logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


logo youtube Dinsdag 29 augustus 2023 - Video's.
Een soort van op de valreep van augustus heb ik nog 2 video's toegevoegd aan het overzicht. De eerste is een testvideo die ik heb gemaakt met simpele Windows software van wat foto's en een filmpje om te zien of daar met wat audio er onder wat leuks van is te maken en dat is wat mij betreft wel aardig gelukt, al moet ik er wel op letten dat ik de foto's met de camera liggend maak in plaats van staand. De andere is een video van afgelopen vrijdag waar ik in de buurt van Mechelen in België te maken kreeg met noodweer.

Beide video's zijn terug te vinden in het totaaloverzicht via het menu aan de linkerkant van deze pagina, maar ik zal ze voor de volledigheid hier ook even plaatsen:

testvideo voor harre's tree removal
27 augustus 2023: Testvideo voor Harre's Tree Removal.

noodweer bij mechelen belgie video
28 augustus 2023: Noodweer bij Mechelen (B).


muzieknoot Maandag 28 augustus 2023 - De Raggende Manne.
Een korte samenvatting van vandaag: het duurt nog tot 1 september dat de meteorologische herfst begint en zelfs nog tot 23 september dat de astrologische herfst begint, maar qua weer is de zomer nu volgens mij echt wel voorbij. Dat wil niet zeggen dat het direct koud en nat is, maar nat is het inmiddels behoorlijk en de temperatuur blijft op zo'n beetje maximaal 20 graden steken. Wat mij betreft heerlijk en warmer zou het de hele zomer niet hoeven zijn, maar andere mensen zullen daar vast een andere mening over hebben. Verder had ik vandaag een afspraak bij de tandarts en was het echt héél hoog tijd om de binnenkant van de vrachtwagen eens door te lopen met een sopje en dat kan natuurlijk mooi op een vrije dag.

Verder is het natuurlijk maandag en daarmee voor deze website Muzikale Maandag en dan wil ik het vandaag weer eens niet over iets nieuws hebben, maar over iets ouds. Nog sterker: een aantal van de bandleden is al overleden en in die zin komt het bandje ook nooit meer terug, al was het niet omdat de zanger als één van de oprichters er zo'n stempel op drukte. De titel liet al De Raggende Manne zien en dan is die zanger natuurlijk Bob Fosko die stiekem als Geert Timmer door het officiële leven ging.

Het nummer van vandaag mag je niks vinden, maar ik vind de uitvoering geniaal. Hij is live opgenomen tijdens één van de 2 Meter Sessies waarin artiesten binnen een soort van intiem sfeertje live een opname maakten die vervolgens werd uitgezonden. Of de band ook daadwerkelijk live in de uitzending zat weet ik niet meer, maar er werd aan dit soort opnames weinig gesleuteld en zo ontstonden er hier en daar prachtige opnames van artiesten zoals je ze normaal niet zou kennen of misschien zelfs zou verwachten.

Maar goed, terug naar het nummer van vandaag: het is de hele band die het nummer écht neerzet en waar geen enkele cover ooit aan zal kunnen voldoen. De stem van Bob, de meerstemmigheid die mooi aanvult, de drums en bas waar (ik meen) Walter Langdon echt IN het nummer gaat hangen en dan is er natuurlijk ook nog de schroothoop die als instrument gebruikt wordt en hier ook zéker een toegevoegde waarde als percussie heeft. Alles bij elkaar gaat het zoals eerder geschreven nergens over, maar als je het muzikaal kunt voelen komt het ineens tot leven. Dit is zó strak: check Poep in je hoofd.


opmerkelijk Zaterdag 26 augustus 2023 - Werk.
Met werken verdien je de geld en dat kun je vervolgens uitgeven aan dingen die je zelf kiest. Nou ja, voor een deel dan want de staat komt zodra je ook maar iets verdient al snel om de hoek kijken om een deel ervan op te eisen, maar daar wil ik het vandaag niet over hebben. Enkel over werk en geld verdienen, alsof dat de enige manier is om aan een inkomen te komen want hoeveel mensen doen er werk waarmee geld verdient wordt, maar er zijn ook heel veel onbetaalde functies. Die mensen noemen we dan over het algemeen vrijwilliger omdat ze een bepaalde taak op eigen initiatief uitvoeren zonder er iets voor terug te krijgen. Maar... is dat wel zo eerlijk?

Ik ken persoonlijk mensen die proberen een baan te hebben, maar het daar feitelijk veel te druk voor hebben omdat het werk wat ze zonder enige vergoeding voor een stichting verrichten het grootste deel van hun tijd opslokt. Die stichting zet zich op haar beurt in voor de maatschappij en feitelijk wordt dus iedereen er beter van, maar toch verwachten we dat de burger gaat werken en dit soort dingen er dan maar bij doet. Hoe mooi zou dan het onvoorwaardelijke basisinkomen zijn? Hoe meer ik er over nadenk en hoe meer ik met mensen te maken krijg die zich belangeloos inzetten voor (delen van) de maatschappij, hoe meer ik neig naar dat basisinkomen wat ze in mijn beleving absoluut verdienen.

