logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 29 augustus 2022 - John Sykes.
Omdat het een lekker nummer is en omdat het in mijn beleving iets zegt over de dag van vandaag en wat ons mogelijk nog te wachten staat plaats ik vandaag op Muzikale Maandag Out alive.


terugblik Zondag 28 augustus 2022 - Terugblik.
Een week met weinig bijzonderheden, dus vandaar deze algemene terugblik op de afgelopen week. Qua werk wisselde het nogal afgelopen week, want aan het begin van de week dacht ik nog dat er deze week niet veel van terecht zou komen maar dat bleek later weer aardig mee te vallen. Toch nog best het één en ander kunnen doen dus en ondanks dat het nog steeds een soort van vakantieperiode is valt dat niet helemaal tegen. Verder een beetje met de beuk waar ik vorige week over schreef aan het rommelen geweest en dat gaat op zich voorspoedig, alleen overkwam me dit:

haak spanband

haak spanband gebroken

haak spanband binnenkant

Het gaat om een haak van een spanband die volledig afgebroken is, terwijl het om een haak gaat die toch 5000 kg aan trekkracht zou moeten kunnen hebben. Aan zowel de ratel als de spanband zelf is niets te zien, dus het geeft in mijn beleving maar weer eens aan dag je altijd voorzichtig moet zijn. De maximale belasting van deze spanband is op de manier zoals hij op dat moment gebruikt werd 2500 kg, maar ergens is er dus toch iets mis gegaan. Geen persoonlijke ongelukken overigens, dus wat dat betreft is er niks aan de hand maar het is wat mij betreft wel een herinnering aan veiligheid.

Dan nog even het stappenoverzicht van afgelopen week: ik ga aan het begin al aan dat het rustig was qua werk en dat merk ik dan ook aan wat ik op een werkdag aan stappen zet. Logisch op zich, met uitzondering van dagen dat ik na het werk nog iets exra's ga doen want dan heb ik wel veel stappen maar komen ze niet door het werk. Maar goed, totaal kwam ik deze week uit op 31.788 en dat is een behoorlijk dotje minder dan de week er voor.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
4.925 stappen
4.379 stappen
5.824 stappen
5.898 stappen
3.947 stappen
6.815 stappen


muzieknoot Maandag 22 augustus 2022 - The Cars.
Waarom ik hier zo ineens op kom weet ik eigenlijk zelf niet, maar voor Muzikale Maandag ga ik even terug naar 1978 en het bandje The Cars. Opgericht in 1976 en ze brachten in de jaren '70 2 albums uit, maar in de jaren '80 maarliefst 4 en daarvan ken je vast het album Heartbeat City. Mocht je dat niks zeggen: van dat album komt volgens mij de enige echt grote hit die ze hadden en dat was natuurlijk Drive. Maar goed, op een dag als deze ga ik zelden voor grote hits dus vandaar terug naar 1978 en hun single Just what I needed.


logo harre's tree removal Zondag 21 augustus 2022 - Beginnetje.
Gisteren een beginnetje gemaakt met de dode rode beuk waar ik vorige maand al even over schreef. De eigenaren hebben er zo'n beetje alles aan gedaan deze boom te redden, maar dat is helaas niet gelukt en hij is helaas ook echt klaar. Rond de 100 jaar oud, hij zou op de bomenlijst komen maar dat haalde hij helaas niet. Er zitten nog kleine knopjes in van het voorjaar, dus hij heeft nog een poging gedaan om uit te lopen, maar daar hield alles letterlijk op.

dode rode beuk voor verwijdering

De boom geeft het huis een bepaalde uitstraling, maar vanaf het punt waar hij nu in zijn leven staat gaat hij langzaam maar zeker een gevaar vormen voor zijn omgeving en omdat er al takken uitbraken is er voor gekozen hem dit jaar volledig te verwijderen. Dat begon vandaag op deze manier:

auto's vlakbij geparkeerd en afzetting gemaakt

Spullen uitpakken en het plan was om een klim,- en afvanglijn bovenin te plaatsen zodat daar de rest van de dag niet meer over nagedacht hoeft te worden. De afvanglijn is gebruikt om schade aan het gazon te voorkomen, want het makkelijkste zou natuurlijk zijn om de boom in zijn geheel gewoon te laten vallen maar dan ontstaat er een enorme schade aan het gazon en de klant wilde dat niet en dan moet je dus iets anders verzinnen.

