logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Maandag 31 augustus 2009.
Op de valreep van augustus toch nog een nieuwtje: de verhuizing van deze site is een feit en hij draait nu dus bij UPC. Bezoekers zullen daar als het goed is niets van merken, behalve dat er (als het goed is) wat minder downtime van de server zal zijn en de site dus beter bereikbaar is. Een veel gehoorde opmerking de laatste tijd: we wachten het maar even af... :-)

Zondag 30 augustus 2009.
Augustus was een toffe maand. Goed, we hebben nog een dag te gaan, dus er kan nog van alles gebeuren maartoch... Een maand waarin ik eigenlijk maar met één ding bezig ben geweest en dat is muziek. Aan het begin van de maand zat ik nog met Stefan in de studio om proefopnames te maken voor Conductive Matter, tussendoor wat nieuwe mixen gemaakt van 'Broken' en inmiddels ben ik zover dat de band een eigen webruimte heeft en ook een eigen site. Een band is toch wel leuk om mee bezig te zijn en ook al draait het uiteindelijk allemaal om de muziek, toch is het heel leuk om ook met de andere dingen bezig te zijn die er min of meer bij horen.

Waarom toch al die moeite, vragen mensen me wel eens... Nou, punt één omdat het leuk is om te doen. Als ik er geen lol in heb doe ik het gewoon niet, dat lijkt me nogal simpel en daarnaast valt het allemaal onder de categorie 'voorbereidend werk' en doe ik het dus als het goed is niet voor niks. Twee dagen studio was best inspannend te noemen, het namixen daarna ging een stuk sneller en de uren klooien achter de pc voor de website komen er eigenlijk pas uit als de band volop draait en dat is nou net hetgeen waar het om draait. Vanaf volgende maand duiken we inclusief een bassist de oefenruimte in en als het muzikaal en persoonlijk klikt is het een kwestie van repeteren en een leuke setlijst in elkaar zetten. De site die nu nog lang niet af is kan in die tijd verder ge-update worden en bij de tijd dat we er klaar voor zijn om op pad te gaan is hij mooi door de diverse zoekmachines geïndexeerd en is hij dus ook daadwerkelijk klaar voor gebruik.

Nieuwsgierig? Check dan hier (edit: link verwijderd) de voorlopige site, waarbij ik echt met nadruk wil zeggen dat er nog best wel het één en ander aan moet gebeuren. Er zit bijvoorbeeld nog wat artwork aan te komen en daarvoor ben ik in onderhandeling met Tom van Neckbone Graphics. Hij zou in eerste instantie een ontwerp maken voor een nieuw bassdrum vel, maar al heen en weer mailend kwamen we tot de conclusie dat we net zo goed gelijk voor een mooi bandlogo zouden kunnen gaan. Omdat Tom nogal druk is heeft hij het uitbesteed aan een andere designer, maar het loopt allemaal wel via hem en hij zal uiteindelijk ook Remo de opdracht geven het vel te maken. Maargoed, zover is het dus nog niet want de mannen moeten natuurlijk helemaal uit het niets iets zien te maken wat pakkend is en wat (niet onbelangrijk) voor de band ook bruikbaar is. Ik ben in ieder geval heel nieuwsgierig waar ze mee aan komen en als er meer nieuws is lees je het uiteraard hier.

Verder ben ik druk geweest met de nieuwe aansluitingen voor tv, internet en telefoon, want na een aantal storingen ben ik KPN helemaal zat en heb ik besloten over te gaan naar UPC. Alles draait op dit moment naar volle tevredenheid, alleen moet ik deze site nog even verhuizen en daarvoor de re-direct aan laten passen en dat is iets wat op dit moment nog niet echt wil lukken. Ik loop tegen het wazige probleem op dat ik wel in kan loggen bij het hostingbedrijf, maar daar houdt alles ook echt op. Het zal met een belletje of mailtje wel opgelost kunnen worden, maar ik vind het vreemd dat je in deze tijden van automatisering dit soort kleine dingen niet zelf even online kunt regelen. Maargoed, voor de bezoekers van deze site zal er niets veranderen want qua uiterlijk blijft het allemaal hetzelfde. Het komt binnenkort alleen van een andere server af, dat is alles. En nu maar hopen dat er in dit geval minder storingen zijn dan voorheen...

