logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


vakantie, strand Vrijdag 31 december 2021 - Vakantiewerk en terugblik.
Nog meer vakantiewerk? Ja, klopt. Het is in dit geval niet zo dat ik vergeten ben de titel aan te passen of dat het bij het aanpassen mis is gegaan, want vandaag stond ook weer in het teken van vakantiewerk. Meer vakantie dan werk en zelfs werk mag ik het van sommigen niet eens noemen omdat het in de categorie vrijwilligerswerk valt. De stap van werk naar vrijwilligerswerk lijkt op zich niet zo heel groot, maar dit is het in de praktijk zo'n beetje:

bus vol materiaal tbv zaagwerk

bus vol spullen voor Sterk voor Dieren

Kortom, ik was vandaag weer eens op pad voor de Stichting Sterk voor Dieren en heb op deze manier weer niet alleen dieren maar ook hun baasjes blij gemaakt. En Wilma natuurlijk die ik als contactpersoon bij de stichting heb en die me af en toe eens belt als ze met haar eigen tijd niet helemaal uit komt. En eerlijk is eerlijk... ik doe het graag omdat dit mijn persoonlijke manier is om zonder geld over te maken toch mee te helpen. Dat eerste is natuurlijk toch wel nodig, want zonder geld kan deze stichting bitter weinig, maar als dat vervolgens op gaat aan iets anders dan het welzijn van dieren is dat in mijn beleving zonde. Lang verhaal in het kort: het was weer een mooie ochtend.

Verder deed ik vandaag m'n eerste BTW-aangifte de deur uit. Iets waar ik totaal niet op zit te wachten en mede om die reden val ik zakelijk gezien vanaf morgen in de K.O.R, de Kleine Ondernemers Regeling. Die BTW-aangifte is dus als het goed is gelijk de laatste en dan kan ik vanaf morgen écht aan de slag, want juist om binnen die regeling te vallen heb ik nogal wat dingen uitgesteld. Ik ben namelijk van mening dat als ik de keus maak geen BTW-aangifte te willen doen (hoeft niet binnen de KOR) dat ik dan ook niet van de voordelen moet profiteren.

Zakelijk gezien zou de periode vanaf de oprichting van Harre's Tree Removal de ultieme gelegenheid zijn om héél veel te investeren omdat de BTW op de artikelen dan terug te vragen is. Een ander zakelijk voordeel is dat je deze kosten van je opbrengst af mag trekken en over het uiteindelijke resultaat betaal je vervolgens belasting. Ik heb voor mezelf daarin twee bezwaren en het eerste is dat het geld om iets aan te schaffen er zakelijk gewoon niet is. Ik zou dan privé iets moeten investeren in de onderneming in plaats van diezelfde onderneming eerst maar iets te laten verdienen om vervolgens van dat geld een aanschaf te betalen.

Je kunt geld wat je niet hebt immers ook niet uitgeven, een beetje onder dat motto. Het tweede bezwaar stipte ik net al aan: de btw-aangifte voelt voor mij als een heisa en ik ben blij dat je er binnen de KOR regeling niet aan hoeft te voldoen. Ik betaal gewoon net als een consument de btw maar kan die zakelijk niet terug vragen, iets wat normaal gesproken als bedrijf wel kan en spullen worden daardoor dus eigenlijk goedkoper waardoor je makkelijker kunt investeren. Het voelt alleen als misbruik om er nu nog even snel gebruik van te maken, terwijl ik er zoals eerder al aangegeven gevoelsmatig eigenlijk alleen maar gedoe van heb. Vandaar de keus om pas echt te starten op het moment dat de KOR regeling in gaat. Voelt wel zo eerlijk, alleen die eerste btw-aangifte moet dan sowieso gedaan worden en dat was dus een klusje voor vandaag.

terugblik En dan de jaarlijkse terugblik. Iets waar ik normaal zo een heel verhaal mee kan vullen, maar omdat er sinds de komst van Corona veel dingen anders zijn valt het soms op een bepaalde manier tegen. Ik kom gewoon op veel minder plaatsen dan voorheen en doe ook andere dingen dan voorheen waardoor er soms gewoon minder te melden is en dat heeft dan uiteindelijk ook z'n weerslag in het jaaroverzicht. Maar goed... Komtie:

