logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Maandag 26 augusts 2007.
Ik heb een druk, maar goed weekend achter de rug. Druk met fietsen en met het zoeken van een nieuwe bassist voor de band, maar zeker het fietsen is me super bevallen dit weekend. Na de rustige duurtraining van zaterdag stond er voor zondag een intensieve duurtraining van twee uur op het programma en daarvoor ben ik naar de Utrechtse Heuvelrug geweest. Daar liggen een aantal vaste routes en de route van Amerongen is er één met een paar pittige klimmetjes en snelle afdalingen. Technisch is er niet zo heel veel bijzonders aan dit rondje want er zit maar één klein stukje in waar je echt even aan de bak moet om daar lekker snel doorheen te komen.

Maargoed, alles bij elkaar de route daar twee keer gereden en daarna nog wat door het bos lopen klooien om de twee uur die gepland stonden vol te maken. Uiteindelijk kwam ik nog net een paar minuten te kort, maar dat mag de pret niet drukken. Na 1 uur, 58 minuten en 19 seconden stond ik weer bij de auto en had ik precies 40 km gereden op een hartslag van maximaal 165 slagen per minuut (= 86%). Het gemiddelde kwam daarmee uit op 20.2 km/u en ik heb de route wel gereden met een hoger gemiddelde, maar gezien het klimgehalte op de route en de maximale hartslag vind ik dit niet eens zo'n gek gemiddelde. De hoogst gemeten snelheid op de route kwam uit op 51.7 km/u.

Zaterdag 25 augusts 2007.
Ik kwam er vandaag achter dat ik de intervaltraining van afgelopen donderdag hier nog niet verwerkt had. Het ging in dit geval om een intensieve intervaltraining, een training waar voor korte tijd maximaal gereden moet worden en waar de rusttijd twee keer zo lang is dan de arbeidstijd. Omdat het voor mij de eerste keer was besloot ik één km voluit te rijden en daarna telkens twee kilometer rustig te fietsen en het ik kan inmiddels melden dat zo'n training behoorlijk zwaar is. Alles bij elkaar heb ik zes van die blokken gereden waar ik bij de laatste drie blokken een hartslag haalde van 190 slagen per minuut (= 99%).

Het gaat in dit geval om een intensieve, maar korte training en alles bij elkaar was ik na 46 minuten en 40 seconden weer thuis. In die tijd had ik een afstand gereden van 19.38 km en dat geeft dus een gemiddelde van 24.9 km/u. De maximale snelheid kwam vandaag uit op 40.9 km/u.

Tijdens het onderhoud kwam ik er achter dat de lagers van de trapas nogal korrelig aanvoelden en dat betekent gewoon dat ze aan vervanging toe zijn. Op zich mag dat ook wel, want ze zitten er inmiddels al zo'n anderhalf jaar op en omdat het om lagers gaat die aan de buitenkant van het frame zitten vind ik eigenlijk dat ik dit zelf wel even kan doen. Vanmorgen dus even geshopt bij Van Tuyl voor wat derailleur wieltjes en twee trapas lagers. De derailleurwieltjes had ik nog niet in huis en ik wil, als ik toch bezig ben, gelijk alles maar vervangen op de dag die ik heb gepland voor onderhoud. Het gaat dan tot nu toe om het vervangen van de trapas lagers, derailleur wieltjes, ketting, cassette en het middelste en grote blad aan de voorkant. Ook moet de NoTubes vloeistof in m'n Crossmax wielen aangevuld worden, dus ik kan weer een tijdje aan het sleutelen.

