logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


houthakker Maandag 27 april 2020 - Winery Dogs en bomen.
Om met het laatste maar te beginnen: dat een bos onderhoud nodig heeft is nu wel weer duidelijk en zeker als er lange tijd niks aan gedaan is. Uit de onderstaande boom is afgelopen tijd een tak gevallen die wat lichte schade aan het hek heeft veroorzaakt.

den met schade

Op verzoek van de buurman die terecht vreesde voor de veiligheid van zijn spelende kinderen ben ik daar vandaag even mee aan de slag geweest en ben tot de conclusie gekomen dat hij inmiddels zo slecht is dat hij er eigenlijk misschien wel helemaal uit moet. Het afbreken van takken zou eventueel door de droogte kunnen komen, maar ik ben bang dat deze boom zijn beste tijd gewoon heeft gehad en langzaam af zal takelen tot hij helemaal afsterft. Dat is iets wat ik moet zien te voorkomen, want tijdens dit proces veroorzaakt hij dan nog veel meer schade en dat moet je zien te voorkomen. Hij kan dus beter plaats maken voor een jonger exemplaar wat nog zo lang kan groeien dat ik de volwassen leeftijd ervan niet meer mee zal maken.

Het probleem met 'even er uit halen' is in dit geval dat hij vanuit het bos naar het hek hangt en zelfs zo ver dat de kruin er een behoorlijk stuk overheen hangt. Laten vallen is dus op zich geen probleem, maar wel met de beschikbare ruimte, want die is er eigenlijk enkel richting de fotograaf tenzij er gebruik gemaakt kan worden van een lier. Dan zou hij eventueel ook tegen de hangrichting in het bos in getrokken kunnen worden. Daar blijft hij dan gegarandeerd in andere bomen blijft hangen maar dat is dan ook wel weer op te lossen.

den met schade

Het is allemaal wat omslachtig, maar ja... Soms is het gewoon even niet anders als je dingen in de omgeving wilt sparen. Ik heb als voorlopige oplossing er voor gekozen om tot een meter of 12 hoog de dode en overhangende takken te verwijderen waardoor de situatie voor de spelende kinderen van de buurman in ieder geval veiliger is geworden. Uiteindelijk zal deze reus dit jaar nog wel moeten verdwijnen denk ik, maar dat zijn sowieso zorgen voor ná het broedseizoen en wellicht zelfs voor het najaar want er staan nog 6 andere bomen in het perceel die met hetzelfde probleem kampen of hier en daar zelfs al in een verder stadium van afsterving zitten dan deze.

muzieknoot Dan is het op deze Koningsdag 2020 natuurlijk ook nog Muzikale Maandag en ik heb weer eens iets redelijk onbekends gevonden. Het gaat in dit geval om een nummer van The Winery Dogs, een band die in 2012 werd opgericht nadat drummer Mike Portnoy in 2010 uit Dream Theatre stapte. Samen met bassist Billy Sheehan had hij het idee een powertrio op te richten en... dat is in mijn beleving wel gelukt.

Het enige nadeel is dat ze sinds 2017 niks meer hebben uitgebracht en ik heb er sinds de Amerikaanse tour die tot mei 2019 duurde ook niks meer van vernomen. Op dit moment natuurlijk niet zo gek, maar ik zou dan van zo'n band juist verwachten dat ze nu met nieuw spul bezig gaan en dat in de praktijk gaan brengen als deze periode met Covid ten einde is. Daarover is jammer genoeg online niks te vinden, maar goed... to the point: check We are one. Je moet er van houden want het is muzikaal behoorlijk technisch zoals je van iemand als Mike mag verwachten, maar ik vind het toch erg lekker klinken.


houthakker Zaterdag 25 april 2020 - Berk.
Het werken aan of in bomen is in mijn beleving sowieso een ding waarbij je rekening moet houden met de omgeving en in deze periode tijdens het broedseizoen geldt dat natuurlijk in het bijzonder. Het wil echter niet zeggen dat je helemaal niks kunt doen, want vandaag stond er bijvoorbeeld een berk op het programma die zowel binnen de regels die gelden voor het broedseizoen als volgens de regels van de betreffende gemeente er gewoon uit kon en... dat doe ik dan ook.

