logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


reuring Woensdag 30 augustus 2017 - Jet B.
Als aanvulling op het verhaaltje over Reuring Festival in Haaften van afgelopen zondag nog even een aanvulling in de vorm van een video van Jet B. Het is echt héél jammer dat de mix qua audio niet lekker in elkaar zit, maar als je daar doorheen kunt luisteren... wat een strot. Check die energie!
muzieknoot Maandag 28 augustus 2017 - Kings of Leon.
Opgericht in 2000, hun eerste album kwam in 2003 uit maar in Nederland zijn ze eigenlijk pas een paar jaar bekend: Kings of Leon. En dat het jammer is bewijst de band keer op keer als ze een album uitbrengen, maar helemaal tijdens hun live gigs want die zijn echt gigantisch. Vandaar dat ik vind dat ze een vermelding verdienen op muzikale maandag en vandaag kies ik voor het nummer Find me.


reuring Zondag 27 augustus 2017 - Reuring Festival.
Onder de naam Reuring wordt er in Haaften van alles georganiseerd en gisteren was het tijd voor de derde editie van Reuring Festival. Dit jaar voor het eerst op een nieuwe lokatie net buiten het dorp, maar wel groter en het zou mooi zijn als de grootte aan de verwachting zou voldoen. In mijn beleving waren er zeker 's middags een stuk meer mensen dan vorig jaar en 's avonds was het ook wel ietsje drukker, maar er bleef nog veel ruimte over en daarmee dus de mogelijkheid om qua bezoekers te groeien.

De thuisblijvers kregen overigens ongelijk, want met bands als The Fact, Limbus, Jet B, Band@22 en Parasoul aangevuld met twee DJ's was het een leuk programma. Twee sprongen er voor mij persoonlijk uit en dan gaat het over Parasoul en Jet B. Parasoul is zoals de naam al doet vermoeden een soulband compleet met blazers waarbij de driestemmige zang perfect wordt uitgevoerd. Ze weten een sfeertje neer te zetten, dat is zeker.

Jet B is een heel ander verhaal. Moeder, lerares en zangeres die als singer/songwriter haar weg zocht en inmiddels een complete band om zich heen gevonden heeft. Ze zingt voor het grootste deel in haar nummers over haar eigen leven en dat zie je niet alleen... dat voel je ook. De energie en passie spatten er vanaf, waarbij de band haar op een super manier weet te dragen cq naar voren weet te zetten. Soms vraag ik me serieus af waarom sommige mensen niet (veel) meer bekendheid hebben en dit is er zeker één van, want ze verdient het dubbel en dwars om grote dingen te gaan doen. Mocht je Spotify hebben dan kun je daar haar album vinden, al moet ik eerlijk zeggen dat die het niet haalt bij haar live performance. Dat klinkt misschien wat lullig, maar live komende nummers in mijn beleving gewoon super tot z'n recht. Kortom: een leuk album om te kopen of te luisteren, maar eigenlijk meot je haar gewoon een keer gaan zien. Aanrader!


muzieknoot Maandag 21 augustus 2017 - Talisman.
Muzikale maandag en dat ga ik vandaag vieren met Talisman, een Zweedse band die in 1989 opgericht werd en eigenlijk stopte bij de dood van bassist Marcel Jacob in 2009. In 2014 speelden ze nog eenmalig op 'Sweden Rock', maar ondanks de dot energie die er van de band kwam haalden ze het in mijn beleving toch niet vergeleken met een periode eerder. De band heeft in de loop der jaren best wel goede nummers uitgebracht, maar de toppers zijn wat mij betreft 'Out of my way' en een cover van het Seal nummer 'Crazy'.

Van de eerste kun je hier een live opname vinden die aardig is afgemixed, maar mocht je er beeld én een lange bas solo bij willen hebben, dan moet je hier even kijken. De solo duurt zo'n beetje tot 2.32 min en daarna is het een live registratie met audio die net iets minder van kwaliteit is, maar als video natuurlijk leuker op naar te kijken. De cover van Seal die qua productie bij de opname zo groot is opgezet dat hij wat mij betreft letterlijk knalt kun je hier vinden, maar volgens mij had ik die eerder al een keer voorbij laten komen. Dit is gewoon voor de zekerheid, zeg maar... *grin*


weer Zaterdag 19 augustus 2017 - Temperatuur.
Het weer blijft een fenomeen op zich, zeker in landen zoals hier in Nederland waar het van een zonnetje en lekkere temperaturen de dag er na ineens behoorlijk koel kan zijn om dan nog maar niet te spreken van de felle buien die soms over het land trekken. Wat me de laatste tijd opviel is dat je aan temperaturen relatief snel kunt wennen: de hitte van een paar maanden geleden (35 graden en lokaal zelfs meer) is inmiddels vertrokken en op dit moment valt de temperatuur 's nachts terug naar een graad of 12 en is het overdag zo rond de 20.

