logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 15 februari 2015 - Weekend update.
Vorige week woensdag had ik het er nog over dat ik binnenkort zou stoppen met roken en dat is inmiddels sinds donderdagochtend zo ver. Toen was m'n shag op en ik had besloten geen nieuwe meer te kopen. Waarom dan toch door roken tot alles op is? Tja, dat vond ik dan toch nogal zonde omdat ik altijd een slof shag haal en omdat ik niet zo gigantisch veel rook duurt het even voor die op is. Mentaal gaf het ook wel een pluspuntje eigenlijk, want ik kon me er min of meer op voorbereiden. Toch waren het helse dagen en met name vrijdag was ik blij dat er niemand thuis was toen ik binnen stapte, want ik had echt ALLES aangegrepen om even te gaan lopen sacherijnen. Geheel onterecht natuurlijk, maar toch... het geeft maar aan wat een verslaving met je doet.

Dit wordt ook m'n grootste valkuil voor de toekomst: stress en dan denken dat je ontspanning krijgt door een sigaret. Niks is ten eerste minder waar, maar buiten dat heb ik als stelregel dat het geen levensbehoefte is en vanaf dat punt bekeken heb ik het dus onder wat voor omstandigheden gewoon niet nodig. Conclusie: de asbak staat hier nog gewoon op tafel en mag gebruikt worden door iedereen die hem nodig denkt te hebben, maar ik hoop vanaf vandaag het mentale stukje nog weg te werken en dat ik er over een tijd niet eens meer over na hoef te denken.

De afleiding lag de afgelopen dagen hier in huis en dat mag inmiddels eigenlijk niet eens meer een verrassing genoemd worden. Ik zit inmiddels met een soort deadline te kijken en dat betekende voor afgelopen weekend dat ik twee dagen had om al het behang van de muren te krijgen en alles te schuren. Het waren lange dagen maar het is gelukt en vanaf vandaag begint dus op de twee laatste kamertjes en de overloop ook echt het opbouwen. Komende week hoop ik het bijwerken van de muren en het afkitten af te werken, zodat dan het houtwerk in ieder geval in de kleur kan. Voorlopig nog genoeg te doen...

Woensdag 11 februari 2015 - Roken.
Toen ik een tijdje terug hier de gordijnen en luxaflex van m'n hobbykamer moest verwijderen omdat de nieuwe kozijnen geplaatst werden schrok ik hoe het er uit zag en dat was met name omdat er in dit kamertje jaren gerookt is. De combinatie van dat het dus echt wel een bende geeft, dat het goedkoper is en natuurlijk dat het gezonder is heeft me doen besluiten om te stoppen met roken zodra m'n shag op is. En... dat is bijna zover, maar hoe ziek je rokersgeest dan eigenlijk is komt nu ook naar boven. Als excuus om toch door te gaan bedacht ik me vandaag bijvoorbeeld dat m'n vloei nog niet op is. Hoe stom kun je zijn...

facepalm


Zondag 8 februari 2015 - Z'n gangetje...
Vorig weekend zat ik voor deel twee van de cursus lading zekeren in Oosterhout en ben daar ook weer doorheen gekomen. Kortom: weer 7 uur voor Code 95 in de pocket en dat brengt de totale score voor mij op 28 uur. Nog maar één deel te gaan en dan kan het nieuwe rijbewijs met de bijschrijving aangevraagd worden, dus dat is positief. Persoonlijk ervaar ik het zowel positief als negatief dat we als chauffeur met z'n allen 35 uur nascholing moeten volgen om te mogen blijven rijden. Het positieve is dat er bij ons bedrijf op wordt gelet dat de uren die je volgt ook daadwerkelijk iets met het werk in de praktijk te maken hebben en op die manier wordt je er natuurlijk nooit stommer van. Nog sterker: iedereen komt ergens wel iets tegen waarvan je denkt "Oh, ja..." of soms zelfs 'Oh?" en in dat soort gevallen heeft het uiteraard héél veel nut.