Het gaat dan niet eens om het werk wat je voor een vereniging of stichting doet, maar feitelijk om alles wat de maatschappij ten goede komt en wat je doet omdat het kan, niet omdat het moet. Kleine en misschien stomme voorbeelden zijn onder anderen dat je de bestelling bij een drive in betaalt voor degene die achter je staat en dat dan uiteraard zonder dat te melden, of zoals ik laatst iemand zag doen: die kreeg 3 euro terug als wisselgeld bij het afrekenen van wat ijs en gaf de 3 euro aan de jochies van een jaar of 10 die achter haar stonden en nog druk in gesprek waren over wat ze konden kopen voor het geld wat ze mee hadden gekregen. "Kunnen jullie iets meer uitkiezen." was ongeveer wat ze zei en de jongens knikten dankbaar.

Het zijn de kleine dingen waarmee je iemands dag goed kunt maken en die je nooit in geld uitgedrukt betaalt krijgt en het zijn ook de dingen die je als vrijwilliger doet waardoor een ander in de gelegenheid is iets te bereiken of misschien zelfs in staat is financieel het einde van de maand te halen voor er weer iets van financiën beschikbaar zijn. Hoe mooi zou het zijn als je daar toe in de gelegenheid bent en niet in het systeem zit van werken tot je 67ste of langer, terwijl je feitelijk eerst nog maar moet zien of je dat wel haalt. Kortom, mensen zouden meer in de gelegenheid moeten zijn iets voor elkaar te doen en dan zou de wereld er denk ik heel anders uitzien.

En okee, er moet een heel systeem overhoop gehaald worden om zoiets niet alleen werkbaar, maar ook betaalbaar te maken maar volgens mij was er ooit in Zweden een test met dat basisinkomen gedaan en daar bleek het voor zover ik het heb meegekregen prima te werken. We zouden moeten willen werken voor elkaar en voor een betere wereld voor elkaar in plaats van voor het systeem waarin we soms vast lijken te zitten en waar maar weinig uitgangen zijn. Ik ben voor, dat sowieso maar ben bang dat ik de sociale wereld waar ik soms van droom nooit mee zal maken. En dan ineens zijn daar toch weer de mensen die door hun houding en eigen manier van leven bewijzen dat het anders kan, beter kan. Laten we daar dan in ieder geval voor gaan.


drums Donderdag 24 augustus 2023 - Verkocht.
Om diverse redenen, maar met name omdat ik het totaal niet zocht allerlei onzinbiedingen te krijgen via Marktplaats besloot ik in juni dat ik een groot deel van m'n drumspullen en wat aanverwant materiaal het hele verhaal uit te besteden aan Léon Keppels van De Tunnel Music in Arnhem. Hij heeft een winkel in 2e hands muziekinstrumenten en aanverwant spul, dus feitelijk kon dit niet beter: mijn spullen bij hem in de winkel zodat potentiële klanten daar de spullen kunnen vinden waar ze blij van worden. Niet alleen de klant is dan blij, maar Léon natuurlijk ook met zijn omzet en ik ben in principe misschien nog wel de meest blije omdat alles geregeld wordt zonder dat ik er ook maar iets voor hoef te doen.

Daar zitten voorwaarden aan en als je daar niet aan wilt voldoen is het simpelweg niet jouw ding om op deze manier iets te verkopen, al moet ik er bij zeggen dat die voorwaarden best wel heel redelijk zijn. Ook krijg je natuurlijk niet de verkoopprijs, want het is en blijft een winkel en feit blijft ook dat Léon ook een snee brood moet kunnen kopen dus je spreekt een verkoopprijs af en daar krijgt hij een deel van als soort van beloning voor het ter beschikking stellen van zijn tijd en ruimte. En laat ik er kort over zijn: dat doet hij super, want alles wat ik er bracht is inmiddels verkocht en dat betekent kort door de bocht dat er blije mensen in ons land rond lopen. Klanten die iets gevonden hebben wat ze zochten, Léon omdat hij de mensen via zijn winkel heeft kunnen helpen en ik omdat ik op een mooie én makkelijke manier van m'n spullen af ben.

Dus afgezien van het punt dat ik op dit moment echt blij ben dat het afgerond is: mocht je op zoek zijn naar tweedehands muziekinstrumenten of aanverwante artikelen en denk je: "Ach, dat hebben ze vast niet!" dan is de kans dat je bedrogen uit komt érg groot, want hij heeft veel in de winkel. Echt érg veel en het is serieus de moeite waard er eens een keer te gaan kijken. Uiteraard is er ook een webwinkel en staat er via De Tunnel veel op Marktplaats, maar de fysieke winkel is voor de muziekliefhebber echt wel the place to be. Onthouden: De Tunnel Music, Arnhem.


snelweg Woensdag 23 augustus 2023 - Rijgedrag.
De laatste tijd verwonder ik mezelf niet eens meer over het rijgedrag van veel andere mensen, maar erger ik mezelf er zelfs aan. En met nadruk: ik bedoel dan letterlijk rijgedrag en niet het foutje wat iemand maakt waar mensen dan soms in mijn beleving érg overdreven op reageren. Het is immers simpel zat: iedereen maakt af en toe wel eens een foutje. Als je dat met elkaar oplost is er feitelijk niks aan de hand, maar bewust of onbewust dingen doen die daadwerkelijk (levens)gevaarlijk zijn vind ik dan toch weer van een andere orde.

