logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


snelweg Vrijdag 29 april 2022 - Uitzicht.
Als chauffeur kom ik op heel veel plaatsen. Plaatsen waar iedereen komt en die niemand opvallen, maar ook vaak op plekken waar je zomaar niet kan of mag komen en dan is er vaak ook nog de restrictie als het gaat om het maken van foto's, want bij veel bedrijven is het gewoon een regel dat het niet mag. Op zich geen probleem uiteraard en ik respecteer wat dat betreft elke regel, maar vandaag ging er een soort van wens in vervulling.

torenkraan klant foto google streetview

De bovenstaande foto komt van Google Streetview en het gaat om een kraan bij een klant waar ik al jaren denk een keer in te klimmen, maar het komt er gewoon telkens niet van. Of beter: het kwam er telkens niet van, want vandaag kwam ik er in de pauze aan aangezien ik na het open maken van m'n auto ook automatisch pauze heb besloot ik m'n kans te benutten. Het uitzicht op de A12 en overige omgeving is adembenemend, met als nadeel dat het vandaag niet echt helder weer was maar ja... misschien een volgende keer nog maar eens omhoog :)

trap torenkraan

vrachtwagen lijkt dinky toy van deze hoogte

uitzicht A12 vanuit torenkraan

uitzicht op A12 vanuit torenkraan

Op de foto komt de hoogte er eigenlijk niet helemaal uit, maar hoewel m'n vrachtwagen best groot is lijkt die bijvoorbeeld wel een Dinky Toy. Ik vond het in ieder geval prachtig om daar even boven te zitten en ik zou in staat zijn om er elke pauze te gaan zitten als ik er zou werken. Lekker in alle rust je broodje op eten, dat lijkt me wel wat. Maar goed, inmiddels is het tijd om weekend te gaan vieren dat staat best in het teken van een paar leuke dingen.


muzieknoot Maandag 25 april 2022 - Saffire.
Uit Zweden komen bijna alleen maar goede dingen en zo ook op deze Muzikale Maandag. De band bestaat volgens mij al vanaf 2005 of zo en als je in 17 jaar alleen een keer van drummer wisselt kun je volgens mij zeggen dat het best om een hechte groep gaat. Hoe dan ook... deze week komt hun nieuwe album uit en vooruit lopend op deze release bracht men dit nummer uit wat in mijn oren heel erg veel invloeden kent van Ronnie James Dio en Deep Purple. Er zijn slechtere bands en artiesten om mee vergeleken te worden, dus check Read between the lies.


weekend Zaterdag 23 april 2022 - Bloed.
Vandaag in Sint Maarten geweest. Let wel: in, niet op want dat laatste is net een beetje te ver uit de richting om 'even' heen en weer te vliegen. Sint Maarten is een leuk klein dorpje in de provincie Noord Holland waar naast een hele dot gezelligheid het bloed kruipt waar het niet gaan kan :)

vrachtje gekloofd stookhout


weekend Vrijdag 22 april 2022 - Hoogste tijd.
Het was in verband met 2e paasdag een korte werkweek, maar ik vond het op één of andere manier toch een vermoeiende week. Vanmiddag stond ik bij een klant in Eindhoven en een klein beetje kennis van wat andere talen dan het Nederlands is in veel gevallen leuk cq handig, maar als je wat Slowaakse woorden in je hoofd door elkaar gooit en iemand een mevrouw weekend wenst weet je dat het de hoogste tijd is om naar huis te gaan. Ik realiseerde m'n blunder overigens vrij snel, want de man in kwestie kon me niet vragender aankijken. Maar goed... toch gelachen en inmiddels is het zo ver, dus: prettig weekend!


muzieknoot Maandag 18 april 2022 - Blackberry Smoke.
Tweede Paasdag, lang weekend, ik vind het heerlijk. Niet dat ik dan ook maar ergens heen ga want de drukte zoek ik op dit soort dagen echt niet op, maar het was best nuttig om de Transit eens even te wassen en een sopje door de binnenkant van de Scania te gooien. Met name dat laatste was al een tijdje nodig en ik stond eigenlijk op het punt me te gaan schamen voor hoe het er daar binnen uit zag. Maar goed, dat is dus allemaal weer netjes en op dit manier was het samen met wat andere dingen een leuke en nuttige dag.

