logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Dinsdag 28 februari 2012 - Algemene update.
Normaal zou dit de laatste dag van februari zijn, maar aangezien we een schrikkeljaar hebben komt er deze keer een dagje bij. Discussies over of we nou wel of niet morgen onbetaald werken... ach, om eerlijk te zijn zal het mij een rotzorg zijn. Als je per maand betaald krijgt werk je normaal elke februari maand minder en nu een keer een dagje meer, dus al met al zal er niet zo veel aan de hand zijn.

Buiten een overleg met PV and The Heartbeats was er de afgelopen twee weken hier ook weinig aan de hand eigenlijk. Het overleg bleek weer eens nodig omdat het idee er was dat we niet allemaal met de neus dezelfde richting op staan. Bij het overleg bleek dat (uiteraard) allemaal reuze mee te vallen en omdat Gertjan weer een heel eind hersteld is zijn we weer voorzichtig plannen aan het maken om te gaan repeteren en optredens aan het regelen. Daar zitten wat buitenland dingetjes bij, maar daarover uiteraard pas meer als dat helemaal in kannen en kruiken is. Voor mezelf voelde het in ieder geval goed om het bandje weer compleet te hebben en elkaar weer eens te zien.

Er is eigenlijk één ding wat niet helemaal handig loopt en dat is het stoppen met roken. Of eigenlijk het gevolg daarvan, want de laatste tijd vreet ik mezelf echt overhoop aan alles wat met chocolade te maken heeft. Je kent misschien die grote pakken met Twix waar er zeven in zitten... die eet ik op een dag op m'n gemakje op en op zich is dat niet zo erg, maar de dag erna gebeurt weer precies hetzelfde. Dit moet gevolgen hebben zou je zeggen en ik heb nog niet op een weegschaal gestaan, maar heb wel het idee dat er het één en ander bij gekomen is. Nu kan ik dat met m'n 72 kg best hebben, maar ja... om te voorkomen dat het doorslaat heb ik besloten om een eind aan die vreetpartijen te maken en m'n energie maar eens te verdelen over wat beweging, kortom... Ik zit zo af en toe weer eens lekker op de mountainbike te koersen. Geen gezeur met hartslag zones enzo, gewoon lekker rond trappen en genieten van de omgeving. En op dit moment bevalt dat eigenlijk heel goed.

Dinsdag 14 februari 2012 - Weekend en foto.
Er stond afgelopen weekend weer een repetitie met Hello George op het programma en aangezien we op dit moment hard werken aan een Stones set voor een optreden valt er verder niet zo heel veel te melden. Het schiet in ieder geval lekker op en we zijn in principe toe aan het uitwerken van de details en dan kunnen we er tegenaan. Het blijft een gaaf clubje mensen... :-)

Vandaag was ik voor het werk in Koog aan de Zaan en daar wist ik deze foto te maken:

brug zaandijk

Aan de ene kant weinig bijzonder want het is een echt toeristenplaatje, maar ik heb hem gemaakt met m'n mobiele telefoon en die maakt eigenlijk alleen maar redelijke foto's als er veel licht is. Onder de ietwat bewolkte omstandigheden zoals vandaag doet hij het een stuk minder, maar toevallig leverde dat dit 'schilderij' op. Daar vind ik het in ieder geval op lijken en vandaar ook dat ik hem toch maar online zet. Niet super mooi, maar wel apart...

Donderdag 9 februari 2012 - Algemene update.
Om maar verder te gaan waar ik gister gebleven was: gisteren om 20.00 uur heeft de voorzitter van de Vereniging Elfsteden een persconferentie gegeven waarin hij vertelde dat de Elfstedentocht voorlopig niet door kan gaan. Veiligheid staat voorop en die kunnen ze op dit moment niet garanderen. Met de vorst die nog verwacht wordt de komende dagen zal hierin geen verandering komen, aangezien de periode gewoon te kort zal zijn en het vanaf zondag serieus gaat dooien. Jammer, maar het was eigenlijk wel te verwachten al wil het niet zeggen dat de tocht totaal niet door kan gaan. De weermodellen voor de komende tijd spreken elkaar tegen, maar een nieuwe vorstperiode is niet uitgesloten en ook dan zullen ze weer alles in gang zetten om een Elfstedentocht mogelijk te maken.

