logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


hello george Dinsdag 30 augustus 2016 - Foto's Reuring! 2016.
Zoals ik eerder al schreef stonden we met Hello George afgelopen zaterdag op Reuring! Festival 2016 in Haaften en daar heb ik inmiddels wat foto's van kunnen vinden. Om maar met de deur in huis te vallen: alle credits voor deze foto's gaan naar Wim de Bruijne en Ab Donker.


hello george ed reuring haaften 2016

hello george gerrit reuring haaften 2016

hello george fons reuring haaften 2016

hello george gertjan reuring haaften 2016

hello george gertjan reuring haaften 2016

hello george fons reuring haaften 2016

hello george gerrit reuring haaften 2016

hello george fons reuring haaften 2016

hello george reuring haaften 2016

hello george ed reuring haaften 2016

hello george gerrit reuring haaften 2016

hello george reuring haaften 2016

hello george fons reuring haaften 2016

hello george fons gerrit reuring haaften 2016

hello george gertjan reuring haaften 2016

hello george gertjan reuring haaften 2016

hello george reuring haaften 2016

hello george gerrit reuring haaften 2016

hello george ed reuring haaften 2016

hello george ed reuring haaften 2016

hello george gertjan reuring haaften 2016

hello george reuring haaften 2016

hello george ed reuring haaften 2016

hello george ed reuring haaften 2016

hello george reuring haaften 2016

hello george gertjan reuring haaften 2016

hello george reuring haaften 2016



muzieknoot Maandag 29 augustus 2016 - Primal Scream.
Naar aanleiding van T. Rex van vorige week kom ik vandaag op muzikale maandag met een nummer van Primal Scream. Een hele bijzondere reden heb ik er niet voor, behalve dan dat het net als het nummer van T. Rex oud klinkt maar het in dit geval dan niet is. Het origineel komt meen ik uit 1994 en dat de leden iets met oud hebben blijkt niet alleen uit de sound, maar wat mij betreft ook uit het feit dat deze single niet alleen op cd uitgebracht is maar ook op casette en op vinyl. Check: Rocks.


reuring haaften Zondag 28 augustus 2016 - Reuring! 2016.
Vorig jaar bestond rockband Catmendo 30 jaar. Dat was reden voor een feestje en de bandleden leek het niet alleen leuk om allerlei oud-leden uit te nodigen om die avond wat nummers mee te spelen, maar er werd ook een stichting opgericht die allerlei activiteiten binnen het dorp moest gaan organiseren. Dat is het afgelopen jaar aardig gelukt, want er zijn diverse dingen van de grond gekomen dankzij deze stichting en zo was er gisteren de 2016 editie van 'Reuring! Festival' zoals het dan officieel heet.

Ergens kwam de vraag of ik als vrijwilliger mee wilde werken en daarnaast speelden we er gisteren ook nog met Hello George. We stonden in de middag en veel publiek is er aan het begin van zo'n festival gewoon niet, maar het was leuk om hier als gangmaker aanwezig te zijn en aan de goede sfeer hebben we zeker meegewerkt voor zover die al niet aanwezig was. Als headliner stond Barrelhouse (info) op het programma en aangezien het hier om een soort van mastodonten binnen de Nederlandse blues scene gaat was dat toch best wel een dingetje. Het exacte jaartal ben ik kwijt, maar ze zijn al actief sinds begin jaren '70 en dan heb je als band toch veel meegemaakt en andere bandjes overleeft.

Kortom: het was een meer dan geslaagde dag in allerlei opzichten en wat mij betreft ook wel weer voor herhaling vatbaar, al moeten we als band nog maar zien of we met een jaar weer op de programmering komen natuurlijk. Het zal me niet verbazen als ze er minimaal een jaar tussen laten zitten, maar dat is ook geen probleem want we komen sowieso wel met plezier! Voor foto's is het nog wat kortdag denk ik, want ik heb er nog geen gevonden. Als die binnen komen druppelen zal ik komeden week even kijken of ik er een aantal van kan plaatsen.


pc en toebehoren Zaterdag 27 augustus 2016 - Eset.
Eset is inmiddels al heel wat jaren een grote speler op het gebied van beveiligingssoftware en... dat doen ze goed. Het grootste voordeel van hun virusscanner vind ik persoonlijk dat hij een systeem nauwelijks belast in vergelijking met andere programma's. Dat was in ieder geval zo tot de voorlaatste versie, want na de 'upgrade' van versie 8 naar 9 is m'n systeem (wat sowieso al niet het traagste is) niet vooruit te branden. Na het verwijderen van versie 9 bleek dit probleem direct opgelost en ook na het herinstalleren van versie 8 bleek het systeem een stuk vlotter dan met de nieuwste versie.

