logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Maandag 28 februari 2011 - Einde in zicht:
Aan het einde van deze maand mocht ik nog even naar één van de weinige vrouwen die ik volkomen vertrouw en dan heb ik het niet zomaar over iemand, maar... over m'n tandarts: Kirsten Altvater. In dienst van CDC (link), een mooie vrouw om te zien, prettig in de omgang en waar het voor mij dan echt om draait: een echte vakvrouw als het gaat om haar beroep. Het is niet zo dat m'n angst voor de tandarts is verdwenen, maar het vertrouwen dat het goed komt is wel aanwezig en op één of andere manier is dat voor mij toch voldoende om er naar toe te gaan. Ik kan eigenlijk in woorden niet uitdrukken hoe blij ik met de hele situatie ben en eigenlijk had ik dit veel eerder moeten doen, maar ja... achteraf is dat natuurlijk makkelijk praten.

Niet alleen het einde van de maand was vandaag in zicht, maar ook het projekt 'tandarts' waar ik vorig jaar zomer aan begonnen ben. Vandaag was het namelijk de dag dat de implantaten geplaatst werden en het heeft me toch weer een nachtrust gekost maar het viel achteraf allemaal erg mee. De assistente wist me nog op m'n gemak te stellen dat het plaatsen van twee implantaten eigenlijk niks voorsteld als er eerder vijf kiezen in één keer verwijderd zijn en... ze had dus gelijk. Ook toen de verdoving na een paar uur was uitgewerkt had ik eigenlijk nergens last van en nu zijn er eigenlijk nog twee hobbeltjes te nemen: de eerstvolgende keer gaan de hechtingen eruit, dus daar hoef ik mezelf niet eens druk om te maken *grin* en de keer daarna gaan de definitieve kiezen op de implantaten. Die moeten eerst helemaal goed genezen en daarna zitten ze er voor de rest van m'n leven in.

Harre is een blij mensch...

Zondag 27 februari 2011 - Week update:
Wat een week... Door het wazige weekend van vorige week had ik hier of daar een nacht overgeslagen en die moest tijdens de werkweek natuurlijk wel even ingehaald worden. Kortom: vreselijk op tijd naar m'n mandje en dat ging eigenlijk best aardig waardoor ik weer snel de oude was. Een ander verhaal is 'stoppen met roken' want voor de komende behandeling bij de tandarts wordt het dringende advies gegeven om een paar dagen voor de behandeling niet te roken en ook een paar maanden daarna niet. Dat schijnt beter te zijn voor de hechting van de implantaten en de genezing van de wonden...

Maar goed, ik had dus het dappere plan opgevat om afgelopen maandag maar te stoppen. Het optreden zou ik dan nog rokend door kunnen komen, net als het bewerken en online zetten van de opnames enzo (ik rook op één of andere manier als een ketter achter de pc) en daarna moest het maar afgelopen zijn. Dat ging maandag de hele dag goed, tot ik 's avonds thuis kwam en van pure wanhoop de asbakken leeg heb gemaakt, de peuken uit elkaar getrokken en daar uiteindelijk nieuwe sigaretten van heb zitten draaien. Gekkewerk? Tja, misschien wel maar zonder ging op dat moment gewoon echt niet.

Vanaf dinsdag gaat het een stuk beter en heb ik eigenlijk geen sigaret meer aangeraakt, al waren er toch momenten dat ik het gevoel had in een hel op aarde te leven. Gisteren had ik daar met name last van toen ik in de auto zat naar een repetitie met Hello George. Ik zit in de auto vaak over allerlei dingen na te denken en een peuk er bij is dan gewoon erg lekker, ontspannend en noem alles maar op en tja... die heb ik toch echt gemist, al is dit niet eens een uiting van lichamelijke verslaving maar meer het idee wat tussen je oren zit.

Oh, en over dingen die tussen je oren zitten gesproken... Ik had het net wel over 'stoppen met roken', maar zo zie ik het zelf eigenlijk niet. Het idee 'stoppen' veroorzaakt gewoon een boel stress, net of je op een dwingende manier iets niet (meer) mag en ik hou mezelf daarom gewoon voor dat ik even niet rook. Het kan zomaar zijn dat ik het morgen zat ben en weer een pakje shag ga halen, maar het is eigenlijk de bedoeling om het tijdelijk niet roken gewoon een hele tijd vol te gaan houden. Psychisch... ik weet het, maar ja... als het werkt dan werkt het.

Waar ik niet in geloof zijn de vervangende middelen die op dit moment in veel varianten worden aangeboden. Als je het één met het ander gaat vervangen en toch wilt stoppen... wat is dan de waarde van het stoppen? Een auto is milieu verontreinigend, dus ga ik maar met de bromfiets naar het werk... dat idee zeg maar... en je kunt dan beter gewoon gaan lopen of met de fiets gaan. Maar goed, hoe dit af gaat lopen? Ik kan en wil niks garanderen en zie wel waar dit schip gaat stranden. Wim gaf ooit als spontane reactie: "Hopelijk op de Bahamas." en ik kan het ook in dit geval eigenlijk alleen maar met hem eens zijn... :-)

Zondag 20 februari 2011 - Optreden PV and The Heartbeats:
Gisteren sinds echt véél te lange tijd weer eens met m'n kit op een podium gezeten en het ging in dit geval om een soort van bandjes-avond bij Plock in Volkel. Een avond die geopend zou worden door Crash in a Second, daarna speelde de meidenband Bootleg Betty en wij sloten de avond als hoofdact af. Er ging echter nogal het één en ander aan vooraf...

