logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


terugblik Zaterdag 31 december 2016 - Terugblik 2016.
Een terugblik op 2016, is die globaal wel te geven? Maatschappelijk is er wat mij betreft te veel aan de hand in de zin van dat mensen zich in veel gevallen druk maken om dingen die er in mijn beleving niet toe doen, dus hou ik het maar op een persoonlijke samenvatting. Qua werk liep het afgelopen jaar allemaal redelijk door en inmiddels is het alweer zover dat er over een andere vrachtwagen gepraat moet worden. Of het werk allemaal door gaat en wat voor auto het dan moet worden is voor mij op dit moment onduidelijk, iets wat op zich natuurlijk geen probleem is om de eenvoudige reden dat ik daar niet over ga. Maar goed, wat dat betreft kan 2017 op zich ook wel weer een mooi jaar worden.

Op muzikaal gebied ben ik nog altijd heel blij met Hello George als bandje en natuurlijk de personen die daarin zitten. Samen met Fons, Ed en Gertjan heb ik het afgelopen jaar weer hele leuke dingen mogen doen en dat ging van op zichzelf staande optredens tot festivals, al zat het dit jaar toch ook twee keer tegen en zijn er optredens door omstandigheden niet doorgegaan. Maar goed, dat we er nog steeds zin in hebben blijkt sowieso uit het feit dat de planning voor volgend jaar al loopt en dan niet alleen qua repetitie's, maar ook qua optredens.

Op persoonlijk vlak vond ik het een bewogen, maar toch wel erg mooi jaar. Een jaar waarin vriendschappen groeiden en zelfs liefde opbloeide, al bleek diezelfde liefde later ook weer te doven. Het is goed zoals het gegaan is en je moet het leven nemen zoals het is, zonder daar al te hard aan te willen trekken omdat dit in mijn beleving de enige manier is om écht geluk te vinden cq gelukkig te zijn. Dat dingen dan soms niet werken... dat is dan niet anders. Die maken vervolgens plaats voor dingen die wél werken en in al hun eenvoud zorgen voor bergen met positieve energie.

En met die positiviteit wil ik eigenlijk het jaar afsluiten. Iedereen weet dat er soms dingen gebeuren die je als persoon raken en die moeilijk of niet te bevatten zijn, maar uiteindelijk draait het om het punt hoe je daar mee om gaat en wat je er mee doet. Bij deze: prettige jaarwisseling!


muzieknoot Maandag 26 december 2016 - Adam Rafferty.
Tweede kerstdag en muzikale maandag, dat zijn redenen om eens iets aparts van stal te halen en in dit geval wordt dat dan de Amerikaan Adam Rafferty. Hij speelt gitaar en geeft daarin ook les en workshops, maar hij is het meest bekend van zijn stijl: fingerstyle guitar. Waar het in het kort op neer komt is dat je bij die techniek niet alleen de baslijn speelt, maar tegelijk ook de begeleidende partij én de melodie. Maar dat dan stiekem toch allemaal in je uppie op één gitaar!

Nou ben ik geen gitarist en heb ook geen flauw idee hoe het in detail in elkaar zit. Ik vraag me bijvoorbeeld af of het om een traditioneel gestemde gitaar gaat, of is hij in een bepaalde stemming gezet om een nummer te kunnen spelen? Er zijn vast mensen die er het één en ander vanaf weten, maar als je chill wilt genieten op deze tweede kerstdag moet je gewoon even hier klikken voor een fantastische uitvoering van Stevie Wonder's 'I wish', gespeeld op één gitaar door Adam Rafferty.


kerst Zondag 25 december 2016 - Kerst.
Kerst... het is een vreemd feestje in mijn beleving. Iets wat ooit binnen het kerkelijk jaar als de geboortedag van Jezus werd gezien met het daarbij behorende verhaal, daar is aan de dag van vandaag nog maar een schim van over. Nee, het zijn woorden als samenzijn, liefde, warmte en dergelijke die de klok slaan en niet alleen de media speelt daar handig op in maar ook winkelketens want je MOET het toch gezellig hebben deze dagen. Maar ja, wat als deze dagen voor iemand eenvoudigweg niet gezellig kúnnen zijn? Hoe ga je dan met twee dergelijke dagen om?

Om dat in een voorbeeld te stellen: binnen m'n vriendenkring zwerft iemand rond die een aardig stukje jonger is dan ik, maar waar beide ouders van zijn overleden. Ze is enigst kind, heeft dus geen broers en/of zussen en de familie is heel kort samengevat en zonder er verder op in te gaan hier en daar nogal een puinhoop. Kortom: die zit alleen, écht alleen als het om de familiaire gezelligheid gaat en kan daar daar ook helemaal niks aan doen, maar toch komen er de schreeuwende reclames voorbij dat je het maar gezellig moet hebben deze dagen. Dat doet soms zeer, érg zeer...