voorbereiding

onderaanzicht

bovenaanzicht

resultaat tussendoor

Op de 2 foto's hier onder is het afvangen van de dikke takken een beetje te zien. Het idee is simpel: maak een tak vast aan een lijn die in een hoger deel vast zit, zaag de tak af en laat hem dan rustig aan die lijn naar beneden zakken. Je moet er als zager alleen wel voor zorgen dat je de boel goed inzaagt en dat je aan de hand daarvan een goede positie kiest om te voorkomen dat je geplet wordt tussen de dikke takken en de stam. Het duurt op deze manier uiteraard allemaal wel langer, maar de schade aan het gazon is simpelweg nul.

deel van tak afvangen

laatste deel van dikke tak afvangen

Al het kleine spul wordt versnipperd en het stamhout gaat uiteindelijk op een aantal plaatsen een houtkachel in en ik moet zeggen dat het in allebei de gevallen kwaliteit oplevert. Om te beginnen is beukenhout natuurlijk super voor in de kachel als het eenmaal geklooft en droog is, maar dit is al een behoorlijk eindje droog en hoeft daarom minder lang in een drooghok te liggen. Daarnaast zijn de houtsnippers ook daadwerkelijk houtsnippers en geen mengelmoes van takjes, hout en blad. De combinatie in dat laatste geval zorgt er voor dat je er qua prijs een stuk minder voor kunt krijgen als je het zou verkopen, maar wat we er nu uit halen is gewoon A kwaliteit en levert per kuub zomaar €150,- tot €180,- op.

Maar goed, dat is hetzelfde met het stookhout want voor een kuub beuken tik je op dit moment ook ijskoud €380,- af. Ga je zo tellen dan levert het kappen van een dergelijke boom wel érg veel op, want er komt geschat een kuub of 3 aan snippers af en een kuub of 5 tot 6 aan stookhout. Totaal zou je daar in de huidige markt dus zomaar tussen de 2000 en 2500 euro op kunnen leveren, maar... alles wat ik er van meeneem is niet bestemd voor verkoop. Met de snippers maak ik iemand erg blij die er paden van maakt op eigen terrein en het hout gaat bij mezelf, familie en vrienden de kachel in. De boel verkopen zou immers stom zijn als je vervolgens zelf in de kou gaat zitten, toch?

resultaat tot nu toe

Nadat we alle rommel opgeruimd hadden was het tijd om naar huis te gaan en konden we terug kijken op een mooie dag. De keus zou kunnen zijn om langer door te werken, maar de klus zou sowieso niet af komen en dan ben je daarnaast tot dik in de avond bezig met het opruimen van de snippers, het hout en gebruikt gereedschap, om dan niet te vergeten dat ik aan het einde van een werkdag de omgeving toch wel een beetje knap achter wil laten. Mensen met een puinhoop laten zitten is immers niet de bedoeling. Dat kan in een bos wel, maar in de bewoonde wereld zijn er niet veel mensen die een puintuin op prijs stellen en boven alles is het wel lekker voor het overzicht om alles even weg te hebben en daarna met een frisse start weer te beginnen.

resultaat 20-08-22


voetstappen in zand Dan heb ik als laatste voor vandaag nog even het overzichtje van de stappen die ik afgelopen week gezet heb. Dat waren er met 38.366 iets minder dan vorige week, maar het gemiddelde gaat er stiekem toch nog ietsje mee omhoog en dat is voor het eindresultaat (voor zover dat telt) dan op zich wel prettig. Uiteraard was gisteren een mooie dag qua aantal, want ook al telt hij het klimmen niet en zit ik relatief vaak stil in een boom... toch verzet ik heel wat stappen op zo'n dag. Check:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
6.247 stappen
5.158 stappen
7.014 stappen
6.028 stappen
5.488 stappen
8.431 stappen


humor Zaterdag 20 augustus 2022 - La Vuelta.
Gisteren klaagde ik er nog over, vandaag was het zo ver: de start van de eerste echte etappe van La Vuelta en dat allemaal in het Brabantse Den Bosch. Het punt waarom zo'n fietsrondje wat de naam van een land draagt zo nodig in een ander land moet starten ontgaat me nog steeds volledig en ik heb er bewust helemaal niks van de doorkomst hier in de buurt meegekregen, maar moest net wel even heel erg lachen.