Een voorbeeld van bijzonder vreemd rijgedrag vind ik bijvoorbeeld als iemand met een personenauto mij met de vrachtwagen inhaalt. Niet dat het inhalen dan irritant is, maar als m'n geijkte snelheid 83 km/u is en ik op m'n gemakje op de cruise control zit te rijden is het bijzonder irritant als iemand me dan met een paar kilometer per uur verschil voorbij komt. Je mag op dat moment ter plaatse minimaal 100 km/u en vér onder de 90 is dan echt overdreven langzaam. Vervolgens gaat het spul naar rechts en gaat men zachter rijden waardoor ik er weer achterop hobbel. Een vergissing is mogelijk, maar als je als chauffeur een keer met je lichten knippert of even kort gebruik maakt van de luchthoorn snappen ze het blijkbaar nog niet en moet je dus maar zien wat je doet: je gaat óf langzamer rijden achter die personenauto óf je gaat er maar weer voorbij en ik kan je melden dat 9 van de 10 chauffeurs voor het laatste kiezen. Op dat moment gas bij geven en dan toch harder gaan rijden is zo'n beetje het meest respectloze wat je kunt doen en ik kan je vertellen... er zijn er veel die dat doen.

Een ander voorbeeld is remmen. Gewoon uit het niks. De vrachtwagen weer 83 km/u (geijkt) op de snelweg en gebruik makend van de cruise control, de personenauto die er langs komt, naar rechts gaat en dan ineens gaat remmen terwijl er voor de beste man of vrouw helemaal niks of niemand te bekennen is. Blijf dan met je hoeven van dat rempedaal af, zou je denken. Maar goed, hetzelfde gebeurt ook als ze niet vlak voor je zitten maar nog steeds uit het niks en dat het dan om een elektronisch systeem van afstand houden gaat mag je dan ook gelijk afschrijven, want zoals ik al aangaf zit er op normale afstand niemand voor. Dit soort gedragingen zijn vreemd, érg vreemd en nog sterker: je maakt er een chauffeur best een beetje zenuwachtig van, want wat gaat de persoon in die auto doen? Remt die zo meteen nog harder zodat ik er ineens bovenop klap?

Je hebt als chauffeur die zojuist gepasseerd is en waar mensen dit soort capriolen uithalen echt geen flauw idee wat je te wachten staat, dus waar je normaal gesproken al érg alert bent op je omgeving bereikt je concentratie en stress level best een hoogtepuntje op zo'n moment. In mijn geval zit ik met 35 ton (35.000 kg) rond te hobbelen en dat remt érg goed maar staat ook niet zomaar stil. Daarnaast, als ik door ongelukkige omstandigheden over jou en je personenauto heen hobbel is het niet zo moeilijk om te raden wie dat niet overleeft.

Kortom, doe dit soort dingen gewoon niet. Het is niet alleen onnodig en vreemd rijgedrag, maar je maakt het voor jezelf én anderen ook nog eens gevaarlijk. Het achteloze waarmee mensen soms dingen doen geeft voor mij aan dat je jezelf niet bewust bent van de gevaren en dat zal er uiteindelijk toe leiden dat er een keer een ongeval plaats zal vinden. Niet of het plaats zal vinden, maar wanneer is dan de enige vraag. Serieus... denk na, rij bewust en bovenal: laat je niet afleiden door andere mensen, niet door een pechgeval langs de weg, niet door je telefoon, tablet of laptop of wat dan ook. Rij auto, daar ben je voor op de snelweg. Verder nergens voor en je zult zien dat het er veiliger op zal worden.


muzieknoot Maandag 21 augustus 2023 - Sia.
Normaal heb ik weinig tot niks met deze stroming in de muziek, maar in dit geval maak ik een uitzondering omdat het tot de verbeelding spreekt, of in ieder geval... tot mijn verbeelding spreekt. Dat kan zomaar te maken hebben met het feit dat het nummer onder talloze video's geplakt is waarin mensen iets doen wat (voor hun doen) geweldig is. Waar mensen zichzelf over een grens heen zetten en tja, ik vind dat het daar dan zeker gezien de tekst en de 'feel' bij dit nummer wel past.

