logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 25 februari 2019 - In This Moment.
Persoonlijk kende ik de band totaal niet en als ik naar hun eigen muziek luister heb ik ook weinig gemist. Wat in mijn beleving wél erg vet is, dat is deze cover van Blondie's Call me.


opmerkelijk Zondag 24 februari 2019 - Spoor bijster.
Sommige dingen zijn onbegrijpelijk en afgelopen week vielen me de tegenstellingen op qua klimaat en de verbeteringen die men zo nodig acht. En goed, dat we zuinig met Moeder Aarde om moeten springen lijkt me duidelijk. Als we de boel verpesten hebben we er uiteindelijk onszelf als mensheid mee en dat lijkt me niet de bedoeling. Aan de andere kant kan dezelfde Moeder Aarde heel goed zonder ons, alleen... wij niet zonder haar. Het zou dus zomaar een uitkomst kunnen zijn voor de Aarde als het menselijk ras uitsterft, maar dat gaat dan wellicht wat ver *grin*

Alle goede bedoelingen zijn wat mij betreft super, maar qua uiteindelijke werking ben ik nogal pessimistisch. Iets wat normaal gesproken totaal niet in m'n aard zit, maar in dit geval denk ik dat er geen enkele manier te vinden is om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen voor het klimaat. Onze regering wil iedereen op redelijk korte termijn van het gas af hebben en daar gaan we weer: goed plan, maar wat dan als alternatief?

Er wordt op dit moment vol ingezet op electriciteit, maar de centrales kunnen de vraag niet aan als iedereen overschakeld en daarnaast zijn er nog steeds kolengestookte centrales actief. Ook niet helemaal tof te noemen, om dan nog maar niet te beginnen over allerlei verliezen die onderweg optreden en het probleem om electriciteit op te slaan waardoor het rendement van zo'n dampende kolencentrale ook al niet erg jofel is. Als er een goede manier gevonden zou worden om electriciteit op te slaan én die wordt op een duurzame natuurlijke manier opgewekt... dan kom je ergens, maar de kern van het probleem is eigenlijk simpeler dan iedereen denkt: we zijn als mensheid gewoon met te veel.

Dat klinkt wat lullig, maar feitelijk zouden er van de plusminus 7.5 miljard mensen gewoon 5 miljard moeten verdwijnen en als de overgebleven luitjes dan duurzaam te werk gaan kan Moeder Aarde daar prima voor zorgen. Een zondebok als de landbouw en met name de veeteeld heb je dan niet meer nodig, want er zijn immers veel minder monden te voeden en de mega stallen (goed of niet goed, dat is een andere discussie) zoals ze er nu zijn kunnen dan verdwijnen. Maar goed, voorlopig zijn we met die 7.5 en zullen we het daarmee moeten doen.

Van veel kanten wordt gewerkt aan oplossingen en de regering roept burgers op om maatregelen te nemen, alleen wringt daar de schoen nogal in mijn beleving. Zo las ik onlangs dat er in Polen begonnen is met het bouwen van een kolencentrale(!) die vanaf 2023 zo'n beetje 853 MW moet gaan leveren. De kosten? Maarliefst 1.4 miljard euro en dat is volgens mij niet een bedrag wat je even neerlegt voor een fabriek om die over een jaar of vijf te gaan sluiten. Kortom: die vervuilt nog wel een tijdje...

Ondertussen geeft VVD minister Cora van Nieuwenhuizen in ons eigen landje aan dat vliegveld Lelystad hoe dan ook uit gaat breiden om vluchten van Schiphol over te nemen én dat Schiphol zelf ook na 2020 gewoon door mag groeien. De luchtvaart, één van de grootste vervuilers. Die krijgen groen licht voor meer vluchten en mogen daarmee dus zorgen voor nóg meer vervuiling en de gewone man mag in de buidel tasten om matregelen te nemen zo neutraal mogelijk te leven. Het wrange is dat de besparingen die de gewone man op kan leveren volgens mij niet eens opwegen tegen de extra vervuiling van de luchtvaart en er zal dus onder de streep alleen maar meer troep in het milieu terecht komen. Maar goed, ik zal direct toegeven dat ik dat verder niet kan onderbouwen of gezocht heb naar een bron die dit kan bevestigen.