Op de lokale pagina's van diverse social media barstte het van de foto's die geplaatst werden. Er zaten echt hele mooie tussen van fotografen die bewust een mooi punt op hadden gekozen om op die manier de mooiste plaatjes te kunnen schieten, maar er zijn natuurlijk legio mensen die gewapend met een telefoon langs het parcour gaan staan en het evenement op hun eigen manier een warm hart toedragen. Moet iedereen voor zich weten, ik vind het allemaal prima maar waar ik zo om moest lachen: dit zijn foto's die hier in de buurt genomen zijn:

doorkomst vuelta 22 zaltbommel

doorkomst vuelta 22 zaltbommel

doorkomst vuelta 22 zaltbommel

doorkomst vuelta 22 zaltbommel

En dan heb je Den Bosch wat de renners aanmoedigt *grin*:

doorkomst vuelta 22 den bosch fietse kutklagen Vrijdag 19 augustus 2022 - Klagen.
Over het algemeen klaag ik volgens mij niet zo veel, maar vandaag wel en het gaat ower de Vuelta, ook wel genoemd De ronde van Spanje. Die start dit jaar is in onze eigen Utrecht en daarna zijn er 2 etappes die starten in Den Bosch en Breda. Zaterdag, bij de start in Den Bosch is hier zo'n beetje de hele regio afgezet en kun je letterlijk nergens komen en nergens heen als je de weg niet weet. Inwoners die de gemeente vragen hoe ze op hun werk moeten komen wat buiten de stad is krijgen simpelweg het advies maar eerder te vertrekken omdat de provinciale weg die naar de snelweg A2 gaat volledig afgesloten zal worden.

In de praktijk komt het er op neer dat iemand die buiten Zaltbommel werkt en 's middags om 14.30 uur een dienst moet beginnen nu maar moet zorgen dat hij of zij voor 10.00 uur al vertrokken is en ik vind dat eigenlijk van de gekke. En uiteraard... het is maar 1 dag en ja... het is relatief maar even en ja... er zullen niet zo veel mensen persé die dag weg moeten en ja... het is een mooi evenement en noem alle pro's maar op, maar ik vraag me heel in het kort toch af: "Het heet toch niet voor niks De ronde van Spanje? Laat ze daar dan wat rondjes rijden." maar zo eenvoudig werkt het blijkbaar niet.

Wij hadden vroeger in het dorp eens per jaar De ronde van Haadften en ook dat was een wielerwedstrijd. Een prestigieus ding was het, maar er kwam qua niveau ook echt wel wat naar Haaften om te koersen en het was best spannend. De combinatie met een feestweek inclusief kermis en op de dag van de koers een braderie zorgde er voor dat iedereen zich kon vermaken en het dorp liep dan ook jaren achter elkaar gezellig vol. Niet alleen mensen uit het dorp zochten elkaar op, maar er kwam natuurlijk ook van buitenaf van alles op af.

Ook op zo'n dag was er hinder voor de mensen in het dorp, maar je wist het ver van te voren en als dorpeling wist je ook blind de weg te vinden waardoor je altijd nog wel kon komen waar je moest zijn. Goed, dat lukte niet altijd en overal met de auto maar als je het laatste stukje ging lopen kwam dat altijd goed omdat het om een lokaal afgezet parcours ging. In het geval van de Vuelta komt men gewoon over de openbare weg en zoals ik net al schreef zelfs over de provinciale weg waardoor er op een bepaalt moment niemand meer van of naar de snelweg kan, om maar iets te noemen.

Omdat we met heel veel mensen tussen die provinciale weg en het water ingeklemd zitten komt er een moment dat je enkel het gebied kunt verlaten door dwars door landerijen en dorpen te rijden en via een enorme omweg op plaats van bestemming kunt komen. Dat is... als je de weg een beetje weet, want anders lukt het sowieso niet en ik heb daar best een dotje moeite mee. Waarom moet alles en iedereen wijken voor bepaalde evenementen? En ja, die evenementen hebben voordelen maar als iemand mij uit kan leggen wat voor voordeel de gemiddelde inwoner van de Bommelerwaard er bij heeft, dan ben je wat mij betreft een goeie. Ik zie voor die gemiddelde inwoner namelijk geen enkel voordeel, maar goed... het is niet voor niks een klaagberichtje vandaag, toch?


