logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 29 april 2019 - Danny Vera.
De opbouw, die stem, het gevoel... en live. Wow... Meer dan de woorden 'Check deze video' wil ik er niet aan vuil maken.


terugblik Zondag 28 april 2019 - Terugblik.
Twee weken geen updates, dus even een terugblik: niks aan de hand.

Oh, dat is wellicht érg kort maar ongeveer wel de beste omschrijving. Vorig weekend was een lang weekend in verband met Paasmaandag en dat was een leuk weekend met bezoek aan vrienden en al dat soort dingen meer. Dinsdag weer begonnen met werken en dan zou je denken dat zo'n 4-daagse werkweek erg lekker is, maar toch kwam ik er vrijdag met een vermoeidheid van 6 werkdagen uit. Met name de donderdag en vrijdag waren allebei dagen met hun eigen problemen die het uiteindelijk intensieve dagen maakte.

Maar goed.. de problemen zijn opgelost, het karrtetje op de parking en ik heb inmiddels lekker uit kunnen rusten en bij kunnen slapen. Verder gaat het steeds ietsje beter met m'n rug en nek: die zijn beiden nog stijf na m'n val van 2 weken geleden, maar inmiddels voel ik me gelukkig geen 80 meer en over een paar weken hoop ik ook van deze relatief kleine dingetjes af te zijn die in principe veel erger hadden kunnen zijn.

Gisteren was het Koningsdag en zoals uit het bovenstaande blijkt heb ik dit jaar echt niks gedaan. Dat voelt goed, berijp me niet verkeerd, maar het is weer eens wat anders dan met een bandje op sjouw zijn en er een leuke dag van te maken. Ik mis het op een bepaalde manier wel, maar ben aan de andere kant ook érg blij dat er dit jaar niks op de agenda stond. Wat wel op de agenda stond was een feestje van Radio538 in Breda en dat trekt waar ze het ook houden altijd heel veel mensen. Nu stonden daar de Snollebollekes. Ik heb daar echt hélemaal niks mee, maar het zijn aan de dag van vandaag blijkbaar wel de lui die weten hoe ze op dit soort dagen een feestje moeten bouwen. Check de onderstaande video van 'Links, rechts':


En zo zag dat er uit voor aanwonenden. Echt heel bizar in mijn ogen, maar iedereen heeft het naar zijn of haar zin gehad blijkbaar en ik ben zéker blij dat ik er niet tussen stond *grin*


muzieknoot Maandag 15 april 2019 - Peter Koelewijn.
Vanwege de gebeurtenissen van afgelopen weekend voelt dit als een logische keuze, want nog steeds ben ik me er enorm van bewust dat ik mega geluk heb gehad alleen voelt alles wel érg stijf. Spierpijn tot en met en hoewel ik normaal gezien best wel beweeglijk ben was dat afgelopen week behoorlijk over. Ik voelde me echt minimaal 80, dus tja... Je wordt ouder papa, maar dan wel in een lekkere rockende live versie.


houthakker Vrijdag 12 april 2019 - Draadje.
Als je leven letterlijk aan een draadje hangt, moet je dat draadje niet los maken.

Dat is heel in het kort de les die ik afgelopen weekend leerde toen ik tijdens wat werkzaamheden op een particulier terrein van zo'n 6 meter hoog achterover uit een boom viel. Het wordt je ook aangeleerd om minimaal 1, maar bij voorkeur 2 lijnen te gebruiken waarmee je vast zit tijdens het klimmen en toch denkt elke zager op een bepaald moment 'Het kan wel even." Dat gaat vaak goed maar regelmatig ook niet, ik heb m'n les de harde manier geleerd en doe het NOOIT meer.