Ook vandaag is het een Muzikale Maandag, want dat sla ik op geen enkele maandag over dus ook deze niet en vandaag gaat het om een nummer van een bandje wat al eerder voorbij kwam. Nog sterker, ze kwamen al 3 keer eerder voorbij. Dat wil niet per definitie zeggen dat ik fan ben van hen, maar wel dat ze hier en daar nummers uitbrengen die in mijn ogen (of beter: oren) geweldig zijn. Ain't much left of me is er daar één van en die check je hier.


pasen Zaterdag 16 april 2022 - Vrije tijd.
Goede Vrijdag was met recht een goede vrijdag, want ik heb mooi de lange voorraad leeg kunnen maken en die kunnen kloven. Op die manier gaat er een hoopje m'n eigen voorraad in en gaat er een deel naar m'n zusje en zwager zodat ook zij van wat warmte kunnen genieten als het hout droog is. Het moet daarvoor nog wel zo'n anderhalf tot twee jaar liggen, maar dat is geen enkel probleem. Het mooiste van alles is dat de drooghokken weer vol zitten, dus over een paar jaar kan het hout naar huis en zo de kachel in, want het is met eik, es en berk echt wel een mooie mix.

kleine houtstapel voor thuis

kleine houtstapel voor zus en zwager

Verder is de zogenaamde Hook Fox binnen gekomen. Dat is een speciale haak voor op de Silky waar ik deze week over schreef. De haak lijkt op een vos, dus vandaar de naam en je kunt op deze manier makkelijk takken naar beneden trekken die blijven hangen. Dat kan als je persé wilt natuurlijk ook met het zaagblad, maar ja... dat is er gewoon niet voor gemaakt en als dat afbreekt ben ik verder van huis.

Verder moest ik nog het één en ander in Den Bosch ophalen, was het een kwestie van wat boodschappen doen, gras maaien en had ik administratief nog het één en ander te doen voor Harre's Tree Removal en zo is deze zaterdag behoorlijk om gevlogen. Gunstig, wat dat geeft (zoals vaker) aan dat ik me niet verveel en ik vind het een mooie start van een lang weekend.


logo harre's tree removal Woensdag 13 april 2022 - Mysterieus pakket.
Soms bestel je iets en komt het aan in een doos van 24 bij 10 centimeter en is de doos een centimeter of 7 diep. Vervolgens zit er een klein prulding in wat in minder dan de helft van de doos ook makkelijk had gepast en ik vraag me op dat soort momenten serieus af waar je als verzender mee bezig bent. Het is immers niet alleen extra (en onnodig) volume voor de vervoerder die bij een juiste verpakking misschien wel een auto minder kan laten rijden en zo kosten kan besparen, maar ook qua materialen heb je uiteraard een stuk minder nodig. Maar goed, deze leverancier werkt daar niet aan mee *grin*

mysterieus pakket afgegeven

Makkelijker qua vervoer kan het niet, al zou je nog kunnen gaan miepen over de hoeveelheid plastic die er om zit maar verder zeg ik: "Prima gedaan!" Dit kwam afgelopen week dus bij me aan en inmiddels kan ik melden dat ik er echt enórm blij mee ben, maar... wat is het? Nou, check:

silky longboy ingeklapt

silky longboy uitgeklapt

Een stokzaak om takken te snoeien, maar dan wel één waar je moeiteloos mee tot een meter of 4 hoog takken weg kunt halen. Goed, ik heb gekozen voor deze variant en ze zijn best een dotje goedkoper te krijgen maar dan is hij ingeschoven ergens tussen de 2.00 en 2.30 meter waarmee ik hem dus niet meer fatsoenlijk mee kan krijgen in m'n auto. Ingeschoven en ingeklapt is deze Longboy slechts 1.45 meter en volledig uitgeschoven en uitgeklapt 3.60 meter. Afgelopen week gelijk maar even getest en hij werkt super. Ik had eigenlijk een beetje verwacht dat de steel instabiel zou worden of door zou buigen omdat je er tijdens het zagen toch kracht op moet zetten, maar dat valt alles mee. Blij mee, nog sterker: érg blij mee :)


muzieknoot Maandag 11 april 2022 - Tom Petty.
De man die in 2017 oerleed aan een overdosis medicijnen en dat vlak na een tour naar aanleiding van het 40-jarig jubileum van de band. Veel mensen zouden geen enkele titel van deze artiest kunnen noemen, tot het moment dat ze een nummer van hem horen en dan krijg je het "Oh ja!" effect. De proef op de som?