Het negatieve er aan vind ik persoonlijk dat het om een gedwongen regel gaat die dus hier en daar wel nut heeft, maar over het algemeen zit je die uren meer kennis te herhalen dan dat je er ook daadwerkelijk iets van opsteekt. Nu kan het voorkomen dat juist een detail in de praktijk je leven kan redden, maar toch... Die 35 uur hadden ze wat mij betreft ook over 10 jaar uit kunnen spreiden in plaats van over de huidige 5 jaar en als je die uren dan effectief benut ben je net zoveel wijzer geworden. Maar goed, ik heb het (wellicht gelukkig) niet voor het zeggen maar ben er dus wel blij mee dat het er bijna op zit en dat ik daarna nog maar een dag per jaar op herhaling hoef om de boel bij te houden.

Minder goed nieuws is er uit het Hello George kamp: de nieuwe bassist die we hadden gevonden na het vertrek van Léon heeft in de afgelopen periode aangegeven dat hij er mee stopt. Om begrijpelijke redenen, dat wel... maar aan de andere kant zijn we weer direct terug bij af als het gaat om de planning voor optredens en daarom vind ik het des te mooier dat Léon heeft besloten deze optredens nog mee te doen. Eén ervan zou sowieso zijn afscheidsoptreden zijn, maar de anderen zal hij als die doorgaan dus ook meedoen en gisteren hebben we daarvoor nog een repetitie gehad. Ik zal het eerlijk zeggen: wie er ook voor terug komt (en niks ten nadele van die persoon): ik ga Léon missen. Niet alleen als bassist binnen de band maar ook als persoon, want gisteren bleek tijdens de repetitie maar weer eens dat het allemaal wel érg prettig werkt op muzikaal gebied maar ook daar buiten.

Conclusie: het was een ouderwets leuke en gezellige repetitie waarbij we de muzikale puntjes op de i gezet hebben en waarmee we een tijdperk van Hello George af gaan sluiten. Dat klinkt wellicht wat dramatisch, maar zo voelt het nu eenmaal voor me en ik hoop dat we ter zijner tijd een waardige vervanger voor Léon zullen vinden. Hmmzzzz... eigenlijk is dit misschien wel een soort van verkapte oproep, want mocht je een bassist weten die in de sfeer van het bandje past zoals je die hier van me mee krijgt: laat het dan gerust weten! Hoe meer mensen er op zoek zijn, hoe groter de kans natuurlijk dat we iemand tegen komen die én lekker kan bassen en daarnaast ook nog dezelfde instelling heeft.

Dan is er natuurlijk nog steeds m'n verbouwing hier thuis en dat gaat praktisch gezien de goede kant op, want één kamer is klaar maar... alle spullen van de overige twee kamers staan nu in die ene kamer en voor mijn gevoel geeft dat nog steeds een onoverzichtelijke puinhoop. Het zit allemaal wel in dozen en de dingen als bijvoorbeeld kleren die ik dagelijks nodig heb liggen allemaal wel voor het grijpen, maar het blijft een rommel waar ik eigenlijk helemaal niet zo goed tegen kan. Ook zo'n voorbeeld wat dan mentaal tegenwerkt: alle deuren staan inmiddels in de schuur. Dat is uit praktisch oogpunt, want daar kan ik ze stuk voor stuk schuren en verven zonder dat ze boven in de weg liggen maar daarvoor moest er wel plaats gemaakt worden in diezelfde schuur. Plaats die er in wezen niet is omdat er in verband met de werkzaamheden al allerlei dingen staan die er normaal niet horen en dus... tja... *zucht*...

Ik geef direct toe dat ik met dit soort dingen een soort über nerd ben. Een soort Sheldon uit The Big Bang Theory, alleen dan minder extreem (hoop ik *grin*). Alles heeft hier een eigen plekje waar ik het zo kan pakken als ik het nodig heb, maar praktisch gezien gaat dat op dit moment gewoon niet en de praktische rommel in huis (waar ik gewoon niet aan ontkom, ik weet het...) geeft dan ook rommel in m'n hoofd. Niks aan de hand als daar buiten alles strak geregeld en gepland is maar dingen die er dan tussendoor gefrommeld worden zijn dan echt mega lastig, terwijl juist door het georganiseerde ik normaal overal op in kan springen. Om dat in een soort van beeld weer te geven: als je nergens over na hoeft te denken en alles toch wel door draait, kun je er van alles bij doen zonder dat het invloed heeft op de normale gang van zaken. En daar gaat het dan op dit moment even mis, maar ja... even volhouden nog en als ik naar het kamertje kijk wat nu klaar is dan geeft dat toch echt wel een gevoel van voldoening, dus dat is dan wel weer positief.