Het ging om een alleenstaande berk met geen nest(en) er in en ook niet in de omgeving. De ruimte er omheen was dus vrij en het was een klusje waarbij de boom in een half uurtje geveld was, ontdaan was van de takken en in op maat gezaagde stukken stookhout klaar lag voor transport naar de opslag. Zelden gaat het zo makkelijk en snel omdat er in de meeste gevallen wel iets in de omgeving staat waar je rekening mee moet houden.

Maar goed, het was een mooi begin van een lang weekend in verband met Koningsdag wat aanstaande maandag valt en ik heb besloten er ook daadwerkelijk een lang weekend van te maken zonder enige activiteiten de komende dagen. Het is immers best wel eens goed gewoon niks te doen en even bij te komen van alle werkzaamheden, want er valt de komende tijd nog behoorlijk wat te doen. Helemaal stil zitten... dat doe ik dan ook niet want hier in en om het huis valt ook nog wel het één en ander te doen, maar dat zijn dan kleine dingetjes dus die vergen op zich geen inspanning. Kortom: prettig weekend!


muzieknoot Maandag 20 april 2020 - Frank Boeijen.
Ik blijf na vorige week nog even in de Corona-sfeer en kies vandaag voor een oudje uit 1984 tijdens deze (wat men noemt) intelligente lockdown. Check Kontakt.


houthakker Zondag 19 april 2020 - Onderhoud.
Onderhoud op twee manieren en dat begon gisteren bij een perceel in Uden waar een paar eiken net te lang schuin op de zandgrond stonden en daardoor echt wel een risico vormden, want het hout stond echt behoorlijk onder spanning. En voor iemand er over begint: ja, het is broedseizoen. Daar ben ik me van bewust en dat is dan ook de reden dat het enkel bij deze werkzaamheden is gebleven.

eiken groeien horizontaal

Er zaten hier op het moment dat ik er aan de gang was geen nesten in de buurt. Dat kan natuurlijk nog veranderen, dat is een reden dat het hier voorlopig bij blijft en daarnaast zit een stuk verderop wél een nest wat bewoond is door een specht. Die mag en wil ik niet verstoren, dus dan is het simpel: later dit jaar verder en dan nog goed opletten, het nest markeren en er een behoorlijk stuk uit de buurt blijven.

opgeruimde horizontale eiken

Het is in ieder geval weer veilig toegankelijk voor de bewoners en daar draaide het in dit geval om. Op zich leek het allemaal niet zo spannend als je er vluchtig langs keek, maar een deel was al niet helemaal gezonde meer en als je dat gaat combineren met de ENORME spanning in het hout is het gewoon wachten tot de boel een keer spontaan naar beneden komt én mag je hopen dat er op dat moment niemand onder aanwezig is. Kortom: ik vond het inclusief de aanvullende maatregelen tijdens dit broedseizoen een verantwoorde klus om te doen en ben ook blij dat het gelukt is. Na controle achteraf bleek de specht ook nog gewoon aanwezig en naar zijn/haar nest te gaan, dus... mooi opgelost.

Vandaag maar eens de tijd genomen om de MS180 wat verder uit elkaar te halen dan bij het normale onderhoud. Die draait te hard stationair waardoor soms de ketting niet stil gaat staan als ik het gas los laat en dat mag simpelweg niet. Een draaiende ketting is immers altijd een risico en dat wil je gewoon voorkomen. Een zoektocht bracht me naar een paar mogelijke problemen, te weten een lekage in de brandstofleiding en/of problemen met de carburateur. Maar voor ik daar aan ga beginnen heb ik eerst eens gekeken of alles wel schoon is en goed vast zit.

zoektocht naar probleem te hoog stationair toerental

Op zich vind ik sleutelen nog steeds erg leuk en met het weer van vandaag was het heerlijk om dat op m'n gemakje achter het huis te doen. Overal in het huis zat wel vuil, maar alle onderdelen leken goed vast te zitten en de brandstofleiding leek voor zover ik die kan zien heel. Ik durf die zachte kunststof leiding niet uit de hard plastic tank te halen om hem écht goed te controleren, want je zult net zien dat hij dan sowieso kapot is en daarmee dus lek. Het idee is om hem zo maar weer een keer te proberen en als het nog niet opgelost is kan ik altijd nog dingen gaan vervangen. Komt tijd, komt raad...


