logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 23 februari 2014 - Algemene update.
Afgelopen week moest ik even met een logée naar de dierenarts en door dat bezoekje moest ik aan het volgende denken: er zijn mensen die op één of andere manier écht op de wereld gezet zijn voor hetgeen ze doen. Ik hou van dat soort mensen en waarom? Omdat ze de kennis hebben om je verder te helpen en dat op zo'n manier doen dat het allemaal vanzelf lijkt te gaan en het maakt dan eigenlijk niet uit om wat voor beroep het gaat.

In chronologische volgorde en zonder namen te noemen was daar ooit een leraar Nederlands waar ik op de middelbare school een aantal jaren bij in de klas heb gezeten. De beste man is inmiddels het onderwijs uit, maar zit nog wel in de hoek van de voorlichting en eigenlijk was dat wel een beetje te verwachten. Voor mijn gevoel was het geen 'meester' of 'leraar' en dat kwam puur door zijn houding, maar je moet dan niet denken dat het één grote vrije bende was in de klas. Integendeel, want juist door die houding gedroeg iedereen zich naar behoren. Een soort van natuurlijk overwicht wat hij eigenlijk zelden of nooit hoefde te laten gelden én hij had echt wat te vertellen. Niet alleen op het vlak van het vak Nederlands, maar als sociaal mens liet hij je zelf nadenken over dingen waar andere leraren het antwoord min of meer gaven hoe het naar hun idee zou moeten. En inderdaad: ik denk met veel plezier terug aan die tijd en de ontwikkeling die ik op dat moment door maakte.

Een ander voorbeeld, maar dan in een héle andere hoek is een jonge vrouw in één van de plaatselijke supermarkten. Als meisje van 16 begon zij te werken en inmiddels denk ik toch dat we een jaar of 14 verder zijn en ze is er nog steeds. Waarom? Omdat ze lol heeft in haar werk en dat ook op één of andere manier uit weet te stralen. Klanten weet ze op een leuke manier te bedienen en uiteraard heeft ze met de één wat meer dan met de ander maar met haar kennis en sociale vaardigheden weet ze het alle klanten naar hun zin te maken. Zo iemand is goud waard voor een supermarkt, want laten we eerlijk zijn: niemand gaat er echt voor de lol naar toe en als je dan zo oprecht vriendelijk en vakkundig geholpen wordt scheelt dat toch.

Dan terug naar het begin: de dierenarts. Afgelopen zomer trof ik daar ook zo iemand die eigenlijk niks anders kan doen dan dierenarts zijn. Ze is qua kennis helemaal top, goed en betrokken qua behandeling voor de dieren en daarnaast ook eerlijk en duidelijk naar de baasjes. Dit soort mensen weet een middenweg te vinden tussen aan de ene kant het vak wat ze uitoefenen en de kennis die daarbij hoort en aan de andere kant de sociale vriendelijkheid en rust die er ook bij hoort. Het waren maar drie voorbeelden en er zijn er uiteraard meer, maar het komt helaas vaker voor dat iemand doorslaat naar de ene of de andere kant in plaats van dat er van alle eigenschappen iets in zit. Dat maakt waarschijnlijk ook waarom ze in mijn ogen in ieder geval opvallen en ik ben altijd maar blij dat dit soort mensen er zijn, want ze maken het leven toch een stuk mooier cq eenvoudiger.

Nah, genoeg serieus gedoe voor nu en laat ik afsluiten met een foto die ik afgelopen week tegen kwam. Het mag bekend zijn dat de Nederlandse belastingen hier en daar de pan uit rijzen en de brandstofprijzen zijn daar zo'n voorbeeld van. Door de hoge belasting die er op de brandstof geheven wordt gaan veel mensen die in de grensstreek wonen over de grens tanken en als gevolg daarvan krijg je dit soort mooie en creatieve plaatjes:

België bedankt Rutte


Dinsdag 18 februari 2014 - Vervolg Hello George demo.
Het proces gaat gestaag verder, nog sterker... hij is bijna af! Nah, okee... dat is wat overdreven maar afgelopen weekend zijn we voor het laatst met z'n allen in de studio aan het rommelen geweest en de pre-mix opnames die ik gehoord heb zijn veelbelovend. Nu is het tijd om de boel af te gaan mixen. Een tijdrovend proces waar Nico zich de komende tijd op zal storten, hier en daar met hulp van een bandlid om de mix direct te kunnen beoordelen en eventueel dingen aan te kunnen passen. Maar goed, Nico inmiddels een beetje kennende verwacht ik eigenlijk niet eens dat het laatste nodig zal zijn :)

Daarna is het nog een kwestie van masteren en dan kan de boel op cd en/of online gezet worden. Wat we er precies mee gaan doen is op dit moment nog niet helemaal duidelijk, maar in wezen doet dat er ook nog niet toe. Er zijn plannen genoeg waar we de opnames voor kunnen gebruiken, maar wat het gaat worden lees je natuurlijk hier als eerste!

Zondag 2 februari 2014 - Winter en weekend.
De eerste maand van het jaar is alweer voorbij, dus ik roep alvast enthousiast: op naar de zomer! Okee, misschien wat overdreven maar ondanks dat de temperatuur deze week toch nog even onder het vriespunt kwam zitten we nu inmiddels alweer op temperaturen van zo'n 6 tot 8 graden. Boven nul, dan welteverstaan... De hele natuur is er zo'n beetje door van slag en als het op winter aan komt dan hoeft het voor mij niet zo erg meer. Sneeuw en zo is best mooi en leuk, maar om daar nu nog aan te beginnen? Ik zal het nog een keer zeggen: op naar de zomer! :-)

Afgelopen weekend stond in het teken van muziek: zaterdag praktisch en vandaag de theorie. Kun je dat niet beter omdraaien? Hmmzzz... Zou kunnen, maar in dit geval ging het gisteren om een repetitie met Hello George en vandaag om een meeting met PV and the Heartbeats. De repetitie gisteren was ouderwets gezellig en ik vraag me wel eens af of er een moment komt waarop die repetities eens minder gezellig zouden kunnen worden. Gezien de instelling van ons allemaal is dat volgens mij gewoon onmogelijk, want echt álles gaat super relaxed. Of het nou om het praktische repeteren gaat van oudere of nieuwe nummers, of het om het bespreken van een optreden gaat of zoals onlangs om het opnemen van een demo: het maakt allemaal niet uit, de sfeer is en blijft hetzelfde en dat werkt gewoon super. Het is voor mij niet naast de deur, maar ik ben wel heel erg blij met dit clubje mensen.

Met PV and the Heartbeats liep het allemaal even wat minder. We hebben ergens half november vorig jaar het laatste optreden gedaan en op zich is dat niet zo'n ramp, maar het was ook de laatste keer dat we elkaar gezien hebben. Repetities gingen niet door, contact onderling was er niet, nauwelijks of ging moeilijk en noem dat soort dingen maar op. Het vreemdste voor mezelf was dat ik er niet achter kon komen waar het aan lag, dus vandaar de meeting van vandaag. Het is immers de bedoeling het bandje overeind te houden en er weer eens lekker mee op pad te gaan en niet om de boel te laten verstoffen. Daar hebben we met z'n allen te veel voor meegemaakt en is het eigenlijk gewoon te leuk. Samengevat was het nuttig om eens op deze manier bij elkaar te komen en zijn er positieve dingen uit gekomen: niet alleen geplande repetities, maar ook optredens waar aan gewerkt wordt. Kortom: wordt vervolgd...