Vrijdagavond belde Peter op en scheelde het niks of alles was afgeblazen, maar in de loop van de avond kwam gelukkig toch nog het groene licht. In de loop van zaterdagmiddag vertrok ik naar Roel om daar zijn gitaren en spullen op te halen, Peter en Gert-Jan kwamen daar later ook naar toe en met z'n allen vertrokken we naar Plock om daar op te gaan bouwen. Tijdens het bouwen kwamen de mannen van Crash in a Second ook al aan en in overleg met hun drummer werd besloten dat hij op mijn set zou spelen. Merel, de drumster van Bootleg Betty, had ik al eerder gezien en van haar was bekend dat ze op m'n set zou spelen. Het zou er dus alleen maar makkelijker op worden als er geen drumkit tussendoor gewisseld moest worden.

Na het opbouwen zouden we eigenlijk een soundcheck doen, maar dat kwam er niet van en we zijn uiteindelijk maar gaan eten. En dat was dit keer niet een snel frietje bij een plaatselijke frietboer, maar een complete maaltijd die Ly voor ons had klaar gemaakt. En wat smaakte dat goed! Na het lekkere eten en uiteraard een hoop gezellig ge-ouwehoer was het tijd om naar Plock te vertrekken.

Daar waren de mannen van Crash in a Second al aan hun set begonnen, alleen na afloop hoorde ik eigenlijk niks anders dan klachten over het geluid. Het podium zou echt zwaar beroerd zijn, maar ze hadden toch de soundcheck gehad? Dat bleek van wel, maar het geluid was om één of andere reden niet goed te krijgen dus moesten ze het er maar mee doen. Balen, want dat zou betekeken dat niet alleen wij maar ook de meiden van Bootleg Betty het met dezelfde omstandigheden zouden moeten doen. Tijd en ruimte voor een soundcheck tussendoor was er niet.

Het verschil tussen het optreden en de repetitie die ze een tijdje terug bij ons hadden gedaan was bij de meiden duidelijk te merken. De zangeres stond bijna te schreeuwen en tegelijk ingespannen te kijken, wat alleen maar te kennen geeft dat ze zichzelf gewoon niet of nauwelijks kon horen terwijl ze bij de repetitie juist zo lekker stond te zingen en ontspannen stond te swingen. Ondanks dat dit het eerste optreden was voor hun als band sloegen ze zich er goed doorheen. Het is een leuk bandje: aardige meiden die nog leuk zijn om te zien ook, en ook belangrijk... ze komen muzikaal ook goed voor de dag!

Toen alles voor ons klaar stond klommen we het podium op en naar ons zin was het veel te laat (rond 0.30 uur), maar ja... net als met het beroerde geluid op het podium moesten we het daar maar mee doen. Dat het geluid beroerd was bleek al bij het eerste nummer: Roel stond als sologitarist wel heel erg solo op een eilandje te spelen, want buiten de drums hoorde hij verder weinig of niks. Ik hoorde Roel dan wel weer aardig, maar Gert-Jan en Peter bijna niet terwijl die onderling niet zoveel last bleken te hebben maar van Roel ook weer niet al te veel meekregen.

Het zou een optreden worden met veel dingen op ervaring en gevoel, maar we hebben ons er toch behoorlijk doorheen geslagen. Na de ervaring van de avond zelf en het beluisteren van de opnames ging het 'goed' op de schaal van vier die loopt van 'slecht' en 'redelijk' naar 'goed' en 'super'. Dat laatste ging het zeker niet, ondanks dat het de laatste tijd tijdens de repetities zo enorm lekker liep maar ja... het beroerde geluid in combinatie met een berg alcohol haalt dus niet echt het beste naar boven. Iets om op te letten wat mij betreft en wat we min of meer ook hadden afgesproken, maar ja... als het gezellig is gaat een biertje er makkelijk in en een volgende natuurlijk net zo makkelijk.

Al met al was het een leuke dag waarop we toch een leuk optreden gedaan hebben en... het zou een volgende keer zomaar beter kunnen gaan. Volgende keer? Ja. Afscheidsoptreden? Ja, dat zou dit zijn inderdaad maar na een goed gesprek wil ik hier toch nog wel over nadenken. De repetities moeten voor iedereen praktisch ingevuld kunnen worden, dat is m'n voorwaarde want met een uurtje of twee slaap na een repetitie om daarna weer volop aan de slag te gaan ga ik het gewoon niet redden op de lange termijn. Daarover later meer info want ik wil eerst wat dingen voor mezelf op een rijtje zetten, kijken hoe de andere bandleden over de toekomst van deze samenstelling denken en als alles duidelijk is weet ik voor mezelf waar ik voor kan gaan. Of juist waar ik niet voor kan gaan. Feit blijft dat het een leuke club mensen is met leuke muziek...