Een onderliggende reden is dat m'n nicht exact vandaag jarig is en zij een aantal jaren geleden te maken kreeg met borstkanker waar ze zichzelf enórm hard doorheen heeft geslagen. Stappen werden gezet, opgeven was geen optie, punt. Of... zo leek het in ieder geval aan de buitenkant en het kan natuurlijk best zo zijn dat ze zelf haar twijfels heeft gehad maar die heb ik nooit meegekregen. Maar goed, dat is het verhaaltje bij Muzikale Maandag voor vandaag en dan gaat het over Unstoppable.


tuin Zondag 20 augustus 2023 - Eind bed?
Het bloembed is nu definitief op z'n retour en aan de ene kant is dat puur natuur en aan de andere kant is het erg jammer dat diverse soorten zich in een periode van slechts 3 maanden laten zien en vervolgens weer verdwijnen. Maar goed, ik vind het tot nu toe nog steeds héél erg de moeite waard. Langzaam maar zeker zal alles verdwijnen, maar ook dat blijf ik natuurlijk vastleggen en afgezien van de onderstaande foto's kun je het hele verhaal van begin tot eind natuurlijk hier bekijken.

overzicht van een stervend bloembed
Overzicht van een stervend bloembed.

uitgebloeide goudsbloem
Een uitgebloeide Goudsbloem, denk ik :).

uitgebloeid eenjarig gipskruid
Uitgebloeid Eénjarig Gipskruid.

uitgebloeide inkarnaatklaver
Uitgebloeide Inkarnaatklaver

Aan de ene kant heb ik het vermoeden dat het nog wel even kan duren voor alles écht is uitgebloeid, maar aan de andere kant is het ook iets wat zomaar voorbij kan zijn. M'n voorlopige plan is om het hele bed gewoon zo te laten staan, misschien zelfs wel tot na de winter en pas dan de oude bloemen weg te knippen en plaats te laten maken voor de nieuwe bloemen die dan als het goed is op komen. Als het goed is, want ik heb werkelijk geen idee wat er zonder iets te zaaien op gaat komen, maar dat maakt het juist zo leuk!


logo harre's tree removal Zaterdag 19 augustus 2023 - Bio.
Bio is goed zou je zeggen, maar dat geldt blijkbaar lang niet in alle gevallen en ik heb er één ontdekt waar het niet per definitie het geval is. Een kettingzaag heeft een tweetakt motor en heeft daarom mengsmering nodig, een mengsel van benzine met een klein beetje olie. Daarnaast heeft een kettingzaag een olietank waarin olie zit om het zaagblad en de ketting te smeren en dat zoiets nodig is merk je snel genoeg als je een keer zonder olie aan het zagen bent. Maar goed, die olie komt voor een deel in de omgeving terecht waar je aan het werk bent, voor een deel in het hout wat gezaagd is en voor een groot deel in het zaagsel waardoor je dat dus niet meer kunt gebruiken als bodem voor een hamsterkooi bijvoorbeeld. De olie maakt het zaagsel immers giftig en daar kunnen die beestjes niet zo best tegen.

Dus omdat het tegenwoordig kan vond ik al een tijd geleden dat het ook gewoon beter moest en schakelde ik over op een bio olie die met een week of 2 volledig afgebroken is. Goed bezig, alleen is die bio olie niet alleen een stuk duurder maar heeft die blijkbaar ook de neiging te verharsen als een zaag even niet in gebruik is. De achtergebleven olie wordt dan keihard en als je geluk hebt is het schoon te maken, maar tijdens m'n online zoektocht best wat mensen tegen die de boel zo vast hadden zitten dat weggooien nog de enige optie was. En tja... met duurder kan ik prima leven als het om een product gaat wat ook daadwerkelijk beter is voor Moeder Aarde, maar dit soort verhalen weerhielden me eerder toch om over te schakelen.

Zoals ik eerder al aangaf heb ik op een bepaald moment de stoute schoenen aangetrokken en ben het gewoon zelf gaan proberen. Een beetje onder het mom dat iedereen wel van alles kan vertellen, maar ik wil dit toch zelf uitvogelen en als ik een olie tref die niet verharst is het probleem wat genoemd wordt simpelweg niet aanwezig. Ik kan inmiddels melden dat het probleem wél aanwezig is en dat merkte ik vandaag aan de MS500i die ik even tevoorschijn haalde omdat ik toch in de opslag moest zijn en daar kon ik de ketting handmatig nog met moeite van rond draaien. Nu moet ik er bij zeggen dat die echt al wel een tijd stil staat en dat het probleem niet aanwezig is bij de zagen die ik wel elke week gebruik, maar dat je die olie er even af moet krijgen voor je de boel voor langere tijd weg zet is wel duidelijk.

Op de korte termijn heeft de olie dus naast de prijs ook een praktisch nadeel, maar dat is op te vangen door zowel het zaagblad als de ketting schoon te maken met een ontvetter en uiteraard gebruik ik ook daar een bio variant van *grin* Ik heb vandaag alle zaagbladen en kettingen schoon gemaakt en alles draait weer zoals het hoort, maar het is toch iets om op te letten en daarnaast is het maar de hoop dat de olie enkel reageert met lucht en niet verharst als hij ergens in zit. Als dat wel het geval is kan hij immers ook verharsen in de olietank, leidingen en de oliepomp en als dat het geval is wordt het een érg dure grap qua reparatie.