Ik geef toe dat als we niks doen er ook niks helpt, maar zelfs al zouden we het hier in Nederland voor elkaar krijgen om echt álles neutraal te doen dan hebben we nog met andere landen te maken die zoals in het voorbeeld van de Poolse energiecentrale precies het tegenovergestelde doen en als wereldbevolking schiet je er dan eigenlijk niks mee op. Ik heb daarom voor mezelf besloten dat ik doe wat ik kan en dat hangt dan ergens tussen bewust omgaan met plastic verpakkingen, zo min mogelijk met de auto, afval goed scheiden en zelfs met het stoken van de kachel hou ik er rekening mee dat ik hout gebruik wat niet uit een bos komt wat maar gewoon voor de productie plat gemaaid is en ik gebruik daarom enkel dunningshout.

Verder zal het mijn tijd wel duren, want zoals ik eerder al aangaf zal de Aarde gewoon verder bestaan. Ook als wij mensen er eventueel niet meer zijn en als je het zo gaat bekijken zou je er zelfs voor kunnen kiezen om helemaal niks te doen. Maar vooruit... voor de mensen die in de toekomst toch nog gebruik willen maken van deze Aarde zal ik m'n best doen. Ooit is de zon opgebrand en dan houdt sowieso alles op zoals wij het nu kennen en iemand die denkt dat hij of zij de Aarde kan redden door van alles te doen uit naam van het klimaat heeft het wat mij betreft per definitie mis.


houthakker Vrijdag 22 februari 2019 - Troetel eik.
Bomen kunnen natuurlijk de kachel in, maar er zijn ook bijzonder mooie exemplaren en één daarvan is de 'Troetel eik' die midden op de A58 ter hoogte van Ulvenhout staat. Rijkswaterstaat wil het ding kappen om de snelweg zo goedkoop mogelijk te kunnen verbreden, maar nadat de boom de verkiezing 'Mooiste boom van Nederland' won is hij nu ook in de race voor de verkiezing 'Mooiste boom van Europa'. Breng je stem uit en zorg er op die manier voor dat Rijkswaterstaat deze werkelijk prachtige eik moet sparen. Je stem uitbrengen kan via deze link.


logo p damen bv maasbree Dinsdag 19 februari 2019 - Praktijktraining.
Gisteren weer een deel nascholing gehad voor Code 95 en in dit geval ging het om de verplichte praktijktraining. M'n collega Mark gaat over deze training en geeft ze ook zelf. Het voordeel daarvan vind ik dat het echt een training is die op de chauffeur gericht is, in plaats van een algemene training. Mark kent immers de mensen, heeft inzicht in het digitale wereldje van data wat door de auto verzameld wordt en heeft dus ook inzicht in hoe je als chauffeur je werk doet. Op die manier kan hij gericht te werk gaan bij de training die in dit geval 'rijoptimalisatie' heet.

Het gaat er hierbij om dat je als chauffeur jezelf vlot, netjes, beheerst, veilig en zo zuinig mogelijk door het verkeer begeeft en Mark z'n verleden als rij-instructeur komt dan natuurlijk mooi om de hoek kijken. Het is in dit soort gevallen niet zo dat hij me nog moet leren rijden, maar in mijn beleving zijn er altijd verbeterpunten en kun je je werk als chauffeur dus altijd beter cq effectiever doen, alleen moet er dan wel iemand zijn die je op die puntjes wijst en dat deed hij gisteren perfect.

