logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Vrijdag 31 december 2010 - Overzicht 2010:
De laatste dag van het jaar en net als elk jaar volgt hieronder een overzichtje van wat er in het afgelopen jaar allemaal plaats gevonden heeft, maar eerst mag ik hier de leuke melding plaatsen dat het nu vijf jaar geleden is dat ik met deze site begon. De site veranderde hier en daar qua uiterlijk en opzet een beetje, maar nog steeds staat alles van de afgelopen vijf jaar online en ergens ben ik daar toch wel een beetje trots op.

Qua ontwikkeling ben ik nog niet klaar, want het is nog steeds de bedoeling om deze site te verhuizen naar een provider die meer ruimte kan bieden om op die manier wat meer informatie kwijt te kunnen. De opzet voor deze nieuwe site zal niet zo heel veel verschillen van de oude, maar daar kom je in de loop van dit jaar vanzelf wel achter :-) Nu eerst...

Jaaroverzicht 2010

Muzikaal:
Muzikaal gezien was 2010 een zwaar bewogen jaar, want toen ik na 13 jaar Rockband Kalamazoo verliet was het natuurlijk tijd om aan iets nieuws te beginnen. In eerste instantie heette dat Conductive Matter. Een project wat ik samen met Stefan had opgezet en waar Dominik van Lankeren de bas voor zijn rekening nam. Deze band zou de studio echter (ondanks wat leuke resultaten) nooit uit komen en begin 2010 ging de band op zwart.

Eind maart vond ik een andere band in Zijtaart die in de stijl van het oude Van Halen eigen nummers wilde maken. Het ging om het voormalig Mischief en ook hier zou de pret heftig zijn, maar van korte duur. De repetities liepen op zich lekker en we hebben leuke dingen gedaan, maar de bassist besloot van de ene op de andere dag te stoppen en omdat het om een oude vriendenclub ging had de zanger geen zin om op zoek te gaan naar een andere bassist waardoor het bandje uiteindelijk plat ging.

Via de gitarist van het voormalig Mischief (Roel Verhulsdonck) kwam ik eind april in contact met PV and the Heartbeats. Een rock and roll bandje uit Uden met Peter de Vaan als naamdrager van de band en na een avondje meekijken, luisteren en een paar nummers meespelen was ik hier ineens de drummer van. Dit bleek niet zonder reden, want een week later zouden we tijdens Koninginnedag een optreden hebben. Iets wat met twee hele intensieve repetities met goed gevolg werd afgerond en omdat het leuk was om te doen bleef ik hier mee verder gaan. Deze band zou echter ook niet zonder problemen het jaar door komen, want na een hele hoop gedoe zei Peter het vertrouwen in de band op om vervolgens toch weer een doorstart te willen maken, maar ja... Ik had inmiddels al iets anders gevonden en kon de boel onmogelijk combineren dus besloot ik om te stoppen. Op het moment van dit schrijven weet ik niet of de band nog actief is of dat er plannen zijn om een echte doorstart te maken met een andere drummer, want op zich is het een leuke club mensen met goede muzikale kwaliteiten dus ik hoop dat ze het niet voor gezien houden.

Uiteindelijk zijn er twee dingen die qua bands wel super gelopen hebben het afgelopen jaar en het eerste daarvan is een op dit moment nog naamloze band uit Eindhoven. Ik ben daar ergens net voor de zomer ingestapt en ook hier zitten super toffe lui in en is het leuk muziek maken. Even leek het ook hier mis te gaan omdat de bassist (wat is er toch met die lui? *grin*) via een mail zich had afgemeld en besloot wat anders te gaan doen. We hebben toen de koppen bij elkaar gestoken, besloten dat we toch door wilde gaan en hadden binnen redelijk korte termijn een nieuwe bassist gevonden die zowel qua persoonlijkheid als op muzikaal gebied super bevalt.

Verder werd er eind dit jaar nieuw leven geblazen in Conductive Matter. Stefan belde dat het toch weer eens tijd was om muziek te gaan maken. Hij wist een zanger, ik wist een bassist en op die manier zijn we nu een beetje aan het rommelen. Muzikaal gezien is het zo vreselijk lekker om te doen omdat er voor mij als drummer in dit bandje echt een uitdaging zit. Iets wat ik heel lang niet gehad heb en het is leuk om weer eens echt aan het werk te zijn. Qua persoonlijkheden loopt het allemaal wel aardig, al vraag ik me af of het op de lange termijn gaat werken. Maar goed, dat zijn zorgen voor later...

