan van deze man en het geinige is dat hij me bijvoorbeeld volgt op Twitter. Ik zal dat gelijk een beetje nuanceren, want volgens mij volgt hij gewoon iedereen terug die hem volgt... maar ja, voor het idee is het wel geinig natuurlijk :)

Maar goed, muzikale maandag... genoeg getypt. Het is Pasen, de lente is begonnen en dat noem ik dan maar A door into Summer, om een bruggetje te hebben naar het nummer van vandaag.


hello george Zondag 1 april 2018 - Kempensessie 2018.
Het was op de nipper, maar we waren met Hello George toch weer ingeloot voor Kempensessie en dit jaar zou voor ons in het teken staan van 40 jaar rock and roll, om de eenvoudige reden dat het festival inmiddels zijn 40ste jaargang vierde. Een hele prestatie, maar aan de andere kant kun je merken dat ze het al een tijdje doen want de organisatie is echt te gek waardoor we ook lekker gespeeld hebben.

Voor mezelf kan ik merken dat de optredens beter gaan met Arie als nieuweling in het geheel. Het publiek zal er weinig van merken, maar de eerste keren waren wat mij betreft minder dan hoe het nu gaat en... tja... dat is uiteraard ook de bedoeling. Het heeft binnen een band gewoon even tijd nodig voor je elkaar aanvoelt en op elkaar bent ingespeeld, maar die tijd lijkt nu te komen en dat maakt een optreden dan nóg leuker om te doen.

Foto's van deze gig volgen wellicht later. Dat schreef ik bij het optreden in Haaften even geleden ook en toen volgde er niks en dat komt omdat er van dat optreden wel foto's zijn, maar die zijn in mijn beleving niet bijzonder genoeg om te plaatsen. Ik ga er vanuit dat de fotograaf van Kempensessie ergens deze week of in de loop van volgende week de boel wel online zal zetten, dus als er wat leuke cq opvallende foto's tussen zitten, dan zie je ze hier verschijnen.