Het is weer tijd voor de jaarlijkse terugblik en hoewel er op sommige vlakken feitelijk niks is om op terug te kijken ga ik het toch maar vermelden. Dat is wellicht wat tegenstrijdig te noemen, maar in het geheel van het afgelopen jaar valt alles wel tegen elkaar weg dus lees gerust verder :)

Muzikaal:
Muzikaal was vorig jaar stil, maar nu nog stiller dan stil. Ergens in de loop van het jaar leek het er op dat de boel qua Corona de goede kant op ging en dat de culturele sector weer open zou gaan, maar niks bleek minder waar. En tja, als je niks hebt om voor te repeteren... waarom zou je dan? Ik vind het nog steeds een soort van negatieve houding, want als ik naar het project kijk wat we met Kalamazoo Revisited nog steeds op willen zetten, dan zou je bijna zeggen dat dit de ultieme gelegenheid is. Lekker klooien in de studio, nummers schrijven en opzetten, de videobeelden die er dan uiteindelijk bij horen in elkaar zetten en noem maar op.

Werk zat zou je zeggen, maar als ik voor mezelf spreek zit de klad er gewoon in. Met z'n allen (mezelf inclusief, want ik zit er ook niet achterheen) willen we blijkbaar niet graag genoeg, anders zouden we er wel mee bezig zijn lijkt me. Maar goed, dat is dan dingen voor anderen invullen en dat is eigenlijk nooit het beste wat iemand kan doen. Ik kan enkel hopen dat het een periode is om energie op te doen en niet een periode om de boel te laten versloffen waardoor het uiteindelijk helemaal stil valt. Kortom: ik ben heel benieuwd wat 2022 in muzikaal opzicht voor me in petto heeft.

Werk:
Waar in het begin van de Corona crisis heel veel bedrijven werden getroffen door de gevolgen van deze pandemie hobbelde ik verder alsof er niks aan de hand was. Het waren vorig jaar meer de praktische aanpassingen bij bedrijven in verband met extra regeltjes, maar verder merkte ik er weinig van. Dat was dit jaar anders. Heel anders. Qua leveringen liep het aardig door, qua gereden kilometers redelijk, maar qua uren is dit het slechtste jaar geweest wat ik me kan herinneren.

Eerlijk is eerlijk... Op tijd thuis is lekker, maar als ik uiteindelijk meerdere dagen in een week heb waar ik nog niet eens aan de normale 8 werkuren kom schiet het financieel met het enorme uurloon wat wij als chauffeurs krijgen niet erg op. Het levert vrije tijd op, dat is ook een benadering maar die deel ik dan liever zelf in dan dat ik uren inlever omdat het werk er gewoon niet is. Of beter: omdat het allemaal zo snel gaat.

En als aanvulling: er is natuurlijk de mogelijkheid om 'lekker rustig aan te doen', maar daar schiet niemand iets mee op en daarnaast is het tussen m'n oren niet te doen om op een route van 6 tot 8 adressen 2 uur of meer te rekken. Je maakt jezelf als werknemer dan simpelweg onnodig duur en het kan een houding zijn die me spijt op gaat leveren, maar die spijt heb je ook als het werk vervalt omdat de klant van mening is dat het te duur is geworden. Iets waar je dan zelf actief aan mee hebt geholpen, dus hoe vreemd is dat dan? Hoe dan ook... op dit moment loopt het allemaal wel weer aardig, dus ik hoop dat het volgend jaar zo door gaat.

Harre's Tree Removal:
Dat is toch het meest belangrijke van het afgelopen jaar: officieel m'n eigen bedrijf en hoewel ik er op dit moment door een belastingtechnische reden bewust nog niet al te veel mee doe ben ik er enorm trots op. Komend jaar hoop ik hier een leuk resultaat nee te boeken en de eerste opdrachten staan al in de stijgers.

Privé:
Op dit vlak zijn het de restricies die we met z'n allen door Corona hebben die me soms parten spelen, maar zwartwit gezien stelt dat eigenlijk niet zo heel veel voor en zit het dus feitelijk meer tussen m'n oren dan dat er daadwerkelijk iets aan de hand is. Het belangrijkste is in dit geval gezondheid en die is er, ook bij iedereen in m'n directe omgeving dus in die zin gaat het meer dan prima. Als er iets is waar ik trots op ben is dat ik inmiddels iets van anderhalf jaar niet meer rook en daar ook op één of andere manier totaal geen trek meer in heb.