Uiteraard was er dit jaar ook weer het Parkfeest in Oosterhout waar ik als vrijwilliger in de backstage crew rond heb lopen rennen en dat was weer eng gezellig en vermoeiend, maar daarom niet minder leuk om te doen. Verder ben ik dit jaar in de studio bezig geweest met een opname voor een zangeres en dat nummer is uiteindelijk écht super vet geworden. Daarnaast ben ik in de oefenruimte bezig geweest met wat opnames van drumcovers die ook wel aardig geslaagd zijn en ben ik thuis druk geweest met het re-masteren van opnames en het zlef inspelen en opnemen van wat gitaarpartijen. Allemaal super leuk en heel leerzaam, al zijn het tot nu toe nog meer de leermomenten waar het om draait dan om de resultaten. Muzikantenplaza op Hyves loopt ook allemaal aardig door, dus wat dat betreft is er allemaal geen reden om te klagen :-)

Virushelp:
Virushelp, de gratis helpdesk voor particulieren met virusproblemen op de pc is niet meer. Wim en ik besloten in de loop van het jaar dat het genoeg was geweest en begin december ging de site op zwart. We hebben het heel lang met heel veel plezier gedaan en er dagen bij gehad dat we echt honderden aanmeldingen weg konden werken, maar uiteindelijk werd de aard van de problemen anders waardoor er veel meer tijd in het oplossen ervan ging zitten. Op zich was het de laatste tijd rustig, maar als de boel weer aan zou trekken zouden we zwaar in tijdnood komen en dus was dit gewoon het juiste moment om te stoppen. Wim blijft wel eigenaar van de domeinnaam, dus een doorstart is altijd mogelijk maar daar denken we op dit moment niet aan.

Persoonlijk en/of algemeen:
Begin januari begon ik waar ik al jaren aan dacht: het opknappen van de complete benedenverdieping en okee... het was hard nodig en het zou naast m'n normale werk bijna drie maanden moeten duren voor het helemaal klaar was, maar het resultaat mag er ook echt wel zijn en ik ben er heel blij mee.

Eind januari begon er een soort van zwarte periode vanwege het plotselinge overlijden van Kajsa. Een vrouw waar ik echt m'n hart aan had verloren, hier en daar misschien wat verkeerde keuzes had gemaakt en noem het allemaal maar op, maar ja... Wat valt daar nu nog aan te veranderen?

Het jaar 2010 was ook het jaar van het woord 'aswolk'. Een vulkaan op IJsland spuwde zo veel troep de lucht in dat het vliegverkeer compleet ontregeld was en het gaf op veel gebieden eigenlijk één grote puinhoop. Ik kon het woord 'aswolk' op een gegeven moment in ieder geval niet meer horen...

Een ander leuk dingetje dit jaar was het maken van een inleidende video voor de diploma uitreiking van Avans Hoge School in Den Bosch. Samen met Stefan knutselde ik een geweldige trailer in elkaar en het is maar de vraag of we hier volgend jaar overheen kunnen gaan mocht de vraag weer deze kant op komen. Het zal in ieder geval weer een uitdaging worden.

De mensen die me een beetje kennen weten van m'n angst voor de tandarts, maar afgelopen jaar moest het er na een hele lange tijd (geen zin om die periode te vermelden, haha) toch maar eens van komen en hiervoor kwam ik terecht bij CDC in Best. Wat een opluchting... Deze kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met angs voor de tandarts en ik ben heel blij dat ik deze stap gemaakt heb. Het is nog steeds zo dat ik de nacht er voor niet slaap als ik er naar toe moet, maar achteraf bekeken valt het toch telkens weer mee en ben ik trots op mezelf dat ik deze stap uiteindelijk heb durven nemen.

In deze periode (we hebben het dan over halverwege het jaar) werd m'n beste vriend ziek. Rakker was al bijna 16 en na veel onderzoeken bij de dierenarts konden we niet anders dan de conclusie trekken dat hij een lichte hersenbloeding had gehad. Alles wat te controleren viel was namelijk goed, alleen kon hij heel moeilijk lopen omdat hij steeds om viel. Er was nog een optie om met hem naar een specialist te gaan, maar of er daar ook werkelijk resultaat geboekt zou kunnen worden was maar de vraag en aangezien hij toch al heel veel stress had bij een tripje naar de dierenarts besloot ik om het zo maar te laten en hem een rustige oude dag te gunnen. Ik moest dan op een gegeven moment wel bereid zijn om een hele grote vent te zijn en te beslissen dat het op deze manier niet verder kon en dat moment kwam half november. In de ogen van sommige mensen is het vreemd dat je jezelf als mens zo erg aan een dier kunt gaan hechten, maar ik heb hem netjes hier in de tuin begraven en mis hem elke dag nog.