logo harre's tree removal Woensdag 17 augustus 2022 - Pruimen.
Afgelopen zaterdag had ik een klus die op zich leuk was, maar die ik wellicht beter niet had kunnen doen. Nou ja, niet... Ik had hem beter later kunnen doen, want het was met 32 graden eigenlijk gewoon te warm om in m'n uppie zoiets te ondernemen. Het ging om 2 grote pruimenbomen, al moet ik eerlijk zeggen dat ik de soort niet kende. Het ging om bomen met aan het eind fijne bladeren en takken én een soort doorntjes. Die eerste 2 zaten natuurlijk heerlijk in elkaar vergroeid en die laatste maakte het werk er ook niet echt comfortabeler van.

de kleinste pruimenboom

de grote pruimenboom

De eerste boom bestond eigenlijk uit en wirwar van stammen en de enige kunst was om die de goede kant op te krijgen, terwijl afvangen in dit geval niet echt een optie was. Een plan maken en dat stukje voor stukje uitvoeren en niet bang zijn om hier en daar van het plan af te wijken, daar komt het in dit soort gevallen op neer. Als je dan ook nog een back-up plan hebt voor het geval het eerste plan niet lukt kan het feitelijk niet mis gaan. De tweede... tja, die is op de foto bijna niet te zien zo vol als hij in het blad staat. Links op de tweede foto staat boom 1 nog, maar achter het blad aan de rechter kant staat hij dus verscholen.

kleine klaar

klaar en opgeruimd

Boom nummer 2 was een totaal ander verhaal, want daar hingen wat takken naar de buren en geen kroon om deze aan af te vangen, dus tja... Ik ben in dit geval met de ladder een stukje naar boven gegaan om klein spul weg te halen en daarna een ankerpunt gemaakt voor m'n klimlijn. Vervolgens ben ik klimmend de boom in gegaan om een aantal stamdelen deels te laten vallen omdat er geen ruimte in de tuin was die in één keer te doen. Als laatste was de stam aan de beurt met daaraan de takken naar de buren en die heb ik met de lier de tuin in getrokken.

grote pruim halverwege

grote pruim klaar en opgeruimd

Al met al leuk om te doen, al moet je in dit soort gevallen eigenlijk gewoon met 2 man zijn of zo. Een zager en iemand op de grond die de boel gelijk verwerkt of dat de zager meehelpt met opruimen, want nu valt er een hele dot materiaal in een relatief kleine tuin en ligt alles direct vol. Je moet dan eerst gaan ruimen en in dit geval wilde de klant al het hout op kachellengte hebben en de snippers in een hoek van de tuin, dus op die manier heb je alles eigenlijk vaker in je hand dan nodig. Maar goed, het is gelukt, de klant tevreden en daar gaat het om. Op naar de volgende klus...


muzieknoot Maandag 15 augustus 2022 - Blackberry Smoke.
Ja, die kwamen op Muzikale Maandag al eerder voorbij en zonder het in het overzicht te checken ga ik uit van 3 of 4 keer zelfs. Maar goed, dat aantal kan geen ramp zijn, nog sterker: als ik het niks zou vinden stonden ze er helemaal niet in. Vandaag een rustig nummer van deze band, check Pretty little lie.


voetstappen in zand Zondag 14 augustus 2022 - Stappen wk 32.
Op zich heb ik best wat te melden want ik heb gisteren een erg leuke klus gehad met wat bomen verwijderen, maar aangezien ik de foto's nog niet compleet heb zal dat even moeten wachten. Vandaar dat er vandaag enkel een overzicht van m'n stappenteller online komt te staan en dat is best een knap overzichtje geworden qua aantallen, vind ik zelf. Er is in de tijd dat ik met de stappenteller rond loop nog maar 1 week geweest waar ik meer gelopen heb en dat was ergens helemaal aan het begin. Maar goed, voor deze week:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
7.120 stappen
5.854 stappen
4.877 stappen
8.374 stappen
5.986 stappen
8.071 stappen

Totaal geeft dat voor deze week 40.282 stappen en gaat het gemiddelde per week omhoog naar 36.507 en daarmee ga ik dus richting de 6.100 stappen gemiddeld per dag. Let wel, dat is nog steeds gemeten over 6 dagen want de zondag tel ik nog steeds niet mee. Het heeft niks met wat voor geloof dan ook te maken, maar de zondag is voor mij een rustdag waarop ik normaal gesproken niet al te veel doe. Een beetje onderhoud, wat rommelen achter de pc, kortom... gewoon ontspanning. Ik denk dat het als mens goed is zo'n dag te hebben, ongeacht of je daar principes aan hangt of niet en de enige echte uitzondering die ik er voor maak zijn calamiteiten als bijvoorbeeld een storm die overtrekt waarbij schade is ontstaan die opgeruimd moet worden.