M'n voorlopige conclusie is dat ik die biologisch afbreekbare olie nog wel blijf gebruiken en als dat wat meer tijd qua onderhoud betekent vind ik het prima. Alles staat weer werkend in de opslag en verder was het vandaag een kwestie van wat rommelen rond het huis. M'n huishouden staat immers niet stil en ook de buitenboel groeit op het gemakje verder, dus ik zal hier en daar toch wat moeten doen en eerlijk is eerlijk: met het weer zoals vandaag is dat absoluut geen straf.


logo ziggo Vrijdag 18 augustus 2023 - Ziggo.
Er wordt soms enorm geklaagd over Ziggo en hier en daar zal het terecht zijn, maar mijn persoonlijke ervaring met dit bedrijf is eigenlijk simpelweg gewoon goed te noemen. Indertijd was ik klant bij UPC en dat is in 2015 ingelijfd bij dochterbedrijf Ziggo. Er is sinds dien als het gaat over kwaliteit in mijn ogen niks veranderd. Alles werkt zoals het werkt en wat downtime heb je altijd wel, maar die is minimaal en een klantenservice heb ik daarom zelden tot nooit nodig.

Afgelopen week was zo'n zeldzaam moment, want m'n internet lag er nog net niet uit maar liep zo'n beetje terug naar een paar Mbps en dat schiet niet op. M'n mobiele verbinding is dusdanig sneller dat ik dan daar maar mee verder rommelde en intussen uiteraard op zoek ging naar de oplossing van dit euvel. Vaak is een herstart van het modem voldoende om de boel weer aan te slingeren, maar de wifi verbinding bleef haperen. De stroom er een tijd volledig af gehad, maar ook dat gaf helaas niet het gewenste resultaat.

Dus bellen met Ziggo, alleen als je daar om exact 20.00 uur mee begint terwijl de helpdesk tot 20.00 uur open is... dan is dat niet zo handig, kan ik melden. Online was er de optie om een chat op te starten, dus dat maar gedaan en de medewerker daar had het probleem al snel gevonden: het modem. Voor zover ik me kan herinneren is dat nooit vervangen en het oude UPC logo op het modem bevestigde dat, waardoor ik dus minimaal 8 jaar (maar ga er maar vanuit een stuk langer) met hetzelfde modem zit te rommelen terwijl de techniek natuurlijk niet stil heeft gestaan. Een nieuw modem werd opgestuurd, dat is inmiddels aangesloten en geïnstalleerd en er is een nieuwe wereld open gegaan. Van 50 Mbps naar 200 download en van zo'n 10 upload naar 30 zijn best mooie stappen. Kortom, ik kan als blij mensch het weekend in :)


muzieknoot Maandag 14 augustus 2023 - Mastedon.
Mastedon. Niet te verwarren met Mastadon want daar zit maar 1 letter verschil in, maar dan gaat het niet meer over het bandje wat ik vandaag op Muzikale Maandag onder de aandacht wil brengen. Nieuw is het zeker niet want volgens mij kwam het album ergens rond 1990 al uit, maar de tekst is wat mij betreft vreselijk actueel. It's a jungle out there klopt aan de dag van vandaag als een bus als je naar de wereld kijkt en ik geef toe dat het perspectief dan wel wat negatief is.

Er is ook heel veel positiviteit in de wereld, alleen is het de kunst die te vinden in een wereld die in mijn beleving met name door het internet veel kleiner is geworden. Daardoor zijn er niet alleen veel meer bronnen te vinden van allerlei informatie, maar tegelijk neemt het aantal leugenachtige cq manipulerende bronnen ook toe en als mens is het bijna een kunst te noemen om die van elkaar te kunnen onderscheiden.

De moraal van dit verhaal: volg niet blind de meute. Blijf kritisch nadenken, maar sla daarin niet door om vervolgens allerlei onzinnige dingen uit te kramen die het redelijke ver te boven gaan. Het positieve deel van deze wereld zit daar niet op te wachten: It's a jungle out there.


stichting sterk voor dieren Zondag 13 augustus 2023 - SSVD.
Vandaag stond in het teken van een rondje voor de Stichting Sterk voor Dieren. Ik heb daar eerder al eens over geschreven en wat deze stichting in mijn ogen voor mooi werk doet, maar mocht je dat vergeten zijn dan kun je alle info die je nodig hebt op hun eigen site vinden en ik zou het helemaal te gek vinden als je ook nog een kleine donatie over zou maken als je daar toch bent. Gewoon omdat het kan :)

een rondje voer voor stichting sterk voor dieren

Normaal gesproken breng ik eigenlijk alleen voer rond, een enkele keer gecombineerd met medicijnen maar vandaag moest er ook een hondje mee wat naar een gastgezin ging. De eigenaar kon voor dit beestje helaas niet meer zorgen en omdat elk asiel zo'n beetje overvol zit is het ook geen optie om daar een beroep op te doen en zo komen mensen vaak via via in contact met Wilma, het kloppende hart van deze stichting. Zij regelt in dit soort gevallen dat er een gastgezin is waar de betreffende hond opgevangen kan worden en dan kan er in alle rust een nieuw baasje voor het beestje gezocht worden.

