logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 24 februari 2020 - Floor Jansen.
Floor is in mijn beleving zo'n zangeres waar ik me van afvraag waarom die in Nederland niet wat eerder bekend werd. Ik ken haar als zangeres uit de tijd dat ze 13 jaar geleden als 16-jarige bij After Forever begon en daar viel ze al op. De female-fronted metal scene was blijkbaar niet groot genoeg, want daarbinnen was ze echt wel bekend maar daar buiten kende praktisch niemand haar. Ze is daarna nog een tijdje bezig geweest met een eigen band, maar dat liep ook niet zoals het lopen moest en strandde na een jaar of 6 terwijl ze er nog steeds niet echt bekender van geworden was.

Haar grote doorbraak binnen de muziekwereld liet zo'n 13 jaar op zich wachten, namelijk tot het moment dat ze als zangeres instapte bij de band Nightwish. Alhoewel... grote doorbraak... Ook hier ging het om een beperkte markt waarin ze 'wereldberoemd' was en nog steeds maar weinig mensen haar kende. Dat is zo'n beetje haar professionele leven tot vorig jaar.

Vorig jaar, na dus al 22 jaar mega hard gewerkt te hebben, kreeg ze wat mij betreft eindelijk de aandacht die ze verdient en dat wist ze voor elkaar te krijgen door mee te doen aan het programma Beste Zangers. Een programma als zovelen, met deelnemers zoals zovelen, met toch af en toe die uitzondering en dat was dus vorig jaar Floor.

Het werd in samenwerking met zanger Henk Poort een live optreden wat in mijn beleving niet te vergeten is, helemaal als je kijkt hoe Henk in zijn rol kruipt bij 2.30 min. Van begin tot eind kippevel, check de waanzinnige uitvoering van Phantom of the opera.


houthakker Zondag 23 februari 2020 - Storm, het gevolg.
Het directe gevolg van een storm is dat er bomen omwaaien die vervolgens opgeruimd moeten worden, maar het indirecte gevolg is dat mensen na gaan denken over hoe hun bomen er bij staan en sinds gisteren heb ik daar mee te maken bij een perceel in Uden waar niet alleen onderhoud gedaan moet worden maar ook preventief onderhoud.

Het onderhoud is daar overigens qua zaagwerk een koud kunstje, want het gaat enkel om het verwijderen van dode en zieke bomen. Over het algemeen is dat allemaal zo gedaan, al zitten er hier en daar wat uitzonderingen tussen waar met een treklijn gewerkt moet worden omdat ze anders op één van de gebouwen op het perceel vallen. Maar goed, dat is op zich de moeite allemaal niet. Waar vervolgens wél de moeite in gaat zitten is het in stoohoutformaat zagen van het hout en het afvoeren naar een opslag. Gezien de toegangkelijkheid van het terrein (heuvels) gaat daar de meeste energie in zitten.

Verder dus het preventieve onderhoud waarbij takken aan de buitenkant van het perceel verwijderd worden om te voorkomen dat die bij een volgende storm naar beneden komen en daarbij schade veroorzaken. Je kunt er voor kiezen om dan enkel de risico-takken te verwijderen of om het iets rigoreuzer aan te pakken. Ik heb voor het laatste gekozen, want de takken die nu geen risico vormen kunnen dat over een jaar wel doen en dan moet je dus wéér naar boven. De wonden die je veroorzaakt met een paar klimsporen helen op zich wel met de tijd, maar daar moet je in mijn beleving niet jaarlijks mee aan de gang blijven.

Het is immers de bedoeling zo'n boom in aangepaste vorm te laten staan en niet om hem met een paar jaar dood te laten gaan, terwijl hij eigenlijk nog wel 30 jaar mee kan. Vandaar de keus het iets grover aan te pakken, zodat er de komende minimaal 5 maar wellicht 10 jaar niks meer aan gedaan hoeft te worden. Dat is in mijn beleving voor de boom beter die in die tijd rustig verder kan groeien, maar ook beperk je voor de mens die er omheen woont direct alle risico's.