De winter begon dit jaar al vroeg en we zaten eind november al dik in de sneeuw. Die is daarna nog in grote hoeveelheden gevallen wat natuurlijk onderweg de nodige prolemen opleverde, maar op dit moment dooit het overdag een beetje en verdwijnt de sneeuw heel langzaam. Het zal echter nog heel lang duren voordat we echt van de troep verlost zijn omdat het 's nachts nog steeds vriest, dus de kans is aanwezig dat we nog heel lang met deze bende te maken hebben. Het is per slot van rekening eigenlijk net pas winter, dus we hebben nog even te gaan...

Conclusie:
Het was een jaar van veel ervaringen, maar weinig echte resultaten en ik hoop dat het volgend jaar allemaal wat makkelijker zal worden. Dan rest me nog om iedereen die de moeite neemt om dit steeds allemaal te lezen een hele prettig jaarwisseling te wensen en dat je 2011 maar met veel geluk en in goede gezondheid mag beleven.

Zondag 19 december 2010 - Te drukke tijden:
Okee, vorige week schreef ik nog dat het allemaal rustig was en dit is dan behoorlijk tegenstrijdig ineens... Het gaat om het volgende: het afscheidsconcert van PV & the Heartbeats zou eigenlijk vandaag plaatsvinden, maar dat is niet doorgegaan omdat de kroegeigenaar voor ons geen plaats had. Op zich geen ramp, maar ik had met deze datum in gedachten de toezegging gedaan dat ik nog mee zou doen aan deze laatste gig en nu die niet door gaat is die behoorlijk op de lange baan geschoven en... daar wringt de schoen dan behoorlijk.

Het repeteren met deze band blijkt me meer energie te kosten dan dat het me oplevert en dat heeft als gevolg dat ik het gewoon niet rond kan krijgen. De te korte nachten van de repetities breken me in het weekend op waardoor ik als een soort zombie rondloop en niet de energie heb om iets te ondernemen. Ook niet de dingen die ik gewoon MOET doen en dus heb ik de rigoreuze keus gemaakt om per direct met deze band te stoppen.

Heel erg jammer aan de ene kant, want bijvoorbeeld de laatste repetitie liep muzikaal gezien écht helemaal super, maar ja... Ik zal in dit geval toch aan mezelf moeten denken en ik hoop dat de mannen een andere drummer kunnen vinden die meer in de rock and roll wereld zit, waardoor het bandje alleen maar nog meer tot zijn recht zal komen.

Nu zal het dan toch (gelukkig) even écht rustig worden, want de repetities met de andere bands gaan pas begin volgend jaar weer van start. Misschien dat ik tussendoor nog wel wat ga rommelen, maar dan zou het om spontane acties gaan en tja... dat lees je dan tegen die tijd hier wel weer natuurlijk... :-)

Zondag 12 december 2010 - Rustige tijden:
De afgelopen week heeft er eigenlijk niks plaatsgevonden om over te schrijven, dus ik kan wel zeggen dat het op zich op dit moment rustig is in m'n leventje. Okee, ik mocht de afgelopen week m'n 40ste verjaardag vieren. Dat is dan wel een heugelijk feit, maar m'n verjaardag echt vieren doe ik al jaren niet meer. Iemand die op de dag zelf langs wil komen is van harte welkom en ik zorg ook altijd wel dat er iets in huis is, maar om nou iedereen te gaan bellen vind ik wat overdreven. Het voordeel is dat je dan alleen visite krijgt van mensen die het leuk vinden om er te zijn, maar het nadeel is dat je nooit weet wie je kunt verwachten. Zo kan het zijn dat het ene jaar de woonkamer vol zit, terwijl het andere jaar niemand of slechts één persoon aanwezig is. Maar ja, dat geeft op zich dus niet.

Gisteren heb ik weer met m'n nieuwe bandje in de oefenruimte gezeten en dat was weer een beleving op zich. Het loopt muzikaal gezien lekker, al bleek achteraf dat het belangrijk is om de neuzen dezelfde kant op te houden. Naar mijn idee hebben we muzikaal gezien behoorlijk wat raakvlakken, maar op dit moment komen er ook nummers naar boven waar ik me totaal niet in kan vinden en de les die ik met Rockband Kalamazoo leerde ben ik nog niet vergeten. Dat is dus iets om de komende tijd eens over te babbelen en te zien hoe het gaat lopen. Het duurt nog even voor de volgende repetitie, dus wat dat betreft is er tijd genoeg.