Zaterdag 12 februari 2011 - Repetitie Conductive Matter:
Vandaag sinds lange tijd weer eens een repetitie gehad met Conductive Matter en dat het gewoon té lang geleden was, daar waren we het met z'n allen wel over eens. Plannen om wat meer regelmaat er in te krijgen zijn gemaakt, maar de praktische uitvoering daarvan moet door omstandigheden nog even op zich laten wachten. Op zich geen probleem, als we maar iets hebben om uiteindelijk naar toe te werken en dat is dus geregeld. De repetitie liep lekker en we gaan nu al merken dat er nummers écht lekker gaan lopen en ook met de basis van de nieuwe nummers vlot het lekker. Binnenkort spelen ergens? Nou, zo ver is het nog niet...

Verder ben ik wat met de website van Hello George aan het rommelen geweest en die begint nu ook steeds meer vorm te krijgen. Er moet nog een heleboel ingevuld worden, dus het plaatsen van een url heeft hier niet zoveel zin op dit moment maar dat komt nog wel. We hebben in dit geval voor een gratis website gekozen en op zich werkt dat best aardig, al zit er uiteraard wel een heleboel reclame op van de provider. Maar ja... keuzes...

Maandag 7 februari 2011 - PV en de tandarts:
PV en de tandarts? Nieuwe band? Nee, maar gisteren hadden we met PV & the Heartbeats weer een repetitie en die was eigenlijk best rommelig te noemen. We zouden vroeg beginnen maar dat werd uiteindelijk toch laat: jammer, want we hadden de tijd hard nodig zou even later blijken.

De meiden van het voorprogramma voor het eerstvolgende optreden zouden ook even langs komen en toen bleek dat ze eigenlijk alleen maar even hun nummers kwamen doen en dat was het. Goed, het was leuk om de meiden even te zien en kennis te maken, maar onze eigen repetitie werd er wel door om zeep geholpen. Helemaal toen bleek dat we ineens niks meer gingen doen toen de meiden klaar waren, terwijl we (zoals ik al eerder schreef) de tijd toch wel nodig hebben om de puntjes echt op de i te zetten.

Er is ook al een nieuwe kandidaat om de drums van me over te nemen, en op zich is dat niet zo vreemd maar het is wel vreemd als die voor de tweede keer aanwezig is bij een repetitie én dat hij ook nog zijn spullen bij zich heeft. Blijkbaar gaat hij er vanuit dat hij ook mag/kan/moet repeteren, maar dat is voorlopig even niet het geval en ik vraag me dan af waar dat vandaan komt.

Maar goed, ik had eigenlijk helemaal geen zin om het weekend met dit soort dingen af te sluiten dus zijn we met een paar man na de repetitie eerst maar eens ouderwets een vette hap wezen halen en daarna de kroeg in om wat te drinken. Dat bleek gezellig en uiteindelijk was het eigenlijk weer te laat dat ik op m'n mandje lag, maar dan wel met een goed gevoel... :-)

Dat het laat werd gister was eigenlijk helemaal geen probleem, want ik was vandaag vrij. Tenminste, niet helemaal want er was weer een date met m'n tandarts gepland en dat liep allemaal best aardig. De zenuwen waren achteraf gezien eigenlijk helemaal niet nodig omdat er alleen een CT scan gemaakt is en ze hebben een kweek gemaakt om te kijken of er mogelijk schadelijke bacteriën in m'n mond zitten. Normaal gezien vallen dit soort tests eigenlijk altijd wel positief uit, maar ze willen bij het plaatsen van implantaten gewoon niet het risico lopen dat er iets mis kan gaan en uiteraard geef ik ze daar dan weer groot gelijk in. Dit verhaal krijgt later uiteraard nog een vervolg...

Zaterdag 5 februari 2011 - Repetitie Hello George:
Vandaag was het tijd voor de eerste repetitie met Hello George. Haha, okee... niet helemaal de eerste natuurlijk want het gaat om het bandje uit Eindhoven, maar het was wel de eerste officiële repetitie sinds we vorige week de band deze naam gegeven hebben. De sfeer zat er goed in, maar muzikaal gezien vond ik mezelf wat minder. Of dat terecht is moet uit de opnames nog blijken, dus het kan eventueel nog meevallen... :-)

Vrijdag 4 februari 2011 - Week update:
Het was een wisselende week met een paar nachten die ik gewoon eng slecht geslapen heb en daar niet echt een reden voor aan kan wijzen, qua werk was het deze week erg rustig, maar er was ook bijvoorbeeld de repetitie met PV and The Heartbeats die deze keer onwijs veel energie opleverde. De sfeer was zo vreselijk gezellig en we hebben daarnaast ook muzikaal toch best wat dingetjes kunnen doen, dus dat was echt helemaal top. Tijd om mezelf voor te bereiden op een druk, maar leuk weekend...