logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 29 augustus 2010.
Het laatste weekend van augustus alweer en terwijl we de afgelopen maanden toch best wel heel mooi weer hebben gehad is het de laatste periode weer bijzonder wisselvallig. Een tijdje geleden was er nog een tekort aan regen: wat er normaal in een maand aan neerslag valt was precies de hoeveelheid die men op dat moment tekort kwam. Nu is het net andersom en in delen van het land is in één dag tijd zelfs meer gevallen dan normaal in een hele maand...

Maar goed, wat speelt er sinds de laatste update... De eerste werkweek na de vakantie verliep qua werk redelijk hectisch en het was toch wel aardig druk, ondanks dat een groot deel van Nederland nog vakantie had.

Afgelopen maandag is Oscar (een freelance fotograaf) mee geweest tijdens een rit naar Oostende om foto's te maken van een breedtetransport en dat was op zich wel erg leuk. De foto's moeten samen met een heel verhaal uiteindelijk in Truckstar verschijnen, alleen... Het is echter totaal onduidelijk wanneer het artikel geplaatst wordt, want dat kon volgens Oscar bij wijze van spreken de volgende maand al zijn maar het kon ook zomaar een maand of vier tot vijf duren. In de gaten houden dus...

Muzikaal gezien was het een... tja... laat ik het een gemiddelde week noemen. Afgelopen dinsdag hadden we overleg met PV and the Heartbeats, want we zouden vandaag eigenlijk een optreden hebben in Alkmaar maar dat gaat door omstandigheden niet door. We hebben daarom eens zitten babbelen hoe we het in de toekomst aan gaan pakken en voor alsnog ziet het er naar uit dat we ergens in oktober de draad weer oppakken. Daar stond tegenover dat ik afgelopen vrijdag een feestje had waar we spontaan met wat mensen een soort van mini optreden gedaan hebben en dat was toch wel heel erg leuk. Het ging om oud-Kalamazoo leden en een half uur tot drie kwartier spelen zonder te repeteren bleek toch best aardig te gaan en... misschien zelfs wel voor herhaling vatbaar!

Verder heb ik afgelopen woensdag weer een hoofdstuk afgerond van het boek wat "Harre en de tandarts" gaat heten. Geintje hoor! De eerste behandeling heeft namelijk plaats gevonden en achteraf kan ik zeggen dat het me heel erg is meegevallen, maar damn... wat een stress die dag. Deel twee staat inmiddels gepland en ik verwacht dat het hele verhaal in vier delen afgerond zal worden. Maar goed, ik ben geen tandarts en ben er ook lang genoeg niet geweest om totaal geen idee te hebben hoe het één en ander in zijn werk gaat. Tot nu toe ben ik blij met de (voor mij hele grote) stap om toch maar te gaan...

Zondag 15 augustus 2010.
De vakantie zit er nu definitief op en het mooie weer lijkt ook direct op te zijn: het is op dit moment misschien een graad of 16, het regent pijpestelen en voor de komende dagen geeft het KNMI eigenlijk niks dan nattigheid op.

Met Rakker gaat het nog steeds hetzelfde, al liep hij gisteren eigenlijk weer als een kiviet. Maar goed, dat bleek vandaag van tijdelijke aard want ook al valt hij minder om... hij sjokt echt als een bejaarde. Maar ja... dat mag ook wel met deze leeftijd. Qua beslissing ben ik er uit en ik laat het allemaal zoals het is. Het beestje heeft gewoon enorm veel stress als hij steeds op pad moet en dat weegt naar mijn idee niet op tegen de mogelijke kansen dat er een oplossing gevonden kan worden voor zijn probleem waardoor hij er weer jaren tegen kan. Rustig genieten van zijn oude dag, tot de dag komt dat het écht niet meer gaat en tja... dan houdt het echt op. Als hij totaal niet meer kan lopen en/of de hele tijd pijn heeft is dat voor hem natuurlijk ook geen leven, maar dan kan ik mezelf altijd recht in de spiegel aankijken en zeggen dat hij een mooi leven gehad heeft.

Op het bovenstaande na heb ik eigenlijk best een goede vakantie gehad. Praktische dingen die gedaan moesten worden zijn gedaan, ik heb dingen af kunnen sluiten en tussen de wolken door schijnt de zon op dit moment echt enorm in m'n leven.