Er zijn mensen die dan denken dat zo'n beestje van hot naar her gesleept wordt, maar juist door het netwerk van Wilma en haar enorme kennis wordt dat op deze manier juist voorkomen. De gastgezinnen zijn ook niet zomaar mensen die het 'wel leuk lijkt' om tijdelijk een hond op te vangen, want ook dat zijn mensen met ervaring die dieren met een gebruiksaanwijzing ook gewoon op kunnen vangen voor zolang het nodig is. Het is natuurlijk bovenal jammer dat het bestaan van een dergelijke stichting nodig is, maar aan de andere kant is het érg mooi dat veel mensen zich vrijwillig inzetten voor een betere toekomst van zowel de dieren als de mensen. Uiteindelijk ging het ophalen van het hondje vandaag niet door, dus die blijft (in ieder geval voorlopig) bij z'n eigen baasje.


het weer Zaterdag 12 augustus 2023 - Rustdag.
Mja... Rustdag... Wel een soort van verplichte dan, al komt hij op zich niet ongelegen. De Nederlander klaagt, dat is een gegeven. Is het héél erg mooi weer dan is het te warm en te droog en kun je niks doen, is de temperatuur wat lager dan is het te koud en kun je niks doen en is dat laatste dan ook nog gecombineerd met een dotje neerslag, dan zijn de rapen helemaal gaar want je zal dan maar op een camping zitten met een gezin en niks kunnen doen en nergens heen kunnen. Mensen, serieus: klagen is een keus en daarmee niet klagen dus ook. Om dat om mezelf te betrekken: ik had best het één en ander op de planning staan, maar zet dat voor vandaag maar gewoon door naar een andere Nederlandse dag. Welke dat dan ook mag worden.

Het regent namelijk op het moment dat ik dit schrijf al zo'n beetje de hele ochtend en het ziet er ook niet naar uit dat er op korte termijn verandering in komt, dus ga ik maar een beetje met m'n website aan de gang en rommel wat door m'n huishouden want dat is natuurlijk ook iets wat gedaan moet worden. Wat boodschappen in huis halen en die dag gaat vanzelf om. Ook een dag met een temperatuur van 20 graden en zo goed als alleen maar regen. Daarover klagen kan, maar zal niks aan de situatie veranderen dus tja...

Waar ik mee begonnen ben is een update van m'n bloembed. Begin juli vond ik het bloembed met alle prachtige felle en frisse kleuren het mooist. Nu is de boel best wel op z'n retour, maar dat is simpelweg de natuur. De soorten die er nu nog in staan zullen het nog even volhouden en als die uitgebloeid zijn zullen ook zij langzaam afsterven. Ook dat laat ik gewoon gebeuren om op die manier de complete cyclus mee te maken en op die manier de bloemen de gelegenheid te geven zichzelf uit te zaaien. Volgend jaar zaai ik er enkel wat Blauwe Korenbloem bij en verder wacht ik gewoon af wat er zichzelf weet voort te planten.

prachtige kleuren in het bloembed

Vreemd genoeg kijk ik daarom nu al uit naar volgend jaar, want ik ben serieus benieuwd wat er dan weer op komt. Of juist niet op komt natuurlijk. De kans is best aanwezig dat het volgend jaar een heel karig bloembed is, maar mocht dat het geval zijn is het uiteraard ook geen ramp en kan ik eventueel het jaar daarop wel weer wat bij zaaien. Hoe dan ook vind ik het op deze manier erg leuk om toch het één en ander aan bloeiend spul in de tuin te hebben. Maar goed, ik dwaal af want het ging om de laatste update en die is met wat scrollen hier te vinden.

Wat ik ook nog even wil melden: afgelopen week kwam ik de onderstaande afbeelding tegen van iemand die ongebruikte schakelaars in de auto heeft beplakt en ik weet niet of ik nu simpelweg érg jaloers ben of dat het een verspilling is van geld, tijd en moeite. Punt is dat het best grappig is en érg netjes gedaan is, maar aan de andere kant ben ik zo'n beetje de enige die het ziet als ik het in m'n eigen auto zou doen. Ik heb immers maar één stoel beschikbaar in de Transit en daar zit wel eens iemand, maar degenen die wel eens meerijden zou het denk ik niet eens opvallen. Daarnaast heb ik het grootste probleem ooit, want ik heb geen loze schakelaars. En ja, dat betekent dat ik daar naar ben wezen kijken *grin*

prachtige kleuren in het bloembed

Verder kwam ik een video tegen die ik wil delen, maar op Youtube wordt die standaard geblokkeerd vanwege auteursrechten dus plaats ik hem maar gewoon even hier op m'n eigen pagina. Het gaat om een helicopterpiloot die op een bouwplaats aan komt vliegen en in een mum van tijd en bak aan de grond zet, een nieuwe aanpikt en weer verder gaat. Wat mij persoonlijk dan érg vet lijkt is meevliegen, maar dan in dat mandje! Als het goed is kun je de video hier bekijken. Je moet dan mogeljk nog wel handmatig je mediaspeler selecteren om het bestand mee af te spelen, maar dat is afhankelijk van je browser insteliingen. Het is wellicht wat omslachtig, maar goed... dat is dan maar even zo. Ik vind het zo vet wat die man doet dat ik het toch even wil delen, dus dan maar op deze manier :)


