logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 21 december 2014 - Nog steeds goed bezig!
Dat is eigenlijk inderdaad de enige goede omschrijving van de afgelopen week. Het werk liep afgelopen week nog best aardig door ondanks dat het vaak aan het einde van het jaar als een soort plumpudding in elkaar stort en de vrije uurtjes heb ik heel nuttig kunnen besteden door te gaan ruimen. Zoals ik vorige keer al schreef is er op de bovenverdieping qua onderhoud heel lang niks gedaan en zolang je ruimte hebt dan wordt die benut. Zo heb ik hier in principe dus veel meer ruimte dan ik nu heb, alleen moet ik even een heleboel bende uitzoeken en eventueel weggooien. Nah, eventueel... Er is al een heleboel weg en er gaat nog meer, maar ik ben wat dat betreft echt wel op de goede weg en de vrije dagen die er aan zitten te komen kunnen dan ook heel nuttig worden ingevuld.

Bij opruimen hoort uitzoeken en bij uitzoeken kom je logischerwijs dingen tegen. Dingen waar je soms het bestaan niet meer vanaf wist, maar die toch een onderdeel uitmaken van je verleden en daarmee dus eigenlijk ook met het heden. Zo was ik hier een berg foto's aan het uitzoeken en tja... Oordeel zelf *grin*

harre 1991

harre 1991

De bovenstaande foto's heb ik digitaal geknipt uit een scan van een collage, dus vandaar de nogal wat wazige kwaliteit maar het gaat hier (net als bij de volgende overigens) om het idee...

harre militaire dienst cokl


Als je nu uitgelachen bent dan zal ik tussendoor nog even vertellen dat de eerste twee foto's ergens in 1991 gemaakt zijn en om het rekenen makkelijk te maken: dat is dus 23 jaar geleden. Een jaar daarna (1992 dus) zat ik in militaire dienst en de foto is gemaakt ergens in augustus of september van dat jaar toen ik bij COKL (Commando Opleidingen Koninklijke Landmacht) zat.

Eenmaal bij de zogenaamde 'parate hap' zou ik de rest van m'n diensttijd bij een verbindingseenheid in Ede verblijven. Als ik er aan terug denk was het een mooie tijd, maar om nu vrijwillig als beroeps aan de slag te gaan? Nee, daar bedank ik dan toch echt voor en daarom snap ik de huidige slogan van de landmacht ook niet. Die is Werken bij Defensie - Je moet het maar kunnen en dat ik het kán heb ik ruimschoots bewezen, dus zeg ik: je moet het maar willen...

Maar goed, kort samen gevat: nog steeds goed bezig dus en al ruimende kom ik steeds een stukje verder en kan binnenkort het opknappen van het hokje waar ik nu zit beginnen. Waar we ook nog steeds goed bezig zijn is met Hello George, want de audities zijn afgerond en we hebben een nieuwe bassist gevonden. Leon zal nog wel een afscheidsoptreden meespelen, maar dat wordt ergens begin 2015 en in de tussentijd kunnen we dus mooi met Martin aan de slag zodat hij de tijd krijgt zich in te werken.

Zondag 14 december 2014 - Goed bezig!
De afgelopen weken is de grote verbouwing hier afgerond en dat betekent in het kort dat ik overal nieuwe kozijnen met dubbel glas en nieuwe deuren heb. Echt, het is super netjes gedaan en ik heb er minimaal last van gehad maar ik ben toch blij dat het voorbij is. Het punt is nu wel dat het allemaal nog afgewerkt moet worden en de binnenkant wordt als het een beetje meezit deze winter nog gedaan en de buitenkant in het voorjaar. De nieuwe zonnewering is afgelopen week opgemeten en daarvoor ga ik komende week op pad om er achter te komen hoe de offerte er uit komt te zien.

Vanwege de nieuwe zonnewering die zowel beneden als boven geplaatst moet worden heb ik mezelf voor het gemak maar weer wat op de hals gehaald: de hele bovenverdieping gaat op de schop. Het lijkt misschien wat veel zo ineens en wellicht ook wat overdreven, maar boven is zo'n 20 jaar niks gedaan dan alleen gesopt, gestoft en gezogen. Je kunt je dus waarschijnlijk wel voorstellen dat naast de nieuwe zonnewering wat nieuwe vloerbedekking, behang, gordijnen en een likje verf geen overbodige luxe is. Maar goed, dat wordt een heel gedoe ben ik bang omdat ik alleen maar kamertje voor kamertje kan doen. De ruimte ontbreekt eenvoudig om alles van boven te verplaatsen en het helemaal in één keer te doen, dus tja... dan moet het maar wat langer duren.