Begrijp me goed: ik heb niks tegen de kerkelijke vorm van kerst, want iedereen mag zijn of haar eigen keuzes maken en ik heb ook niks tegen gezelligheid met familie en/of vrienden, maar waar ik wel de pest in heb is de opdringerige commercie die je aan de dag van vandaag door je strot gedrukt wordt en dat het dus verplicht gezellige dagen moeten zijn en die je (als ik de diverse reclames moet geloven) niet kunt hebben zonder een hoop spullen en liefdevolle mensen om je heen. Er zijn veel mensen die weinig spullen hebben en het commerciële etentje met kerst eenvoudigweg niet kunnen betalen, laat staan dat er dan nog een liefdevolle familie omheen staat. Misschien moeten we daar eens bij stil staan en dan niet alleen met kerst...


muzieknoot Maandag 19 december 2016 - Joanne Shaw Taylor.
Vaak komt er op muzikale maandag een nummer voorbij wat super bekend is en vaak zijn het ook de artiesten die over het algemeen wel bekend zijn, maar soms is er een uitzondering en vandaag is er zo één. Tenminste, voor mij dan... want tot voor kort had ik nog nooit van deze Britse muzikante gehoord en dat mag een schande genoemd worden.

Op het moment van dit schrijven is Joanne pas 30 jaar oud, de live opname die ik onder de aandacht wil brengen is van 2013 waar ze dus rond de 27 geweest moet zijn en damn... wat een strot heeft die meid. Check Diamonds in the dirt en mocht je nieuwsgierig zijn dan brengt deze link je naar haar website. Ik vind het echt te gek!


feest Zondag 18 december 2016 - Reünie.
Een hele tijd geleden liep ik in de stad een oud-klasgenoot tegen het lijf en aangezien we allebei eigenlijk tijd zat hadden op dat moment besloten we even een terrasje te pikken. Al babbelend leek het ons leuk om ook weer wat anderen te zien van het oude clubje en de datum was volgens hem makkelijk: de laatste zondag voor kerst. Makkelijk te onthouden, nog weinig mensen op vakantie en noem al de redenen maar op die je kunt bedenken. Die laatste zondag voor kerst was vandaag en... we zaten gewoon weer met z'n tweeën.

Van de zes anderen hadden er drie toegezegd langs te komen, dus in totaal vijf van de acht... dat is niet gek na een periode van 30 jaar. Maar goed, dat pakte in de praktijk dus jammer genoeg anders uit en wellicht was het ook wel te verwachten. Iedereen heeft aan de dag van vandaag een leven wat vol zit met afspraken en dan is het uiteindelijk een kwestie van prioriteiten stellen. Uiteindelijk was het er niet minder gezellig om, maar ik had er meer van verwacht in de zin van nieuwsgierigheid hoe het met de rest is gegaan vanaf dat we met z'n allen van school gingen. Wellicht een volgende keer beter...


muzieknoot Maandag 12 december 2016 - Dusty Springfield.
Afgelopen week weer m'n verjaardag mogen vieren en dat was zo'n beetje het enige wat er te vermelden was, al heb ik dat dan voor het gemak maar overgeslagen. Vandaar een weekje niks en de ene muzikale maandag na de andere waar ik ook vandaag in het hoekje van de klassiekers blijf hangen. Vele zangeressen hebben getracht dit nummer te coveren, maar komen in mijn beleving nooit in de buurt bij het origineel. Check Son of a preacher man.


muzieknoot Maandag 5 december 2016 - Led Zeppelin.
Vandaag op muzikale maandag én de dag waarop Nederland het Sinterklaasfeest viert geef ik een klassieker als kadootje. Let Zeppeling... eerder plaatste ik al een nummer van deze band en waar ik in de meeste gevallen de oudere opnames van dit soort bands het beste vind klinken gaat dat hier niet op. Gezien het jaar van plaatsing op YouTube die door de band zelf is gedaan ga ik er vanuit dat deze opname uit 2011 of 2012 is, maar daar ben ik dus niet helemaal zeker van. Muzikaal gezien maakt het eigenlijk ook niet uit, want in mijn beleving is dit zo'n beetje de beste uitvoering die ik tot nu toe gezien en gehoord heb van Kashmir.


hello george Zaterdag 3 december 2016 - Repeteren.
Vandaag hebben we sinds lange tijd weer eens een repetitie met Hello George gehad. Een optreden wat we een paar weken geleden zouden doen kon door omstandigheden niet doorgaan en omdat alle agenda's vol zaten kwam het ook van repeteren even niet. Dat dit geen ramp is bleek vandaag wel, want het liep echt als een speer en zo konden we op een super leuke manier het jaar afsluiten. Er staan al wat optredens op de planning voor volgend jaar, dus na een korte vakantie gaan we er begin 2017 weer lekker tegenaan!