Vandaag stond er een rustige duurtraining van drie uur op het programma. Een training waarbij de maximale hartslag zo'n beetje tussen de 134 en 138 slagen (70 tot 72 procent) ligt en aan die uren ben ik vandaag precies gekomen. Na 3 uur, 1 minuut en 39 seconden was ik weer thuis en had ik 74.02 km gereden. Het gemiddelde komt daarmee op 24.4 km/u en de maximale snelheid kwam vandaag uit op 48.9 km/u. Het gemiddelde had misschien nog wat hoger uit kunnen komen, maar in tussen Vlijmen en Drunen heb ik alles bij elkaar zo'n drie kwartier offroad gereden en om de hartslag dan toch laag te houden moet het tempo gewoon een eindje naar beneden. Het was heerlijk in ieder geval op deze manier, al was het weer wel een beetje vreemd. Toen ik weg ging was het bewolkt en stond er niet zo veel wind, maar gaandeweg brak de zon er goed door maar begon het ook gelijk harder te waaien. Een lekker begin van het weekend in ieder geval...

Afgelopen week hebben we met de band hier en daar wat oproepen online gezet in onze zoektocht naar een nieuwe bassist en dat heeft toch wel zijn vruchten afgeworpen tot nu toe. We hebben inmiddels van drie mensen een reactie gehad en het plan is om daar eens kennis mee te maken en een paar nummers mee te gaan spelen om op die manier te kijken of het van beide kanten klikt. Verdere details zijn er op dit moment nog niet, maar het feit alleen al dat er al drie reacties binnen zijn binnen een week is wat mij betreft een goed teken.

Dinsdag 21 augusts 2007.
Wat ik zondag ontdekte: tijdens de fietstocht op de vaste route van Rheden heb ik mezelf op een klim een keer helemaal overhoop gereden en tot m'n verbazing gaf m'n hartslagmeter daar 102% aan als waarde van de hartslag op dat moment. Maf, want meer dan 100% kan natuurlijk niet... Dit zou een paar oorzaken kunnen hebben. De eerste is dat ik de vorige keer de test niet helemaal goed gedaan heb en dat er toch nog iets 'over' was en de tweede oorzaak zou kunnen zijn dat m'n hartslagmeter op leeftijd werkt. De globale berekening van de maximale hartslag is namelijk 220 min je leeftijd en aan de hand van die berekening zou ik een maximale hartslag hebben van 184 slagen per minuut. Die regel klopt net zo vaak wel als dat hij niet klopt en in mijn geval klopt hij dus niet, want tijdens een test die ik gedaan heb kwam ik uit op 189 slagen per minuut.

De hartslagmeter gaat echter rekenen met je geboortedatum en zal er daarom elk jaar een slag afhalen en dat zou dus ook de oorzaak kunnen zijn. Ik heb hem eigenlijk maar één keer ingesteld en er daarna niet meer naar gekeken, dus ik denk dat het laatste het meest logisch is. Maargoed, ik heb het ding dus maar even opnieuw ingesteld en er vanuit gaande dat hij op 189 stond en er 102% stond als maximale hartslag heb ik er nu dus maar 192 van gemaakt. Die drie slagen per minuut extra merk je niet zo snel zou je zeggen, maar tijdens de training van vandaag leek het toch allemaal wel wat harder te gaan. Nouja, ik hoop maar dat ik er goed aan gedaan heb op deze manier en dat ik nu niet te hoog zit qua trainingszones.

Het blijft een beetje rommelen met de planning van het fietsen, maar vandaag was ik op tijd thuis en het was droog dus ben ik maar even een rondje gaan doen. Een uurtje trappen op 155/156 slagen per minuut (= 81%) en afgezien van toch een klein beetje regen onderweg ging het heerlijk. Eenmaal thuis bleek dat ik 1 uur, 10 minuten en 10 seconden gereden had en in die tijd had ik met een gemiddelde van 27.4 km/u 32.08 km gereden. De maximale snelheid kwam vandaag uit op 38.2 km/u.