De hoogte van 6 meter is ongeveer de dakgoot van een gemiddeld huis en stel jezelf voor dat je daar met je voeten in gaat staan en jezelf achterover laat vallen. Daar wil je de uitkomst niet van weten eigenlijk. Ik heb in dit geval niet een engeltje op m'n schouder gehad maar een compleet engelenkoor om me heen, want ik viel zo goed als plat op m'n rug op de relatief zachte bosgrond zonder daarbij ergens op te vallen en mankeerde niets. Het eerste wat ik dacht was dat ik m'n linkerarm gebroken zou hebben vanwege het warme tintelende gevoel daarin, maar daarmee bleek niks aan de hand. Ook hoofd en andere ledematen kon ik gewoon bewegen. Geen hoofdpijn, niet misselijk, geestelijk helder en aanspreekbaar dus het bellen van een ambulance cq huisarts vond ik zelf niet nodig en na een paar minuten op de grond kon ik op eigen kracht opstaan en in een stoel gaan zitten.

Gezien de situatie had dit heel anders af kunnen lopen, want van die hoogte breek je zomaar een arm, been of als je op een schouder terecht komt een sleutelbeen. Was ik op m'n hoofd gevallen, dan had m'n familie deze week een begrafenis gehad... zo simpel ligt het. Ook ben ik gelukkig naast stompjes van bomen die ik eerder al gezaagd had terecht gekomen. Dat waren maar kleine boompjes, maar een stammetje van 6 tot 8 centimeter wat ineens 15 centimeter in je lijf verdwijnt is ook niet iets wat je moet willen, lijkt me.

De zaag die uiteraard op de kettingrem stond hing op het moment dat ik viel niet aan een haak van m'n klimgordel. Die hangt bij mij standaard aan een lijn en daardoor nog een stuk onder m'n voeten, waardoor die met het blad rechtop in de grond stond. Ik had er alsnog op kunnen vallen, maar had hij aan een haak van m'n klimgordel gehangen had het hele verhaal ook een andere uitkomst gehad en dat is voor mij ook de reden om hem maar gewoon elke keer met de hand op te takelen als ik hem nodig heb.

In de loop van de week ben ik alsnog naar de huisartsenpost geweest vanwege steken in m'n lijf en het ontbreken van eetlust, maar de dienstdoende arts kon na wat onderzoeken niks alarmerends vinden. Het was ondanks de goede afloop natuurlijk alsnog een beste klap voor m'n lijf en dat heeft blijkbaar toch het één en ander te lijden gehad en is daarvan herstellende. Die eetlust is inmiddels overigens weer terug en ik voel me lichamelijk prima.

Ga ik weer klimmen tijdens zaagwerkzaamheden? Uiteraard! Het vertrouwen in m'n spullen heb ik en dat is ook meer dan terecht, alleen moet ik zelf niet van die domme dingen doen en dan komt het allemaal wel goed. Achteraf bekeken snap ik er zelf ook geen hout van dat ik op deze manier te werk ben gegaan, zeker omdat ik normaal álles 100 procent doe en m'n veiligheid érg serieus neem. Maar goed, blijkbaar is iemand me goed gezind en ben ik nog niet klaar op deze wereld. Ik ga genieten van het weekend...


muzieknoot Maandag 1 april 2019 - Rod Steward.
Hij brak begin jaren '70 door en wist dat tot eind jaren '80 vol te houden maar daarna werd het langzamer, al wist hij in 2002 nog 4.2 miljoen albums te verkopen. Uets wat toch wel uniek te noemen is in de tijd waarin het downloaden enorm in opmars was en de verkoop van fysieke geluidsdragers enorm terug liep.

De single die ik vandaag op Muzikale maandag onder de aandacht wil brengen is van begin 1978: Hot legs. Als alternatief: Tina Turner heeft dit nummer ook gedaan als duet met Tom Jones. Die 'rockt' wat meer, al zou een ideale productie wat mij betreft nog iets meer 'rock' klinken dan deze poppy versie, maar ja... Daar zijn het de artiesten ook niet helemaal naar, dus is het op zich wel logisch dat dit er uit is gekomen.