conrona Vrijdag 17 april 2020 - Corona, deel 4.
Weinig nieuws, behalve dan dat er door allerlei maatregelen toch een soort van vooruitgang in deze crisis zit en men voorzichtig al begint te praten over een exit strategie. Persoonlijk vind ik het eigenlijk nog veel te vroeg om over een einde na te denken, want in mijn beleving gaat dit nog wel even duren. Maar ja... ik ben (en wellicht ook juist daarom) geen beleidsmaker en al helemaal geen expert op dit gebied. Een mooi feit vind ik wel dat we met allerlei aanpassingen heel veel dingen toch draaiende kunnen houden en we zijn op die manier denk ik beter af dan bijvoorbeeld onze Zuiderburen, waar je enkel maar de straat op mag om boodschappen te doen of naar je werk te gaan en verder helemaal niks.

Qua werk blijft het bij mij ook nog draaien, al is het geen topdrukte maar dat kan ook bijna niet anders gezien het aantal klanten wat minder orders krijgt en een toeleverancier krijgt daar dan uiteraard ook mee te maken. Toch mocht ik de afgelopen week niet helemaal klagen, dus... doet ik dat ook maar niet. Tijd om van een mooi weekend te gaan genieten, want het schijnt nog wel even mooi weer te blijven. Dat is dan nog een soort van meevaller deze periode, wan voor hetzelfde geld zitten we met z'n allen tegen een natte en grijze buitenwereld aan te kijken en daar wordt sowieso niemand vrolijk van. Ik ga maar eens beginnen aan de enige zekerheid die minister Hugo de Jonge ons afgelopen dinsdag tijdens de wekelijkse persconferentie kon geven:muzieknoot Maandag 13 april 2020 - Men without hats.
De meest korte reden om vandaag dit nummer in te zetten op Muzikale Maandag is natuurlijk het nog steeds rondwarende Coronavirus. Check in het kader van social distancing The safety dance. Oh, en ik vind het ook gewoon wel een blij nummer. Dat speelt ook mee :)


goede vrijdag Vrijdag 10 april 2020 - Goede vrijdag.
Zo heel goed is deze vrijdag niet, maar dat begon eigenlijk eerder deze week al: een motorstoring bij de vrachtwagen bracht me bij de dealer en na onderzoek bleek het met de uitlaatgassen niet helemaal goed te zijn. De gemeten waarden waren vreemd genoeg niet te hoog, maar te laag en vandaag staat hij dus daar voor reparatie. Kortom: volgens mij m'n eerste vrije Goede vrijdag ooit.

Ook weer niet helemaal positief, want ze hebben deze dag bij AWS voor het eerst ingepland als collectieve atv. Het bedrijf is dus gesloten en dat betekent simpelweg dat ik een soort van verplicht vrij ben. Op zich ook weer niet zo'n probleem, maar je kunt in deze tijd beter gewoon aan het werk zijn dan gedwongen thuis zitten. Gisterenavond had ik het helemaal gehad met alle tegenslagen, tenminste... zo ervaarde ik de dingen die op me af kwamen. Eigenlijk had ik deze week in Italië gezeten voor een mega leuke zaagklus, maar ja... Corona gooide roet in het eten. Nu zou ik dit weekend dus ineens een mega lang weekend hebben van vier dagen, maar aangezien ik gevoelsmatig alleen vakantie heb als ik niks moet en er gaan al twee dagen zitten in het brengen en weer ophalen van de vrachtwagen die ik dus niet volledig voor mezelf in kan plannen... schoot het met dat vakantiegevoel niet echt op.

Gisteren onderweg naar huis kom ik een onverlaat tegen die vanaf z'n eigen weghelft zo mijn kant op slingerde (oorzaak bleek telefoongebruik) en het is dat ik op tijd toeterde, maar anders hadden we frontaal op elkaar gezeten. Draagt ook weer niet bij in de feestvreugde, net zo min als mensen die in de supermarkt exact voor een stelling, koeling of wat dan ook op hun gemakje een tas in staan te pakken of 26 keer dingen in de hand pakken en het vervolgens weer terug leggen omdat het blijkbaar niet is wat ze zoeken. Het probleem? De anderhalve meter afstand die we dienen te houden, maar ik was op een gegeven moment in staat om het karretje van dat soort lui gewoon een eind aan de kant te knorren en vervolgens maar te pakken wat ik nodig had. Maar ja, ondanks m'n mega slechte stemming wist ik me gelukkig toch nog in te houden en netjes af te wachten.