Nah, okee... totaal geen trek is niet waar, want ik heb nog wel momentjes gehad dat ik dacht "Shaggie?" maar daar was dan eigenlijk zomaar overheen te stappen. Om het in een voorbeeld weer te geven: dat waren vaak momenten in de auto terug naar huis na een zaagklus. Een soort beloning, als je daar al van zou kunnen spreken natuurlijk. Maar goed, daar heb ik tot nu toe niet aan toegegeven, ben er in meerdere opzichten blij mee en hoop het nog een tijd vol te kunnen houden.

Verder heb ik over afgelopen jaar niet zo veel te melden, behalve dan misschien nog de aanschaf van een andere auto. De Transit bevalt tot nu toe nog super en ook daar hoop ik nog een hele tijd mee vol te maken. Niks te melden hebben kun je opgvatten als saai of dat er niks gebeurt, maar ik zie het zelf meer als een vorm van tevredenheid en dat is mooi al zou ik hier en daar nog best wat meer tevreden kunnen zijn en mezelf bijvoorbeeld online wat minder met discussies kunnen bemoeien waar men uiteindelijk toch niet luistert maar enkel schreeuwt en het constructieve ver te zoeken is.

Dat herkennen, er ver van blijven en daardoor nóg meer tevredenheid creëren lijkt me een goed streven voor 2022 en langs deze wens ik langs deze weg natuurlijk iedereen een prettige jaarwisseling en bovenal een gezond en gelukkig 2022.


logo harre's tree removal Woensdag 29 december 2021 - Vakantiewerk.
Vakantie... De afgelopen 2 dagen ben ik nog even aan de slag met Harre's Tree Removal en dat ging in dit geval in opdracht van Buitenbeheer Klijmij. Het zou in eerste instantie gaan om wat snoeiwerk, maar eenmaal aan de slag werd de opdracht al snel gewijzigd in 'verwijderen' en daar gaat nu eenmaal een stuk meer tijd in zitten. Daardoor is het meeste wel af en de grootste risico's zijn weg, maar er moeten dus nog wel wat kleine klusjes afgerond worden.

Of ik daar ook voor in gezet zal gaan worden weet ik op dit moment nog niet, maar het was wel erg leuk om te doen. Onderstaand de reden van de eerste verwijdering die we daar op het perceel deden en je hoeft dan geen expert te zijn om jezelf af te vragen waarom deze boom weg moest, want de hele binnenkant is zo'n beetje pulp.

stam van een bijna totaal verrotte treurwilg

Normaal gesproken ben ik best van het foto's maken, maar vanwege privacy-redenen heb ik dat hier niet gedaan en om eerlijk te zijn heb ik de vraag ook niet eens gesteld. Voor m'n gevoel weegt de eerder genoemde privacy daar op het perceel best zwaar en ik heb er gewoon geen zin in om wie dan ook om wat voor reden ongemakkelijk te laten voelen. Dus tja, de bovenstaande is de enige en ook nog de enige in de periode dat het nog allemaal mooi weer was.

Gisteren begonnen we droog, maar de regen begon al redelijk snel te vallen en tja... dan wordt het een bende. M'n werklijn zeiknat, m'n klimlijn hetzelfde en onder de modder waardoor zelfs de Zigzag hier en daar wat moeite heeft over de lijn te schuiven, dus die hele bende gaat vandaag eens mooi in bad. Nou ja, bad... dat is dan wat overdreven, maar alles heeft na zo'n dag gewoon even wat extra aandacht nodig en daar ben ik dan de rest van deze dag wel weer druk mee.


muzieknoot Maandag 27 december 2021 - Sting.
Hij kwam (ik zou bijna zeggen uiteraard) al eerder langs op Muzikale Maandag, maar in het kader van deze periode vond ik het nummer van vandaag op één of andere manier erg toepasselijk. Het gaat namelijk om een live versie van Message in a bottle en juist vanwege de uitvoering noem ik het bewust geen cover. Ja, het origineel werd gemaakt door The Police waar Sting deel van uit maakte.

Ja, dat was een legendarische band met een op dat moment compleet nieuwe en eigen sound en stijl. Nee, die zou je niet moeten willen coveren tenzij je hert origineel écht kunt benaderen. En nee, dat gaat gewoon niet vanwege het eerder genoemde want The Police was een band die op zijn manier uniek was.

Toch plaats ik deze versie vandaag, want in mijn beleving is het geen cover in de zin van het origineel willen benaderen. De band van Sting heeft sowieso een hele andere samenstelling, maar ze maken er (misschien wel mede daardoor) een qua gevoel totaal ander versie van. En voorzichtig zeg ik er dan nog bij: misschien zelfs wel een betere versie. Oordeel zelf en check Message in a bottle, live.


logo harre's tree removal Zondag 26 december 2021 - Onderhoud.
De periode kerst en jaarwisseling brengt zondagen. Dagen die mensen vanwege die omstandigheden een zondag noemen, maar dan heb je ook nog de échte zondagen en soms vallen die samen. Dit jaar is zo'n jaar en ik vind het altijd maar lastig. Voor m'n gevoel zit ik van te voren tegen een lange periode aan te kijken dat ik vrij ben, maar als die periode er eenmaal is vallen er ineens dagen af. Want ja... zondag en vandaag is het dan ook nog eens een echte, maar toch besloot ik maar wat te gaan rommelen.

De MS180 van Stihl die ik heb liep afgelopen week tijdens het afkorten van het kachelhout niet zo lekker. Hij leek een soort van te verzuipen als ik de gashendel bediende en in de meeste gevallen is dat bij een tweetaktmotor een demper die dicht zit of een probleem met de carburateur. Het is in dit geval eigenlijk een soort van sentiment kwestie, want het gaat qua zaag om eem simpel consumentenmodel en die zijn nu eenmaal wat minder robuust gebouwd dan de professionele modellen maar aan de andere kant is het de eerste zaag die ik kocht.

stihl ms 180, compleet

De eerste waarmee ik kachelhout ging zagen, de eerste waarmee ik een klein boompje om ging gooien bij een vriend, de zaag die me liet zien dat dit werk zo leuk is dat je er best meer mee kunt gaan doen en zo ging ik op cursus enzovoort, enzovoort tot aan Harre's Tree Removal vandaag. Het is een mechanisch ding, maar toch heb ik er iets mee en omdat de lokale Stihl dealer me ooit (voor mijn gevoel) afscheepte toen ik er een zaag voor onderhoud bracht en hem terug kreeg met hetzelfde probleem én de opmerking dat er niks mis mee was heb ik besloten zelf te gaan sleutelen waar het kan.

En tja, met de opleiding tot automonteur die ik ooit volgde is sleutelen me niet vreemd en is er ook altijd nog wel een vorm van basiskennis blijven hangen waarmee ik me in heel veel gevallen prima kan redden. Nu worden in deze tijd ook de tweetaktmotoren technisch gezien onder handen genomen, want een electronische ontsteking is bij viertaktmotoren (auto's, motoren, bussen enzovoort) al heel lang de normaalste zaak van de wereld maar Stihl bracht volgens mij ergens begin 2019 met de MS500i pas de eerste kettingzaag uit met een computer gestuurd brandstofinjectiesysteem die op grote schaal verkocht zou worden.

Niet meer zelf klooien met afstelschroeven van een ouderwetse carburateur maar een systeem wat je als zager ALTIJD het maximale vermogen geeft, wat de omstandigheden ook zijn. Dat is natuurlijk mooi, want je kunt verwachten dat een motor daardoor meer of in ieder geval een beter vermogen zal leveren maar ook dat hetzelfde vermogen schoner tot stand komt en in een tijd waar emissie steeds belangrijker wordt en de electrische zagen als gereedschap ook knap in opmars zijn is dat natuurlijk een win/win situatie. De M-Tronic motoren van Stihl waren eigenlijk al het opstapje die kant op maar als sleutelaar kan ik daar dan niet zo veel meer mee.

Ik vind dat aan de ene kant jammer, want er zijn daardoor veel dingen die je thuis niet meer kunt doen tenzij je een investering doet in spullen om dit soort electronica uit te kunnen lezen. Maar het zou me dan bijvoorbeeld ook niet verbazen als Stihl dat soort apparatuur enkel voor dealers beschikbaar stelt en tja... dan zit je alsnog. Ik kies er in dit geval voor om het reguliere onderhoud (of wat daar in mijn beleving in ieder geval onder valt) zelf te doen en voor het specialistische werk breng ik hem dan graag weg, alleen ben ik daarvoor dus nog wel op zoek naar het ideale adres.

Een bedrijf waar je als klant net als andere bedrijven (behoorlijk) moet betalen, maar dat er ook een eerlijkheid en service tegenover staat in plaats van dat je als klant met het kluitje het riet in wordt gestuurd. Ik vraag me wel eens serieus af of dat soort bedrijven nog bestaan, want okee... ze zijn er maar lijken een steeds grotere zeldzaamheid te worden en dan maakt het eigenlijk niet zo uit op welke markt je gaat zoeken. Service en klantgerichtheid, daar mag wat mij betreft een knappe prijs voor staan maar ja... tot het moment dat ik voor m'n kettingzagen de dealer gevonden heb die op deze manier wil en kan werken doe ik het maar zelf op deze manier:

stihl ms 180 voor een groot deel uit elkaar

Oh... en mocht je jezelf na het lezen van dit hele verhaal nog afvragen wat er nou precies aan de hand was: het bleek om wat miniscuul vuil in de carburateur te gaan. De demper ziet er na honderden uren gebruik nog prima uit dus daar hoeft voorlopig niks aan te gebeuren maar met het verwijderen, gedeeltelijk uit elkaar halen en schoonmaken van de carburateur werd het probleem opgelost en loopt dit oude zaagje weer als een zonnetje. Buiten dat ik met dat feit al blij ben is er ook weer wat tijd ingevuld op een dag als deze en tja... hij is in mijn beleving nog goed ingevuld ook.


vakantie Vrijdag 24 december 2021 - Vakantie.
Ik had stiekem afgelopen woensdag al de laatste rit voor dit jaar, maar vanaf vandaag is het officieel vakantie en hoe kun je die beter inluiden dan een berg hout te gaan kloven en dat in een drooghok te stoppen? Het eerste deel voor dit seizoen was al compleet leeg en ik zou er voor kunnen kiezen om dan te wachten tot alles op is, maar op één of andere manier vind ik dit persoonlijk lekkerder werken. Kortom: leeg = gelijk weer vol gooien. Het kan maar gedaan zijn en op deze manier is het ook een kwestie van energie spreiden.

hout kloven met een bijl

de aanhanger mooi vol

hoopje hout in de tuin

Het gaat hier om een vracht beukenhout die ik eerder van een klus mee naar huis nam en dat is natuurlijk ideaal stookhout, dus dat kan nu op het gemakje een aantal seizoenen drogen en dan heb ik er later bij leven en welzijn heel veel plezier van. Of misschien moet ik schrijven: nóg meer plezier van, want het kappen en opruimen van de boom gaf uiteraard ook al een dot plezier en energie. En ja, die hele hoop gaat in dat ene stukje wat nu vrij is. Nog sterker... ik kom er nog net aan te kort, maar dat komt dan volgende keer wel weer mee bij het aanvullen van het laatste deel van dit seizoen.

Alles bij elkaar kom je in deze periode eigenlijk gewoon een paar uur daglicht te kort om zo'n klusje in een dag te klaren en dat is jammer, maar het is niet anders. Als je knap door gaat zou het misschien in één dag kunnen om alles compleet te kloven, te laden, te lossen en in het drooghok te stapelen maar dan komt het er op neer dat je in het donker moet beginnen en uiteindelijk ook in het donker klaar bent. In beide gevallen niet handig, want kloven in het donker werkt niet lekker en een drooghok vol stapelen ook niet, dus verspreid ik dat soort dingen maar op m'n gemakje over 2 dagen.

Vanmorgen had ik eerst een afspraak bij de tandarts en aansluitend was het een kwestie van de studio opruimen waar we met de band repeteren. Band? Repeteren? Ja, klopt... dat doen we al even niet meer, maar er zijn blijkbaar toch dingen ondoorgrondelijk en dus gaan we weer een poging doen de boel op gang te slingeren. Omdat ik eerder op een electronische kit speelde (we repeteren volledig digitaal, dus het enige geluid tijdens een repetitie was de zang) was er van het geheel allemaal weinig te horen, maar omdat diezelfde e-kit me nogal wat gezondheidsproblemen bezorgde in de zin van problemem met m'n polsen koos ik er voor die te verkopen en weer op m'n eigen normale setje te gaan spelen.

Maar ja, dat geeft herrie en die willen we eigenlijk zien te voorkomen omdat het toch wel érg lekker is om tijdens een reptitie je eigen persoonlijke voorkeuren in te kunnen stellen qua volume, zowel onderling als van het totaal. Dus de optie kwam om mij achter een scherm te zetten, maar dat is in de ruimte waar we zitten eigenlijk gewoon geen oplossing. Er komt simpelweg nog te veel geluid over en langs het scherm om het een effectief middel te noemen en dus kwam het idee om met de drumkit in de opslagruimte te gaan zitten. Maar ja, de naam zegt het al: opslagruimte en die stond vol. Dus die hebben we even goed onder handen genomen en het is nu prima mogelijk daar een drumkit in te plaatsen om te repeteren.

Gelijk maar een kabeldoorvoer gemaakt, want tja... digitaal repeteren, dan moeten er wel wat signalen heen en weer gestuurd kunnen worden en omdat we dat allemaal afgerond hebben is de oefenruimte eigenlijk klaar voor iets van repeteren 2.0 en is het nu enkel nog een kwestie van de band aanslingeren. Maar goed, in verband met vakantie's laat dat nog een paar weken op zich wachten, maar we hebben in ieder geval een ruimte waar we lekker in aan de slag kunnen en dat is ook wat waard. Voor nu wens ik iedereen prettige kersdagen!


muzieknoot Maandag 20 december 2021 - Ronnie Atkins.
Ik kan me voorstellen dat je deze man niet kent, maar het gaat om een Deense zanger die ergens begin jaren 80 mede-oprichter was van Pretty Maids en daar als frontman actief is. Of eigenlijk was, want eind 2019 werd een vorm van longkanker bij hem geconstatteerd en hij heeft sinds dien niet meer met de band opgetreden. Wel bracht hij begin dit jaar zijn solo project One Shot uit waar het nummer wat ik vandaag op Muzikale Maandag onder de aandacht wil brengen. Check de single Scorpio.


coronavirus Zondag 19 december 2021 - Corona, deel 20.
Effectief vanaf vandaag 05.00 uur: de tweede (wat men noemt) zware lockdown. Ik zet het deel tussen haakjes er bewust tussen omdat er in mijn beleving geen echte lockdown is, laat staan een zware. Ja, alle winkels, horeca, cultuur, ontspanning en weet ik wat nog meer gaat dicht en daarmee feitelijk alles op de essentiële winkels en bedrijven na. Werk gaat dus gewoon door en daarnaast heb je als mens de vrijheid om te gaan en te staan wanneer en waar je maar wilt. Ik noem dat geen lockdown en iedereen die het wel zo noemt heeft nog nooit gevangen gezeten.

Dat het ronduit klote is, dat is zeker. Of het nodig is, dat blijft een discussie maar het kabinet heeft een keus gemaakt en daar gaan ze voor. Zij zijn van mening dat de mega snel verspreidende Omikron variant ook nog erg ziekmakend is en om problemen te voorkomen worden dus preventief deze maatregelen genomen. Als ze het bij het rechte eind hebben krijgen ze van de meeste mensen gelijk, maar als het om een snelle verspreider blijkt te gaan waar mensen helemaal niet zo ziek van worden ligt het grootste deel van het land economisch gewoon stil en dat juist in deze periode van het jaar waar ondernemers keihard aan het werk waren om misschien toch nog dat laatste beetje omzet te kunnen draaien.

Krom blijf in mijn beleving het vaccinatiebeleid, want waar meneer Van Dissel als voorzitter van het OMT (Outbreak Management Team) tijdens de persconferentie van gisterenavond nog vertelde dat de huidige vaccins de nieuwe variant niet herkennen roept minister Hugo de Jonge om het hardst dat er toch gevaccineerd moet worden en je mag er in alle gevallen NIET vanuit gaan dat je voldoende bescherming hebt tenzij je jezelf nu als ongevaccineerde alsnog laat vaccineren of dat je de booster al gehad hebt. Hoe haaks dat op elkaar staat mag je voor jezelf bepalen wat mij betreft.

Een feit is en blijft dat ik door dit soort acties steeds minder vertrouwen heb in dit clubje en hun gerommel. In het begin van de Corona crisis had ik nog serieus het idee dat men er alles aan deed om ons land zo gezond mogelijk door deze pandemie te loodsen en dat deed men met vallen en opstaan, maar naar eer en geweten. Dat idee is inmiddels al heel lang verdwenen, aangezien er eigenlijk alleen maar dingen zijn die haaks op elkaar staan en je zou bijna... ja bijna gaan roepen van "laat de boel maar gewoon ploffen". Laat zo'n virus zich maar verspreiden en dan leven we wel met de gevolgen ervan.

Een gevolg is dan dat heel veel mensen ziek worden, zelfs doodziek worden en ook gewoon dood gáán maar feitelijk is dat nu niet heel veel anders aangezien er ook nu mensen aan Corona sterven. Het zijn er dan minder dan dat je het virus z'n gang zou laten gaan, maar om het idee maakt het niet zo uit en daarnaast... dood gaan we toch. Je weet als mens alleen niet wanneer en niet waar aan en aangezien we toch met veel te veel mensen op deze planeet zijn waar Moeder Aarde nu al niet voor kan zorgen kan het ook nog wel eens een win/win situatie zijn. Maar goed, bijna hè... dat je dat zou roepen.

Iedereen is het gestuntel beu. Van de jongere die net is gaan werken, net z'n eerste centen heeft verdient en daar iets leuks mee wil doen maar niet kan omdat een kabinet dit soort beslisingen neemt tot de oudere die nu voor de 2e keer gevangen zit in een verzorgingstehuis en gevaccineerd of niet geen kant op kan dan de eigen kamer waar buiten verplegend personeel niemand mag komen. Nee, dat is een situatie waar je gelukkig in kunt zijn... Iets minder dan 4 weken nog van deze onzin, dan is het weer voorbij en gaan we kijken wat ons dan weer te wachten staat.


logo harre's tree removal Zaterdag 18 december 2021 - Bomenwerk.
Jaren geleden overleed een goede vriend van me aan kanker en die heb ik bij leven moeten beloven dat ik voor zijn vriendin en kinderen zou zorgen, of beter... ik koos er voor het hem te beloven. Waar mogelijk en waar die dat toelaten dan uiteraard en ik beloof in principe weinig, érg weinig zelfs om de eenvoudige reden dat het niet altijd meevalt een belofte daadwerkelijk na te komen. Want tja, wat heb je aan een belofte om die vervolgens naast je neer te leggen en er niks mee te doen? Er zijn er al meer dan voldoende die op deze manier door het leven gaan en ik wil er daar niet één van zijn.

In dat kader gingen er vandaag weer wat bomen om want ze stookt als primaire verwarming een houtkachel, is werkzaam in de evenementensector en in verband met Corona is het dan niet lastig om de conclusie te trekken dat honderden euro's uitgeven aan hout er op dit moment simpelweg niet in zit. Daar komt die belofte dan bijvoorbeeld om de hoek kijken en het is op deze manier misschien erg jammer te noemen dat ik er geen zakelijk dingetje van kan en wil maken, maar aan de anderen kant voelt het gewoon erg goed elkaar te kunnen helpen. In z'n algemeenheid, maar helemaal in tijden als deze.

groepje ratelpopulieren

risico, overhangend naar de buren

groepje ratelpopulieren weg

geveld en op stookhout lengte

Het was in bijna alle opzichten een mooie dag, want het enige wat tegen zit is dat ik het sinds vanmorgen enorm in m'n rug heb. Ik moest nog wat dingen uit de vrachtwagen halen en toen ik simpelweg omhoog de cabine in klom ging er blijkbaar iets mis. Wat? Geen idee, maar dat het goed zeer doet is zeker en ik kan alleen maar hopen dat het snel over is. Qua perceel schat ik dat hier effectief zo'n 40 kuub stookhout af komt in de loop van de tijd, dus qua warmte zit het allemaal wel goed de komende tijd lijkt me :)


coronavirus Woensdag 15 december 2021 - Corona, deel 19.
Ooit dacht ik dat ik een deel of wat aan dit onderwerp zou wijden en dat het dan wel afgelopen zou zijn, maar voorlopig gaat het nog steeds door en het wordt ook een dingetje wat in mijn beleving steeds heftiger wordt. Waar hem dat in zit kan ik niet exact duiden, maar een voorbeeld is de onderstaande uitspraak van minister Hugo de Jonge die hij gisteren deed tijdens de persconferentie:

uitspraak hugo de jonge persconferentie 14 dec 21

Ik vraag me dan even hardop af: wie heeft het recht om niet ziek te worden? Heeft iedereen dit recht, of geldt het slechts voor een klein groepje geselecteerdee mensen? Waar kun je dat recht halen en wie verdedigt het op het moment dat het met voeten getreden wordt? En bij wie kan ik dan terecht als ik toch ziek wordt, terwijl ik het recht heb dat niet te worden?

De vervolgvraag is eigenlijk of je aangifte tegen Hugo de Jonge zou moeten doen, want hoe haal je het als minister van volksgezondheid in je hoofd om dit soort uitspraken te doen? Hoe arrogant en onwetend over wat je woorden teweeg brengen kun je zijn? En dit zit dan na de verkiezingen mogelijk gewoon weer op een post als minister hè!

Echt... het zou in de wet moeten staan dat als een kabinet valt er nieuwe verkiezingen komen en dat dan automatisch álle poppetjes van het toneel verdwijnen. Nieuwe verkiezingen en met de uitslag daarvan gaan we dan verder met nieuwe poppetjes en nooit meer met degenen die het van te voren al verpest hadden en feitelijk gewoon de reden zijn dat er nieuwe verkiezingen nodig waren. Kortom: opbokken met die kerel en z'n lompe uitspraken. Ik ben er klaar mee.


muzieknoot Maandag 13 december 2021 - Stereophonics.
Normaal heb ik er niet zo veel mee, maar deze nieuwe single van Stereophonics is op één of andere manier wel te gek. Hij komt van het album wat begin maart 2022 uit moet komen en heet Do ya feel my love.


humor Vrijdag 10 december 2021 - Formule 1.
Weer een week zonder updates, al ben ik tussendoor nog wel even jarig geweest en dat was een erg leuke en gezellige dag. Ik vier het officieel nooit en zie altijd maar wie er zin em tijd heeft om langs te komen waardoor in mijn beleving het 'naar een verjaardag moeten' er af is. Er komen dan dus enkel mensen die er daadwerkelijk willen zijn en iemand die om wat voor reden dan ook geen zin of tijd heeft... dat is ook prima.

Wat in mijn beleving wel het vermelden waard is, dat is het kampioenschap van de Formule 1. Ik geef persoonlijk weinig om de competitie, maar voor een Nederlander als Max Verstappen is het natuurlijk enorm gaaf om in dit wereldje rond te mogen en kunnen rijden. En daarnaast kán hij het daadwerkelijk ook. Z'n vader Jos deed ooit ook verwoede pogingen iets te betekenen, maar het talent wat die had (of heeft, afhankelijk hoe je het wilt zien) komt bij zijn zoon in een veelvoud naar boven.

Het mooie aan deze sport vind ik dat het uiteindelijk de eenling is die het uit moet vechten op de baan. Hij moet de prestatie leveren, maar kan aan de andere kant helemaal niks zonder een goed team en een snelle auto. De combinatie van deze factoren zorgt er op dit moment voor dat Max als enige écht weerstand kan bieden tegen het talent van Lewis Hamilton en uiteindelijk zijn beide rijders dus op een gelijk aantal punten uit gekomen waardoor het dit weekend echt ENORM spannend gaat worden.

Dat is... als het eigenlijk al lang niet gewoon beslist is:

max verstappen kampioen grappig


muzieknoot Maandag 6 december 2021 - Beth Hart.
Normaal gesproken zou ik dit overslaan en al helemaal op Muzikale Maandag. Niet omdat het Beth Hart is, maar omdat het eigenlijk om een cover gaat van Led Zeppelin. Bij dergelijke artiesten heb ik al snel zoiets van "Doe maar niet." en dat kan dan zowel over de zang gaan als over de muziek of een combinatie van beiden waardoor een nummer meer afgebroken wordt dan dat de cover iets toevoegd.

Maar ja, we hebben het niet natuurlijk niet zomaar over een willekeurige zangeres maar over Beth Hart en ik heb geen idee wie er muzikaal gezien meewerken, maar zelfs de feel van Jon Bonham's drumpartij zit er in en dan weet je toch wel iets neer te zetten. Lang verhaal in het kort: check Good times, bad times in de mega vette uitvoering van Beth Hart zoals hij ook op het album A tribute to Led Zeppelin staat wat 25 februari 2022 uit moet komen, of check hier het origineel.