logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 24 augustus 2008.
Goed nieuws! Rockband Kalamazoo gaat door... Gisteren overleg gehad met de complete ploeg waarin Aart te kennen heeft gegeven te gaan stoppen met de band. Aan de ene kant heel erg jammer natuurlijk, maar aan de andere kant is het beter op deze manier. Net als bij het vertrek van Arie is er geen ruzie in de tent, maar de koek is gewoon op om het zo maar te zeggen van de kant van Aart en hij wil zich toe gaan leggen op andere dingen. Stefan, Gijs en ik gaan door en op zoek naar een toetsenist(e) als vervanger of vervangster van Aart. Er staat inmiddels al een advertentie op Marktplaats en ook op de site staat een oproep.

Het plan is om zo snel mogelijk iemand anders te vinden en dan ook zo snel mogelijk te gaan repeteren. Met Aart repeteren we ergens in november of december nog twee keer zodat hij het optreden in Aalst bij Halosta mee kan doen als afscheid. Met veel geluk kunnen we dus daarna gewoon verder met de band en hoeven we geen 'nee' te verkopen als er een aanvraag binnen komt.

Toen ik vandaag met de site van de band bezig was ontdekte ik daar dat sommige dingen met de Internet Explorer wel goed werden weergegeven, maar als dezelfde pagina bekeken werd met Firefox werd het een beetje een janboel. Slordig... Maargoed, de oplossing is gevonden en naast het verwijderen van allerlei code die toch niet meer op verschillende pagina's aanwezig hoefde te zijn staat alles nu weer keurig online. Hetzelfde probleem bleek ik op m'n eigen site te hebben bij het overzicht van de maanden en dat is dus ook gelijk maar aangepast.

Donderdag 21 augustus 2008.
Eindelijk... In april dit jaar schreef ik dat m'n nieuwe auto bij de dealer was binnen gekomen en nu is hij terug uit Duitsland waar de laadbak er op is gebouwd. Er is nog héél veel werk te doen, maar van dit:





naar dit:



is toch al een hele vooruitgang...


M'n nieuwe werkplek


Aan deze kant is de zijkant normaal...


En hier is hij in de breedte uitgeschoven...


Door beide zijkanten naar buiten te schuiven kan tot 3.10 meter breed geladen worden.


Hier wat beter zichtbaar, alleen ontbreken de extra vloerdelen nog.


Het breedte transport aan de voorkant.

Wat er nog te doen is? Nou, heel veel nog zoals ik al schreef... De inrijbeveiliging (ook wel 'fietsenvanger' genoemd) moet nog gemonteerd worden want de wettelijke eis bij een vrachtwagen aan de dag van vandaag is dat de hele zijkant afgeschermd is om op die manier te voorkomen dat iemand met een fiets ofzo onder de auto kan komen tijdens het rijden.

De kist voor diverse materialen als spanbanden, gereedschap enzovoort moet er nog onder en aangezien het oog ook wat wil komen er ook nog beschermplaten op de wielen. Daarnaast moeten er nog allerlei kleine dingetjes gebeuren, als het monteren van een beugeltje hier en daar voor onder anderen de markeringsborden bij brede lading.

De zeilen moeten nog worden ingemeten en gemaakt en de deuren aan de achterkant moeten er nog in. Er komen nog markeringslichten aan de achterkant, werkverlichting aan de binnenkant en die moet ook nog aangesloten worden, net als de breedteverlichting voor het breedtetransport. Verder moet de diverse electra als de digitale tachograaf, de radio, m'n 27mc bakkie, het camerasysteem en dergelijke nog ingebouwd en aangesloten worden en het belangrijkste: de auto moet nog gekeurd worden door de RDW voor het kenteken.

Als het kenteken bekend is kan de breedtevergunning voor Nederland en België worden aangevraagd en dan is het wel zo'n beetje rond. Ik zal nog een week of drie geduld moeten hebben en met een beetje geluk kan ik er dan mee gaan rijden...

Maandag 18 augustus 2008.
Het hele gebeuren van gisteren staat als volgt op de internetpagina van de politie:



Kinderen uit de Waal gered
Twee getuigen schieten te hulp

Zondagmiddag rond 16.15 uur kwam een melding dat twee kinderen te water waren geraakt in de Waal, ter hoogte van de Waalkade. De hulpverleningsdiensten politie, brandweer met duikers, ambulancedienst en de traumahelikopter gingen met grote spoed naar Zaltbommel. De twee kinderen, een jongetje van vier en een meisje van zes uit Londen (GB) waren gaan spelen in het lage gedeelte bij een krib. Ineens zouden zij met de stroming zijn meegenomen naar een dieper deel.