We kunnen nog hele mooie dagen krijgen natuurlijk, maar de zomer loopt nu eenmaal op z'n eind. Daar horen deze temperaturen gewoon bij en qua gewenning aan de zomerse temperaturen merk ik aan mezelf dat 20 graden in de huiskamper op dit moment gewoon frisjes aanvoelt. Andersom (als we vanuit de winter komen) loop in het voorjaar iedereen bij 18 graden ineens met een t-shirtje buiten als het voorjaarszonnetje z'n werk een beetje wil doen en voelt het heerlijk aan. Het is dus maar waar je op dat moment aan gewend bent, al was ik vanmorgen vroeg bijna in staat om de houtkachel aan te steken. Maar goed, een truitje aantrekken volstaat voorlopig ook nog prima.


nieuws Woensdag 16 augustus 2017 - Naar de klote.
Afgelopen weekend ging het in de Verenigde Staten mis, héél erg mis. Kort samengevat gingen er vrijdag in Charlottesville mensen van extreem rechts de straat op om te demonstreren en zaterdag kwam het tot een confrontatie waarbij zelfs een dode viel. Een kijkje achter het geheel geeft mij het gevoel dat de wereld kapot gaat. Niet door een milieu,- of natuurramp, niet door een waarheid of een leugen, maar... door een mening.


(klik hier als de video niet werkt)


Uiteraard is dat laatste dan ook maar een mening. Mijn mening welteverstaan en die baseer ik op het feit dat haat vanwege huidskleur of afkomst van nature niet in de mens zit. Het is een aangeleerd dingetje wat in mijn beleving voor veel ellende zorgt en ik snap de mensen daarom ook niet die er in meegaan. Maar goed, waarom heel Duitsland (okee... veel Duitsers) indertijd achter Adolf Hitler aan liep snap ik ook niet en toch gebeurde het.

Conclusie: laat je niet leiden door mensen die inpraten op je emoties. Denk na!


muzieknoot Maandag 14 augustus 2017 - Dan Baird.
Als het over 'old skool rock' gaat is Dan Baird wat mij betreft een goed voorbeeld. Het gaat in dit geval om een nummer uit begin jaren '90 en de link verwijst naar het complete album, alleen dan wel naar de tijd waar het nummer voor deze muzikale maandag begint. Dat kan mis gaan en dat je browser de video van Youtube vanaf het begin af zal spelen.

Op zich ook weer geen ramp, want dan kun je er voor kiezen om het hele album te luisteren of even door te skippen naar 32 min 52 sec. De reden voor Dan Baird en dit nummer? Omdat het me aan een klote periode deed denken als het gaat over relaties. Dit nummer opzetten en zo ongeveer doen waar de tekst over gaat was indertijd zo'n beetje het beste wat ik in m'n leven ooit gedaan heb. Check Lost highway.


snelweg Zondag 13 augustus 2017 - Klaar...
Het is weer klaar: de vakantie zit er op en ook al was ik vrijdag al onderweg, morgen gaat de pret qua werk weer écht beginnen. Aan de ene kant helemaal niet zo erg, want het is toch een soort van ritme waar je aan went en aan de andere kant is het doodzonde om op deze manier je leven door te brengen. Er zijn immers zoveel leukere dingen te doen, maar goed... als die gewoon worden zijn ze wellicht ineens niet zo speciaal meer.