Gisteren ben ik daar ondanks een slechte weersverwachting toch maar begonnen en ondanks dat er veel wind stond is het de hele dag zo'n beetje droog gebleven. Omdat met een week of vier het broedseizoen weer voor de deur staat bedacht ik in al m'n enthousiasme dat ik vandaag er ook nog wel even een paar uurtjes aan de gang zou kunnen, maar...

weerbeeld zondag 23 februari 2020

Kortom... Doe toch maar niet. Het regent de hele ochtend al pijpestelen en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn zal veranderen. Op zich ook geen ramp, want dan heb ik natuurlijk mooi de tijd om het onderhoud uit te voeren maar het had mooi geweest om toch nog even wat te kunnen rommelen. Maar goed, dat is dus tot nader order uitgesteld en aangezien ik altijd alles in overleg doe heb ik er op dit moment nog geen kijk op wanneer dat zal zijn.


muzieknoot Maandag 17 februari 2020 - René Froger.
Toen ik het nummer van deze Muzikale Maandag voor het eerst hoorde dacht ik: "Zeker een nieuwe single van René Froger? Vet!" maar dat bleek later anders. Het is op zich een lekker nummer, alleen de uitvoerende artiest weiger ik te noemen. Die stelde namelijk "Als je mij niet kent heb je onder een steen gelegen.", en "Je kunt geen volkszanger spelen. Je bént het." Met zo'n arrogantie ben je wat mij betreft geen volkszanger en het noemen niet waard, al ga ik dan niet zo ver dat ik zijn product niet wil noemen. Check dus hier de nieuwe single van René Froger.


houthakker Zaterdag 15 februari 2020 - Rommeldag.
Na de storm Ciara trekt er dit weekend weer een storm over ons land, al is die veel minder heftig dan de vorige. Toch liet die me besluiten geplande zaagwerkzaamheden niet door te laten gaan. Ik heb nog een klusje waar twee bomen verwijderd moeten worden. Die zijn slecht en kunnen op zich geen kwaad als ze uit zichzelf om gaan, maar één neemt twee gezonde bomen in zijn val mee en de ander neemt er eentje mee. In mijn beleving is dat zonde, dus kun je ze beter gecontroleerd laten vallen en dan op zo'n manier dat ze geen schade aan andere bomen veroorzaken.

Maar goed, in dit geval stond er zo veel wind die dan ook nog eens tegen de valrichting van de bomen in stond dat ik zoiets had van: "Dat stel ik maar even uit." Dood hout is moeilijker te controleren dan levend hout en het risico dat ze door de wind alsnog op een plek belanden waar ze niet moeten zijn is dan best aanwezig. Kortom, het werd een rommeldag: afvalhout opgehaald bij een adresje waar ik vaker kom omdat het om droog hardhout gaat wat zo de kachel in kan als het op maat is gezaagd en verder wat in en rond het huis gerommeld, want een huishouden doet zichzelf nog steeds niet. Al met al werd het toch nog een effectieve dag.


terugblik Vrijdag 14 februari 2020 - Terugblik.
Ja, ook Valentijn maar dat is zo'n commercieel feest waar ik niet aan mee doe. Laat gewoon eens vaker weten dat je iemand mag, dan expliciet op deze dag en daar wil ik het wat dat betreft bij laten. De afgelopen week was een mooie week. Genoeg te doen qua werk en al was het hier en daar wat hectisch... dat werd door de planning keurig opgevangen waardoor er in principe geen stress was. En met name dat laatste is natuurlijk mooi. De hele dag met je hart in je keel in de vrachtwagen zitten om alles voor elkaar te krijgen is niet goed voor jezelf en ik ga er vanuit dat het ook niet goed is voor de medeweggebruikers.

Het enige wat de hele week meespeelde is de 'werkdag' van afgelopen zondag. Een vermoeidheid had zich van me meester gemaakt en hoewel ik wel tot rust gekomen ben duurde het een paar dagen voor ik deze week echt lekker op gang was. Wellicht dat een minimaal griepje (zo wil ik het dan eigenlijk nog niet eens noemen, maar toch...) meespeelde of zo, want afgelopen week werd duidelijk dat we nu officieel met een epidemie te maken hebben in ons landje. Hoe dan ook... een mooie week, m'n klimzaag is weer werkend en opgehaald, op naar het weekend!


weer Maandag 10 februari 2020 - Ciara en Samantha Fish.
Storm Ciara raasde gisteren over het land en ik had deze update het liefste natuurlijk gisteren gedaan, maar daar kwam het niet meer van. Om 21.30 uur ging de telefoon nog met het noodnummer van Farmers Defence Force waar ik me had opgegeven voor calamiteiten en tja... een man een man, een woord een woord... dus ging ik op pad naar de opgegeven locatie waar een boom over de dijk zou liggen.

Daar eenmaal aangekomen bleek de brandweer ook een melding gehad te hebben en die waren al aan de slag. Op zich vond ik dat ook niet zo heel erg gezien het feit dat ik vanaf 's morgens eigenlijk al aan de gang was en dat op dat moment ook nog de regen met bakken uit de hemel kwam. De rest van de nacht bleef het gelukkig qua meldingen rustig, dus op die manier kon ik toch nog een mooi nachtje maken voor de werkweek officieel weer begon. Kortom: een bewogen maar nuttige dag gehad.

muzieknoot Verder is het natuurlijk weer maandag en dus voor mij Muzikale Maandag. Ik kom qua muziek echt van alles tegen als ik een beetje rond zit te klikken en vaak gaat het dan wel om bekende dingen of in ieder geval om bekende artiesten, maar hier en daar komt er ook wel eens iets voorbij wat niet zo bekend is of misschien wel gewoon totaal niet bekend en dat zijn dan eigenlijk wel de leukste om te vermelden.