Donderdag 20 augustus 2009.
De laatste twee dagen staan hier in de lage landen in het teken van het weer. Het is namelijk extreem warm geweest, en met 'extreem' bedoel ik in dit geval ook echt 'extreem'. Gisteren was de zon vaker te zien en was het een mooiere dag dan vandaag, maar de temperatuur lag vandaag toch echt een stuk hoger. De hoogst gemeten temperatuur kwam namelijk uit op 37 graden... De temperatuur zakt op dit moment behoorlijk en er is zwaar weer op komst, zelfs zo zwaar dat het KNMI een officieel weeralarm heeft uitgegeven. En wat doen mensen bij dit soort gelegenheden? Klagen natuurlijk, dat het veel te warm is. Maarja, we zitten in augustus en dat is toch echt een zomermaand en als het dan altijd maar een graad of 18 is dan is er uiteraard ook wel weer wat te klagen. Als vanavond de regen met bakken uit de lucht komt en alles daardoor weer lekker fris is, dan is het uiteraard ook weer niet goed. Zijn we over het algemeen dan een klaagvolk of houden mensen niet van extremen?

Voor mezelf kan ik er maar één ding van zeggen: beleef alles nou eens bewust en geniet van de dingen die het leven te bieden heeft. Klagen heeft immers geen zin, want de toestand zal er echt niet door veranderen en mensen die zonder extremen leven hebben naar mijn idee geen leven. Nouja, okee... Dat is dan wat scherp gesteld misschien, maar om het voorbeeld van het weer maar even aan te houden: zou het dan echt zo lekker zijn als het altijd droog is en we een temperatuur hebben van een graad of 20? Regen is nu eenmaal nodig om deze wereld met alles wat er leeft van nattigheid te voorzien, dus dat hoort er nu eenmaal bij en als het altijd 20 graden is betekent het bijvoorbeeld ook dat je nooit meer op natuur ijs zult kunnen schaatsen.

Op één of andere manier hebben mensen de neiging om te kiezen voor een gemiddelde. Maargoed, wordt je daar nou wijzer van? Naar mijn idee niet. Als chauffeur heb je onderweg met allerlei weersomstandigheden te maken en waar je bij temperaturen als vandaag onderweg bent om alles af te leveren, zo ben je ook bij temperaturen onderweg die ver onder het vriespunt liggen zoals we bijvoorbeeld aan het begin van dit jaar hadden. Allebei heeft het wel iets en brengt het toch weer nieuwe dingen met zich mee en nou zit ik de hele tijd het weer er wel bij te halen als voorbeeld, maar het emotionele leven van een mens zit eigenlijk net zo in elkaar. Iedereen wil altijd maar dat gemiddelde en ook daar wordt je naar mijn idee niet wijzer van...

Wat is een leven zonder het ervaren van extreem geluk als het ervaren van onvoorwaardelijke liefde van een ander ook al lijkt die soms zo vanzelfsprekend? Wat is een leven zonder ook maar te kunnen genieten van de meest simpele dingen als een hert in een bos, een roofvogel in een wei, een kind wat aan het spelen is? Sta er eens bij stil en ervaar het zoals je ook de minder leuke dingen in het leven moet ervaren. Het verliezen van een vriendschap, het verliezen van een leven... Ook dat zijn dingen waar mensen het liefst zo snel mogelijk aan voorbij willen gaan en waar ik persoonlijk dan van denk: ervaar het! Naar mijn idee maakt het bewust ervaren van al dit soort dingen je een rijker mens maar het betekent wel dat je niet kunt kiezen voor het gemiddelde, hoe veilig en makkelijk dat misschien ook lijkt...

Zondag 16 augustus 2009.
De laatste week van m'n vakantie heb ik me ook weer bijzonder goed kunnen vermaken met van alles en nog wat. Leuke dingen gedaan, nuttige dingen gedaan en hier en daar zelfs een combinatie van beiden dus wat wil je nog meer? Eigenlijk zou ik gisteren m'n auto weer halen in Maasbree, maar het was deze keer praktischer om vrijdag even heen en weer te rijden dus... Het karretje staat weer op z'n eigen plekje en klaar voor het werk wat komen gaat. Het schijnt met de productie in deze vakantieperiode toch nog aardig door te rommelen, dus in deze tijden mag je daar helemaal niet over klagen. Ik ben benieuwd wat er deze eerste week weer allemaal op me af gaat komen en het belangrijkste: vakantie vieren is érg lekker, maar gewoon weer aan de slag... daar kijk ik dan toch ook wel naar uit.

