logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Woensdag 25 december 2013 - Kerst 2013.
Eerste kerstdag... Een dag die eigenlijk in het leven is geroepen om de geboorte van Jezus te vieren, maar ik heb het vermoeden dat het grootste deel van de wereld daar niet eens meer bij stil staat. Nog sterker: de hele wereld viert kerst en maar een klein deel ervan heeft met het christelijke geloof iets van doen, dus de rest heeft er dan sowieso al niks mee te maken. Toch vieren we dit feestje met z'n allen en is het de bedoeling dat er warmte, liefde, gezelligheid en een bindend gevoel onderling ontstaat. Met name onder familie en vrienden dan en als je alle advertenties van het bedrijfsleven en dingen in de media moet geloven dan kan het allemaal niet liefdevoller dan met kerst, maar persoonlijk loop ik dan tegen twee dingen aan...

Ten eerste: hoe écht is die warmte, gezelligheid en weet ik al nog meer? Ik haalde net de advertenties van het bedrijfsleven en allerlei dingen in de media al aan en op die manier wordt het naar mijn idee een opgedrongen feestje, waardoor de vraag naar boven komt of het dan allemaal daadwerkelijk wel zo warm en gezellig is als iets door je strot gedrukt wordt. Je MOET er immers iets leuks van maken, want anders val je buiten de boot.

Dat brengt me dan gelijk op het tweede punt: wat als je eenvoudigweg niemand hebt om kerst mee te vieren? Er zijn mensen genoeg die hun directe familie verloren hebben en totaal niemand hebben dan zichzelf, dus waar haal je dan die warmte en gezelligheid onder familie vandaan? Er zijn mensen binnen mijn persoonlijke kring die op die manier toch een vreemde smaak overhouden aan kerst, in de zin van dat het hun gevoel van eenzaamheid alleen maar versterkt. Natuurlijk zijn er altijd wel vrienden die je dan uit kunnen nodigen en dat zal in veel gevallen ook wel gebeuren, maar dat is toch een ander ding dan met familie.

Wordt het je al te zwartgallig? Mooi, want dan heb ik in ieder geval je aandacht :). Het is namelijk op zich helemaal niet m'n bedoeling om op een negatieve manier over kerst te schrijven, maar wel om een soort van bewustwording te creëren. Als je het feestje dan toch viert, vier het dan bewust en wees blij dat je in de gelegenheid bent om het met mensen te vieren waar je van houdt. Laat het commerciële feestje varen, doe je ding en geniet van elkaar gewoon omdat het kan. En als de échte reden voor het grootste deel van de wereld toch weg valt om kerst te vieren, laat het dan eens wat vaker kerst zijn. Het liefst iedere dag...

Langs deze weg wens ik iedereen:

kerst 2013


Zondag 22 december 2013 - De laatste loodjes.
Gisteren de laatste repetitie gehad met Hello George van dit jaar en daarbij zijn we voor het grootste deel bezig geweest met het voorbereiden van de opnames die volgende maand plaats moeten gaan vinden. Nummers moeten er gewoon 100% in zitten omdat je tijdens zo'n opnamedag gewoon geen tijd hebt om te repeteren en daarom hebben we een soort van pre guide track opgenomen van de nummers die we op willen gaan nemen.

Een guide track is niks meer of minder dan een eerdere opname van de volledige band waar je als individuele muzikant mee meespeelt en die laatste opname wordt dan in de uiteindelijke mix gebruikt. Op deze manier wordt alles los van elkaar opgenomen om op die manier een zo goed mogelijke opname te krijgen, zowel van de kant van de muzikant als in de zin van de geluidskwaliteit.

Al met al vloog de tijd weer om en dat geeft de sfeer eigenlijk al wel voor een groot deel weer, want die was gewoon super. Voorlopig is het even tijd om te gaan genieten van wat vrije dagen. Alhoewel, ik heb nog wel wat werk gerelateerde dingen op de agenda staan maar die vallen naar mijn idee onder de noemer 'hobby' en dus heb ik gewoon vakantie :-)

Vandaag heb ik ook 'even' de kans gehad om door alle archieven te spitten, op zoek naar links die het niet meer deden en dat waren er stiekem nogal een paar. Dat is nu allemaal opgelost als het goed is en ik ga er op letten dat ik zoveel mogelijk links intern hou om op die manier niet afhankelijk te hoeven zijn van iemand die een video of wat dan ook spontaan verwijderd en er dus niks meer te zien is.

