logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


snelweg Dinsdag 28 februari 2017 - Beroepsgoederenvervoer.
De nette benaming voor transport en als vrachtwagenchauffeur ben je dan ineens chauffeur beroepsgoederenvervoer. Uiteindelijk zal er in de praktijk niks veranderen als je er een andere naam aan geeft, maar de chauffeur van vandaag krijgt nogal het één en ander te verwerken ten opzichte van wat jaren geleden. Als chauffeur ben je niet heilig en doe je simpelweg ook wel eens iets fout, maar een groot deel van ons werk bestaat uit het oplossen van fouten van anderen. Dat klinkt wellicht wat uit de hoogte, maar we maken het met z'n allen dagelijks mee dat mensen met een personenwagen zulke vreemde toeren uithalen dat een ongeluk bijna niet te voorkomen is.

En soms is het dat helaas ook niet, maar waar ik dan van baal is dat het vingertje al snel op de beroepschauffeur gericht is. "Hij zal wel hebben zitten slapen." is een veel gehoorde opmerking, net als "Hij zal wel geen afstand gehouden hebben." of "Hij zal wel met z'n telefoon hebben zitten spelen." Allemaal dingen die waar kunnen zijn, maar persoonlijk ben ik van mening dat het meerendeel van de ongevallen waar een vrachtwagen bij betrokken is uiteindelijk veroorzaakt wordt door iemand met een personenauto. Dat die man of vrouw er geen benul van heeft wat hij of zij veroorzaakt is dan een heel ander verhaal en daar zou ik graag een verandering in zien.

Steeds vaker hoor je van beroepschauffeurs dat eigenlijk iedereen die met een rijbewijs bezig is verplicht een keer een dag met een vrachtwagenchauffeur mee moet, of voor mijn part zelf een keer met zo'n vrachtwagen moet gaan rijden. Puur om te ervaren hoe het is om met dergelijk materiaal over de weg te moeten gaan en ook tegelijk te ervaren hoe anderen tegen je aan kijken. Ik denk dat het laatste namelijk verandert op het moment dat je zelf weet hoe het is om met een vrachtwagen op pad te zijn en uiteindelijk wordt het verkeer daar niet alleen veiliger, maar ook makkelijker van.

Hoe kom ik hier nou op? Nou, in eerste instantie natuurlijk door eigen ervaring maar ik kwam vandaag via Facebook het onderstaande filmpje tegen. Een fragment uit een uitzending van november 2011, dus het is nogal een tijdje geleden maar de trend die gezet is en waar ze het in het filmpje over hebben heeft zich gewoon doorgezet en wat mij betreft blijft het daarom actueel. Pak even die vijf minuten om het fragment te bekijken en wees jezelf bewust van wat je doet in het verkeer. Of dat nou als voetganger, fietser, automobilist of wat dan ook is doet er eigenlijk dan niet eens meer zo toe.




muzieknoot Maandag 27 februari 2017 - Cheap Trick.
Cheap Trick was bekend toen ik nog maar een klein mannetje was, maar dit nummer is op één of andere manier blijven hangen. Het origineel komt uit 1976, maar de single kwam in juni van 1978 uit als deel van het album Heaven Tonight en daar wordt het eigenlijk pas interessant. De studioversie haalde namelijk nooit de bekendheid van de live versie zoals die op het album Cheap Trick at Budokan staat en persoonlijk vind ik de eerste ook een stuk slechter dan de laatste. Of ja... slecht... echt slecht is het blijkaar niet als er live blijkbaar toch een pareltje in zit, dus laat ik het dan houden op 'anders' en dat m'n voorkeur uitgaat naar de live versie. Van welk nummer? Surrender natuurlijk!