Vrijdag 13 augustus 2010.
De laatste vrijdag van m'n vakantie alweer en wat speelt er op dit moment? Wat onbelangrijke en belangrijke dingen, laat ik het daar op samenvatten...

Relatief onbelangrijk: UPC zit blijkbaar met een enorm probleem, want de laatste tijd valt m'n verbinding steeds weg. Op zich is dat voor een keer wel te begrijpen, want storingen komen nu eenmaal wel eens voor en onderhoud moet ook gedaan worden dus dat 100% niet mogelijk is begrijp ik Maar goed, de afgelopen weken zijn er dagen geweest dat ik echt uren helemaal niks had. Geen internetverbinding in de vorm van http, ftp, mail en ook geen telefoon en dat schiet natuurlijk voor geen meter op.

Klagen helpt weinig, want het enige wat er verteld wordt is dat er een storing in de wijk is. Yeah, right... Storingen staan normaal gesproken op de website en daar was niks te vinden en even later sprak ik een goede vriendin van me en die kon bevestigen dat dit gewoon dé manier is om klanten met een probleem met een kluitje het riet in te sturen. Ik zit er dus over te denken om over te stappen, maar waar ga je dan naar toe? Het schijnt bij meerdere providers een puinhoop te zijn en als het hier allemaal werkt dan werkt het ook super. De afgelopen paar dagen gaat het weer goed, dus ik ben benieuwd hoe lang ze dit vol gaan houden...

Met PV and the Heartbeats zijn we druk aan het repeteren omdat er een optreden aan zit te komen, alleen is het maar de vraag of we ook echt neer kunnen zetten wat we willen. Het plan was immers om details uit te gaan werken en om op die manier alles super strak neer te kunnen zetten, maar daar komt nu weinig van terecht. De nadruk ligt nu meer op de hoeveelheid nummers die erbij moeten dan op de details en of dat uiteindelijk een goede keus is zal bij het optreden moeten blijken.

Ik schreef het al: vandaag m'n laatste officiële vakantiedag en ik heb inmiddels m'n auto alweer opgehaald. Is dat vreemd op een vakantiedag? Tja, in de ogen van sommigen misschien wel maar uitstellen tot maandag is geen optie en nu heb ik in ieder geval nog het hele weekend voor mezelf.

Dan wat op dit moment naar mijn gevoel wel belangrijk is...

Feiten, twijfels en keuzes...

Ik heb een kat die bijna 16 jaar is. Een schat van een beestje wat al z'n hele leven bij me is, alleen de laatste tijd valt hij steeds om en loopt een stuk moeilijker. Eten en zijn behoeften als gevolg daarvan doet hij helemaal goed, hij zit helemaal gezond in zijn vacht, maar toch ging ik met hem naar de dierenarts om eens na te laten kijken.

Hartje: goed. Oren: op het feit na dat hij doof is, maar dat wist ik al... goed. Bloedonderzoek: alle waardes zijn okee, maar op de gemaakte röntgenfoto was een vreemde vlek te zien op de plek waar z'n nieren moeten zitten en het gevolg was dat er ook een echo gemaakt moest worden. Nu zien die nieren er qua vorm inderdaad vreemd uit, maar omdat de waarden in z'n bloed goed zijn wilde de dierenarts na overleg met een collega toch niet gaan opereren, omdat het risico aanwezig is dat het helemaal niet nodig is. Zijn letterlijk 'vallen en opstaan' hoeft niet persé iets met die nieren te maken te hebben, want het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat hij een kleine hersenbloeding gehad heeft en als gevolg daarvan niet zo mobiel meer is.

Dan sta je ineens voor de keus...

We kunnen doorverwezen worden naar een specialist die gaat kijken of er inderdaad iets met de nieren aan de hand is of niet en die kan dan misschien ook wel achterhalen wat er dan wel aan de hand is. Dit kan voordelen hebben: hij kan misschien geholpen worden aan hetgeen er mis is en dan misschien nog een paar jaar een gelukkig leven hebben. Het heeft als nadeel dat m'n kat al panisch wordt bij het zien van de reismand en dat hij vanmorgen zelfs met z'n pootjes door het hekje heen zat met een blik van 'laat me er uit!'. Als ik met hem naar een specialist ga zal hij toch meerdere keren zo'n trip moeten maken en dat geeft hem dus behoorlijk wat stress.