Maandag 16 december 2013 - Lente.
Yep, je leest het goed: lente. Okee, we zitten natuurlijk midden in de winter maar als de temperatuur officieel gemeten op 13.5 graden uit komt... dan is het naar mijn idee gewoon lente. Zo voelde het vandaag eigenlijk ook in het zuiden van het land waar ik vandaag een beetje rondgezworven heb. Ter vergelijk: op de wadden werd het 'maar' 9 graden, maar daar was de gevoelstemperatuur door de harde wind maar een graad of 5. Een behoorlijk verschil, maar eerlijk is eerlijk: het was genieten in het zuiden. Hier en daar qua werk even wat hectisch, maar verder was het in veel opzichten een mooie dag.

Sneeuw is mooi als hij net gevallen is, maar verder hoeft het qua werk van mij niet zo om eerlijk te zijn. Onderweg geeft het alleen maar een berg ellende en als chauffeur weet je dat die ellende begonnen is als de eerste sneeuwvlokken in ons landje naar beneden komen en je op de radio files voorbij hoort komen met een totale lengte van 500 km. Ehm... of meer natuurlijk, want op 15 januari van dit jaar stond er de langste file ooit (okee, tot nu toe) in de ochtendspits met een totale lengte van 1000 km en dat alleen maar door een beetje sneeuw. Conclusie: van mij mogen we op deze manier lekker door rommelen richting de vrije dagen die er aan zitten te komen.

Heel wat anders, maar net kwam ik er ook weer eens achter waarom ik een hekel heb aan externe links op m'n pagina. Ik zat aan de hand van wat ik net over januari van dit jaar schreef nog even in dat archief te kijken en dan blijkt er een video te staan die door de gebruiker compleet is verwijderd. Dat archief is dus aangepast en tijdens m'n vrije dagen tussen kerst en de jaarwisseling kan ik dan op m'n gemakje alle archieven eens door gaan zitten spitten om te kijken of er nog meer van dat soort niet werkende onzin tussen staat. Mocht je iets tegen komen, laat het dan gerust weten via formulier op de nieuwspagina!

Zondag 15 december 2013 - Beesten in het nieuws.
Over mezelf valt na een super relaxweekend weinig te melden, behalve dat het érg lekker was. Ik zou bijna zeggen dat het jammer is dat er alweer een einde aan gekomen is, maar met wat vrije dagen in aantocht moet dat goed komen. Vandaar dus 'beesten in het nieuws', eh... al valt het 'nieuws' hier nogal mee omdat het om twee video's gaat die ik tegen kwam die naar mijn idee erg leuk zijn.

In de eerste video zie je een wasbeertje wat blijkbaar tam is en al van jongs af aan bij mensen in huis is. Zijn opvoeding heeft hij in ieder geval wel gehad, want als je kijkt dat hij niet zomaar aanvalt maar keurig met z'n pootjes zit te eten...



De tweede video gaat over een jonge tijger waarbij een melktand verwijderd wordt. In doen en laten doet de tijger me een beetje aan Siro denken die ook regelmatig met een hand of wat dan ook in z'n mond zit en dan 'bijt'. Dat bijten is dan echt relatief, want het is meer een speelse manier van vasthouden en een vorm van blijheid dan bijten. Maar goed, check...



Woensdag 11 december 2013 - Leuke dingen.
Zomaar wat leuke dingen om te melden: afgelopen weekend heb ik m'n 43ste verjaardag mogen vieren en net als elk jaar vierde ik het ook dit jaar officieel niet, maar was iedereen welkom die een bakkie wilde komen doen. Dat heeft naar mijn idee als voordeel dat iedereen die er is er ook daadwerkelijk wil zijn zonder het 'verplichte' gevoel van naar een verjaardag te moeten, maar het nadeel is dat ik nooit van te voren weet of er wel iemand komt en zo ja, hoeveel dan... Maar goed, zo blijft het een beetje spannend en het was op zich wel weer een leuke dag al heb ik met m'n eigen verjaardag eigenlijk niet zo heel veel.

Muzikaal gaat het met Hello George op dit moment ook erg leuk, want we zijn bijvoorbeel bezig met wat voorbereidingen om opnames te gaan maken in een studio en daarnaast staan er al weer wat optredens vast voor volgend jaar of wordt er in ieder geval aan gewerkt. Details volgen uiteraard nog... :)

Nu ik het toch over muziek heb: het onderstaande nummer van The Scene kwam ik via de mannen van Hello George tegen. Het origineel kende ik wel, maar deze live uitvoering moet je gewoon eigenlijk even keihard aan zetten. Wat een energie...



