logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 16 december 2012 - Muzikaal weekend.
Wat een muzikaal weekend zou moeten worden ging helaas niet door: de solo gitarist van PV and The Heartbeats had in zijn vinger gesneden en dat speelt voor zo iemand nu eenmaal knap lastig. In plaats daarvan besloten we toch bij elkaar te komen. In eerste plaats voor de gezelligheid en in de tweede plaats om nog eens wat dingetjes voor de komende tour door te spreken en nieuwe nummers uit te zoeken. Kort samengevat is alles gelukt en het was een hele gezellige middag... en avond.

Zaterdag 15 december 2012 - Werkweek en weekend.
De werkweek was 'wazig' te noemen: dagen dat er echt zo goed als niks te doen was en hele drukke dagen. Doe daar wat nachten met (te) weinig slaap bij en dan is m'n energie op een gegeven moment helaas echt wel op. Het vreemde is dat ik een werkweek dan altijd op m'n gemakje nog wel door kom, maar dat de vermoeidheid juist bij de extra dingetjes parten gaat spelen.

Zo hadden we vandaag een repetitie met Hello George en daar ging ik al met een vermoeid gevoel in m'n benen naar toe en tijdens het spelen knapte dat niet op. Begrijp me goed: het is nog steeds een dingetje wat energie oplevert en daarom doe ik het ook zo graag, maar het komt het spelen gewoon niet ten goede. Conclusie: ik moet gewoon wat eerder m'n mandje in zien te komen en niet 's avonds allemaal aan het rommelen blijven. Op die manier blijft er als het goed is veel energie over voor de leuke dingen in het leven en daar draait het toch per slot van rekening om...

Donderdag 13 december 2012 - Video's Hello George.
Op 28 oktober speelden we met Hello George niet ons beste optreden bij Little Devil in Tilburg, maar ja... inmiddels zijn er beelden van dus dan wil ik jullie die niet onthouden. Hieronder de covers van 'Hard to handle' (Black Crowes) en 'Texas Strut' (Gary Moore):





Zondag 9 december 2012 - Algemene update.
Na de laatste update van 25 november gebeurde er een hoop, maar had ik niet de kans om van alles bij te houden. Zo sprong er bij het Belgische Ternat op 28 november een 14-jarige jongen van een viaduct. Zelfmoord, zo de snelweg (E40) op en dat heeft me toch behoorlijk bezig gehouden. Het is natuurlijk erg dat iemand zo diep zit dat hij/zij een serieuse poging gaat ondernemen om een einde aan het leven te maken, maar in dit geval kon hij nog door een aantal bestuurders ontwijkt worden. Uiteindelijk was het een vrachtwagenchauffeur die geen kant meer op kon en hem uiteindelijk raakte. "Hoe voel je jezelf dan als chauffeur?" was de vraag die de hele tijd in m'n hoofd zat... Je hebt er niks mee te maken, maar het komt letterlijk en figuurlijk op je pad en je kunt op dat moment geen kant meer op. Vreselijk lijkt me en als je dan na zoiets met collega's praat dan blijkt dat het voor de meeste (aan de buitenkant stoere) mannen toch hun grootste angst: zelfmoord of een ongeval met dodelijke afloop. Het geeft wel weer te denken in ieder geval...

Op 28 november kwam ik via Twitter deze fotoreeks tegen en daar zitten naar mijn idee een paar echt héle mooie plaatjes tussen die zomaar als achtergrond voor het bureaublad van je computer zouden kunnen dienen.

Begin december (ik ben de exacte datum kwijt) sloeg het noodlot toe in de voetballerij: een grensrechter overleed nadat hij door spelers van (let op) 15 en 16 jaar was mishandeld. Of de jongens terecht of niet kwaad waren vanwege een beslissing van deze man laat ik totaal in het midden, maar dit kan toch helemaal niet??? We hebben het verdorie over een spelletje, over iemand die voor z'n hobby bij weer en wind langs de lijn loopt om anderen een leuk wedstrijdje te laten spelen. We hebben het over een partner en vader van 2 nog jonge kinderen... Echt, ik kan er met m'n hoofd gewoon nog steeds niet bij hoe dit heeft kunnen gebeuren en als toppunt blijkt later ook nog eens dat het om Marokkaanse jongens gaat die dit hebben veroorzaakt. Hoe idioot kun je zijn... en ik hoop dat dit soort lui echt de maximale straf krijgt. Nog sterker: van mij mogen ze gewoon als volwassen berecht worden en gezien de reacties ben ik dan zeker niet de enige. Overigens wel één van de nettere reacties, want het commentaar hier en daar loog er toch niet om. Maar goed, we zullen zien wat er in de toekomst met dit soort lui gedaan wordt. Uit respect voor deze grensrechter en zijn familie zijn in ieder geval alle wedstrijden stil gelegd en misschien is dat wat overdreven, maar aan de andere kant moet iedereen er (en met name binnen de voetbalwereld) er maar eens goed bij stil staan wat hier gebeurde.

Om positief af te sluiten: afgelopen weekend mocht ik m'n 42ste verjaardag vieren. Iets wat ik eigenlijk officieel nooit doe omdat ik dan naar m'n gevoel mensen min of meer zou verplichten om te komen en vandaar dat ik het gewoon niet vier, maar iedereen die op de dag zelf zin heeft in een bakkie met een taartje is van harte welkom en deze aanpak bevalt me eigenlijk al jaren super. Het heeft alleen als nadeel dat je nooit weet wie je allemaal kunt verwachten en dat kan er toe leiden dat het ene jaar alleen de familie komt en het andere jaar het huis vol zit, of iets er tussenin. Je weet het gewoon nooit, maar dat maakt het naar mijn idee dan juist leuk. Het was een leuke avond in ieder geval en met Linda en Sky vanaf donderdagavond al op bezoek was het een heel relaxed en gezellig weekend.