Een 18-jarige inwoner van Zaltbommel, die kennelijk toezicht hield of in elk geval bij deze kinderen hoorde, zag het onheil gebeuren. Het lukte hem om het jongetje, dat in de problemen verkeerde, uit het water te halen. Op de kant kwam de vierjarige weer bij en een getuige ontfermde zich over hem. Op dat moment passeerde een andere getuige op een fiets en zag dat het meisje inmiddels met haar hoofd naar beneden in het water dreef. Deze man heeft samen met de 18-jarige vervolgens het meisje eruit gekregen. Zij was in eerste instantie niet bij kennis en werd in een stabiele zijligging gebracht. Zij bleek erg veel water binnengekregen te hebben. Medisch personeel bood alle nodige zorg.

Weer bij kennis en stabiel werden het meisje en haar broertje met een ambulance naar een ziekenhuis in Den Bosch overgebracht. Daar bleek de 4-jarige wat onderkoeld. Beide kinderen blijven in ieder geval aankomende nacht ter observatie in het ziekenhuis.



Ik had toen ik daar weg ging geen idee hoe het met het meisje af zou lopen en ben echt héél blij dat het allemaal goed is afgelopen, want het had ook zo vreselijk mis kunnen gaan...

Zondag 17 augustus 2008.
Ongeveer twee weken geleden zat ik voor de tweede keer in relatief korte tijd met m'n been bij de huisarts en vandaag ben ik maar weer eens op de fiets gestapt. Eerst was ik van plan om een rondje over de vaste route van Drunen te gaan doen, maar omdat ik nogal een hectische week achter de rug heb en de volgende week niet veel anders zal zijn ben ik maar gewoon een funride gaan doen hier in de buurt. Over de dijk naar Hurwenen en daar wat technische dingetjes geoefend op de grote kleibulten die daar liggen. Ik kwam er trouwens achter dat de droge klei een stuk harder aanvoelt dan de grond in het bos, maar dat terzijde...

Na een minuut of twintig klooien daar besloot ik weer richting huis te vertrekken en nog een rondje door de stad te doen. Toen ik bij de Waalkade kwam was het druk in verband met het mooie weer en er stond een groepje mensen richting het water te kijken. Ik keek ook een beetje die kant op en zag een kindje drijven, gewoon met het hoofdje naar beneden en dan gaat er maar één ding door me heen: dit is niet goed. Een sprintje getrokken naar de trappen, naar beneden geraced en snel door het mulle zand heen die kant op. Inmiddels was één van de mannen die bovenop stond te kijken ook al naar beneden gekomen. Damn... Zo'n levenloos lijfje is dan toch wel erg naar om te zien. Zonder er verder over na te denken pakte ik m'n telefoon en begon de hulpdiensten te bellen en in die tijd kwam er ook nog iemand aan die EHBO had. Het meisje ademde nog wel, maar heel beroerd en ze moest steeds water overgeven. Het kon gewoon niet anders of ze had echt een hele berg water binnen gekregen...

Maarja, dan begint het hele circus... De politie was als eerste ter plaatse en die werden gevolgd door twee(!) brandweer auto's. Wat die daar moesten? Geen idee, want ik had echt alleen om een ambulance gebeld en die was onderweg. Later kwam er nog een team politiemensen aan en toen vond ik het allemaal wel welletjes. Het heeft immers geen nut om daar met heel veel mensen rond te hangen terwijl je op dat moment verder toch niets kunt doen. Ik stapte op de fiets en nadat ik nog wat mensen te woord had gestaan die vroegen wat er aan de hand was ging ik naar huis. Onderweg kwam ik een ambulance tegen met sirene en zwaailampen aan en zelfs de trauma heli kwam op dat moment ook al aan. Bijna aan de rotonde op de Steenweg kwam ik een tweede ambulance tegen en ik bedacht mezelf toen dat het ineens wel héél erg druk zou worden daar aan de Waalkade. Maarja, beter een hulpdienst te veel dan één te weinig natuurlijk in zo'n geval en ik hoop maar dat het met het meisje goed is afgelopen. Voor zover ik het in kon schatten had ze de leeftijd van m'n jongste nichtje en je wilt gewoon niet dat die kids zo aan hun eind komen...

Maargoed, terug naar het fietsen... Eenmaal thuis had ik 22.01 km gereden in een tijd van 1 uur, 6 minuten en 36 seconden. Dat geeft een gemiddelde van 19.8 km/u en gezien het gerommel op die kleibulten is dat nog helemaal niet zo gek. De hoogst gemeten snelheid kwam vandaag uit op 37.6 km/u en met m'n been is het in ieder geval goed gegaan, dus daar ben ik op zich heel blij mee.