Vrijdag 6 december 2013 - Geschiedenis in kleur.
Geschiedenis in kleur, of... zo realistisch mogelijk ingekleurde oude foto's. Ik kwam er afgelopen week een stel tegen en vind dit soort dingen zo gaaf dat ik ze hier even wil delen. Soms zitten er echt prutswerken tussen en dan bekijk ik het nog niet eens door de ogen van iemand in de grafische wereld, maar soms zijn ze best aardig of zelfs heel mooi! Hier onder een aantal voorbeelden en je kunt een grotere afbeelding bekijken door op de foto's te klikken. De grote versie zal dan in een nieuw scherm openen en in een aantal gevallen kun je de foto dan nog groter maken door op de afbeelding zelf te klikken als er een plusje bij je muis staat:

abraham lincoln
Abraham Lincoln.

auto wreck washington 1921
Auto ongeluk in Washington DC, 1921.

elisabeth taylor 1956
Elisabeth Taylor, 1956.

hindenburg disaster 1937
De Hindenburg ramp op 6 mei 1937.

oscar II 1880
Koning van Zweden en Noorwegen: Oscar II, 1880.

winston churchill
Winston Churchill.

houthakker en vrouw, 1939
Een houthakker met zijn vrouw, 1939.


Dinsdag 3 december 2013 - Storing Scania.
Soms heb je van die typische kwaaltjes aan een auto en in mijn geval begon het toen ik 5 jaar geleden met m'n nieuwe auto begon te rijden eigenlijk al met de inmiddels beruchte Adblue problemen. De ene demper na de andere koekte dicht, werd vervangen en daarna begonnen onverklaarbare storingen zich op te volgen waardoor ze bij Scania uiteindelijk na ruim 4(!) jaar besloten de complete Adblue unit maar te vervangen. Sinds dien (ik zoek even een stuk hout om op te kloppen) zijn die problemen tot nu toe verdwenen, maar waar ik wel nog steeds elke winter last van heb is dit:

storing cirquit 2 stuurinrichting scania


Vervelend, zeker als er eigenlijk helemaal niks te melden valt en de melding net zo spontaan verdwijnt als hij opkomt. Voor zover ik begreep gaat het om een melding dat de druk in kring 2 te laag is en die moet bij een eventuele uitval van de eerste kring de boel overnemen. De melding is dus eigenlijk een beveiliging van een beveiliging, maar... zoals ik al schreef moet er dan wel wat aan de hand zijn. Het eerste jaar hebben ze eigenlijk alleen naar de sensor gekeken en toen was het een tijdje verholpen. Daarna werd er van alles getest en gemeten waarbij elke waarde goed was, maar toch dat lampje met die melding elke keer en zo ook dit jaar. Afgelopen nacht ging de temperatuur een paar graden onder het vriespunt en na 10 meter rijden ging dat ding weer eens aan. Dat bleef hij tot een uur of 10 vanmorgen volhouden en toen was het weer verdwenen.

Vervelend schreef ik net? Misschien zelfs wel ergerlijk, want of het om een echte melding gaat of niet kan ik als chauffeur niet weten omdat daar in een garage met een computer van alles voor nagekeken moet worden. Maar goed, binnenkort moet de auto weer voor een beurt en dan zal ik er wel weer eens melding van maken. Al zul je dan net zien dat de 'storing' er niet is en dan valt het voor een monteur natuurlijk ook niet mee om iets te vinden.

Zondag 1 december 2013 - Optreden en ontspanning.
De titel geeft eigenlijk in volgorde al aan wat er aan de hand is geweest, want zaterdag konden we weer eens op de planken staan met Hello George. Dit was bij Beatfest at Movement, een klein cultureel festival in Eindhoven waar eigenlijk het woord 'kunst' centraal stond. Er was een expositie van een aantal schilderijen waarvan een aantal werken ook te koop waren, er werden gedichten voorgedragen en daarbij was er ook de presentatie van een dichtbundel, er was muziek en zelfs de huwelijksvraag werd op dit festival nog gesteld. Goed, dat laatste had met het festival dan natuurlijk niks te maken maar wij mochten daar dus een uurtje muziek vol maken.