Misschien ligt het aan het feit dat de grondtoon van Bes Majeur in het begin via B Majeur naar C Majeur gaat, maar het nummer lijkt op deze manier meer energie te krijgen. Ik vind het echt een super nummer in ieder geval en het kan me niet hard genoeg aan staan, met name het stukje waar het naar C Majeur gaat. Als je de muzikale kennis niet hebt om uit te vogelen waar dat precies is, volg dan gewoon je gevoel en waar je denkt "Wow!" nou... daar is het ongeveer :)


onbegrip Zondag 26 februari 2017 - Aangesproken.
Het komt gelukkig zelden voor, maar ik voel me al een paar dagen aangesproken en wel door onze minister van Infrastructuur en Milieu: mevrouw Melanie Schultz van Haegen. Zij noemde de chauffeurs die afgelopen donderdag de weg op gingen tijdens de storm letterlijk asociaal, maar een rijverbod gaat in haar beleving dan weer een stap te ver. Wat een lulkoek om dit soort dingen te roepen als je geen alternatief hebt en ook gewoon niet kunt bieden. Wat mij betreft moet je dan eerst maar even weten waar je over praat en dat is bij mevrouw Schultz van Haegen blijbaar niet het geval.

Elke chauffeur is door een controlerende instantie aan de kant te zetten. Het punt is alleen: staat de betreffende chauffeur dan ook veilig? Nederland heeft eenvoudig geen ruimte om alle vrachtwagens die op een bepaald moment in ons land rondrijden tijdelijk te parkeren. Dat is een praktisch probleem wat de minister heeft en wat zij ook niet op kan lossen. Daarnaast zullen vervoerders gecompenseerd willen worden voor gederfde inkomsten waarbij je ook mag denken aan bijvoorbeeld een boeteclausule voor het te laat of niet leveren van bepaalde goederen, want ook daar komt een praktisch probleem om de hoek kijken: het is niet te betalen en je mag er vanuit gaan dat als de belofte wel gedaan wordt dat transporteurs zich door een oerwoud van regels en voorwaarden zullen moeten vechten. Iets wat nu nog gaande is voor ondernemers in de buurt van de Merwedebrug bij Gorinchem die toch duidelijk aanwijsbaar schade hebben geleden door de afsluiting van die brug, maar ja... regeltjes, regeltjes, regeltjes.

Daarnaast lag er voor zover ik weet afgelopen donderdag niet één Nederlandse auto plat, want in alle gevallen ging het om buitenlandse chauffeurs die in de problemen kwamen. Nog sterker: chauffeurs werkte op kritieke punten zelfs samen om veilig een brug over te kunnen steken door geladen auto's op de wind te laten rijden en de lege er naast in de luwte. En dan zijn we als beroepsgroep ineens asociaal? Een beroepsgroep die niet opgeeft bij een beetje wind, sneeuw of wat dan ook maar er gewoon voor zorgt dat heel Nederland warm en droog binnen kan zitten en dan ook nog wat te eten heeft kunnen scoren bij een supermarkt of wat dan ook? Waar anderen opgeven zijn het juist in de transportsector de mensen die niet opgeven en doorgaan omdat ze de verantwoording van hun werk kennen, maar juist die krijgen dan het stempel asociaal. Misschien moeten we met z'n allen bij een afkondiging van code geel of oranje de boel maar eens echt preventief stil zetten en dan maar zien waar Nederland blijft zonder brandstoffen, levensmiddelen en allerlei grondstoffen.

Maar goed... Wij als beroepscheuffeur zijn asociaal? Nee, Melanie. Als er iemand asociaal is dan ben je het zelf met de miljoenen die je man onterecht binnen harkt bij Kiwa door vaststelling van tarieven die veel te hoog liggen en... waar JIJ over gaat als minister van Infrastructuur en Milieu. Of moet ik die kant niet op gaan? De kant van het bedrijf Tocardo dan? Waar dezelfde man investeerder en juridisch adviseur was (of wellicht nog steeds is) in de tijd dat het bedrijf waterturbines voor de Afsluitdijk en Oosterscheldekering ontwikkelde en daar subsidie voor kreeg en oh... waar jij dan als minister van Infrastructuur en Milieu over ging?