logo harre's tree removal Donderdag 11 augustus 2022 - Snipperdag.
In verband met de vakantie was er vandaag geen werk voor m'n vrachtwagen, dus dan ga ik gewoon andere dingen doen. De dikke tak die ik afgelopen weekend bij vrienden liet vallen omdat hij in een boom afgebroken was moest nog opgeruimd worden en dat gaat met z'n tweeën nu eenmaal een stuk sneller dan alleen én daar kon de versnipperaar natuurlijk mooi bij ingezet worden. Die heeft goed z'n best gedaan kan ik melden en de grootste leerschool is dat je ten allen tijden moet zorgen voor een schone trommel als je hem stil zet.

Er was wat grof en hard materiaal achtergebleven waardoor de trommel vast zat en de machine ook bij vol gas niet op toeren kwam. Logisch, want die stond enkel aan z'n V-riem te trekken en die laatste stond na kort tijd dan ook even behoorlijk te roken. Het probleem was zo verholpen, maar het is uiteraard niet handig dit met regelmaat zo te doen. Verder deed de machine het prima, niet alleen bij dunnere stukken zoals hieronder, maar ook met dikker materiaal wist hij goed raad. Kortom... het was in meerdere opzichten een mooie snipperdag.muzieknoot Maandag 8 augustus 2022 - Alannah Myles.
Over deze artiest van weinig nieuws te melden, maar ik vind Alannah wel opvallend in de zin van dat ze hier in Nederland in 1989 eerst een soort mega doorbraak had met haar eerste album Alannah Myles en ook van het tweede (Rockinghorse uit 1992) kwamen best wel een paar hits, maar daarna werd het stil. Erg stil, terwijl ze tot 2008 toe nog best wel dingen uitbracht. Goede dingen ook, al is haar cover van Berlin's Like flames iets wat ze wat mij betreft beter niet had kunnen doen of in ieder geval niet op die manier.

Maar goed... Kwestie van smaak uiteraard en misschien is het een gewenning van vroeger maar ik vind die eerste twee albums dus ook gewoon verreweg de beste, al heb ik dan uiteraard geen zin om een klassieker als Black velvet of iets dergelijks naar boven te halen. Ik ga dan voor een nummer van haar tweede album en voor iets wat niet bekend is bij het grote publiek, maar waar wel een soort van muzikaal sfeertje in zit. Een erg prettig sfeertje wat mij betreft. Check Our world, our times.


terugblik Zondag 7 augustus 2022 - Terugblik.
Chill op zondagochtend achter de computer bedenken wat er de afgelopen week is gebeurt en tot de conclusie komen dat het niet zo veel was, maar dat het toch wel een leuke week was. Qua werk verliep alles een stuk beter dan de afgelopen weken, al mag er nog steeds wel een beetje bij maar het zijn weer normale vrachten die er weg gaan met redelijk normale uren en opbrengsten. Voor een vakantieperiode valt er in ieder geval niet zo over te klagen, dus doe ik dat ook maar niet. De week kabbelde een beetje voort, met uitzondering van afgelopen donderdag en zaterdag.

Donderdag bleek het ineens 8 jaar geleden dat de man die Kajsa van het leven beroofde zelf om het leven kwam. Ik had er op dat moment zoveel vrede mee dat ik nog net geen feestje vierde, maar terugkijkend bracht het me helemaal niks. De haat die ik koesterde voor die man kende geen grenzen en dat is een gemoedstoestand waar je uiteindelijk niet van opknapt, al helemaal niet omdat ik haar er toch niet mee terug zou krijgen. Iets wat ik indertijd in m'n hart best wist, maar op één of andere manier niet aan toe wilde geven en ik ben echt héél erg blij dat ik nu anders in het leven sta. Beter in het leven sta en ik durf zelfs te zeggen: met alle ervaringen achter de rug een héél stuk beter in het leven sta. Weten wat je wilt kan op sommige momenten best belangrijk zijn, maar weten wat je niet wilt is feitelijk net zo belangrijk en die periode met dat gevoel... daar wil ik nooit meer naar terug.