De andere optie is niets doen en het zo laten. Het gevolg daarvan zal zijn dat ik hem in moet laten slapen als het echt allemaal niet meer gaat.

Wat doe je in zo'n geval als het om je beste vriend gaat? Ik neig naar de tweede optie, omdat dit voor hem de meeste rust geeft en zolang hij geen pijn heeft en nog een beetje mobiel is heeft hij toch nog een mooie oude dag. Maar ja... optie één kan een mogelijkheid zijn hem een wat langere oude dag geven...

Moeilijk...

Vrijdag 6 augustus 2010.
*trrrringg*
- Yo, met Gerrit...

- Goedemiddag, je spreekt met [naam] van de firma [winkel]. Ik bel even over de buitenverlichting die je bij ons besteld hebt.

- Ah, dat is mooi.

- Ja, want die is binnen...

- Binnen?

- Ja, die drie lampen die besteld zijn toch?

- Ja, maar dat is toch geen afspraak?

- Maar je hebt toch lampen bij ons besteld?

- Ja, maar die zijn voor buiten...

- Ja ja, dat klopt. Drie stuks solar buitenlampen en we zouden even een belletje doen als ze binnen zouden zijn.

- Maar dat klopt dan toch niet?

*even stil aan de andere kant*

En eindelijk had ze het in de gaten... :-)

Ze moest wel lachen en zei dat ze zoiets nog nooit gehoord had, maar ik kan me dat dan weer moeilijk voorstellen als je in die handel zit en dan met dit soort opmerkingen komt. Ik ben benieuwd of ze morgen zelf in de winkel staat als ik de lampen ga halen...

Donderdag 5 augustus 2010.
In de vakantie had ik contact met Léon, de drummer van Projekt Klone, en hij stuurde me de samples op van hun nummer 'Drugs are good'. Bij de samples (part 1) heb ik de drumpartij opnieuw ingespeeld en ook een drumcover ingespeeld van het hele nummer (part 2). De onderstaande video's zijn natuurlijk ook te bekijken via het menu Xtra en rechtstreeks via Youtube:

Projekt Klone - Drugs are good (drumcover by Harre part 2)




Projekt Klone - Drugs are good (drumcover by Harre part 1)



Ook had ik wat tijd over voor een re-make van de stage cam video van 1605, waarbij de complete audiotrack van de fotocamera waar de video mee is gemaakt is vervangen door de audiotrack van de Zoom H4. Die hing ergens tussen het publiek:

Sympathy for the devil (covered by 1605)



Omdat in het overzicht van het menu Xtra de lijst met video's aardig lang begon te worden heb ik ze verdeeld in verschillende pagina's waarop telkens vijf video's te zien zijn. Op deze manier is het met name voor mensen met een niet al te snelle verbinding een stuk makkelijker om de video's te bekijken, omdat ze niet allemaal in één keer geladen hoeven te worden.

Zondag 1 augustus 2010.
Gisteren was een toffe dag, want toen ik 's morgens op m'n gemak aan een ontbijtje zat zag ik m'n gitaar staan en daar had ik afgelopen week een setje nieuwe snaren voor besteld. De oude zaten er misschien al wel tien jaar op, dus dat was iets wat écht heel hard nodig was. Ik had me voorgenomen om het ding dan gelijk maar eens goed schoon te maken, want door de jaren heen komt er toch een hoop vuiligheid op de hals bijvoorbeeld en nu is het maar een goedkoop dingetje maar het zal de klank uiteindelijk ook niet ten goede komen.

Maar goed... In een spontane bui dus de snaren er af geknipt, de boel schoon gemaakt, de nieuwe erop en om de rek er een beetje uit te halen ben ik zomaar wat gaan spelen. Dat verliep op zich wel lekker en even later besloot ik de multitrack recorder er maar bij te pakken om daar een drum,- en bastrack op de programmeren en daar uiteindelijk twee gitaarlijntjes op in te spelen. Dat af uiteindelijk dit restultaat en toen was de ochtend ineens al om en was het alweer dik middag:

audio Gitaar experiment 2


's Avonds waren er nog twee verjaardagen waar ik heen moest. Nou ja... moest... wilde is in dit geval natuurlijk een beter woord en beide feestjes waren erg gezellig waardoor het toch weer nachtwerk geworden is. En dat terwijl ik me juist had voorgenomen om het dit weekend niet al te laat te maken, maar dat neem ik me geloof ik wel vaker voor... :-)