A face in the crowd is zo'n voorbeeld, net als Learning to fly (niet te verwarren met Learn to fly van Foo Fighters) en ook Mary Jane's last dance is zo'n voorbeeld van een toch wel redelijk bekend nummer van hem, maar vandaag draait het om het wat onbekendere Driving home to Georgia en dat check je hier.


weekend Zaterdag 9 april 2022 - Vrije dag.
De combinatie van weekend en een vrije dag is voor heel veel mensen een logische combinatie, maar bij mij is dat eigenlijk nooit het geval. Er is immers altijd wel wat te doen en of het dan zakelijk is met Harre's Tree Removal of dingen die hier in en om het huis geregeld moeten wordeen maakt dan niet zo uit, maar vandaag was echt een geplande vrije dag in de zin van dat ik wat dingen wilde doen die weinig tot geen uitstel meer konden gebruiken.

Voer voor Tommy halen was zo'n dingetje, alleen moest ik daarvoor wel weer even online in het spaarprogramma van de voerfabrikant omdat hij een zak voer ter waarde van €45,- bij elkaar had gegeten. Helemaal gratis zijn dat soort dingen natuurlijk nooit, maar voor het idee is het wel lekker dat hij een keer gratis zo'n zak krijgt. Verder natuurlijk boodschappen doen, administratief het één en ander verwerken en ik had een volle auto hout die nog gelost moest worden. En met volle auto bedoel ik in dit geval ook écht een volle auto, want ik had eigenlijk een beetje te veel mee waardoor de trekhaak bij de zaagplek tegen de grond liep. Volgende keer maar iets minder lang wachten met ophalen.

Met al dat zaagsel en stof in de Transit wil ik die ook direct even uitzuigen en hij kon in verband met een hoop troep wat uit bomen is komen waaien inmiddels ook wel hoog nodig weer een wasbeurt gebruiken. Dus tja, dat ook maar weer geregeld voordat die groenigheid in de lak kruipt en er niet meer af te krijgen is en zo vliegt een dag dan eigenlijk om en is het zomaar weer tijd om een hapje eten te gaan maken en avond te gaan vieren. Dus was het écht een vrije dag? Feitelijk verre van, maar qua gevoel wel erg lekker dat alles gedaan is wat gedaan moest worden en dat is veel waard.


muzieknoot Maandag 4 april 2022 - Dirty Honey.
Zo heb je geen updates en zo 4 op een rij. Het kan verkeren blijkbaar... :)
Vrijwel exact 2 jaar geleden kwam deze band ook voorbij, maar omdat het gewoon érg lekkere muziek is vind ik dat ze best nog eens in het zonnetje gezet mogen worden, want onbekende bands bekendheid geven is uiteindelijk precies de bedoeling van Muzikale Maandag. Uiteraard komt er ook ouder spul voorbij, want alles wat in mijn oren lekker klinkt plaats ik maar het toppunt is natuurlijk als er iets voorbij komt wat lekker klinkt, nieuw is en ook nog relatief onbekend.

Maar goed... Dit verhaal is eigenlijk al te lang aan het worden. Van hun eerste officiële album wat vorig jaar op de markt kwam komt het nummer Gypsy.


logo youtube Zondag 3 april 2022 - Video.
Hier en daar maakte ik nog wel eens wat video's en plaatste die dan online op deze site, maar volgens mij is dat er al een tijdje bij ingeschoten en ik weet zelfs niet zeker of ik de laatste video's hier sowieso wel geplaatst heb. Nou ja, makkelijk zat... dan doe ik het gewoon alsnog en werk gelijk het overzicht Video's in het menu even bij zodat alles weer up to date is. Ze hebben in dit geval allemaal met bomen zagen te maken, maar dat is even niet anders. En voor de goede orde: het overzicht bestaat uit afbeeldingen. Als je daar op klikt zal de video in een nieuw scherm openen.