snelweg Vrijdag 11 augustus 2023 - Vakantievrijdag.
Ik heb de werkweek weer overleefd, al moet je inmiddels niet vragen hoe want ik ben het vakantieverkeer inmiddels meer dan beu. De vrijdagen in de vakantieperiode geven standaard meer drukte dan anders en daarmee ook meer mensen op de weg die bijvoorbeeld in één keer 1400 km willen rijden en pas op het laatste stuk waar hun vermoeidheid parten begint te spelen krijg je hier in België en Nederland met dat soort lui te maken, of mensen die het gewoon spannend vinden en daardoor het ene foutje op het andere stapelen waardoor de hele boel weer op de blokken kan. Dat en het enorme aanbod zorgen voor vertraging, heel veel vertraging en dat is gewoon niet prettig.

Vandaag had ik overigens nog wel redelijk geluk met een rit België die gisteren al geladen was, dus ik kon mooi bij de klant die het verste weg zat beginnen en hoefde op die manier alleen maar terug te werken. Op de terugweg nog even tanken, een verplichte pauze en dan snel door naar huis, alleen is dat 'snel' er op dit soort dagen dan simpelweg niet bij. De eerste vertraging begon al rond Bergen op Zoom en dan weet je uit ervaring dat het rond Breda een bende is, net als rond Den Bosch maar dat vermijd ik door binnendoor het laatste stuk te doen. Al met al geeft een relatief simpele rit op deze manier stiekem toch nog een heel gedoe, maar wat ik al aangaf: thuis, gezond en weekend. Dat is voor nu even het belangrijkst :)


muzieknoot Maandag 7 augustus 2023 - Purple Disco Machine.
Wat die gasten aanraken wordt goud, zo lijkt het en na de eerdere samenwerkeing met Eyelar is het nu de samenwerking met Sophie and the Giants die in mijn oren hoge ogen gooit. En ja, dat staat er bewust zo ;)
Gloedje nieuw, maar het heeft iets van de pop/disco uit de jaren '80 met zangeressen als Belinda Carlisle, Kim Wilde en Laura Branigan om er maar een paar te noemen. Check In the dark.


digital Zondag 6 augustus 2023 - Anchor links.
Ik heb wat statistieken die ik zou kunnen bekijken van deze pagina, maar dat doe ik eigenlijk nooit en het is daarom maar een vermoeden dat wellicht niet veel mensen kijken naar het lijstje updates van deze pagina. Op de startpagina staat bij de datum van de laatste update het woordje info en door daar op te klikken kom je op een overzicht van de updates van de afgelopen maand. Dat wil zeggen: niet de kalendermaand, maar letterlijk de maand. Het lijstje gaat bijvoorbeeld op 12 januari maximaal terug tot 12 december en ik had daar al een hele tijd graag wat directe links bij gehad maar had geen idee hoe die te plaatsen.

Daar ben ik inmiddels achter en vandaag zijn die zogenaamde anchor links geïmplenteerd en hoop ik maar dat ze ook daadwerkelijk werken en misschien zelfs belangrijker: in alle browsers en systemen werken. Maar goed, dat is een kwestie van proberen, dus dat komt vast wel goed. Je kunt uiteraard nog steeds via het Breaking News de laatste updates lezen of het maandoverzicht even raadplegen, maar vanaf vandaag dus ook rechtstreeks vanaf de info pagina over de geplaatste updates.


houtkachel Zaterdag 5 augustus 2023 - De laatste hand.
Het mentale geknaag kan ophouden, want vandaag legde ik de laatste hand aan de lange voorraad en die zit daarmee wat mij betreft vol of in ieder geval voorlopig vol genoeg. En okee... met mentaal geknaag overdrijf ik wat maar het punt is 'voorraad'. Ik heb een cyclus in de drooghokken van 3 jaar en heb dus elk jaar een aantal kuubs bomenhout nodig om de opgestookte voorraad aan te kunnen vullen. Dat lukt tot nu toe allemaal prima, maar er zit geen regelmaat in de opbouw van deze lange voorraad waardoor ik op bepaalde momenten de beschikking heb over heel veel hout en op andere momenten juist helemaal niet. Als dat laatste dan net op het moment is dat ik het wel nodig heb, dan gaat het qua voorraad dus mis en vandaar deze oplossing.

net geen 6 kuub lange voorraad

Het is dus feitelijk een soort spaarpotje van stamhout wat op dubbele lengtes is gezaagd. Het moet dus nog een keer doormidden, gekloofd worden en daarna nog 3 jaar drogen en pas dan heb je er kwalitatief super kachelhout van en voor dit hout dus in een kachel verdwijnt zitten we met z'n allen ergens in de winter van 2026/2027. Dat brengt me dan op het punt dat mensen menen dat het hout van hun boom heel veel waard is en dat er best een knap bedrag van een zaagklus af kan als ik het hout mee mag nemen.