Zondag 19 augusts 2007.
Omdat Arie gestopt is met de band moest er natuurlijk aan de site iets veranderen. Iets? Nou, zeg maar een hoop want daar kwam ik achter toen ik eens kritisch naar de website van de band ging kijken. Maargoed, alles is aangepast: oude foto's die er niet meer toe doen zijn verwijderd, overbodige links zijn verwijderd en in de nieuwe site zijn zelfs een aantal pagina's verwijderd. Hier en daar moest de tekst worden aangepast omdat we actief op zoek zijn naar een nieuwe bassist en dus op dit moment even geen optredens doen. Zonder bassist is dat gewoon wat lastig en daarnaast moet een nieuw bandlid natuurlijk ook nog een beetje ingewerkt worden. Deze week ga ik hier en daar eens wat advertenties plaatsen en die kunnen dan gelinkt worden naar de site van de band omdat daar het hele verhaal online staat.

Vandaag was een mooie, maar vreselijk vermoeiende dag met het fietsen. We hadden met een groepje van het mountainbike prikbord afgesproken om de vaste route van Rheden eens te gaan rijden omdat één van de mannen daar vlak in de buurt op vakantie is. Leuk natuurlijk, maar om goed twee uur 's nachts het bedje in en dan 's morgens er vroeg weer uit om ruim 60 km te gaan mountainbiken was niet echt een succes. De laatse kilomters waren m'n benen met name vanwege het klimmen gewoon helemaal leeg, maar... Het was gezellig en daar ging het om :-).

De totale afstand van vandaag was 61.93 km en die hebben we in een tijd van 3 uur, 18 minuten en 23 seconden gereden. Dat geeft een gemiddelde van slechts 18.7 km/u maar dat mog de pret zeker niet drukken. De hoogst gemeten snelheid op de route kwam uit op 45.4 km/u. Onderhoud aan m'n fiets is er bij in geschoten omdat ik met de site van de band aan de slag ben gegaan, maar dat komt dan morgen wel.

Zaterdag 11 augusts 2007.
De laatste vakantiedag... Of eigenlijk de eerste werkdag alweer na de vakantie? Vandaag in ieder geval m'n auto opgehaald in Maasbree en die kan er weer tot de kerst tegen als het goed is. Ik heb in ieder geval een lekkere vakantie gehad, ondanks dat het weer dit jaar niet echt iets is geweest om over naar huis te schrijven. Veel dingen gedaan die gedaan moesten worden en daarnaast ook veel leuke dingen gedaan.

M'n motivatie voor de trainingen is in ieder geval lekker aanwezig, al is er vandaag vanwege m'n gebabbel overal niets van terecht gekomen. Het schema tot de Hondsrug Classic is bekend en daar ga ik zo veel mogelijk aan werken.

Met de band staat het allemaal op losse schroeven op dit moment. Concact gehad met Aart en Stefan en die willen na het vertek van Arie nog wel door gaan, maar we zijn het er allemaal over eens dat er iets moet gebeuren waardoor we in ieder geval een beetje regelmatig op kunnen gaan treden. Prioriteit is dat we een bassist vinden die eventueel nog kan zingen ook en dan kunnen we daarna weer volop aan de slag. Binnenkort zien we elkaar nog wel, dus dan kunnen we mooi alles op de rit zetten en hier en daar eens wat advertenties gaan plaatsen.

De helpdesk van Virushelp zit vol met vreemde problemen de laatste tijd. Het is al een aantal jaren zo dat er een verschuiving is van de virussen die zich via e-mail verspreiden naar allerlei hijackers en trojans die het systeem over proberen te nemen en zich met name via websites en gratis software verspreiden. Ondingen zijn het, want ze zijn vaak heel lastig te verwijderen en inmiddels heb ik al een aantal stappenplannen klaar voor bepaalde gevallen maar het blijft een lastig verhaal. Vandaag heb ik nog dienst en daarna een week vrij en dan kan ik me in die tijd eens toeleggen op een nieuwsbrief die ook weer de deur uit moet.

Genoeg te doen dus en ik geloof niet dat ik me snel zal hoeven te vervelen...