Afgelopen zaterdag de vakantie goed afgesloten in de studio met Kalamazoo Revisited. Het is enorm gaaf om aan de wieg te staan van dit audiovisuele spektakel, waar de opname van de muziek nu daadwerkelijk van start is gegaan. Het was een heel geregel en gedoe om een goede manier van werken te vinden, maar uiteindelijk is dat gelukt en is besloten om voor één nummer eerst alles af te maken. De reden daarvoor is dat je dan niet meerdere keren voor dezelfde verrassing komt te staan en dus een manier van werken kunt vinden die goed is.

kalamazoo revisited studio guide track


Dat experimenteren geeft ogenschijnlijk een puinhoop, maar op zich valt het voor degenen die er mee bezig zijn eigenlijk nog wel mee en uiteindelijk hebben we dus een manier van werken gevonden waarbij het grootste deel van de draden in een koffer kan blijven en het er wat overzichtelijker uit ziet. De guide track van het eerste nummer is in ieder geval een feit, dus we kunnen gaan werken aan een definitieve opname en dat moet voor mij ergens in de komende maanden plaats gaan vinden. Als de drums eenmaal opgenomen zijn, dan komt daar de rest bovenop om het zo maar te zeggen en elke muzikant doet vanaf nu afzonderlijk z'n ding. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer, maar ga eerst maar weer een poosje werken.


nieuws Dinsdag 8 augustus 2017 - Bediening.
Je kunt natuurlijk allerlei dingen bedienen, maar in dit geval gaat het over het bedienen van een mobiele telefoon. Iedereen mag zo'n beetje wel weten dat je een telefoon niet in je hand mag hebben tijdens het rijden en daarmee riskeer je op dit moment een boetje van... schrik niet... 230 euro. Aan de ene kant is dat een lomp hoog bedrag en aan de andere kant is het te verklaren: de wetgever wil kost wat kost voorkomen dat je met de telefoon in je hand zit tijdens het autorijden.

Daar is op zich een hele goede reden voor, want er gebeuren gewoon heel veel ongelukken die terug te leiden zijn naar het gebruik van een telefoon in de auto. Het gaat dan niet alleen om blikschade, maar ook om ongelukken met dodelijke afloop en dan is het misschien zelfs wel logisch om dat ding met rust te laten en je bezig te houden met hetgeen je moet doen, namelijk autorijden. Om een voorbeeld te geven van iemand die afgeleid is plaatste de Verkeersinformatiedienst dit bericht op Twitter en dat komt dan weer vanaf de Franse A9 bij Narbonne.

Kortom: gewoon niet doen, al is het maar even. Alleen heeft een rechter van de Rechtbank Noord-Nederland afgelopen vrijdag een opmerkelijke uitspraak gedaan: ook het bedienen van een telefoon die in de houder staat wordt gezien als het in de hand houden en dus krijg je er dezelfde boete voor. Het hele stuk is eventueel hier terug te vinden, maar dit is in mijn beleving niet alleen van de gekke maar hier slaat Nederland weer eens volledig door én de plank mis.

Je kunt jezelf namelijk afvragen of het bedienen van een radio niet hetzelfde is, of het bedienen van de richtingaanwijzer, ruitewisser en weet ik wat nog meer. De laatste twee die ik noem zijn zelfs wettelijk verplicht, alleen nu mag je ze niet meer bedienen? Dan kun je nog zeggen dat het om schakelaars gaat, maar in veel moderne auto's zit de bediening van veel componenten weggewerkt in een... touchscreen! Nog sterker: bij een Tesla gaat ALLES via zo'n touchscreen en dan zou je dus niets meer aan of uit mogen zetten. Ik ben benieuwd wat voor staartje dit verhaal nog krijgt...


muzieknoot Maandag 7 augustus 2017 - The Native Howl.
Je hebt binnen de muziek thrash metal en blue grass. Het eerste zijn super snelle electrische gitaren en het tweede een traditionele muziekvorm die een beetje richting de country gaat. De mannen van The Native Howl weten dat te combineren, noemen het vervolgens Thrash Grass en dat is dan ook gelijk de titel van hun album. Je hoeft er niet van te houden, maar knap vind ik het wel: Thunderhead.


reis Zaterdag 5 augustus 2017 - Tribute.
Iedereen kent ze nog: Lemmy Kilmister en David Bowie, twee aparte werelden die op deze aardbol toch wel raakvlakken hadden. Buiten het leven hadden ze ook de dood als raakvlak, want rond de jaarwisseling van 2016 overleden deze twee muzikale helden binnen twee weken na elkaar.