Maargoed, zover is het op dit moment nog niet. Vandaag heb ik de vakantie afgesloten door een bezoekje te brengen aan de Harleydag in Breda. Niet dat ik nou zo'n enorme fan ben van dit merk, want de hoofdzaak van vandaag was het bekijken van een optreden van Alfa Female, al waren al die motoren toch wel een hele prettige bijzaak. Het weer was super en dan kan zo'n dag natuurlijk al snel niet meer stuk, dus check even de onderstaande foto's:

alfa female harleydag breda 2008 café happy days
De plek waar het allemaal moest gaan gebeuren: café Happy Days

alfa female harleydag breda 2008 publiek
Het was gezellig druk in Breda

alfa female harleydag breda 2008 denise
Denise

alfa female harleydag breda 2008 dominic
Dominic had het ook naar z'n zin...

alfa female harleydag breda 2008 debby
Debby

alfa female harleydag breda 2008 denise cyntha
Denise en Cyntha

alfa female harleydag breda 2008 liza
Liza

alfa female harleydag breda 2008 denise liza

alfa female harleydag breda 2008

alfa female harleydag breda 2008 nick
Nick was ook van de partij

alfa female harleydag breda 2008

alfa female harleydag breda 2008

alfa female harleydag breda 2008

alfa female harleydag breda 2008

alfa female harleydag breda 2008


Maandag 10 augustus 2009.
Een nieuwe oefenruimte. Nouja, nieuwe... Dat is dan niet helemaal waar, maar het lijkt er bijna wel op. Na de afgelopen repetitie met Conductive Matter had ik mezelf voorgenomen dat er eens flink in de studio opgeruimd moest gaan worden, want je kon gewoon echt nergens meer fatsoenlijk bij zonder eerst over een aantal dingen heen te stappen en/of te klimmen. De reden daarvoor is eenvoudig: het is een hok wat verder toch niet gebruikt wordt, dus de opmerking 'ach, zet maar neer' is er één die daar regelmatig voorbij komt.

Samen met Aart trok ik daarom vanavond de stoute schoenen aan en in ongeveer 2.5 uur hebben we alles er zo'n beetje wel uit gehad, bepaald of het kon blijven of weg moest en daarna de boel opnieuw ingeruimd. Eerlijk is eerlijk: we hebben wel wat dingetjes weg gedaan, maar als je kijkt hoe het er nu uitziet terwijl er min of meer hetzelfde in staat als aan het begin van de avond... Het was dankbaar werk in ieder geval en we konden na afloop dan ook tevreden bij het vuur een fles bier open trekken. Hopelijk geeft het voor de anderen die van de ruimte gebruik maken de inspiratie om het zo te houden...

Zondag 9 augustus 2009.
Het vakantieleven bevalt met nog steeds uitstekend en aan de ene kant doe ik heel veel en ben ik hartstikke druk met allerlei dingen, maar aan de andere kant gaat het wel allemaal op het gemakje en stel ik dingen met het grootste gemak uit naar de volgende dag. Lekker aanrommelen, daar is het immers vakantie voor...

Waar ik me de afgelopen dagen met name mee bezig heb gehouden is opruimen. Ergens in de afgelopen week stond ik in de schuur omdat ik wat nodig had en voor ik het zelf in de gaten had was ik al dingen aan het uitzoeken om weg te gooien. Het is natuurlijk allemaal makkelijk om zo'n ruimte te hebben, want als je even niet weet wat je met iets aan moet dan is de oplossing makkelijk: zet maar in de schuur. Tja, dat houdt natuurlijk een keer op en na een dagje rommelen en twee keer naar de stort geweest te zijn om dingen af te voeren kan ik weer rennen in m'n schuur. Hetzelfde geldt voor m'n hobby hok hier in huis, want ook daar was het hoog tijd om eens een serieuze hobby te gaan beoefenen en deze heeft gelukkig ook z'n vruchten afgeworpen. Twijfelen over bewaren of weggooien = weggooien en dan schiet het lekker op.

Vandaag ben ik nog wat met het nummer 'Broken' aan het klooien geweest en het klinkt op zich al wel wat beter, al zijn er geen schokkende dingen aan veranderd. Tot ergens in de middag was het de hele tijd bewolkt en kon ik dus mooi aan het mixen gaan. Het resultaat is voor geïnsteresseerden hier te beluisteren. Verder muzikaal nieuws: er zijn op dit moment hele vage plannen over een buitenland tour en die zou ergens in 2010 met twee of drie bands plaats moeten gaan vinden. Het is de bedoeling een aantal optredens in Frankrijk en Oostenrijk te doen, maarja... voorlopig ligt de nadruk op 'het is de bedoeling' want er zitten natuurlijk best wat haken en ogen aan om zoiets te regelen en je kunt niet over één nacht ijs gaan. Meer info zal er ter zijner tijd wel over volgen en als dat niet het geval is... Tja, dan zal het wel niet doorgaan ofzo... :-)

Maandag 3 augustus 2009.
Eigenlijk ben ik al dagen bezig om een flightcase te vinden waar de multitrack recorder en de mixer in past voor Conductive Matter, maar dat wilde tot vandaag eigenlijk totaal niet lukken. Er zijn bedrijven genoeg die een koffer willen maken of eventueel twee, maar om dan 200 tot 300 euro neer te leggen gaat me dan toch net even te ver. Via het drummersforum kreeg ik de tip om eens op Markplaats te kijken en daar vond ik na een uurtje of twee zoeken tussen alle cases die daar aangeboden worden eigenlijk precies wat ik zocht.