Dinsdag 7 augusts 2007.
Een korte update vanaf het weekend... In het weekend de verjaardag van m'n nichtje mogen vieren en het meisje is inmiddels alweer 8 jaar geworden. Waar blijft de tijd toch... 's Middags gelijk door naar Wim en Annemiek en daar kwam ik halverwege de nacht weer eens vandaan. Okee, dit leek echt TE laat toen 's morgens om acht uur de wekker weer ging maar het was gewoon weer heel gezellig en dan vliegt de tijd op één of andere manier. Zondag naar Tilburg gereden om daar bij het nieuwe huis van Stefan en Renate te kijken en die krijgen echt een mooi stekje.

Nouja... als je er dan toch bent kun je net zo goed even meehelpen, al kwam het wel een beetje idioot uit. Een echte zomer is het tot nu toe nog steeds niet geweest, maar dan IS het een keer 30 graden en ook nog eens vakantie en dan gaat Harre helpen met het verhuizen van een wasmachine, droger, tv en al wat nog meer zij. Kortom... Het was niet alleen gezellig, maar we hebben ook nog het nodige luie zweet verloren... :-).

Zelf heb ik geen trekhaak achter de auto en ik had toch een kar nodig om alle troep uit m'n tuin weg te rijden... Goed nieuws, want ik kon maandag de auto van m'n vader lenen (terwijl het nog wel z'n vrije dag was) en omdat er nogal wat neerslag aangegeven werd heb ik daar gelijk gebruik van gemaakt. Drie keer op en neer naar de AVRI met een volle kar groenafval en m'n tuin is weer leeg... Eindelijk, want nu kan ik tenminste verder zonder dat er drie grote hopen in de tuin liggen.

Vandaag weinig bijzonders gedaan... Een knap zware training gedaan en 's middags een beetje aan het shoppen geweest. Eigenlijk stond er voor vandaag een offroad training op het programma, maar daar had ik helaas geen tijd voor dus heb ik er maar een dijkentochtje van gemaakt. Tijdens zo'n tochtje is het een kwestie van continu net iets hoger gaan zitten met de hartslag (165 - 170 bpm = 87 - 90%) om vervolgens hier en daar een stukje offroad te doen door de dijk af te gaan en wat in de uiterwaarden rond te rijden. Daar piekte m'n hartslag hier en daar op zo'n 176 slagen per minuut en al was het voor deze training net te veel, het voelde toch lekker. Op die manier was ik redelijk snel klaar (fiets hoeft niet schoon gemaakt te worden enz) en had ik toch een lekkere training achter de rug.

Alles bij elkaar was ik na 1 uur, 21 minuten en 18 seconden weer thuis en in die tijd had ik met een gemiddelde van 24.5 km/u 33.32 km gereden. De maximale snelheid kwam vandaag uit op 45.1 km/u. Lekker gereden, alleen heeft het rijden in de vrije natuur één nadeel: brandnetels...

Vrijdag 3 augusts 2007.
Vandaag een rustige duurtraining gedaan op de fiets en met dit weer is dat toch wel heel erg lekker. We hebben tot nu toe nog niet echt een bijzondere zomer gehad, maar nu schijnt het een paar dagen toch lekker weer te blijven. Een rondje gemaakt op een maximale hartslag van 135 slagen per minuut (= 72%) en dat liep via Waardenburg over de dijk naar Tiel en net voor Tiel binnendoor richting Geldermalsen, om zo via de Mariënwaard naar Beesd te rijden. Via Haaften over de dijk terug naar Waardenburg en daar weer de brug over naar huis. Alles bij elkaar was dat 62.87 km en met een gemiddelde van 24.8 km/u heb ik daar op m'n gemak 2 uur 31 minuten en 42 seconden over gedaan. De maximale snelheid kwam tijdens dit rondje uit op 36 km/u precies.

Het is een beetje schuiven met de fietsplanning omdat ik het aankomende weekend en de week erop nogal druk ben met allerlei dingen, maar dat is op zich goed te doen. Het is vakantie en het gaat om LEUKE dingen :-). Vandaag trouwens een minder leuke klus gedaan: m'n administratie eens uitgezocht. Tjonge, wat een klus... Maargoed, ook hier komt alweer bijna een eind aan en morgen moet het afgerond zijn en dan is er alweer iets afgerond.