Wat op dat moment niet zo heel veel mensen wisten was dat Motörhead bezig was met een cover album. Live deden ze al wel wat nummers, maar het album met onder anderen nummers van Metallica, Rolling Stones, Judas Priest en nog een paar anderen komt volgende maand uit en daar staat het nummer ook op wat op 1 augustus bekend werd gemaakt. Te apart en te mooi voor muzikale maandag: Heroes, origineel van... David Bowie.


vlag belgie Donderdag 3 augustus 2017 - België.
Als het over m'n werk gaat dan zwerf ik niet alleen in Nederland rond, maar ook bij onze Zuiderburen. Daarnaast af en toe een keer Duitsland in, maar dat is meer een uitzondering dan regel. Nu hebben ze in elk land hun eigen regels en ik doel in dit geval dan op de maximum snelheid. Daar had ik in België onlangs een misser mee, want ik kreeg een boete opgelegd wegens het overschrijden daarvan en nu zou ik daarover een hele klaagzang kunnen beginnen, maar dat doe ik niet. Hij is namelijk geheel terecht en aangezien ik zelf degene ben die gas geeft is bij m'n werkgever de regel duidelijk: de boete betaal je zelf.

In Nederland loopt zoiets altijd via de werkgever, of eigenlijk via degene die als eigenaar op het kentekenbewijs staat en in mijn geval komt een bekeuring altijd in Maasbree aan. Aan de hand van het kenteken is daar makkelijk te achterhalen wie er gereden heeft en het bedrag wordt (uiteraard na kennisgeving) dan van je loon af gehouden. In mijn ogen nog steeds erg logisch, alleen werken ze in België blijkbaar anders want hier kreeg ik de boete persoonlijk thuis gestuurd. Geen probleem uiteraard, want betalen moet ik hem uiteindelijk toch maar wat me opviel was een deel van de overschrijvingsopdracht:

boete belgie overschrijvingsopdracht

Naam van de begunstigde: Ontvanger van de boetes. Niks meer, niks minder, 100% duidelijk en wat mij betreft klinkt het zelfs vriendelijker dan ons Nederlandse CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) waar bijna niemand de volledige naam van uitspreekt. Serieus, ik vind dit écht te gek! Het landje is twee-talig want de Walen hebben het Frans en de Vlamingen het Vlaams, maar als je het een beetje anders stelt spreken de Vlamingen gewoon Nederlands. Het punt is alleen dat in mijn beleving hun Nederlands beter cq mooier is dan het onze en het bovenstaande voorbeeld bewijst dat.

We hebben in Nederland heel snel de neiging om buitenlandse woorden eigen te maken. Iets wat eigenlijk vanzelf gaat en niemand kijkt nog gek op van het Engelse woord 'dealer' als het over een op één merk gericht garagebedrijf gaat. De Belgen spreken dan van een 'verdeler', een woord wat de spijker op z'n kop slaat én 100% uit de eigen taal komt. Een punaise is bij hun simpel een duimspijker, een centrifuge een droogzwierder of droogkast en een rotonde noemt een Belg simpelweg een rond punt. Zo zullen er nog talloze voorbeelden zijn van woorden die in het Vlaams eigenlijk Nederlandser zijn dan het Nederlands zelf. Of tja... heet het juist daarom Vlaams?


terugblik Dinsdag 1 augustus 2017 - Eindelijk.
Zoals veel mensen heb ik bij het huis een schuur. Een schuur die na de plaatsing van de houtkachel vorig jaar voor het grootste deel vol zit met hout en daar heb je dan behoorlijk wat ruimte voor nodig. Na het eerste stookseizoen vorig jaar had ik me bedacht om zoals elk jaar in de zomer de schuur eens helemaal leeg te halen en op te ruimen en hem dan eens opnieuw in te richten voor de houtopslag. Op één of andere manier is die jaarlijkse klus gewoon nodig en na het opruimen waarbij er normaal gesproken eigenlijk helemaal niet zoveel weg gaat kan ik in plaats van over dingen heen te moeten stappen weer een rondje rennen. En dat terwijl er dus hetzelfde in staat!

Vorig jaar zomer viel dat plan in duigen omdat ik de keus maakte een groot deel van de vakantie in Hongarije door te brengen. Een goede keus, dat zeker. Alleen bleef de boel hier thuis daardoor wel liggen en aangezien ik een paar droge dagen nodig heb om alles buiten te zetten is er dat vorig jaar bij ingeschoten. Op zich ook weer geen ramp, alleen ben ik daarom nu nóg blijer dat ik na twee dagen ruimen alsnog weer een rondje kan rennen. Goed, in dit geval is de wasdroger er uit gegaan en heeft de overdrukventilatie plaats gemaakt voor een nieuw schoepenrooster op de muur. Meer ruimte binnen en een betere ventilatie, al is die ruimte dan gelijk wel weer ingenomen door een stellingkast. Hoe dan ook... een goede besteding van de tijd en Harre is een blij mensch :)