Kortom: wellicht is het handig om even te wachten met overschakelen naar de nieuwste versie als je dit programma ook gebruikt tot de ontwikkelaars het één en ander hebben uitgezocht en opgelost. Mocht je terug willen naar een oudere versie dan gaat dat niet helemaal vanzelf aangezien de installer automatisch de nieuwste versie van de server haalt en die op je computer installeert, maar een redelijk eenvoudige oplossing is te vinden op deze pagina van de support afdeling van Eset.


muzieknoot Vrijdag 26 augustus 2016 - Di-rect.
Di-rect brak bij het grote publiek door in 2001, maar ze waren eigenlijk al actief vanaf 1999. Vier tieners in de leeftijd van 15 tot 19 jaar die het jaar na hun doorbraak al op festivals als Pinkpop, Lowlands en Parkpop stonden. En eerlijk is eerlijk... dan is de muzikant in mij toch wel enigszins jaloers, waarbij je enigszins dan eigenlijk ook wel gewoon weg kunt laten. Het moet gewoon enorm gaaf zijn om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn met een clubje muzikanten en bij Di-rect was dat duidelijk het geval. Een mooi voorbeeld van hun ongekend hoge energie vind ik altijd nog het nummer Rollercoaster.

Maar goed, het blijkt dat ook het hebben van zo'n bandje niet allemaal vanzelf gaat. Tim (de toenmalige zanger) trouwde, kreeg een kind en alles bij elkaar zorgde dat voor nogal wat spanning in de band die ze naar eigen zeggen wel weer bijgelegd hebben. Toch koos Tim in 2009 voor een solocarrière en toen kwam er weer allerlei vuiligheid naar buiten waar ik van dacht 'goh, als je vrienden bent zoals jullie menen te zijn dan behandel je elkaar niet zo' maar ja... Het modder gooien stopte en toen kwam via een tv programma Marcel Veenendaal als zanger boven drijven.

Wat mij betreft had het bandje qua instelling al een eind afgedaan, maar met Marcel als nieuwe zanger vond ik het niet meer de energie hebben die de band in het verleden juist zo veel had en ik haakte daar ergens af. Ik bedacht me al snel dat ze gewoon iets totaal anders moesten gaan doen in plaats van voortborduren op het oude Di-rect en okee... ze hebben intussen wat pogingen ondernomen, alleen vormden die telkens in mijn beleving geen meerwaarde. Begrijp me goed, dat ligt niet aan Marcel als zanger alleen, want het is gewoon het hele gebeuren rond de band. De situatie is anders dan in het begin, de jongens zijn inmiddels een stuk ouder en wijzer en muziek krijgt dan de kans om te gaan groeien.

Die kans hebben ze volgens mij met beide handen aangepakt als het gaat om de nieuwe single 'Fired up', want wat een energie zit daar weer in en het heeft echt totaal niets met het oude Di-rect te maken. Elk bandlid ontstijgt zichzelf op één of andere manier en toch blijft het één bandje. Check hieronder de live versie zoals ze hem vanmorgen deden bij Evers Staat Op op Radio538 en ga genietend het weekend in...




muzieknoot Maandag 22 augustus 2016 - T. Rex.
Naar mijn idee toch wel een klassieker, afkomstig uit 1971 waar de band tot de 15e plaats in de Nederlandse Top 40 wist te komen en in Engeland was het een regelrechte nummer 1 hit: Bang a gong. Gewoon omdat een mega chill nummer is...


humor Vrijdag 19 augustus 2016 - Olympische spelen.
De Olympische Spelen zijn bijna voorbij en op zich doen de Nederlandse sporters het niet verkeerd, want Nederland staat op dit moment op de 9e plaats van in totaal 72 landen die één of meerdere medailles gewonnen hebben. Het evenement duurt nog tot aanstaande zondag, dan zit het er weer op en kunnen we ons om andere dingen druk gaan maken. Wat mij deze spelen als niet kijker opviel was de gedrevenheid. Ik snap dat die enorm moet zijn om binnen je eigen tak van sport op dit niveau mee te kunnen doen, maar als je een uitspraak als "Ik heb geen zilveren medaille gewonnen, ik heb de gouden verloren." doet dan gaat het mij toch echt net even te ver. Waar ik dan écht bewondering voor heb is voor een sporter als Churandy Martina. Een voorbeeld voor velen:



Maar goed, ik heb het plaatje van Comedy Time geplaatst voor vandaag en het bovenstaande is toch behoorlijk serieus. Wat ook serieus is... zeilen. Olympisch zeilen, alleen MOET je het commentaar van deze Ier er bij hebben om even al die spanning over boord te zetten. Blijf het gewoon even een tijdje kijken, of beter: luisteren...