De beoordeling aan het eind van de training was behoorlijk goed, maar ik heb toch wat kleine puntjes gekregen om op te letten waardoor alles net wat makkelijker wordt en de kosten voor m'n werkgever omlaag zullen gaan. Kortom: het was weer zowel een leuke als nuttige dag, alleen is door de hectiek er na de vaste muzikale maandag er bij in geschoten. Ik had een dag vrij genomen en ben na de training hier in en om het huis aan het rommelen geweest en daardoor dit item totaal vergeten. Maar goed... dat nummer schuif ik wel door naar volgende week.


muzieknoot Maandag 11 februari 2019 - Twilight Guardians.
Als tiener was ik fan van Madonna, al had dat meer met haar looks te maken dan haar muziek en in dat verlengde plaats ik vandaag op muzikale maandag een nummer van haar. Tenminste... in eerste instantie lijkt dat zo, want het gaat om een cover van La isla Bonita maar dan (uiteraard) in een betere uitvoering. Check die hier.


news Zondag 10 februari 2019 - Extremisme.
Het meest opvallende van afgelopen week vond ik de staking van de studenten die naar het Malieveld in Den Haag trokken om daar aandacht te vragen voor het problematiek rond het klimaat en wat Nederland daar aan zou kunnen doen. Iets wat je als mooi, belangrijk, opvallend, goed en weet ik wat meer weg zou kunnen zetten maar daarmee kwam je deze week niet weg en de oorzaak was in mijn ogen divers omdat het om een combinatie van media ging, wat de betrokken studenten te vertellen hadden en wat ze er uiteindelijk mee deden.

Om te beginnen vind ik het fantastisch dat jongeren zich betrokken voelen bij dit onderwerp en daarvoor ook in actie willen komen. De jeugd is in veel gevallen passief en dat ze nu dus voor iets dergelijks opstaan geeft een betrokkenheid weer. Mooi, zou je zeggen... alleen is het dan maar net vanuit welke hoek dat je het bekijkt. Er kwamen jongeren voorbij die zichzelf daadwerkelijk betrokken voelen, van de hoed en rand weten van het onderwerp en dus daadwerkelijk ergens voor staan: ze staakten voor een betere toekomst. Daarnaast bleek er het in mijn ogen onvermijdelijke groepje tussen te zitten wat zich niet zo betrokken voelde en daarom ook niet van de hoed en rand wisten. In mijm persoonlijke beleving moet je in zo'n geval gewoon thuis blijven, niet alleen omdat je (nogmaals: in mijn beleving) enkel mee loopt om het meelopen en daarmee dus een vrije dag hebt qua lessen, maar ook omdat je dan het risico loopt neergesabeld te worden door diverse media en... dat was ook exact wat er gebeurde.

Waar aan de ene kant de welwillende student in beeld werd gebracht, werd door diverse media alleen maar aandacht besteed aan de jongeren die niet zo goed antwoord op vragen wisten te geven, aandacht voor jongeren die naar McDonald's en Burgerking gingen, terwijl de intensieve veeteeld toch een groot onderdeel is van allerlei uitstoot die niet gunstig is voor het klimaat en dat dan al dan niet vergezeld met foto's waarvan later zou blijken dat die niet eens in Den Haag gemaakt waren en ook niet van die dag waren. Dat die laatste dingen er niet toe doen maakt in de media niet uit, want het beeld is geschetst.

Kortom: zoals altijd krijg je te zien wat de media wil dat je te zien krijgt. Het is immers maar waar zij de nadruk op leggen en grote delen van Nederland heeft dan ineens een mening over de spijbelende studenten zoals ze genoemd werden, terwijl ze gewoon aan het staken waren. Een wezenlijk verschil, maar daarmee ook een onderdeel van hoe je eem bepaalde groep weg kunt zetten. Ik liet het net al doorschemeren, maar zit qua mening in het midden: ja, er zijn jongeren die er met de beste wil van de wereld staan en staken voor een betere toekomst en ja... er zijn er ook die bij zo'n demonstratie niet thuis horen. Het punt in dit geval is dat ik juist door het hebben van die mening zo'n beetje van alle kanten ben afgemaakt.