Bij aankomst bleek al dat de boel iets anders zou gaan lopen dan gepland, want de organisatie had besloten om zoveel mogelijk in één ruimte te doen. Een goede beslissing naar mijn idee, maar dat geeft automatisch dat het wat rommelig wordt aangezien de zaal niet zo heel groot was. Aan de ene kant had dat rommelige juist wel weer iets, want het lag wel een beetje in dezelfde sfeer naar mijn idee maar ja... aan de andere kant ben je als band aan het opbouwen terwijl er iemand een gedicht uit z'n eigen bundel voor staat te dragen en dat is dan toch weer ietwat lastig.

Organisatorisch zat het dus een beetje vreemd in elkaar, ook qua PA en backline maar dat mocht voor ons de pret niet drukken want we hebben het wel aardig naar ons zin gehad. Het aanwezige publiek blijkbaar ook, dus tja... wat wil je dan nog meer? Nah, voor mezelf zou ik qua optredens toch ietsje kritischer willen zijn en dat bedoel ik dan in de praktische zin. Er zijn veel muzikale dingen in de omgeving van Eindhoven waar we naar toe kunnen en om het maar direct en eerlijk te zeggen: er zijn organisaties die het (meer dan) goed voor elkaar hebben en er zijn organisaties waar het allemaal niet zo voor elkaar is.

Of het in het laatste geval een vorm van gemakzucht of onwetendheid is durf ik niet te zeggen, maar om wat willekeurige voorbeelden te geven: als een organisatie aangeeft dat er een PA en backline staat hoef je als band bijna niks mee te nemen. Als bij aankomst blijkt dat een deel daarvan niet klopt moet je roeien met de riemen die je hebt en op zich zijn we goed in improviseren en praktisch denken, maar een drumkit of versterker tover je nu eenmaal niet zo uit je hoge hoed. Om dan maar niet te spreken over de kwaliteit van de instrumenten of versterkers die hier en daar dan wél aanwezig zijn, want die laat ook nog wel eens te wensen over. Als je dan spullen hebt moet je die gaan opbouwen en daar is een klein beetje tijd en ruimte voor nodig. Dingen die je soms allebei gewoon niet krijgt en ook hier is het dan maar gewoon een kwestie van aanrommelen en zorgen dat je als band op tijd klaar bent voor je soundcheck. Oh, als die er al is en als er dan ook maar iemand is die weet waar hij over praat als het over het uitversterken van een complete band gaat...

Ben ik in het bovenstaande dan negatief? Zelf vind ik eigenlijk van niet, want als je kijkt wat een tijd en moeite er in gaat zitten voor je als band echt op pad kunt, dan mag je van een organisatie ook verwachten dat die alles voor elkaar hebben. En echt, ze zijn er... Complete ploegen vrijwilligers die alles op alles zetten om HUN festival tot een succes te maken en in dat geval wordt er niet alleen naar het publiek, maar ook naar de aanwezige bands gekeken. Van een afgesloten en bewaakte parkeerplaats voor de auto's zodat je je spullen met een gerust hart er in kunt laten liggen tot een warme maaltijd toe, als je die zou willen. Een crew die meehelpt met je spullen neerzetten, geluidsmensen die hun spullen gewoon top voor elkaar hebben enzovoort, enzovoort. Het kan dus wel en als band ga je dan toch op een hele andere manier het podium op, al geef ik toe dat sommigen in hun zorgzaamheid dan weer een beetje doorslaan. We zijn per slot van rekening geen watjes die helemaal niks gewend zijn, maar het geeft wel een grote blijk van waardering weer en dat is dan wel weer mooi naar mijn idee.

Tot zover m'n bandverhaal... Vandaag was een ontspanningsdag en die had ik even hard nodig. Of het aan het einde van het jaar ligt of wat dan ook weet ik niet, maar ik merk aan mezelf de laatste tijd weer dat ik hier en daar m'n rust echt nodig heb. Even geen gedoe en lekker doen waar ik zelf zin in heb zonder dat iemand me daar bij lastig valt is dan zo vreselijk lekker... Maar goed, aan de andere kant kan ik me voorstellen dat het vreemd klinkt omdat zo'n optreden van gisteren bijvoorbeeld toch ook een vorm van ontspanning is die echt heel leuk is om te doen en begrijp me goed: dat is het ook. Maar toch, die rust en kalmte in m'n uppie kan ik af en toe echt waarderen en het zijn juist die momenten die ik blijkbaar nodig heb om alles te kunnen doen wat ik zo graag doe. Het hoort er blijkbaar gewoon bij...