Iets anders wat ook wel met deze winterse periode te maken heeft: via Twitter volg ik The Atlantic en die zette afgelopen maandag al deze prachtige fotoserie online over het winterweer in Europa, alleen vergat ik om hem even door te zetten hier naar toe.

Oldskool rock... Als je er niet van houdt moet je de onderstaande nummers niet aanklikken, maar ik vind het het echt helemaal geweldig. Deze opnames zijn inmiddels al zo'n 5 jaar oud, maar dat doet er geloof ik niet zo veel toe... :-)


James Christian - Voodoo Woman

Wie kent er nog de dansfilm Flashdance? De film op zich kan me eigenlijk totaal niet boeien, maar daar zat 'Maniac' in van Michael Sembello, maar als we het bandje Firewind erin betrekken wordt het toch een ander verhaal:



En zo rocken we richting het weekend... :-)

Woensdag 8 februari 2012 - Elfsteden ziekte.
Vandaag ben ik er zo'n beetje poepie moe van geworden: het mogelijk doorgaan van een elfstedentocht dit jaar. Er is minimaal 15 cm ijs nodig over de hele route om de tocht te kunnen organiseren en bij deze dikte zijn er nog mensen die het niet veilig achten als er heel veel publiek op af komt en de schaatsers ook nog over het ijs moeten. Maar goed, die 15 cm ligt er nog niet. In het noorden van de route komen ze op 13 cm ijs, terwijl het zuiden van de route het met slechts 6 cm moet doen. Daar komt bij dat de ergste vorst achter de rug is en er zelfs dooi op komst is na het komende weekend.

Verkrampt als de organisatie door alle aandacht is hebben ze het plan gelanceerd om dan maar delen van de route over te slaan en alternatieve stukken te rijden. En dan denk ik: wat??? Je gaat toch een klassieke tocht organiseren waarbij iedereen altijd roept dat ze afhankelijk zijn van de natuur en die heeft nu eenmaal tijd nodig. En nu die tijd begint te dringen ga je dan maar een alternatieve route uitzetten? Voor mij is het dan geen Elfstedentocht meer, maar ja...

Ben ik dan een oude cynische man aan het worden die een dergelijke evenement niet door wil laten gaan? Zeker niet, want ik vind het juist prachtig hoe de Friezen in de basis met deze tocht omgaan. Afgelopen week was bijvoorbeeld één van de rayonhoofden op tv en in een interview haalde de reporter het fraaie landschap aan waarin ze stonden en werd de vraag gesteld of de man trots was om Fries te zijn en in zo'n mooie provincie te wonen. De man werd zichtbaar emotioneel en dáár draait het naar mijn idee om. Net als om al die vrijwilligers die met honderden tegelijk al die sloten en vaarten sneeuwvrij aan het maken zijn om het ijs toch nog de kans te geven om dikker te worden. In hun hart moeten ze weten dat ze het mogelijk voor niks doen, maar de saamhorigheid zorgt er voor dat ze dit soort dingen toch met z'n allen doen. Die klassieker, die moet er komen als de mogelijkheid er is.

Aan de andere kant wordt heel Nederland gek gemaakt want de romantiek van de Elfstedentocht als klassieker is naar mijn idee al lang verdwenen, hoe graag ik het ook op de manier zou zien zoals ik hierboven omschreef. Er hangt een heel media circus omheen, bedrijven die de tocht commercieel uitbuiten, artiesten die zo nodig een liedje uit moeten brengen om toch nog even te scoren, politici die niet alleen openlijk praten over een dag ijsvrij voor scholen (met de bedoeling om Friesland te bezoeken en iets van de cultuur mee te krijgen... alsof dat zou gebeuren tijdens zo'n vrije dag) maar ook over het idee om er een nationale vrije dag van te maken als de tocht door gaat. Noem het maar op en iedereen doet maar mee met deze gekte, zo lijkt het.