Dit is de eerste muzikale activiteit die stopt voor de rest van het jaar en binnen afzienbare tijd is het ook vakantie voor het Eindhovens Bandje en is er het afscheidsconcert van PV & the Heartbeats. Daarna is het een kwestie van begin volgend jaar weer de dingen oppikken, maar intussen zijn er ook wel wat andere plannen om de tussenliggende periode muzikaal te overbruggen. Idioot eigenlijk, dat je een hobby hebt waarbij je de hele tijd met spullen loopt te sjouwen maar ja... het is zo vreselijk leuk om met een leuk clubje mensen muziek te maken.

Zondag 5 december 2010 - Week update:
De afgelopen week is het er door allerlei omstandigheden niet van gekomen om hier wat dingen te schrijven, dus vandaar maar een week update...

Afgelopen maandag (28 november) begon de week goed, maar in de loop van de middag ging het onderweg tijdens het werk nogal een beetje mis omdat de eerste sneeuw al is gevallen. En die viel gelukkig niet in zulke grote hoeveelheden *kuch*... De avondspits was één grote puinhoop met iets van 900 km file en deze werd daarmee de drukste avondspits ooit. Goed, ik geef toe dat het op sommige plekken best wel glad was, maar op een heleboel plaatsen was er weinig tot niets aan de hand en toch gaan mensen dan 30 km/u rijden op (bijvoorbeeld) een provinciale weg.

Daar wordt ik op zo'n moment dan wel een beetje narrig van want als het glad is moet je jezelf aanpassen, dat lijkt me simpel, maar als je een beetje door kunt rijden moet je dat ook gewoon doen. Angst is een slechte raadgever en dat is ook in dit soort omstandigheden zo. Mensen zien bij wijze van spreken één sneeuwvlok en dan gaat gelijk de snelheid eruit, terwijl dat vaak helemaal niet nodig is. Een heel mooi voorbeeld daarvan had ik gisteren nog aan de hand, want het sneeuwde weer eens als een idioot, maar op de snelweg was het asfalt mooi zwart en er was echt niks aan de hand, maar ja... Zodra je dan van die snelweg af kwam was het een heel ander verhaal en dat is 'aanpassen' natuurlijk wel een must.

Afgelopen woensdag hebben we nog een repetitie gehad met PV & the Heartbeats. Kort maar krachtig was de repetitie en net als de vorige keer liep het ook deze keer lekker. Er is alleen een klein probleem, en dat is dat de eigenaar van de kroeg waar we het afscheidsconcert zouden spelen zich bedacht heeft over de datum. Hij had een voorstel gedaan aan Peter, die had met ons overleg gehad en zo zijn we tot een datum gekomen, maar nu wil die kroegbaas ineens dat we met kerst komen en dat gaat helaas niet. Maar goed, GertJan gaat achter een andere locatie aan voor dezelfde datum die we eerder al gepland hadden en dan wordt het hele probleem op deze manier opgelost.

M'n werkweek sloot ik vrijdag af met een leuke maar drukke rit richting Friesland, om vervolgens via Noord-Holland terug te komen en laat dit nou net het deel zijn waar de meeste sneeuwval verwacht werd... Het grootste deel van de dag liep het lekker, maar met name in Noord-Holland kwam de sneeuw echt met bakken uit de lucht. Uiteindelijk wist ik toch nog op tijd bij de laatste klant te komen en viel de rit naar huis ook helemaal niet tegen, waardoor het toch best wel een lekker weekje geworden was ondanks alle omstandigheden.

Gisteren was het weer tijd voor een repetitie met de band in Eindhoven en als ik op de opnames af ga dan liep het niet zo verkeerd, maar voor m'n gevoel ging het eigenlijk niet zo lekker. De repetities met deze band zijn lang en met name aan het einde kon ik bepaalde dingen door vermoeidheid gewoon niet meer voor elkaar krijgen en dan speelt het niet lekker meer waardoor het eigenlijk alleen maar nog minder gaat en dan schiet het op een gegeven moment helemaal niet meer op. De koek was gewoon even op, om het zo maar te zeggen, maar we hebben toch weer een productieve dag gehad.

Vandaag is een kwestie van dingen afronden eigenlijk. Aan het eind van de maand moeten er op Muzikantenplaza een boel oude meldingen verwijderd worden en daarnaast komt er per vandaag definitief een einde aan Virushelp. De hosting loopt tot en met vandaag, dus één dezer dagen zal de boel wel op zwart gaan bij de provider. Soms is het goed om dingen af te sluiten en dat is in dit geval ook wel zo, maar het geeft toch een soort van vreemd gevoel om de laatste back-ups te draaien en dingen op te ruimen die vanaf vandaag (voorlopig) niet meer nodig zijn. Voorlopig inderdaad, want definitieve plannen om door te starten zijn er niet, maar we blijven voorlopig wel eigenaar van de domeinnaam dus alles is in de toekomst in principe nog mogelijk.