Oh, voor de goede orde dus om te voorkomen dat er iemand begint te miepen over de actualiteit: het filmpje is inderdaad niet van deze olympische spelen. Maar qua humor boeit dat totaal niet :)


facebook Donderdag 18 augustus 2016 - Favoriet album.
Facebook... Vaak komen er dingen voorbij waarvan je denkt 'moet dat nou?' en soms komen er dingen voorbij die érg leuk zijn. Gisteren werd ik door iemand in m'n vriendenlijst genomineerd om een afbeelding te plaatsen van m'n favoriete album of van een goed album of hoe je het ook noemen wilt. Persoonlijk heb ik niet één album van een artiest wat er dusdanig uit springt dat het m'n favoriete album aller tijden is, maar ik koos uiteindelijk voor deze:

black crowes shake your money maker

Het gaat om 'Shake your moneymaker' van 'The Black Crowes' en in mijn beleving is het een goed album omdat er (in de volgorde van het album) nummers als Twice as hard, Jealous again, Sister luck, Coud I've been so blind en Hard to handle op staan. Uiteraard staan er nog meer goede nummers op, maar dit zijn wat mij betreft de toppers van dit album en tja... zo heb ik vandaag eigenlijk niet alleen iets te melden over Facebook, maar is het eigenlijk een soort van muzikale donderdag geworden. Ook niet erg, lijkt me... :)


muzieknoot Maandag 15 augustus 2016 - The Pretty Reckless.
Dit is weer zo'n ontdekking die ik al rommelend over Youtube deed en waarbij de live versie eigenlijk best lekker is, terwijl de albumversie dan juist een tam en futloos ding is. Tenminste, in mijn beleving dan. Gewoon een lekker nummer en voor het geval dat je denkt: hij heeft het vast uitgekozen vanwege die lekkere blonde zangeres dan moet je maar eens even wat afbeeldingen zoeken van Taylor Momsen. In mijn beleving moet je namelijk niet verder kijken deze video van 'Make me wanna die', maar smaken verschillen natuurlijk...


world of warcraft Zaterdag 13 augustus 2016 - Legion.
Minder dan drie weken te gaan nog en dan komt de nieuwste uitbreiding uit van World of Warcraft en die heet in dit geval Legion. Ik ben totaal geen gamer, maar dit is toch wel iets waar ik m'n vrije tijd graag mee vul en waar veel mensen zeggen dat het één van de meest verslavende spellen ooit is kan ik alleen maar zeggen dat dit puur aan jezelf ligt. Het is inderdaad een spel waarbij je nooit klaar bent, maar er zit altijd nog gewoon een knop op die pc om hem uit te zetten en hoe interessant en uitdagend het spel ook is... het is en blijft een spelletje.

Maar wel een spel met een goed verhaal: in deze uitbreiding gaan we met z'n allen terug in de tijd naar The Burning Crusade (januari 2007) waar The Burning Legion een grote rol speelde. Zij vormden altijd al een bedreiging tijdens de verhaallijn, maar nu komen ze terug als gezamenlijke vijand van zowel de Alliance als de Horde en dat kan maar één ding betekenen: vechten en puzzelen tot je er bij neervalt. Ik heb er in ieder geval zin in en heb de uitbreiding al op het systeem staan :) Check hieronder de cinematic trailer...




relax Donderdag 11 augustus 2016 - Vakantie.
Ruim twee weken niks te melden? Het zou kunnen natuurlijk, maar ik besloot er dit jaar maar eens even tussenuit te knijpen. Een dikke 24 jaar geleden ging ik voor het eerst naar Hongarije en dat zou ook deze keer de bestemming zijn, alleen is het dan logisch dat het plaatje van het strand wat hier rechts staat daar op zich dan weinig mee te maken heeft. Maar goed... eigenlijk begon m'n vakantiegevoel eigenlijk hier al een beetje:

zeeuwse kust

Ergens in de laatste week voor de vakantie zat ik in m'n uppie met een breedtetransport langs de Zeeuwse kust te hobbelen en zoals op de foto te zien is was ik ook écht in m'n uppie. Iets wat je jezelf moeilijk voor kunt stellen in de zomerperiode en een paar dagen later zou het er dan ook heel anders uit zien. Na een paar dagen thuis vanaf Eindhoven naar Budapest gevlogen en in Hongarije uiteindelijk geland in de velden van het pittoreske dorpje Csemõ.