Dusssssssssss... Ik was vandaag van plan om het één en ander in en rond het huis klaar te krijgen, maar je kunt het al wel raden: dat is niet helemaal gelukt. Aan het einde van de ochtend ben ik in de auto gesprongen om in Katwijk aan Zee de flightcase op te halen en die kostte in dit geval maar 50 euro. Een koopje vergeleken met andere dingen die ik gezien had en waar ik voor aan het bellen was geweest, alleen moesten er wel wat kleine aanpassingen aan gedaan worden. Er zaten bijvoorbeeld wieltjes onder en aan de andere kant zat een handvat zodat je hem over de straat achter je aan kon trekken, maarja... In die multitrack recorder zit een harde schijf en die knapt er volgens mij niet van op als je die over de straat laat stuiteren op van die harde wieltjes. Die beugel ging er dus eerst af, daarna de wieltjes en vervolgens was het een kwestie van de gaten weer dicht maken.

Dat viel op zich allemaal nog wel mee en het enige wat toen nog gedaan moest worden was het verdelen van het grote vak in twee kleinere stukken. Ook dat was zo geregeld met een plank en wat isolatie schuim wat ik hier nog had liggen en toen zat alles er keurig in. Met het deksel erop kan het spul geen kant op, dus hier kunnen we gewoon lekker mee op pad zonder dat het spul wat er in zit wat te lijden heeft. Nieuwsgierig? Zie hier de nieuwe flightcase, ingericht en wel:

flightcase dicht

flightcase open

flightcase open zijkant

flightcase open bovenkant

Na deze bezigheden was het eigenlijk alweer tijd om aan wat te eten te gaan denken, maar ik wilde toch nog iets doen in huis dus heb ik op de slaapkamer nog even een nieuwe hor voor het raam gehangen. Die oude was op zich nog wel dicht, maar had daarbij wel een beetje hulp van een handdoek nodig aan de onderkant. Oftewel, dat schoot niet echt op en nu is het allemaal weer netjes. Een leuke en praktische dag was het vandaag en morgen zal ik op één of andere manier toch moeten doen wat ik voor vandaag in de planning had. Maargoed, dat zijn zorgen voor morgen toch?

Zaterdag 1 augustus 2009.
De afgelopen dagen heb ik samen met Stefan in de oefenruimte gezeten voor Conductive Matter en dat was een hele welkome afleiding voor me. Gisteren was de derde verkenningsfase en zoals men zegt... drie keer is scheepsrecht, dussss: missie is geslaagd. Er kwamen heel wat leermomenten voorbij, maar we hebben nu een definitief plan van aanpak. Niet alleen wat de plannen voor de band betreft, maar ook voor het opnemen van de backingtracks en een demo en dat is natuurlijk helemaal gaaf!

Om wat voorbeelden van die demo tracks te geven... Hier staat een ruwe versie van het Pixie nummer 'Gauge away' en hier staat een ruwe versie van 'Ladies and Gentlemen' wat origineel van The Presidents of the USA is.

Maar goed, ik was net even te enthousiast met het mixen en masteren van deze tracks waardoor het geheel net even té dynamisch geworden is en de meeste speakertjes van een pc of laptop kunnen daar niet zo heel veel mee. Het zijn dan ook geen definitieve versies, want hier en daar zullen we toch nog wat dingen moeten gaan verbeteren maar dat komt tijdens de volgende repetities of opname dagen wel aan bod.

Voor alsnog zijn we in ieder geval blij hoe het allemaal verlopen is en we hebben er zin in om een heleboel toffe nummers in te studeren en daar mee op pad te gaan. Uiteraard zijn we nog wel op zoek naar een bassist, maar ook daar komen we steeds een stapje verder mee. Wie het uiteindelijk zal gaan worden blijft uiteraard een groot geheim, dus zit er maar één ding op: gewoon hier af en toe m'n blogs eens lezen en dan kom je er vanzelf wel achter... ;-)