Donderdag 2 augusts 2007.
Vandaag ben ik in m'n tuin bezig geweest. Het was een heel gevecht met de grote struiken die er staat, maar ik kan bij deze melden dat ze verloren hebben :-). Alles groeide weer eens over het gras en over het pad naar achteren heen, dus het was tijd voor een redelijk grote opruiming. Zagen, snoeien, met de heggeschaar er langs en alles ziet er weer een stuk beter uit, al zou er in de hoogte ook nog wel wat uit kunnen. Ik heb voor mezelf besloten om dat maar uit te stellen, want ik heb nu al twee grote hopen met takken in de tuin liggen dat ik daar maar met moeite vanaf kan komen. Ik begreep trouwens dat er hier in Zaltbommel inmiddels ook een milieustraat is om dat soort dingen naar toe te brengen, dus dat scheelt weer een eind rijden. In het verleden moest alles immers naar Geldermalsen gebracht worden en omdat ik nu heel veel heb liggen zal ik toch een paar keer heen en weer moeten.

Verder komt het uit wat ik me al eerder had bedacht: ik kom een paar weken vakantie te kort. Met nog ruim een week te gaan zijn er nog zo veel dingen die ik wil doen... Maargoed, geen paniek. Een aantal grote dingen zijn al gedaan en het is voor mij het belangrijkste dat de dingen klaar zijn die ik tijdens een normale werkweek niet kan doen en dat komt nog wel in orde in de loop van volgende week.

Woensdag 1 augusts 2007.
Gisteren inderdaad een paar uur lekker in de studio gezeten om me eens lekker uit te leven. Heerlijk!!! Ik bedacht me gisteren ook dat ik nog steeds een stel nieuwe vellen voor m'n snare in bestelling heb staan bij Jac Bogers waar ik nog niks van vernomen had, dus die heb ik vandaag maar eens gebeld. De Renaissance Powerstroke 3 van Remo bleek daar in backorder te staan. Ik was bang dat ze misschien niet meer in productie waren, dus dat komt binnenkort vast wel goed. Het vel wat er nu op zit kan nog wel een tijdje mee en ik heb nog een standaard Ambassador snare vel liggen wat ik er eventueel tijdelijk op kan zetten mocht het onverhoopt toch stuk gaan.

Vandaag ook weer lekker een stukje gefietst. Deze week staat in de planning als rustweek, dus dat is een kwestie van wel wat doen maar dan relatief op een lage intensiteit. Anderhalf uur op een hartslag van ongeveer 135 slagen per minuut (= 72%) was een makkie en lekker om te doen. Een rondje naar de overkant om daar vervolgens over de dijk richting Varik te rijden en door het veld weer terug. Op de terugweg bij Neerijnen nog een stuk echt binnendoor gedaan via het terrein van het Geldersch Landschap (je zit per slot van rekening op een mountainbike) en zo de brug weer over naar huis. Daar bleek ik bij thuiskomst 1 uur, 29 minuten en 3 seconden gereden te hebben en in die tijd had ik op m'n gemakje 35.4 km gereden. Het gemiddelde kwam daarmee uit op 23.8 km/u terwijl de maximale snelheid vandaag uitkwam op 37.6 km/u.

Onderweg merkte ik een klein probleem aan m'n voorvork. Eigenlijk moet ik zeggen 'weer een probleem' want toen ik afgelopen maandag naar Drunen ging bleek de vork helemaal uit te veren. Er zitten twee luchtkamers in de vork die voor de vering zorgen, maar de lucht uit de negatieve kamer blijkt nog wel eens door te willen stromen naar de positieve. Daardoor veert hij dus met een klap helemaal uit als je met het voorwiel een eindje omhoog komt. Irritant in ieder geval tijdens het klimmen en flinke hobbels, want elke keer een tik op je stuur is ook niet alles. Even met de fiets naar Van Tuyl geweest waar Rogier me een foefje heeft verteld om de druk weer normaal te krijgen en dan werkt alles weer goed. Alweer een goede service daar.