Hoe dan ook... toen ik eenmaal thuis was en het weekend daadwerkelijk begon vond ik het met de hele wereld zo'n beetje wel gezegend en ben uiteindelijk van ellende maar vroeg naar bed gegaan. Nodig, want ik moest vandaag immers ook weer bijtijds op pad om de vrachtwagen weg te brengen en vervolgens met de fiets naar huis omdat ze bij de vestiging geen leenauto beschikbaar hadden. Een goede nachtrust en dat fietstochtje zorgde er vandaag overigens voor dat ik weer als mezelf thuis kwam en dat ik ook weer energie had iets te gaan doen.

Dat vierde ik direct door aan de voorkant de bodembedekkers en heg te knippen, daarmee de container vol te werken en dat allemaal terwijl de ophaaldienst al door de wijk reed. Die container ging dus mooi vol én direct weer leeg en daarnaast heb ik de voorraad aanmaakhout aangevuld. Toch nog een positieve dag dus en om die van jullie ook wat beter te maken plaats ik de onderstaande video van Tisjeboy Jay. Hij heeft een filmpje gemaakt en gemonteerd wat van Facebook komt en hij als titel 'Als ouders ineens leraar zijn' mee gaf. Serieus, m'n dag kan niet meer stuk...muzieknoot Maandag 6 april 2020 - Dirty Honey.
Energie, stevige gitaren en in mijn beleving geïnspireerd door Van Den Berg's Moonkings, maar je kunt als band in dat geval slechtere keuzes maken :) Check het inmiddels 1 jaar oude When I'm gone.

Oh, dat maakt het een soort dubbele Muzikale Maandag, maar die van Moonkings kwam op 18 mei 2015 al voorbij kwam ik net achter. Hoe dan ook... wat energie voor de komende week!


weer Zondag 5 april 2020 - Voorjaar.
Corona in het kort: verscherpte maatregelen... Iedereen dient nog zo veel mogelijk thuis te blijven, je mag niet meer met meer dan 3 mensen bij elkaar zijn in het openbaar op straffe van een boete van 400 euro en waar de één nog altijd weinig mensen kent in zijn of haar omgeving die besmet zijn met Corona kan de ander er zo 5 tot 10 opnoemen waar ook al een deel van overleden is aan de gevolgen van dit virus. Het is dus een enórm serieus ding te noemen, maar toch ga ik het als positieve noot dan maar even over het weer hebben.

Gisteren was al genieten, maar vandaag krijgen we de eerste écht mooie dag van het seizoen al voor onze kiezen met temperaturen die oplopen tot zo'n 20 graden. En wat zijn we met z'n allen wat toe aan wat zonneschijn... Ik zag onlangs een mooi stukje voorbij komen over de lente, dat die toch gewoon z'n gang gaat ondanks alles wat er gaande is en als je daar op let ziet de wereld er toch heel anders uit. Het is namelijk een feit dat ondanks alles de natuur gewoon haar ding doet: alles loopt prachtig uit, de tijd van jonge dieren die geboren worden is inmiddels aangebroken en dat wordt de komende tijd alleen maar meer.

Ik las onlangs een stukje waarin op een in mijn beleving mooie manier werd aangegeven dat de lente gewoon haar ding doet en zich niets aantrekt van een Coronavirus en alle maatregelen die wij mensen nemen om de verspreiding daarvan te minimaliseren. Onze menselijke wereld draait op dit moment weinig om de natuur en dat is aan de ene kant misschien terrecht te noemen, maar aan de andere kant is Moeder Natuur bezig met het meest positieve wat er te melden valt namelijk: nieuw leven. Ondanks alle ellende die we nu met z'n allen meemaken is het denk ik goed daar ook eens bij stil te staan. De kern van het leven gaat immers door en dat is iets waar je wat mij betreft ook in dit soort tijden van mag genieten.