Blijkbaar is deze vrouw goed in het afzeiken van beroepsgroepen en het vullen van eigen zakken. Dat laatste gaat natuurlijk na 15 maart aanstaande nog even verder met een pracht van een wachtgeld regeling als ze als minister niet meer terug hoeft te komen. Het salaris van deze vrouw ligt ergens rond de 150.000 euro per jaar en ze mag het eerste jaar daar 80% van opstrijken en de daarop volgende jaren 70%, dus dat gaat dan stiekem over 120.00 euro voor het eerste jaar en voor de drie jaar daarna om 105.000 euro. Dát Melanie, is pas asociaal!

En het mag duidelijk zijn: ik was al niet van plan om 15 maart bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op wie dan ook binnen de VVD te stemmen, maar na dit soort dingen al helemaal niet meer. Of is er iemand die iets positiefs kan vertellen over het beleid van deze minister? Iets waar we onder de streep na deze regeringsperiode écht iets mee opgeschoten zijn? Ik kan niks bedenken...


gevaar Vrijdag 24 februari 2017 - Doris.
Het waren slechts uitlopers van de storm Doris die gisteren over ons landje trokken, maar dat hebben we met z'n allen toch wel geweten. Hier en daar werd windkracht 9 gemeten: daken verdwenen compleet van sommige huizen, vrachtwagens waaiden om op de wegen en dikke bomen vielen om alsof het om luciferhoutjes ging. Hier in de directe omgeving is het voor zover ik weet meegevallen en uiteraard leveren dit soort omstandigheden ook luchtige nieuwtjes op als dit artikel op de site van De Speld. Echt, soms lach je jezelf een ongeluk om de manier hoe ze op deze pagina met het nieuws om gaan.

Vandaag viel het gelukkig weer mee en kwam er hier en daar zelfs een zonnetje aan te pas. Ik was er blij mee, ben toe aan een leuk weekend en als dat met een dergelijk uitzicht begint is dat (zeker in vergelijking met gisteren) echt wel lekker.

prins willem alexander brug 24 februari 2017



muzieknoot Maandag 20 februari 2017 - Tesla.
Ga ik vandaag de wetenschappelijke kant op met Nikola Tesla? Nee. Wellicht over de op dit moment best ontwikkelde electrische auto dan? Ook niet. Het is immers muzikale maandag en dan kan het dus alleen over de rockband Tesla gaan die in 1981 werd opgericht. Dat bijna niemand deze band kent? Dat klopt en op zich is dat ook geen schande, want heel veel bijzonders hebben ze in mijn beleving ook niet uitgebracht... op één dingetje na dan :)

Na heel wat omzwervingen bracht de band hun debuut album uit getiteld Mechanical Resonance en één van de nummers op dat album werd vanaf dat moment gebruikt als openingsnummer voor zo'n beetje iedere show: Cumin' Atcha Live. Het rammelt muzikaal wel lekker en ik vind de solo's van het nummer dan op zich ook nog wel lekker, maar wat mij indertijd als drummer opviel en waar ik totaal niks van snapte was het geluid van de hi-hat van de drummer. Dat ding klonk echt mega groot, vet en noem alles maar op. Iets wat ik indertijd bij een aantal nummers ook wel zou willen, maar nooit achter het geheim ben gekomen wat deze drummer dan precies voor merk en type gebruikte.

