logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Woensdag 10 augustus 2011 - Muziek en Twitter.
Augustus wordt de maand van de drum filmpjes volgens mij... Deze komt van de meest vette band uit Nederland, namelijk King Jack:



Het grappige aan dit filmpje is dat ergens richting het eind van het opnemen van dit filmpje een vriend van me binnen kwam lopen en zijn naam is... Jack! :-)

Dan Twitter: sinds een tijdje ben ik ook actief op Twitter en om het basis principe aan te geven... Je maakt een account aan waar je berichtjes van maximaal 140 karakters kunt plaatsen en andere mensen binnen Twitter kunnen zich dan opgeven om die berichtjes te lezen en worden dan 'volgers' genoemd. Zelf kun je jezelf ook aanmelden als volger bij anderen en op die manier kun je op de hoogte blijven van wat je interesseert.

Geinig dus om dingetjes te melden, maar bijvoorbeeld de ANWB geeft er realtime verkeers informatie door, Rijkswaterstaat plaatst allerlei (realtime) tweets over wegwerkzaamheden, ongevallen en dergelijke en op die manier is het voor mij onderweg dus ook goed bruikbaar. Verder volg ik nog een paar bands die naar mijn idee de moeite waard zijn en dan houdt het naast een aantal vrienden die ook aktief zijn op Twitter zo'n beetje wel op, kortom: echt fanatiek ben ik er niet mee en zo veel mensen zijn er ook niet die mij volgen.

Toch is het dan verrassend en tegelijk ook leuk als blijkt dat m'n berichtjes de hele wereld over gaan door middel van een zogenaamde 'retweet'. Dat zijn berichtjes (in dit geval dus van mij) die door een ander op hun eigen Twitter account geplaatst worden omdat ze het berichtje leuk vonden, of interessant of noem maar op... Ik kwam er gisteren achter dat berichtjes van mij terecht zijn gekomen bij Twitteraars in de Verenigde Staten (Florida) en zelfs tot in China toe. Ook is er een berichtje van me over de bovenstaande drumcover ge-retweet door de mannen van King Jack en iedereen die hen volgt komt dus op die manier niet alleen bij m'n Twitter account uit, maar ook bij de video's die ik op Youtube plaats. De aardbol is groot, maar het wereld wijde web is eigenlijk maar heel klein als je het zo gaat bekijken...

Maandag 8 augustus 2011 - Filmpjes.
Het weer deze zomer nog steeds niet om over naar huis te schrijven, dus vandaar deze opname van Walk on Water door Ronnie James Dio:



Zondag 7 augustus 2011 - Muziek en video.
Om het in de goede volgorde te houden moet ik de titel eigenlijk omdraaien. Waarom? Nou, op 9 juli schreef ik over de Nederlandse zangeres Ann May en afgelopen keer in de oefenruimte was ik tijdens het repeteren ook wat dingetjes aan het opnemen en toen kon ik het niet laten om van haar eerste single Emergency ook gelijk maar iets op te nemen. Dat is deze video geworden:



Voor het geval je het jezelf niet kunt herinneren, dan is de originele video hier te vinden. Ik vind het nummer echt briljant en vraag me af hoe ze zich in de toekomst zal profileren, want haar nummers lopen nogal uiteen qua stijl. De tijd zal het leren...

Even later (op 15 juli) schreef ik over Chickenfoot, een band die voor mij bestaat uit muzikale helden: zanger Sammy Hagar, gitarist Joe Satriani, bassist Michael Anthony en drummer Chad Smith. Ze hebben de afgelopen tijd benut om een nieuw album uit te brengen en de eerste single daarvan is niet alleen een feit, maar ook gewoon lekker! Check hem hier:

Big Foot by Chickenfoot


Eén ding vind ik echt héél erg jammer en dat is dat Chad de komende tour of in ieder geval een deel ervan niet mee zal doen. Hij is dan druk met de Red Hot Chili Peppers en je kunt jezelf nu eenmaal niet in tweeën splitsen. Op dit moment is voor zover ik weet nog niet bekend wie hem zal gaan vervangen. De band zoekt naar een drummer die het niet alleen muzikaal aan kan, maar waar ze ook onderling de klik mee hebben die ze gewoon uitstralen. En laten we eerlijk zijn: deze mannen hoeven het voor het geld volgens mij niet meer te doen...

Vrijdag 5 augustus 2011 - Projekt: tuin 2011.
Op een paar details na is het na een hele tijd rommelen klaar: m'n tuin en om het mezelf makkeljk te maken kun je het hele verhaal hier bekijken. Het item is ook terug te vinden via het menu Xtra.

Woensdag 3 augustus 2011 - Halverwege...
Inmiddels zit ik alweer halverwege de vakantie en toen ik net m'n mail op zat te halen en er alweer plannen tussen zaten voor de tijd na de vakantie, dan heb ik het gevoel dat het morgen alweer voorbij is. Zo dichtbij voelt het einde van de vakantie, terwijl het toch nog anderhalve week is en ik dus in die tijd nog lekker aan kan rommelen.

Heel veel bijzonders valt er niet te melden, behalve dat ik zondag lekker op m'n gemak bij Gertjan heb gezeten (bassist PV) en daar over van alles en nog wat heb zitten babbelen, al was de hoofdmoot uiteraard muziek en ons eigen bandje. Het was in ieder geval gezellig. Daarna door naar een verjaardag en dan is de zondag alweer om.

Maandag was het echt de hoogste tijd om de tuin hier eens van wat onkruid te ontdoen. Ik dacht slim te zijn en bij Welkoop wat gif te halen tegen onkruid in het gras, maar daar bleek al snel dat je een net ingezaaid gazon helemaal niet mag spuiten. Men praat dan over 'een volgroeid gazon' of over een periode van 12 maanden en als ik kijk wat er hier aan paardebloemen en spul weer doorheen komt... Dat kan ik toch echt geen jaar laten staan. Dus de tuin in gedoken en stuk voor stuk die ondingen uit zitten steken, in de hoop dat er dan in ieder geval nog gras gaat groeien. Of het nou echt zo veel was wat er stond? Nou, de groene container zat voor driekwart vol met alleen maar de troep die op dat moment uit de tuin kwam en dat is als het vers er in gaat natuurlijk meer volume dan dat het er een paar dagen in zit, maar toch... Het kwam op zich wel mooi uit, want de dag erna zou de container leeg gemaakt worden en dan kan ik weer met een schone lei beginnen. Ik zou bijna zeggen dat ik nog groene vingers ga krijgen, maar dat zal hopelijk meevallen... :-)

Gisteren een dagje in de oefenruimte aan het rommelen geweest voor mezelf. Gewoon lekker rammelen en af en toe wat opnemen. De onderstaande video die ik vandaag in elkaar heb gezet is daar een resultaat van en ik hoop er daar in de loop van de week nog een paar van af te krijgen. Ik krijg hem alleen hier op de site qua grootte er net niet in, dus voor het mooie moet je dan even op het YouTube logo rechts onderin klikken om hem daar rechtstreeks te bekijken. Het gaat hier om een nummer van de Hongaarse gitarist Tamás Szekeres en het heet King Street Blues. Het nummer moet je ook niet zien als drum cover, maar als m'n eigen interpretatie met hier en daar wat foutjes, maar ja... Ook is het tegelijk een soort tribute aan Kajsa omdat dit nummer me gewoon enorm aan haar doet denken: