logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Donderdag 26 februari 2009.
Vanaf nu noem ik het onderhoud van een auto toch echt een 'noodzakelijk kwaad'. Vanmorgen het één en ander geladen bij Ancofer om vervolgens nog voor de middag in Venlo in de garage te staan voor onderhoud. Een kleine beurt, de demper die weer vervangen moest worden, het camera systeem wat gerepareerd moest worden en een overdrukventiel in het luchtdruksysteem had wat problemen... Geen wereldschokkende zaken, maar het kwam er toch op neer dat ik met de auto acht(!) uur in de garage heb gestaan voor ik weer verder kon.

Het is overigens niet zo dat de monteurs er de kantjes vanaf lopen dat het zo lang duurt, laat ik dat er wel bij vermelden. Maartoch... Als chauffeur kun je in zo'n garage helemaal niks. In de tijd dat ze bij Daemen het onderhoud nog zelf deden hielp ik in de garage altijd mee, maar bij een dealer is dat er natuurlijk niet bij en kun je maar één ding doen en dat is: wachten. En laat ik daar nou vreselijk moeite mee hebben... Dat niks doen, een beetje rondhangen, nóg maar eens een bakkie koffie pakken... En dat terwijl de tijd natuurlijk wel door tikt en je als chauffeur zijnde je ook nog een beetje aan je uren moet houden. In mijn geval is het echt zo dat ik vermoeider thuis kom na zo'n dag niks doen dan van een dag flink door werken. Hopelijk gaat het morgen beter...

Maandag 23 februari 2009.
Het computerprobleem waar ik gister over schreef is zo goed als opgelost. Tenminste, het is eigenlijk helemaal opgelost en nog eenvoudig ook: gewoon een nieuwe account aanmaken onder Windows XP en alles bleek weer normaal te werken zoals het hoort. Toch was er nog een klein probleempje gerezen...

Er was bij het overzetten van een heleboel foto's van de ene account naar de andere wat mis gegaan en alles leek ineens verloren gegaan te zijn. Nu vind ik persoonlijk foto's erg belangrijk op een bepaalde manier, ik bedoel... gaat het nou om een hele partij mp3 bestanden of wat dan ook dan kun je die gewoon opnieuw downloaden. Het kost wat tijd, maar je kunt op die manier je hele verzameling redelijk makkelijk weer compleet krijgen. Met foto's werkt dat nu eenmaal niet, want een verjaardag of een feestje voor een speciale gelegenheid kun je niet even overdoen.

M'n grootste zorg was dat totaal niet duidelijk was waar de bestanden waren gebleven. Ze waren van een externe naar een interne harddisk verplaatst en door een foutje had Windows een poging gedaan het kopiëren ongedaan te maken. Op zich lukt dat altijd wel, behalve als Windows zelf nog druk bezig is dingen te verplaatsen en je de bron van hetgeen je terug wilde zetten ook al verwijderd hebt. Tja, en vandaar de vraag: waar blijven de bestanden dan als Windows zegt dat ze verdwenen zijn. Het is immers duidelijk dat data niet zomaar als sneeuw voor de zon zal verdwijnen, maar of het dan nog ergens op de interne of externe harddisk rondhangt?

Na heel veel zoeken had ik uiteindelijk een paar recovery programmaatjes gedownload en het probleem kon voor een groot deel opgelost worden met behulp van het programma 'File Recover' van PC Tools. Deze kon uiteindelijk heel veel foto's toch nog terug vinden, ook al waren ze volgens Windows van het systeem verwijderd. Dat is eigenlijk het vreemde aan Windows, want die kan wel aangeven dat een prullenbak leeg is of dat bepaalde bestanden niet (meer) op een systeem staan, maar in werkelijkheid kan het nog wel eens heel anders zijn. De ruimte wordt eigenlijk alleen vrij gemaakt om te overschrijven met andere data en dat is ook gelijk de reden waarom je eigenlijk zo min mogelijk nog met een dergelijke harddisk moet werken en zeker waarom je geen data naar zo'n harddisk moet schrijven.

Van de foto's die terug gevonden konden worden bleek een groot aantal toch op een dermate manier beschadigd dat ze niet meer te bekijken waren. Zonde natuurlijk, maarja... een deel is in ieder geval weer terug en ik ben blij dat ik op deze manier weer iemand uit de brand heb kunnen helpen.

Zondag 22 februari 2009.
Gisteren de zesde repetitie gehad met de 1605Band en dit keer was het echt alleen de basis van de band die zou repeteren. Twee gitaren, basgitaar, drums en een beetje zang, de nummers die over het algemeen bekend zijn, dus hoe moeilijk zou het kunnen zijn? Nou, toch wel eigenlijk... Moeilijk is dan net even overdreven, maar het was op sommige momenten toch wel 'lastig' te noemen en het gaat dan met name over details in nummers die we met z'n allen toch écht goed willen krijgen.

Toen we begin januari begonnen met de eerste repetitie leek het nog zo lang te duren tot de uiteindelijke uitvoering, maar die komt stiekem toch wel erg snel dichterbij en de nummers lopen wel maar er moet toch nog wel het één en ander aan werk verzet worden om het écht goed te krijgen. Maargoed, er staan nogal wat repetities op de planning dus dat moet gewoon goed komen.

Verder is er een wazig computerprobleem waar ik nogal mee bezig ben: onder één account (de beheerdersaccount) van een XP systeem zijn kleuren in Outlook Express en Excel niet te zien en onder andere (normale gebruikersaccount) zijn die bij deze programma's wel te zien. Verder zijn er met de kleuren totaal geen problemen... Hier en daar komt het probleem ongeveer wel eens terug op internet, maar een echte oplossing heb ik tot nu toe nog niet gevonden en als ik het ergens met mensen over heb dan krijg ik alleen maar te horen: tja, dat is een vreemd iets inderdaad... Maargoed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit en de aanhouder wint. Met deze twee bij elkaar kan het toch eigenlijk niet anders dan dat het probleem op een bepaalde manier op te lossen is?

Vrijdag 20 februari 2009.
Vorig jaar kreeg van de Zaltbommelse politie een verjaardagskado. In de vorm van een bekeuring voor het parkeren van m'n vrachtwagen dan wel, maar het gaat natuurlijk om het idee. Not! Als gevolg hiervan kwam ik in contact met Frank, een chauffeur die op dezelfde plaats zijn auto neerzet en waar ik de laatste tijd leuk contact mee heb. Allebei hebben we een bezwaarschrift geschreven omdat we het niet eens zijn met de bekeuring (de details nog even daar gelaten) en Frank kreeg afgelopen week daar de uitslag van: het bezwaar is ongegrond verklaard. Nou is dat op zich niet zo'n ramp, want een officier van justitie (of vervangende ambtenaar) is er natuurlijk om te bekijken of zoiets nou wel of niet klopt, maar op het formulier van de uitspraak staat dat het gepleegde feit VERMOEDELIJK in strijd is met artikel 5.1.7 van de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening).

Vermoedelijk? Wat is dat nou weer voor vreemde term voor een officier van justitie?? En op basis daarvan moeten wij gewoon betalen??? Het is het werk van die beste man om alles uit te zoeken en een uitspraak te doen en niet om vermoedens op papier te zetten. Kortom: ik moet nog even op de uitspraak van m'n bon wachten, maar voorlopig hebben wij het vermoeden dat die man er toch nog maar eens een keer naar moet gaan kijken. Tenminste, dat mag in dit geval een rechter dan gaan doen want we gaan zeker in hoger beroep omdat Frank van een wethouder heeft begrepen dat een parkeerverbod voor vrachtverkeer helemaal niet opgenomen is in de APV van Zaltbommel. Nu kan het natuurlijk zijn dat die wethouder er naast zit, maarja... Dat is toch ook maar een vermoeden ofzo...

Sorry voor het sarcasme, maar ik vind dit echt niet kunnen in deze rechtsstaat en eigenlijk is het dus gewoon een verspilling van geld om bezwaar te maken omdat de kosten op deze manier veel hoger uitvallen dan dat de bekeuring aan inkomsten op zal leveren. Maargoed, daar hebben wij dan niet voor gekozen en we gaan dus eerst nog eens wat dingetjes uitzoeken en dan kunnen daar 'vermoedelijk' nog best wel eens stappen uit voort vloeien.

Verder was het wel een leuke week qua werk, al zat er één dag tussen waar echt zo'n beetje alles tegen zat. Maargoed, die dagen moeten er ook zijn om de mooie dagen juist weer extra te waarderen zullen we maar zeggen... Eerst maar eens een tijdje genieten van het weekend :-)

Zondag 15 februari 2009.
Een wazige week was het... Qua werk liep het allemaal best aardig en heb ik weer een hoop kunnen doen, alleen is er een praktisch probleem: de demper zit weer dicht als gevolg van de Adblue. Een tijdje terug was dat ook al het geval en je kunt dit vergelijken met een ouderwetse bromfiets waarbij de uitlaat helemaal dicht gaat zitten als gevolg van koolstof, alleen in dit geval is het dan de Adblue die gaat kristaliseren en er voor zorgt dat de demper helemaal dicht gaat zitten. Het gevolg is dat de motor alleen maar harder moet werken en uiteindelijk zal het vermogen zelfs een stuk minder worden omdat hij gewoon de uitlaatgassen niet goed kwijt kan. Vervelend, maar er is op dit moment niets aan te doen want een update van de software voor het motormanagement wordt pas in maart of april verwacht en dan zou het probleem verholpen moeten zijn. Nouja, binnenkort moet de auto toch naar de garage voor onderhoud en op dit moment is het plan om de demper dan ook gelijk maar te vervangen en dat ze gelijk even naar m'n camera kijken die niet meer werkt.

Verder is afgelopen week m'n collega John begraven en op één of andere manier heeft me dat meer bezig gehouden dan ik in eerste instantie van mezelf verwachtte. De manier waarop hij om het leven kwam? Zijn leeftijd van 42 jaar? Ik weet op dit moment zelf niet wat er allemaal mee speelde en nog wel meespeelt... Ik kende John alleen als collega en verder niet persoonlijk, maar het is toch vreemd om ineens te horen te krijgen dat zo iemand ineens weg gevallen is.

Om niet alleen negatieve dingen te schrijven heb ik natuurlijk ook nog goed nieuws... Gisteren hebben we weer een repetitie gehad met de 1605Band en daarbij waren voornamelijk (oud)leden van Rockband Kalamazoo aanwezig. Willemien, Arie, Aart, Stefan, Jack en ondergetekende waren van de partij en Jack is in dit geval de enige die niets met Rockband Kalamazoo te maken heeft of te maken heeft gehad. De nummers liepen lekker en het is toch vreemd om te merken dat er bij deze club mensen altijd een soort magie is waardoor dingen precies op z'n plaats vallen. We hoeven eigenlijk weinig of niets af te spreken en een nummer stáát gewoon. Het is heel natuurlijk wat er allemaal gebeurt op zo'n moment en Jack valt daar gewoon heerlijk tussenin. Hij is echt een aanvulling, niet alleen als persoon maar ook als muzikant want hij doet percussie, zingt hier en daar wat tweede of derde stem mee en neemt hier en daar ook nog eens de bas van Arie over.

Nouja, noem mij sentimenteel maar het blijft een apart clubje muzikanten op deze manier en het woord 'apart' bedoel ik dan natuurlijk in de beste zin van het woord. Ik ben in ieder geval blij dat ik als antwoord 'ja' heb gegeven op de vraag of ik met dit project mee wilde doen, want ik geniet er telkens weer opnieuw van. Zeker als er na een aantal repetities steeds meer structuur in de nummers begint te komen en alles een beetje 'als vanzelf' gaat lopen waardoor er juist weer spontaan dingen gebeuren die muzikaal gezien een grote waarde hebben. We zijn nooit sterren geweest in het voor 100% arrangeren van nummers. Juist dit spelen op het gevoel geeft vaak een grote meerwaarde en dat maakt het nou net zo leuk. Ik zeg: op naar de volgende repetitie maar weer... :-)

Zondag 8 februari 2009.
Vandaag weer een repetitie gehad met de 1605Band en vooraf heb ik dus een dappere poging gedaan om het tussenstuk van Radar Love in te studeren. Op zich is dat naar mijn idee wel aardig gelukt, maar of het ook daadwerkelijk allemaal klopt zal een volgende repetitie moeten blijken.

Later op de avond kwam de rest en de repetitie was weer top, kan ik wel zeggen. Janneke was qua stem wat minder, maar dat had ze van te voren al aangegeven. Op zich helemaal geen probleem en ik vond het eigenlijk nog best goed gaan eigenlijk. Wat wel goed te merken was: dat de band als geheel veel meer structuur had en dat is natuurlijk ook veel waard. Op zich is het dus weer een vruchtbare avond geweest en een mooie manier om het weekend af te sluiten.

Zaterdag 7 februari 2009.
Ooit speelden we met Kalamazoo het nummer 'Radar love' van de Golden Earring. Een geweldig nummer, een echte klassieker maar wel één met een knap lastige drumpartij als je hem goed wilt doen. In de basis valt hij nog wel mee, maar Cesar Zuiderwijk is gewoon een vreselijk goede drummer en hij wist in het tussenstuk een gedeelte te spelen wat het voor coverbands toch redelijk lastig maakt het nummer goed neer te zetten.

Maargoed... Vandaag heb ik toch eens een poging gedaan dat tussenstuk een beetje uit te zoeken, want met de 1605Band gaan we het nummer ook doen. Het zal me vast niet lukken om het stuk exact na te spelen, maar ik wil toch een poging doen het zo goed mogelijk te laten klinken. Of me dat uiteindelijk gaat lukken? De repetities van de komende tijd zullen het uit moeten wijzen, maar hier toch nog even de meester aan het werk. Live in het programma Kopspijkers, de Golden Earring met een uitvoering van Radar Love:



Vrijdag 6 februari 2009.
Afgelopen maandag had ik voor m'n werk te maken met zware sneeuwval in België, maar voor de rest van de week ging het qua weer allemaal best. De temperatuur liep hier en daar zelfs op tot een graad of tien, alleen 's nachts werd het hier en daar nog wel spekglad op lokale wegen. Een collega van me kwam daar vanochtend ook achter toen hij met z'n fiets werd aangereden door een automobilist die aan het glijden was gegaan en hem op die manier eigenlijk gewoon meenam. Hij overleed ter plaatse...

Triest nieuws, helemaal als je jezelf bedenkt dat hij begin veertig was en dus nog een heel groot deel van z'n leven voor zich had. Je hoort mensen nog wel eens zeggen: "Geniet maar van het leven, want het kan zomaar afgelopen zijn." en in dit geval is de waarheid wel héél erg hard. Ik weet dat dit soort dingen bijna dagelijks voor komen in Nederland, maar het heeft me toch behoorlijk aangegrepen.

Zondag 1 februari 2009.
De eerste maand van het nieuwe jaar zit er al weer op en na een paar dagen wat warmer weer (naar verhouding dan) is het nu weer knap koud geworden. Niet dat de temperatuur weer zo extreem laag is als onlangs, maar met een paar graden vorst en een harde noordoosten wind die overal doorheen gaat voelt het gewoon enorm koud aan en ik was mooi in de gelegenheid om het weekend binnen te blijven... :-)

Om eerst maar even met wat economisch nieuws te beginnen: het land (of eigenlijk: de wereld) staat nog steeds in het teken van de kredietcrisis, maar tot afgelopen week heb ik nog steeds geen klagen als het gaat over werk. De dagen gaan over het algemeen mooi vol en ook qua kilometers heb ik op dit moment (nog) geen klagen. Wat niet is kan nog komen natuurlijk, maar als ik in de transport,- en metaalwereld zo eens om me heen kijk dan zijn er toch veel bedrijven die het op dit moment echt slecht hebben. Niet klagen dus en gewoon lekker aan het werk blijven, dat is kort door de bocht hetgeen wat me te doen staat.

Afgelopen weekend stond voor mij in het teken van muziek, want zowel gisteren als vandaag zat ik in de studio om te repeteren. Gisteren met Kalamazoo en vandaag met de 1605Band en beide repetities verliepen goed. Het geinige met Kalamazoo is dat we nu kunnen merken dat we vooruit gaan en beter op elkaar raken ingespeeld. Leo is totaal nieuw binnen de band, maar Stefan moet ineens allemaal nieuwe partijen instuderen en dat gaat hun beiden gewoon goed af. Ik zat net nog even de opnames van gisteren te luisteren die gemaakt zijn tijdens de repetities en dan klinkt het toch al helemaal niet verkeerd. Nieuwe nummers hebben uiteraard nog wel wat aandacht nodig, maar er zijn er ook al een heel stel die er gewoon goed in zitten.

Het enige nadeel op dit moment is dat we de agenda's gewoon niet goed op een rij krijgen, wat als gevolg heeft dat we de komende tijd niet veel kunnen repeteren. Als de één kan dan kan de ander niet en andersom, dus dat is even jammer maar het is gewoon niet anders. We hebben de repetities in ieder geval tot eind mei vast liggen en dat we eindelijk een keer in staat waren om een planning voor de wat langere termijn te maken is toch wel veel waard.

De repetitie met de 1605Band verliep minder soepel dan verwacht, want van de 22 nummers die op de lijst stonden hebben we er uiteindelijk maar 4 kunnen doen. Nu moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat het om 4 zo goed als onbekende nummers ging en dat er van het totale aantal toch snel een stuk of 10 die we zo in één keer weg kunnen spelen. Echt een probleem is het dus niet, zeker niet omdat er echt aandacht aan de 4 nummers besteed is en de basis gewoon staat. Daarnaast zijn er ook repetities waar veel minder nummers ingepland staan en dan kunnen we er eventueel alsnog voor kiezen om wat overgebleven dingetjes te doen.

Kortom: het was een druk en vermoeiend weekend, maar het was wel weer héél erg leuk om te doen en wat mij betreft mogen er nog veel van dit soort weekenden volgen.