Op het moment dat de energieprijzen sky high gingen werd ook de houthandel wakker, want heel veel mensen gingen hun houtkachel (meer) stoken om op die manier een poging te doen de kosten wat te drukken. Sommigen kochten zelfs een kachel en hout om op die manier voordeliger uit te zijn, maar een kachel kost je al snel 1500 tot 2000 euro en dan heb je nog niks bijzonders. Zeg dat je per seizoen een kuub of 8 tot 10 aan hout nodig hebt, dan tik je op dit moment voor kwalitatief goed hout wat droog en gekloofd is minimaal 120 euro per kuub af, dus zeg 1200 euro per seizoen aan hout. De zwaardere soorten als eik en beuk zitten zelfs op 250 tot 280 euro per kuub en dan komt de teller op 2800 euro per seizoen uit. Daar kan goed beschouwd een gaskachel natuurlijk best een tijd voor branden.

Dus ja: op dit moment is kachelhout duur maar dan praat je over droog en gekloofd hout en dat is niet wat ik bij een klant mee krijg. Dan gaat het in alle gevallen om vers hout wat ik eerst maar mee naar huis moet zien te sjouwen, dan moet het nog opgeslagen worden, gekloofd worden en daarna moet het dus nog minimaal 2 jaar (3 jaar voor harde houtsoorten als eik en beuk) op de wind liggen drogen voordat je het kwalitatief prachtig kachelhout kunt noemen wat op dat moment een bepaalde waarde heeft. Maar daar ga je al: wie zegt me dat over minimaal 2 jaar die prijzen nog zo hoog zijn?

Maar goed, ik dwaal enorm af en dat was eigenlijk niet de bedoeling maar ja... het komt zo in me op, dus zet ik het zoals gewoonlijk gewoon maar neer. Het punt van vandaag is dat ik me over de lange voorraad geen zorgen mee hoef te maken omdat die vol of in ieder geval zo goed als vol zit en dat m'n zaag weer het reguliere onderhoud heeft gehad wat die nodig heeft na zo'n klus. Die ligt inmiddels weer schoon, scherp en afgetankt in de opslag te wachten op een volgende klus en ik ga weekend vieren.


logo harre's tree removal Woensdag 2 augustus 2023 - Mozes.
Laat ik met de deur in huis vallen: de onderstaande foto is niet van mezelf. Ik kwam die op Twitter tegen en m'n mond viel letterlijk open van verbazing hoe je als hovenier of boomverzorger een paar bomen zo toe kunt takelen. Soms worden bomen simpelweg verwijderd omdat het kan en soms uit veiligheidsoverwegingen, maar in dit geval hadden ze in mijn beleving beter beide bomen kunnen verwijderen in plaats van ze zo achter te laten.

pad naar voordeur dwars door bomen gekapt

Begrijp me goed... Het zijn bomen van een klant en die kan en mag er uiteraard mee doen wat hij of zij wil en als dit hun wens was dan is het prima, maar ik hoop dat degene die het werk heeft uitgevoerd behoorlijk gehamerd heeft op het feit dat het er simpelweg niet uit ziet en dat het daarnaast voor de bomen ook niet goed is. Die zullen een dergelijke snoei in eerste instantie best overleven, maar hun levensduur wordt toch echt wel héél erg ingekort en dan moet je ze daarna alsnog laten verwijderen. Kortom, het kost geld om ze zo te krijgen, daarna nog een paar keer geld om ze zo te houden en daarna kost het nóg een keer geld om ze te laten verwijderen en feitelijk is dat zonde.

En ja, je hebt als klant ineens veel meer licht op je huis en met name bij je voordeur. En ja, na een knappe regenbui druppelt het nu niet meer uren na. En ja, het groen van de bomen valt niet meer op je tegels en zo zijn er vast nog meer redenen te noemen waarom iemand de bomen weg zou willen hebben of in ieder geval een stuk kleiner, maar echt... dat je als eigenaar dit een goed idee lijkt, dat vind ik zo vreemd. Ik zou adviseren er een mooie boog in te snoeien en die vervolgens bij te houden, of om de bomen volledig te verwijderen en er eventueel iets anders voor in de plaats te zetten.

In het eerste geval blijft het onderhoud wat je uit moet voeren om het bij te houden tijd, moeite en misschien geld kosten als je het uit laat voeren en er zelf niks aan doet, maar dan ziet het er in ieder geval mooier uit dan dit én je bomen gaan langer mee. In het tweede geval ben je overal gelijk vanaf en kun je er voor kiezen om er iets anders voor in de tuin te zetten. Gezien de rest van de tuin en dan in combinatie met hoe deze boom bewerkt is geeft de bewoner niet zo om groen, maar dat is uiteraard een aanname van me. Dat het beter en mooier kan... dat is in ieder geval wel zeker.