Dan is er nog autonieuws: m'n nieuwe auto komt voor zover nu bekend aanstaande dinsdag terug in Maasbree. Er moet dan nog veel aan gedaan worden: de stootbalk aan de achterkant moet er nog op, de zij-afscherming moet nog gemonteerd worden, een opbergkist moet er nog onder, zeilen moeten worden ingemeten, gemaakt en gehangen, de deuren aan de achterkant moeten er nog in, hij moet uiteraard nog naar de RDW om te keuren voor het kenteken en bij de dealer (Beers in Venlo) moet alle electronica nog worden ingebouwd. En dan... dan is hij eindelijk klaar en kan ik er mee gaan rijden, maar dat zal toch nog wel drie tot misschien wel vier weken in beslag nemen. Ik ben van plan een kijkje te gaan nemen hoe hij er nu bij staat en zodra ik meer weet plaats ik het natuurlijk hier!

Donderdag 7 augustus 2008.
Terwijl de vakantie op z'n einde loopt ben ik maar gaan doen wat ik normaal ook doe: auto rijden... Even in Venlo bij Beers langs om het één en ander te regelen voor m'n nieuwe vrachtwagen en omdat ik toch in de buurt was gelijk maar even in Maasbree aan geweest. Op zich wel grappig: een collega vroeg nog waar m'n auto stond en ik antwoordde 'daar, op de parkeerplaats'... Die had dus niet in de gaten dat ik vakantie had en even op de zaak was voor wat werkoverleg. Dat werkoverleg is geslaagd in ieder geval en er zijn weer wat details duidelijker geworden. Kort samengevat: de auto moet vanaf 15 of 16 augustus in Maasbree staan en als het mee zit moet ik er uiterlijk eind week 37 (12 augustus) mee rond kunnen rijden. Als ik de kans heb ga ik van te voren natuurlijk nog wel even kijken, want ik ben gewoon heel nieuwsgierig wat ze er daar in Duitsland nou uiteindelijk allemaal mee gedaan hebben.

Van de week ontdekte ik in de studio een paar stokken waarvan er bij één een scheur in de tip zat. Nou is dat op zich niet zo gek, maar het ging hier om een paar gloednieuwe stokken en dan kan dat natuurlijk niet. Omdat ik toch een stel nieuwe erbij moest hebben besloot ik het paar mee te nemen naar Strings & Things in Kaatsheuvel, de winkel waar ik ze gekocht had. Na een bakkie koffie en een beetje bij babbelen heb ik het probleem verteld en kreeg ik zonder problemen een nieuw paar mee. Super service daar en ik ben dus niet alleen blij met de Balbex stokken als het om het spelen gaat, maar daarnaast ben ik ook heel blij met de service. Gelijk maar een dropclutch meegenomen voor op de hi-hat omdat ik die toch altijd wel een keer wilde proberen en omdat ik vond dat ik mezelf nog wel even mocht verwennen zo aan het einde van de vakantie. Met die dropclutch en vijf paar nieuwe stokken weer naar huis gereden en zo moet ik er weer een tijdje tegen kunnen...

Woensdag 6 augustus 2008.
Een vreemde week... Maandag naar de huisarts geweest met m'n been en daar wat dingetjes en tips meegekregen om de ontsteking over te laten gaan. Het valt op zich allemaal wel mee en nu hij open is, is gelijk de kans aanwezig dat hij goed te behandelen is en dus weg zal blijven. De tijd zal het leren...

Dinsdag m'n kit ingepakt en naar de studio vertrokken om daar m'n set helemaal goed te stemmen nu de nieuwe Emperors erop zitten en dat was op zich leuk om te doen. Ik had de boel er grofweg een beetje op gezet en heb toen een tijdje zitten rammelen. Daar kwam het volgende uit:



De set was op dat moment nog niet helemaal gestemd en de opnames zijn gemaakt met de digitale Zoom H4 die ongeveer een halve meter recht achter me stond en op zo'n anderhalve meter hoogte. Verder zijn er geen extra mics gebruikt, geen mix, geen toonregeling en dergelijke dus het geluid is 'as is'. De audio playback komt van de monitor in de studio en wat hier naar mijn idee goed hoorbaar is, is dat met name de 14" tom nog behoorlijk na gestemd moest worden. Maarja, daar was deze opname ook voor bedoeld eigenlijk... Daarna ben ik dus maar aan het finetunen gegaan en de set klinkt nu weer echt lekker! De EMAD van Evans doet z'n werk trouwens ook goed, eindelijk weer een echt lekker vel op de bassdrum...

