logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 27 augustus 2018 - Thundermother.
Dit bandje ken ik via een vriendin slash kennis. Ze zijn afkomstig uit Zweden, alleen doet de samenstelling van de band zoals die in deze video is er niet zo meer toe: op één van de leden na stopten ze allemaal en zo vormde zich een zo goed als nieuwe band die aan de dag van vandaag nog wel actief is. Check de rock van de meiden van Thundermother: It's just a tease.


logo p daemen maasbree Maandag 20 augustus 2018 - training en Road Hammers.
Bij een nieuwe vrachtwagen hoort aan de dag van vandaag een serieuze training om het beste uit de auto te halen wat er in zit en vandaag ben ik in Eindhoven geweest om zo'n training bij te wonen. Nuttig? Zeker! Je krijgt uitleg over de diverse systemen die op de auto zitten en hoe je die in je voordeel kunt gebruiken, maar ook hoe het afhankelijk van de omstandigheden wenselijk kan zijn om ze juist niet te gebruiken, waarbij alles gericht is op veiligheid, doorstroming en een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Dat de training meetelt voor Code 95 is daarnaast natuurlijk erg meegenomen, want het scheelt me weer 7 uur in de schoolbanken.

muzieknoot Het is vandaag ook maandag en dus in mijn geval muzikale maandag en hoort er dus een liedje bij. In dit geval heb ik vanwege de eerder genoemde traning gekozen voor een nummer van The Road Hammers. Check: I'm a road hammer.


terugblik Zondag 19 augustus 2018 - weekend update.
De afgelopen werkweek was er weinig bijzonders: gewoon lekker gewerkt en tussendoor even bij de Scania dealer in Venlo langs geweest omdat men het vermoeden had dat er qua instellingen in de software iets niet helemaal goed stond waardoor niet de volledige tankinhoud werd weergegeven.

Die instellingen bleken toch goed te staan en omdat ik er toch was zijn gelijk wat instellingen aan de tachograaf aangepast. Die viel standaard op pauze als ik het contact uitschakelde en viel standaard op werktijd als het contact weer aan ging. Lastig, want als ik aan het lossen ben staat m'n contact uit en heb ik geen pauze maar ben ik gewoon aan het werk. Dat kun je handmatig ingeven, maar als je vergeet om op het knopje te drukken zal de tacho pauze registeren in plaats van werktijd en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kortom: de instellingen staan weer zoals ze bij m'n vorige auto ook stonden en dat is standaard op werktijd als de auto stil staat. De pauze geef ik dan handmatig in en op die manier zijn fouten in mijn ogem makkelijk te voorkomen.

broertje bij de dealer

Toen ik er stond kwam toevallig het kleine broertje van m'n auto ook aan. Deze kwam net terug van het bedrijf waar de laadbak op de auto is gezet en wordt nu bij de dealer verder afgewerkt voor aflevering, maar op deze foto is het net of hij niet alleen durfde :)

Maar goed, verder dus weinig bijzonders deze afgelopen week. Gisteren nog even de zaagklus van vorig weekend af wezen maken en daarmee niet alleen bij mezelf het houthok zo goed als vol gekregen maar ook voor m'n zusje en zwager een behoorlijke aanhanger vol kunnen regelen en vandaag was het maar één ding wat de klok sloeg: World of Warcraft.

De nieuwe uitbreiding is uit en het is weer een gaaf spel, alleen zijn er dit keer wel érg veel dingen anders en is er een nieuwe stad bij gekomen die voor mij tot nu toe echt héél onoverzichtelijk is en waarin ik dus telkens nog de weg kwijt raak. Maar goed, dat is wellicht een kwestie van wennen want eerder had ik zo'n beetje hetzelfde probleem. Lekker gespeeld in ieder geval en daarmee een weekend gehad wat zowel actief en lekker ontspannend was. Kortom: op naar de nieuwe werkweek...


muzieknoot Maandag 13 augustus 2018 - Hannah Wicklund.
Officieel 'Hannah Wicklund & The Steppin Stones', maar dat doet er op zich dan niet zo heel veel toe. Dit is waar muzikale maandag eigenlijk voor in het leven is geroepen, namelijk niet alleen het onder de aandacht brengen van bekende lekkere nummers maar met name voor de onbekende artiesten cq onbekende nummers en in dit geval heb ik in mijn beleving weer een juweeltje gevonden.

Zo onbekend, zo chill... en daarom meer dan de moeite waard. Check Ghost.


houthakker Zondag 12 augustus 2018 - Houtdagje.
Gisteren weer eens op pad geweest met de kettingzaag om in Brabant een paar bomen plat te gooien en dat was erg leuk. Aardige, gastvrije mensen die uiteindelijk blij waren dat de boel netjes opgeruimd was en ik was sowieso blij met het werk, want tja... wat is er leuker dan bomen plat gooien? Daarnaast leverde het natuurlijk een mooie partij kachelhout op.

vrachtje eikenhout voor kachel

Het zal ongeveer een kuub of 2 zijn wat hier ligt en het mooiste aan dit hoopje is dat zo'n beetje 90% ervan eikenhout is. Eik is een harde houtsoort wat het in de kachel echt enorm goed doet, alleen moet je er wel een beetje mee om kunnen gaan. Dat begint al met het kloven en drogen, want waar de meeste houtsoorten met 2 tot 3 jaar droog genoeg zijn om zonder overlast voor jezelf en je omgeving gestookt te worden moet eikenhout echt wel 4 jaar liggen. Het liefst nog het eerste jaar onafgedekt om de tannine (een zuur) te verwijderen en daarna nog 3 jaar in een drooghok.