Om maar met de oudste te beginnen: deze is van 8 mei 2021 en het is een korte video waarin ik de MS500i gebruik. Hoe je ook over die zaag denkt, hij gaat door hout alsof het een pakje warme boter is.

running my stihl ms500i videoDe tweede is van 24 juli 2021 en in deze video neem ik je mee voor een klein overzichtje van een Brabants stukje bos wat ik in onderhoud heb. Na het grote onderhoud van wat jaren geleden is het een kwestie van de buren tevreden houden en de boel een beetje bijhouden. Hoe, wat en waarom hoor je in deze video:

kleine tour door een brabants stukje bos videoDe volgende is van 20 oktober 2021 en is eigenlijk een compilatie van foto's die ik online heb gezet vanwege de SBI-code 'landschapsverzorging' die ik van de Kamer van Koophandel kreeg:

afdeling mooi werk compilatie videoDan komen we wat dichterbij in de tijd, want deze video is van 29 januari 2022. Ik was daar met een Ratelpopulier bezig om te verwijderen, maar daar moesten eerst de takken af omdat hij simpelweg te breed was om zonder schade te kunnen vallen. Het nadeel van deze dag was dat er nogal wat wind voorspeld was en die kwam uiteindelijk eerder dan verwacht waardoor ik eigenlijk een beetje haast had:

uitzicht klimmend populier verwijderen videoDe voorlopig laatste video is gemaakt op 20 februari 2022 net nadat de storm Eunice over ons land was getrokken en ik bezig was met het opruimen van de ravage in een klein stukje particulier bos. De wind trok op dat moment ook alweer behoorlijk aan en gezien wat er moest gebeuren was dat een knap nadeel. Maar goed, zoals je zult zien was de boom laten hangen ook geen optie:

puin ruimen na storm eunice videoZo... Dan zijn jullie op deze manier in ieder geval weer helemaal up to date, al zou het best kunnen dat ik de video's tussen de bedrijven door ook al in een update heb gebruikt. Ik ben eigenlijk gewoon te lui om dat na te kijken, dus vandaar deze oplossing en op deze manier is m'n archief dan weer helemaal up to date.


drums Zaterdag 2 april 2022 - Lekker!
Het kriebelt eigenlijk al wel een behoorlijke tijd, maar vandaag is het er eindelijk toch van gekomen: een keer lekker herrie maken in de oefenruimte. Ik zat me vandaag te bedenken hoe lang het geleden is dat ik iets met een drumstel heb gedaan, maar dat is toch een beste tijd terug. In februari vorig jaar verkocht ik m'n e-kit omdat ik daar door enorm last van m'n polsen kreeg en ik schat in dat ik een half tot driekwart jaar daarvoor er voor het laatst vanwege dezelfde reden op gespeeld heb. Corona was im die tijd behoorlijk een dingetje, dus repeteren met de band deden we niet en dat was ook vandaag niet het geval.

Gewoon lekker in m'n uppie met wat muziek op een laptop mee zitten rammelen en er staat een kit in de studio, maar toch koos ik er voor om m'n Gretsch eens ouderwets mee te slepen. Op dat kitje voelt het toch beter op één of andere manier, al speel ik ook al een tijd met de gedachte de MMX weer eens op te bouwen. Maar ja, dat zou dan ook een kwestie van stemmen zijn want die staat echt al jaren te verstoffen. Zonde aan de ene kant, maar aan de andere kant kan ik hem gewoon niet weg doen. Qua gevoelswaarde niet, maar ook financieel niet want het ging des tijds om een top set maar die is inmiddels 27 jaar oud en brengt daarom niks meer op. Zeker niet als je naar de aanschafprijs gaat kijken, maar ja... Er zal een moment komen dat ik hier toch echt iets mee moet, want altijd maar laten staan is gewoon érg zonde. Vandaag in ieder geval lekker zitten rammelen op de Gretsch en dat smaakt toch wel naar meer :)

gretsch drumkit oefenruimte


weer Vrijdag 1 april 2022 - Geen grap.
Afgelopen week zijn weermannen voor gek versleten en was het voor iedereen al snel duidelijk dat het om een 1 april grap moest gaan: er werd sneeuw voorspeld en wel in behoorlijke hoeveelheden. En goed... dat hebben we geweten met z'n allen, want op de Hoge Veluwe viel bijvoorbeeld meer dan 10 cm. In andere delen van het land viel het overigens dan weer erg mee en er waren ook delen waar geen enkele sneeuwvlok te vinden was.

Maart roert z'n staart en april doet wat hij wil, maar na de temperaturen van een graad of 19 vorige week had ik dit even niet aan zien komen. Hoe dan ook: zomertijd, voorjaar... mooi man!

1 april 2022