Jaren later toen ik zelf dingetjes op ging nemen kwam het begrip 'pitch' naar voren en dan snap je ineens dat een drumkit op een opname héél anders kan klinken dan je live voor elkaar kunt krijgen en in dit geval hadden ze de pitch (toonhoogte) gewoon wat lager gezet zodat het om een veel grotere hi-hat leek te gaan dan op dat moment te verkrijgen was. Zo'n leerschool momentje wat vast iemand je wel kan vertellen, maar waar je in mijn geval al rommelend en klooiend zelf achter komt cq zelf achter moet komen in een tijd waar internet nog niet vanzelfsprekend was. Hoe dan ook: wel een vet nummer en een leuk verhaaltje er bij.


hello george Zondag 19 februari 2017 - Hello George.
Ik kan me eigenlijk niet eens spontaan herinneren wanneer we het laatst actief geweest zijn. Qua optreden meen ik dat Cult en Tumult het laatste was in september vorig jaar. We zouden nog naar Stage Music in Eindhoven, maar dat kon helaas niet doorgaan en de laatste repetitie met Gertjan was begin december vorig jaar. Gertjan vond altijd dat we ondanks dat hij ziek was door moesten.

Optredens moesten gewoon door gepland worden en daar haalde hij in mijn beleving ook een groot deel van zijn energie uit. Ook na zijn overlijden kan het dus niet anders dat Hello George door gaat en de eerste optredens staan alweer vast, alleen... hebben we nog geen bassist. Toch hebben we in de vorm van Maurice iemand gevonden die deze rol in ieder geval tijdelijk op zich zal nemen en daarmee hadden we vandaag voor het eerst een repetitie. Een repetitie die wat mij betreft vreemd was om de eenvoudige reden dat het de eerste was zonder Gertjan, maar aan de andere kant ook wel weer mooi omdat het muzikale wereldje toch door gaat en allemaal op een mooie, leuke, respectvolle en ontspannen manier.


houthakker Zaterdag 18 februari 2017 - Ontspanning.
Maandag naar de tandarts geweest voor controle en daar te horen gekregen dat m'n kaakbot zich terug trekt. Kortom: beter poetsen, met ragertjes aan de gang en niet na zes maar na drie maanden alweer terug komen. Ik wordt sowieso nog steeds niet blij van dit beroep, maar in dit geval dus al helemaal niet. De dagen er na qua werk in het uitzonderlijk vervoer gezeten, puzzels geladen en uiteindelijk wel alles klaar kunnen krijgen maar het ging allemaal echt niet vanzelf deze week. Dan moet er dus een dagje ontspanning komen en dat kwam vandaag in de vorm van aanmaakhout zagen en hakken.

Ik had eigenlijk het idee dat ik het winterseizoen wel met één volledige bak aanmaakhout door zou kunnen komen, maar dat blijkt dus net niet helemaal het geval. Op zich niet zo'n ramp, want er ligt nog voldoende in de voorraad en het was vandaag lekker weer om zoiets te doen dus ik heb me prima kunnen vermaken. "Ontspanning door inspanning." zei een instructeur van me ooit en daar komt het in dit soort gevallen wel op neer.


muzieknoot Maandag 13 februari 2017 - Mia Kayleigh.
Dit is zo'n muzikant waar je eigenlijk onmogelijk eerder van gehoord kunt hebben, tenzij je actief op Youtube naar vrouwelijke drummers aan het zoeken bent want daar gaat het namelijk vandaag over. De eerste muzikale maandag die niet over een artiest of band gaat, maar enkel over een muzikant en dan ook nog eens specifiek over een drummer. Nu is het niet zo dat Mia helemaal voor zichzelf begonnen is, maar het gaat om een nummer van haar band The Yangheart Project wat gebruikt wordt in een promo van Meinl. Een merk wat onder anderen in de ontwikkeling en productie van bekkens actief is, maar daarnaast ook een heel breed scala aan percussie instrumenten in de aanbieding heeft.