logo harre's tree removal Verder kwam er gisteren nog even spontaan een zaagklus langs, al had ik eigenlijk een dagje thuis op de planning gezet. Allerlei kleine dingetjes waar het telkens niet van komt moet je op een gegeven moment toch eens doen en omdat ik toch even de binnenstad in moest voor wat spullen te halen besloot ik afgelopen week dus maar een soort 'thuisdag' te hebben. Ik kan melden: dat is goed bevallen, want alles wat ik wilde doen is klaar. Alleen bleek er bij goede vrienden een tak afgebroken te zijn van een enorme populier. Ik kende de boom uiteraard al en het is echt een pracht van een boom die met z'n 50+ jaar oud en stamdiameter van ergens rond de 1.30 meter best wel een reus is, maar waarschijnlijk door z'n leeftijd krijgt die het nu slecht. Eerder braken daar al wat takken uit, maar nu was er een stuk van zo'n 35 cm dik afgebroken.

Het eerste plan was om er met een ladder naar toe te klimmen en de boel af te zagen, maar daar ben ik niet zo'n voorstander van dus besloot ik maar even te gaan helpen. De combinatie van een ladder met een kettingzaag zorgt er in heel veel gevallen voor dat je in een filmpje op Youtube terecht komt en dat is dan niet omdat je zulk fantastisch werk hebt gedaan. Dus... klimspullen mee, even naar boven om de boel af te zagen en daarna uiteraard nog even meehelpen met opruimen, want iemand met een puinhoop laten zitten zit er op één of andere manier niet in bij me. Ze kunnen dat heel goed zelf, maar dan nog... Het was in ieder geval goed om het op deze veilige manier te doen en gezien de staat van de boom zal dat nog wel vaker gebeuren. Hij kan geen schade veroorzaken waar hij staat, dus in die zin hoeft hij niet preventief weg. Rustig laten staan, want het is verder zoals ik eerder al aangaf een prachtige boom.

voetstappen in het zand Dan (voor zolang het duurt) nog het stappenoverzicht van deze week, want zoals ik eerder al aangaf is het zomaar om te kijken hoeveel stappen ik zet, zonder dat er een doel aan gekoppeld zit en het voorlopige plan is om dat tot en met m'n vakantie vol te houden. Op die manier zou er een realistisch gemiddelde uit moeten komen en deze week ging het allemaal weer best voorspoedig. Het verschil op werkdagen blijft soms extreem te noemen en door gisteren kwam de teller natuurlijk ook best een beetje hoger uit, maar goed... Kijk zelf even:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
4.325 stappen
5.683 stappen
6.248 stappen
8.521 stappen
4.486 stappen
9.539 stappen

Totaal kom ik deze week daarmee op 38.802 en dat is best wat meer dan de 31.648 van vorige week. Het gemiddelde komt daardoor ook iets hoger uit en staat nu op 36.035 stappen per week en dus afgerond op gemiddeld 6.006 stappen per dag. Als dat laatste niet onder de 6000 komt vind ik het allemaal érg mooi, al zou een gemiddelde van ergens op de 5000 ook nog helemaal niet slecht zijn. De minimaal 10.000 stappen per dag die ik volgens bepaalde instanties zou moeten zetten haal ik sowieso niet zonder te gaan wandelen en hoewel dat laatste af en toe erg lekker is komt het er op neer dat het niet iets is wat ik dagelijks ga doen, enkel om aan m'n stappen te komen.


muzieknoot Maandag 1 augustus 2022 - Dan Baird.
Baird, niet Beard. Hij kwam een jaar of 5 geleden ook al eens langs op Muzikale Maandag en het nummer komt van zijn eerste album Love Songs for the Hearing Impaired wat in 1992 uit kwam. Solo zou hij vanaf die tijd tot 2019 nog 14 andere albums uitbrengen en met andere bands waar hij in speelde nog eens een stuk of 16, maar toch is alleen het eerder genoemde album hier in Nederland echt bekend geworden.

Iets wat hij volgens mij te danken had aan de single I love you, period, maar daarna hebben we hier aan deze kant van de grote vijver weinig meer van hem vernomen en die single... tja, daar ga ik het verder natuurlijk niet over hebben aangezien er best wel een aantal érg leuke nummers op dat album staan. To the point: check The one I am.