Mijn mening? Geef de Elfstedentocht terug aan degenen waar hij voor is: de Friezen en de schaatsliefhebbers. Laat de romantiek van het gevecht tussen mens en de elementen terug keren op de Friese wateren: het vertrek in Leeuwarden in het donker met al die mensen, de tocht van ruim 200 kilometer die verreden kan worden onder een stralend zonnetje, maar ook onder barre omstandigheden waarbij de deelnemers niet alleen op lichamelijke conditie maar ook puur op karakter zo'n tocht uit moeten rijden en laat de rest van Nederland gewoon z'n eigen ding doen. Of dat nou school, werk, gewoon een dagje vrij of een trip naar Friesland is om de sfeer te proeven doet er dan niet zo veel meer toe maar hou op met deze mooie tocht bij iedereen door z'n strot te duwen. Het ijs wordt er immers niet dikker van...

Zondag 5 februari 2012 - Winter.
Die ovenschotel van vorige week zondag bleek nodig, want ik was niet alleen het grootste deel van de week op pad maar het werd afgelopen week (volgens veel mensen 'eindelijk') ook echt winter. De wind begon te draaien, de temperatuur ging langzaam maar zeker onderuit tot we afgelopen vrijdag ook nog vol in de sneeuw terecht kwamen en een paar uur knappe sneeuwval voor 830 km file zorgde. Dan denk je misschien dat het om een vrijdagmiddag spits gaat, maar de eerste 600 km stond er om 14.00 uur al...

Boven de vers gevallen sneeuw werd uiteindelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag in Lelystad de recordtemperatuur van -22.9 graden Celsius gemeten. Iets wat sinds 1985 niet meer voor gekomen was en het extreme is er met een graad of tien vorst inmiddels af, maar de rayonhoofden van de Elfstedentocht zijn voor de vorm toch ook maar vast bij elkaar gekomen. Koning Winter blijft ons landje dus nog even regeren en dat zal morgen ook onderweg wel weer te merken zijn. En ik geef direct toe dat het prachtige plaatjes op kan leveren, maar als ik op een gegeven moment allerlei mensen voor me heb die niet durven rijden vanwege drie vlokken sneeuw... Laat het dan maar direct warm water gaan regenen. Maar goed, over die mooie plaatjes gesproken:

satelliet foto nederland in ijs
Satellietfoto van Nederland, bedekt onder sneeuw en ijs.

biesbosch winter 2012
De Biesbosch (bij Dordrecht).

Bovenkarspel winter 2012
Bovenkarspel.

kasteel ammerzoden winter 2012
Wat dichter bij huis: Kasteel Ammerzoden.

Geen van bovenstaande afbeeldingen heb ik overigens zelf gemaakt, want die heb ik gewoon via Google gevonden. In mijn geval is het er dit weekend niet van gekomen om er met m'n camera op uit te gaan en op zich is dat jammer, want de omstandigheden zijn zoals je aan de bovenstaande plaatjes ook wel kunt zien gewoon ideaal. Maar ja, een volgende keer beter zullen we maar zeggen. Ik ben wat dat betreft nog steeds wel trots op deze foto's:

st maarten zaltbommel

st maarten zaltbommel

Ik maakte deze HDR foto's inmiddels drie jaar geleden in de periode tussen kerst en de jaarwisseling toen het ook van dat heldere vriesweer was met een snoeiharde en tegelijk steenkoude oosten wind. Het was even een paar uur afzien, maar het leverde naar mijn idee mooie plaatjes op :-)