huisje csemo hongarije

Met hier en daar wat beestjes er bij, waar ik op zich dan wel van hou.

csemo kitten hongarije

csemo dori hongarije

csemo kashmir hongarije

csemo kashmir hongarije

csemo kashmir hongarije

Tenminste... van de meesten dan. De onderstaande Tijgerspin vind ik op zich prachtig om te zien en ik ben ook niet bang van spinnen, maar dat deze buiten slaapt heeft wel m'n voorkeur.

csemo tijgerspin hongarije

Om de onderstaande foto uit te leggen: het gaat om een willekeurige rups die heel dapper over de waslijn liep. Ik heb alle foto's met m'n telefoon gemaakt en deze had wellicht mooier geweest met een goede camera en macro instellingen omdat het dappere koppie er nu naar mijn idee niet mooi uit komt. Maar op zich wel een mooie foto...

csemo rups waslijn hongarije

Het eerste weekend een bezoek gebracht aan het hoogst gelegen meer van Hongarije: Sástó. Ze hebben er een uitkijktoren in de vorm van een boortoren neergezet, maar het is me niet duidelijk of hier ooit iets van gas of olie naar boven is gekomen. Gezien de omgeving verwacht ik van niet eigenlijk, want het is er adembenemend mooi.

uitkijktoren beneden sasto hongarije

uitkijktoren boven sasto hongarije

het meer sasto hongarije

omgeving sasto hongarije

Op uitnodiging zijn we naar het drum museum geweest in Cegléd. Sándor Kármán begon ooit met het tentoonstellen van één drumkit en als ik het me goed herinner was dat bij zijn ouders in de garage.

drum museum cegled hongarije

Inmiddels heeft hij dit pand in Cegléd en kan eigenlijk alleen maar dromen van een groter pand omdat de 300 vierkante meter die het museum nu groot is eigenlijk wel naar de 1000 vierkante meter zou kunnen gaan zodat hij nog meer dingen kan laten zien. Meer info is eventueel hier te vinden.

drum museum peter erskine cegled hongarije
Peter Erskine is in de drummerswereld toch wel aardig bekend en dit is de originele set waarmee hij als 6-jarig mannetje werd ontdekt.

drum museum hollywood caldironi meazzi cegled hongarije
Een Hollywood setje uit 1965, maar laat je niet door de naam voor de gek houden. Het gaat hier om een Italiaans bedrijf genaamd Caldironi & Meazzi wat verantwoordelijk is voor het ontwerpen en bouwen van deze kit.

drum museum hollywood caldironi meazzi rim cegled hongarije
Check het detail van de die cast rim die niet geboord is, maar met een klemmetje op het vel gedrukt wordt.

drum museum sandor cegled hongarije
Sándor signeerde een boek voor me over zijn museum.

Wat doe je verder in zo'n vakantie? Nou, van alles en eigenlijk soms helemaal niks:

trampoline zwaardgevecht cegled hongarije
Zwaardgevecht houden tijdens het opbouwen van de trampoline.

chill bank cegled hongarije
Chill op de bank.

tiszti klub cegled hongarije
Cultuur snuiven in de avond bij een club waar ze nog de oude volksdansen doen.

aquapark cegled hongarije
Een dagje Aquapark, voor de kids natuurlijk...

mooie lucht cegled hongarije
Mooie luchten kijken, al doet de foto eigenlijk afbreuk aan de werkelijkheid.

grootste kerk cegled hongarije
Cultuur snuiven overdag bij de grootste gereformeerde kerk van Midden Europa.

vliegveld budapest hongarije
En dan staat dit ding ineens weer te wachten...

Al met al was het een prachtige vakantie die me uiteindelijk meer deed dan ik aanvankelijk had verwacht. Het land en de omgeving waar ik 24 jaar geleden was is er niet meer en is er tegelijkertijd nog wel. Dingen veranderen, net zoals ze overal doen en op zich hoeft dat niet slecht te zijn. Het was in ieder geval mooi om goede herinneringen op te halen en om nieuwe herinneringen te creëren. Conclusie: ik ga nog wel eens terug ;)