Wat ik dan mooi vind aan het nummer is dat het muzikaal qua accenten en feel in mijn beleving helemaal klopt en dat ze het zo vreselijk ontspannen speelt. Goed, het is technisch gezien zeker niet het moeilijkste wat ze speelt maar dan nog... als het niet klopt kan het nog zo technisch zijn, maar klopt het nog steeds niet. Dit klopt voor mijn gevoel dus wel: check Awakening.


handshake Zondag 12 februari 2017 - Vervolg.
Hmmm? Vervolg van wat? Nou, op het berichtje wat ik afgelopen zaterdag hier plaatste waarin ik het niet kon laten me toch een mening te laten ontvallen over president Trump en de zijnen. Het kan namelijk ook anders en niet alleen als normale burger kun je zo denken, ook als zijnde de president van een wereldmacht. Je hoeft namelijk niets te claimen als zijnde van jou en anderen daarbij buiten te sluiten. Al helemaal niet wanneer je daarbij het grootste ongelijk over jezelf oproept dan mogelijk is, maar... ik kon me dus herinneren dat het ook anders kan en vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar het onderstaande filmpje:



Nu is Europa in deze context natuurlijk niet te vergelijken met de situatie in Amerika, maar waar het me om gaat is het punt hoe je met immigranten om gaat. Geert Wilders is met z'n PVV op dit moment mateloos populair en die heeft in mijn beleving niet echt de manier gevonden hoe je een land zou moeten regeren. Toch is de kans groot dat we hier dezelfde toestanden krijgen als met Trump en als het om immigratie gaat... denk dan nog eens aan dit filmpje en hoor wat er verteld wordt.


news Donderdag 9 februari 2017 - Epidemie.
Het is al een tijdje zo dat er veel mensen ziek zijn en dan bedoel ik in dit geval dat er veel mensen thuis zitten met griep. De griep van dit jaar blijkt ook nog eens hardnekkig, want het herstel ervan duurt bij de meeste mensen langer dan gemiddeld en waar de epidemie even op zijn retour leek is die de afgelopen dagen volgens een nieuwsbericht wat ik gisteren las weer helemaal up and running.

Maar goed, hoe kom ik er dan bij om het over de griep te gaan hebben? In hetzelfde artikel schreef men iets wat ik nog nooit geweten heb en dat is dat van een epidemie gesproken wordt als er meer dan 51 ziektemeldingen zijn per 100.000 mensen. Die 51 is dan door de geschiedenis heen geen vast gegeven omdat er uit wordt gegaan van een basis aantal en dat zou in dit geval bijvoorbeeld op 25 kunnen staan. Dat betekent dat er standaard 25 patiënten met griep per 100.000 mensen zijn en ze gaan er dan vanuit dat er bij 51 patiënten per 100.000 mensen toch echt wel iets aan de hand moet zijn.

Nogmaals: die 25 is in dit geval een voorbeeld want ik weet het basis aantal niet waar ze nu vanuit gaan, maar... is 51 per 100.000 niet érg weinig om van een epidemie te spreken? Er zijn mensen die al thuis blijven bij het horen van het woord 'epidemie' en als je het zo gaat bekijken is het gebruik van dit aantal bijna stemmingmakerij te noemen. Slechts 51 patiënten per 100.000 mensen en er wordt al van een epidemie gesproken. Nou ben ik heel slecht met rekenen, maar volgens mij kom je dan op 0.051% uit en dat lijkt me zelfs in het geval van een ebola uitbraak nog een enorm laag percentage.

Goed, je zult de pech maar hebben dat je in dat geval net bij die paar mensen hoort... Dat snap ik wel, maar dan nog is het een verrekte laag aantal mensen wat daadwerkelijk ziek is en kun je het woord 'epidemie' dus eigenlijk best wel met een behoorlijke korel zout nemen. Wat dan wel een realistisch aantal mensen is? Pfff... tja, dat is een goeie en als ik het extreem stel zou ik zeggen 51 patiënten per 1.000 mensen maar dat zou eventueel ook 10.000 kunnen zijn. Het voelt dan voor mij persoonlijk in ieder geval realistischer dan hetzelfde aantal per 100.000 mensen.