De afgelopen dagen ben ik al druk dingen uit aan het zoeken, want wat weg kan gaat ook direct weg. Het lijkt me logisch om hier mee te beginnen, omdat het immers niet opschiet om dingen eerst naar een andere kamer te verhuizen waar het toch al bomvol komt te staan en pas daarna dingen uit te gaan zoeken. En ik kan melden: er gaat veel weg, wellicht zelfs héél veel weg omdat ik van mening ben dat je dit soort dingen maar één keer goed kunt doen.

Verder hebben we gisteren met Hello George de jacht op een nieuwe bassist geopend en... direct raak geschoten. Niet dat we nu direct al een nieuw bandlid hebben, maar de auditie van gisteren was in alle opzichten positief te noemen. We hebben nog meer kandidaten op het lijstje staan, dus de uitslag laat nog even op zich wachten maar als het zover is laat ik het uiteraard weten.

Daarnaast stond de boel in Nederland deze week in het teken van een knappe storm. Normaal heb ik daar met de vrachtwagen niet zo'n last van, maar met plaatselijk windkracht 8 en een auto met twee keer 25 vierkante meter zeil die niet beschut staat... Tja, het zorgde er niet alleen voor dat ik af en toe met zeil en al de lucht in ging, maar ook dat de stop aan één kant er compleet uitgerukt werd en toen dwarrelde zo'n beetje de helft van het zeil zo op straat. Het laat zich raden dat het knap wat moeite kostte om dat er weer in te krijgen, maar dat is uiteindelijk allemaal wel gelukt en belangrijk: 's avonds veilig en gezond weer thuis.

Nog twee video's die ik met je wil delen. De eerste is wat mij betreft mega grappig en is een live opgenomen gesprek van een ondernemer met een telemarketeer:



De tweede kan ik helaas niet als video plaatsen in verband met de rechten, maar het gaat om een muzikale mix van klassiek en rock in de vorm van het Trans-Siberian Orchestra. Klik hier voor 'Wizards in Winter'.

Woensdag 3 december 2014 - Afsnijden trucks.
Het komt helaas bijna dagelijks voor dat je als beroepschauffeur wordt afgesneden door iemand met een personenwagen die denkt dat hij/zij er nog wel even tussen kan. Dat je als chauffeur dan soms alles uit de kast moet halen om een ongeval te voorkomen, daar denkt men blijkbaar niet aan of nog erger: daar staat men totaal niet bij stil. Een dringend advies: je hoeft niet persé voor de vrachtwagen en als je dat dan toch doet, zorg dan dat er voldoende ruimte is en/of het snelheidsverschil niet al te groot is. Waarom? Deze man kan het haarfijn uitleggen:



Laat ik er nog bij vermelden dat de gewichten die de man noemt (72.000 - 73.000 pounds) omgerekend ergens zo rond de 33 ton (= 33.000 kg) is en dat wij hier in Nederland standaard zonder vergunning of wat dan ook tot 50 ton (50.000 kg) mogen gaan en dan heb ik het nog niet eens over het uitzonderlijk vervoer wat zomaar richting de 80 tot 100 ton gaat. Zoals hij al zegt: be smarter...

Maandag 1 december 2014 - Voetbal.
Jep, je leest het goed: we gaan het hier over voetbal hebben. Iedereen die me een beetje kent weet dat ik echt geen drol om voetbal geef en het maakt dan niet uit of het om de lokale club gaat, om een Nederlands kampioenschap of om de wereldtitel. Ik heb er geen hekel aan, maar heb er gewoon totaal niks mee en dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Kijk, voor een Nederlands elftal vind ik het geweldig als ze een eind kunnen komen, maar dan gaat het me meer om hetgeen ze als team bereiken dan om de sport. Wat dat betreft ben ik meer van de individuele sporten waarbij de sportman cq sportvrouw helemaal op zichzelf de prestatie neer moet zetten. Goed, met alle voorbereidingen die daar aan vast hangen natuurlijk en in de topsport dan ook direct het team wat achter deze sporter staat, maar uiteindelijk is de sporter toch degene die het moet gaan doen.

Maar goed, genoeg gebabbel over sport want ik begin er natuurlijk niet helemaal zonder reden over. De onderstaande video kwam ik vorige week op Facebook tegen, maar nu pas had ik even de tijd om het origineel er bij te zoeken en man... met het echte voetbal heeft het dan weer weinig te maken, maar wat heb ik gelachen. Zeker met het Engelse commentaar erbij wat naar mijn idee gewoon hilarisch is, dus check de held van dit fragment: Scott Sterling.