Daarnaast moet je bij eikenhout de kachel nooit smoren, want het kan enorm effectief lijken om zo'n dik blok eiken in de kachel langzaam te zien branden of zelfs te zien smeulen en te merken dat het best wel warmte afgeeft... het is door de onvolledige verbranding echt enorm slecht voor de kachel, het rookkanaal en uiteindelijk daarmee ook voor jezelf en je omgeving. Een goed gestookt vuur is (zeker bij harde houtsoorten) erg heet en heeft daarbij veel zuurstof nodig om volledig te verbranden. Het gaat dan ietsje sneller op, maar uiteindelijk is het effectiever om de kachel gewoon uit te laten gaan en hem daarna opnieuw erg heet te stoken als het te warm wordt in huis, dan om de boel maar aan te laten sukkelen en er allerlei vormen van vervuiling optreden.

structuur 35 cm eik

Eén van de stukken stam: 35 cm doorsnee eikenhout en als je deze (in mijn beleving) prachtige structuur ziet is het bijna zonde om het op te stoken, maar... dat ga ik toch gewoon doen. Deze boom heeft een leven lang voor onze zuurstof mogen zorgen, maar moest wijken voor een aanbouw waarin een slaapkamer moet komen. Nog steeds zonde om daar voor een boom te kappen? Dat kan, maar in dit geval was de reden voor de aanbouw een medische aangelegenheid en dan vind ik het persoonlijk toch weer een ander verhaal.

Maar goed, het vrachtje moet nog 'even' geklooft worden en dan het droogproces in dus het zal nog 4 jaar duren voor ik er profijt van heb in de zin van gratis warmte. Okee... als ik alles tel is het niet helemaal gratis natuurlijk, maar komt het voor zo'n hoopje eikenhout toch op een verschil neer van 260 euro ten opzichte van het geval dat je het zou moeten kopen en dat maakt het buiten de lol van het zagen en verwerken toch ook wel weer de moeite waard.


geschiedenis Donderdag 9 augustus 2018 - Throwback Thursday.
Een term die volgens mij bij Twitter vandaan komen en verwijst naar een bericht waarin je iets uit het verleden terug haalt. Dat kan dan van alles zijn, maar in de meeste gevallen gaat het om foto's van jaren geleden. In mijn geval was m'n vorige vrachtwagen de eerste automaat en hoefde je dus niet meer met de hand te schakelen, al zat er toen nog wel een koppelingspedaal in. Dat werkt makkelijk en comfortabel, al mis ik het ouderwets roeren in die olie beneden soms toch wel.

In het onderstaande filmpje laat de chauffeur zien hoe dat ouderwets schakelen werkt. Het is in principe niet heel moeilijk, al is het natuurlijk een ding wat er in moet slijten en dan denk je er op een gegeven moment niet meer bij na. De jongere garde chauffeurs die nu van de opleiding komen komen hier overigens niet mee weg, tenzij iemand ze heel duidelijk uit kan leggen hoe het één en ander in zijn werk gaat. Zo goed als alle vrachtwagens die als lesauto worden ingezet hebben een automatische versnellingsbak en het aantal werkgevers wat nog kiest voor een handgeschakelde bak is echt dun gezaaid. De enige reden om daar nog voor te kiezen is nostalgie of het werk moet het met zich meebrengen. Maar goed... Kijk even mee hoe wij het vroeger geleerd hebben en hoe we het altijd deden:




muzieknoot Maandag 6 augustus 2018 - Johnny Wakelin.
Vandaag op muzikale maandag een nummer met als reden dat het nog érg warm is in ons landje. Het origineel kwam in 1976 uit en de remix die ik vandaag onder de aandacht wil brengen bijna 40 jaar later, maar die is toch wel erg lekker. Check daarom in het zonnetje In Zaire.


houthakker Zaterdag 4 augustus 2018 - Warm werk.
Iedereen zal me voor gek verklaren om bij temperaturen van rond de 30 graden nog even met de houtvoorraad bezig te zijn en om eerlijk te zijn heb ik mezelf ook wel voor gek verklaard. Maar goed, het aanvullen van de voorraad voor de komende winter was een klusje wat nog gedaan moest worden en het kan maar gedaan zijn.

Nu is het zomer en mogen we wat dat betreft over de temperatuur niet mopperen, maar ik zal blij zijn als komende dinsdag voorbij is: zoals het er nu uitziet is dat de laatste warme dag waarbij de temperatuur weer tot boven de 30 graden zal stijgen. Daarna zal het allemaal wat minder worden en blijven we zitten met temperaturen die in mijn ogen voor een zomer ideaal zijn, mamelijk zo tussen de 20 en 25 graden waarbij het 's nachts dan ook nog een beetje af zal koelen.

Is het al woensdag? :)