muzieknoot Maandag 6 februari 2017 - Paolo Nutini.
Een nummer uit 2007 van zijn eerste album, een nummer wat muzikaal simpel in elkaar is gezet en waar geen gebruik is gemaakt van aparte instrumenten of wat dan ook. Toch valt het nummer in al zijn simpelheid op en is het chill en lekker. Check New Shoes.


insanity Zaterdag 4 februari 2017 - Media circus.
Als ik nou iets moet noemen wat ik in het verleden geleerd heb en wat in mijn beleving goed is, dan is het wellicht vreemd genoeg het hebben van geen mening, of je mening wel hebben maar die niet zo nodig willen ventileren. Kijk, als het nou daadwerkelijk ergens over gaat is het goed om voor jezelf dingen te onderzoeken en op basis van die conclusies een mening te vormen. Door met iemand in discussie te gaan kun je die mening dan verdedigen tot je er bij neervalt of op een gegeven moment je mening aanpassen omdat de ander met punten komt waar je eigenlijk niet omheen kunt. Respect naar elkaar speelt hierbij een belangrijke rol, want de mens van tegenwoordig is sneller geneigd om met een wederwoord te komen dan eerst daadwerkelijk te luisteren wat er eigenlijk verteld wordt.

Maar goed, ik had het over het hebben van géén mening. Waarom eigenlijk? Omdat het aan de dag van vandaag in mijn beleving steeds moeilijker wordt om een mening te hebben die gebaseerd is op de waarheid. Veel mensen hebben een mening over wat ze op internet voorbij zien komen, maar... is dat de waarheid? Is het bericht zoals het in het journaal voorbij komt de waarheid, of is het aan alle kanten gemanipuleerd om ons als kijker maar een bepaalde hoek in te drukken? Zolang je niet weet wat de waarheid is kan het in mijn beleving heel goed zijn om gewoon geen mening te hebben en als voorbeeld daarbij heb ik het onderstaande filmpje:



Om het even samen te vatten: we zien wat lijkt op een persconferentie van president Donald Trump, waarbij iemand (een buitenlander) die een vraag wil stellen uit de ruimte wordt verwijderd. Als je niet beter zou weten wordt de man die een vraag wil stellen schandalig aangepakt en je zou gezien de houding van Trump ten opzichte van buitenlanders kunnen stellen dat hij op basis daarvan niet eens de moeite wil nemen deze man te woord te staan. Kortom: we moeten met z'n allen weer op de bres voor gelijkheid en dergelijke, want dit kán toch niet???

Weinig van het bovenstaande is echter waar. De persconferentie is nog uit de tijd dat Trump kandidaat was en er is in het filmpje zoals het hierboven staat behoorlijk geknipt. De situatie is namelijk dat Trump de mensen gelegenheid wil geven om vragen te stellen en het is dan de gewoonte dat je even wacht tot de spreker je die gelegenheid ook daadwerkelijk geeft. De man die uit de zaal verwijderd wordt springt op en nog voor iemand het in de gaten heeft wil hij zijn vragen al aan Trump opdringen. Die is daar niet van gediend en geeft hier en daar ook aan dat de man niet aan de beurt was. Als deze niet wil luisteren wordt hij verwijderd zodat de persconferentie verder op een ordelijke manier kan verlopen.

Twee manieren om naar het filmpje te kijken en als je niet weet wat de waarheid is... kun je wellicht beter chill zijn en gewoon geen mening hebben. Nou heb ik die ook na beide verklaringen nog niet zo erg als het over de situatie in de zaal gaat, maar waar ik dan wél een mening over heb is over die knakker die je ergens aan het einde letterlijk: "Get out of my country. Get out!" hoort zeggen. Hoezo jouw land? Bijna heel Amerika bestaat uit immigranten en de sukkel die het zegt is er één van of in ieder geval een overblijfsel van. Als je op deze manier in een democratisch gekozen regering zit moet je wat mij betreft nu al gewoon opzouten en iets anders gaan doen.

the true native american