Van de ene kant klonk het immers dat er juist alleen maar gemotiveerde studenten waren en van de andere kant kon dit juist helemaal niet waar zijn gezien alle voorbeelden die door de media onder de aandacht van het volk waren gebracht. In allebei de gevallen ben ik blijkbaar gek dat ik het bestaan van beide groepen erken en dat is kennelijk niet mogelijk. Je bent voor de één of voor de ander en zo is Nederland langzaam steeds extremer aan het worden. Nog sterker: waar men links roept dat rechts abnormaal extreem is en dat we daar toch écht een tegengeluid moeten laten horen heeft men blijkbaar niet in de gaten hoe extreem links men dan is.

De gulden middenweg is verdwenen, voorgoed opgegaan in de rook van iedereen die een goed bedoelde mening denkt te hebben maar zelf niet in de gaten heeft waar ze op het speelveld staan...


muzieknoot Maandag 4 februari 2019 - McFly.
Een Britse band die ik toch nog een beetje onder de 'boyband' noemer laat vallen, maar die niet helemaal zijn zoals bijvoorbeeld Boyzone, Five en Take That. Als dat wel het geval zou zijn had ik ze op deze muzikale maandag niet eens genoemd, maar dat is dan weer een ander ding.

Ze maken vrolijke gitaar pop zoals je van zo'n bandje mag verwachten en kritisch als ik ben vraag ik me dan af of ze uitgebracht singles met goed geproduceerde videoclips ook live neer kunnen zetten en... dat kunnen ze. Nog sterker, ze kunnen nog meer: check deze live versie van Queen's Don't stop me now. S U P E R vet!


terugblik Zondag 3 februari 2019 - Terugblik.
Weinig bijzonders deze week en zelfs de samenvatting kan kort: het was een vreemde week qua werk en dan met name met het weer. Koning Winter wist hier en daar nog knap te regeren qua sneeuw, alleen was dat erg lokaal en was er in andere delen van het land op de weg niks aan de hand. Sneeuw zat in de bermen en weilanden, maar verder goed te doen en dan kun je als chauffeur op een normale manier je werk doen.

Qua werk was het gisteren ook weer eens tijd voor een training Code 95 en die was dit keer gericht op 'verkeerseducatie'. Nu zou je kunnen denken van 'wat willen ze je daar dan nog leren als beroepschauffeur?', maar er zit altijd wel iets tussen. Vorig jaar zijn er nieuwe borden bij gekomen in Nederland en daarnaast wordt in ons geval niet alleen de wet,- en regelgeving in ons eigen land meegenomen, maar ook hoe dingen in de omringende landen geregeld zijn. Daar zitten hier en daar behoorlijke verschillen in ondanks 'één Europa' en daar heb je als chauffeur dan maar rekening mee te houden. Kortom: niet 100% nuttig omdat er veel dingen tussen zitten die je toch wel weet, maar zéker ook niet zinloos.

's Avonds nog even door naar Fons om een stuk van een eik af te gooien, want die gaat dat gebruiken voor een kunstwerk. Toch grappig hoe creatief iemand kan zijn, ook als het gewoon een hobby-matig ding is want ze hebben daar in huis de meest prachtige dingen staan en hangen die stuk voor stuk zelf gemaakt zijn. Kortom: ik ben benieuwd waar de eiken stam voor gebruikt zal worden.

Vandaag is echt een prototype zondag: gewoon lekker aanklooien en niks bijzonders doen. Dat hoort er af en toe ook tussen en zo'n dag geeft me de gelegenheid om veel kleine dingetjes af te werken die uiteindelijk toch gedaan moeten worden. Zolang het allemaal maar niet te inspannend is, want een zondag in het bos gaan zagen is er bijvoorbeeld niet bij. Dat is geen principe kwestie, maar ik ben van mening dat je als mens je rust gewoon nodig hebt en aangezien het nu een prachtige zonnige dag is bevalt me dat ontspannen gevoel wel.