Verder is het eigenlijk een vreemde week... Geluk en verdriet liggen soms zo dicht bij elkaar lijkt het wel. Er zijn mensen die bij wijze van spreken op de helft van hun leven eindelijk 'de ware' tegen komen en daar meer dan dolgelukkig mee zijn, mensen die in verwachting zijn van een kleine waar alles tot op dat moment goed mee gaat en tegelijk zijn er ook mensen die uit elkaar gaan omdat het gewoon niet meer gaat en overlijden er mensen waar het eigenlijk juist niet van verwacht werd. En dat alles is aan de hand bij mensen om me heen... Zo is het leven, ik weet het als geen ander... Maar toch is het zwaar om al deze verschillende emoties in een paar dagen langs te zien komen. Maargoed, het leven gaat door...

Morgen nog wat voorbereidingen treffen voor m'n nieuwe auto en nog wat dingetjes afronden zo aan het einde van de vakantie en dan schiet de week alweer aardig op. Vrijdag m'n auto halen en inruimen voor de nieuwe werkweek en dan zit de vakantie er officieel helemaal op, al heb ik nog wel wat leuke dingen op de kalender staan... :-)

Zondag 3 augustus 2008.
Eigenlijk vond ik het nieuwsoverzicht van de verschillende maanden nogal op elkaar gepropt eruit zien en dat is nu opgelost door gewoon de jaartallen te verwijderen. De maanden komen dan iets verder uit elkaar te staan, waardoor het geheel wat overzichtelijker eruit komt te zien. Een kleine aanpassing dus...

Verder heb ik sinds gisteren weer een set met clear Emperor vellen van Remo op m'n drumkit zitten, dus wat dat betreft ben ik weer een gelukkig mens. De coated EC2's van Evans zijn misschien best goede vellen, maar ze knijpen het geluid naar mijn idee te veel af en zelfs nu ik de set maar grofweg gestemd heb met de Emperors klinkt hij al een stuk beter dan met de EC2's. Die clear Emperor vellen bevallen me voorlopig het best en ik bedenk me een eventuele volgende keer nog wel twee keer voordat ik een andere set vellen ga monteren. Natuurlijk... het ging om een testje en misschien had het goed uitgepakt, maar dat was in dit geval dus niet zo. Vandaar dat het item 'drums' ook gelijk maar aangepast is en daar is dan ook gelijk de nieuwe kofferset aan toegevoegd. Met een beetje geluk kan ik in de aankomende week een keer de studio in om de set goed te stemmen en mezelf gelijk een beetje uit te leven... :-)

De rustdag waar ik het afgelopen keer nog over had met betrekking tot het fietsen gaat nogal lang duren ben ik bang. Afgelopen donderdag heb ik trouwens echt genoten op de camping bij m'n ex overbuuf. Heerlijk om daar een vakantiedag door te brengen en uiteraard had het mooie weer daar ook invloed op. Ik was dan van plan om vrijdag of zaterdag weer een rondje op de weg te gaan doen, maar dat is voorlopig even voor onbepaalde tijd uitgesteld. Je zou het bijna kunnen raden... De ontsteking aan m'n been is weer terug en ik baal er enorm van. Het begon eigenlijk afgelopen vrijdag weer een beetje en toen dacht ik nog dat het met die rustdag nog wel op zou knappen, maar dat is dus niet het geval en het wordt op dit moment eigenlijk alleen weer erger. Niet dat ik er ziek van ben ofzo, maar het doet gewoon ongelooflijk veel pijn dus ga ik maar weer eens bij de dokter langs. Ik verwacht niet dat die er in deze toestand iets aan kan doen, dus de boel zal wel weer open gesneden worden maar daarna moet er toch ook een echte oplossing komen vind ik. Het ging allemaal zo goed en zo lekker, maar na twee weken fietsen is het dus toch weer mis gegaan en blijkt dat die ontsteking er al die tijd nog gewoon gezeten heeft ookal leek het dat hij helemaal weg was.

Met nog één week vakantie te gaan heb ik stiekem toch nog wel wat dingetjes te doen, dus ik zal me de aankomende week niet snel vervelen ook al kan ik niet met de fiets op pad. Drie weken vakantie lijkt lang als je er aan begint, maar eigenlijk is het zo vreselijk snel voorbij dat het voor mij persoonlijk lijkt alsof het eigenlijk maar één week geweest is. Maargoed, dat geeft ook wel aan dat ik het enorm naar m'n zin heb en gewoon leuke dingen doe. Als de dagen voorbij zouden kruipen is het natuurlijk ook niet goed, dus dan toch maar liever op deze manier...