Vandaag heb ik er weer één in de categorie 'onbekend' gevonden en wel in de vorm van Samantha Fish. De opname klinkt qua productie meer als een veredelde demo dan als officiële opname en misschien is het dat ook wel, maar daar heb ik niet de moeite voor genomen om naar te zoeken. Feit is wel dat het om een steengoede gitariste gaat en wat dat betreft zijn de live opnames die op het internet te vinden zijn wat mij betreft zeker de moeite waard. Maar goed, voor nu: check Bitch on the run. Rock, chill, lekker...


stihl logo Zaterdag 8 februari 2020 - Onderhoud MS180.
De MS180 van Stihl waar het voor mij allemaal mee begon heeft er inmiddels zo'n 130 effectieve draaiuren opzitten en ondanks dat ik veel van het onderhoud zelf doe heeft zo'n apparaat op een gegeven moment toch even een échte onderhoudsbeurt nodig. Daarbij kwamen naast het vervangen van standaard dingen ook wat extra's naar voren.

Zo was het kettingwiel bijvoorbeeld versleten en was er schade aan het handvat en daarmee aan de bediening van de gashendel. Dat laatste is gekomen toen ik afgelopen april met zaag en al van een meter of zes uit een boom kwam vallen en het werkte allemaal nog wel, maar niet voor de volle 100%. Alles is in ieder geval netjes gerepareerd en op deze manier moet ik er weer een hele tijd tegen kunnen met deze kettingzaag.

Verder had ik wat pech vandaag, want tijdens wat werkzaamheden met m'n klimzaag (de MS193T) vond ik de zaagketting nogal droog. Daar hoort normaal olie uit een apart reservoir op te komen, maar dat was zo minimaal dat ik besloot die gelijk maar voor reparatie in te leveren. Voor zover ik heb begrepen gaat het vaak om een kleinigheid en ik kan de zaag op zich zelf ook wel helemaal uit elkaar halen, maar aangezien die nog in de garantie zit wil ik daar eigenlijk helemaal niet aan beginnen.

Kortom: één zaag terug, de andere ingeleverd en die hoop ik gezien het weer van morgen zo snel mogelijk weer terug te hebben. Er is een knappe storm onderweg naar Nederland die morgen vanaf de middag voor nogal wat wind gaat zorgen en... dan gaat er hier en daar nog wel eens een boompje om. Maar goed, het is zoals altijd afwachten of het wel zo heftig is als de diverse diensten voorspellen dus wellicht daarover de komende dagen meer. Of niet, als het meevalt *grin*


muzieknoot Maandag 3 februari 2020 - Guitar Tom.
Het is eigenlijk Guitar Tom and The High Cats, maar dat past wat lastig in m'n overzicht en ik kreeg deze tip van Agda. De reden van plaatsing op Muzikale Maandag is makkelijk: omdat het een enorm lekker energiek nummer is en omdat het om een Zweeds bandje gaat wat hier in Nederland totaal onbekend is. Rock 'n roll cq rockabilly ten top, check Favourite Song, hun (voor zover ik weet) tweede single die een week of vier geleden uit kwam.


auto Zondag 2 februari 2020 - Auto terug.
Weer een week voorbij met weinig bijzonderheden, op het puntje na dat m'n auto sinds gisteren weer terug is van het schadeherstelbedrijf. De schade die ontstaan is tijdens de aanrijding met de scooter eind vorig jaar is keurig hersteld en daar ben ik enorm blij mee.

Het enige waar ik op dit moment vraagtekens bij heb is het onderhoud van de MS180, want die is inmiddels een week weg maar zou eigenlijk al klaar moeten zijn. Daar zaten nog wel wat bijzonderheden aan qua onderhoud cq herstel, dus wellicht heeft dat er mee te maken maar dat zal dan komende week wel in orde komen lijkt me.

Verder zijn er nog de voorbereidingen voor de buitenlandtrip. Die lopen op dit moment op z'n eind en dan kan ik ter zijner tijd zonder zorgen op pad, maar zoals gewoonlijk... daarover later meer. Verder vallen me twee dingen op: ten eerste het weer, want het is op dit moment met 12 graden en regen meer herfst dan winter en het tweede is dat de tijd zo enorm hard gaat. De eerste maand van het jaar is alweer voorbij en de tijd staat natuurlijk niet stil, maar hij lijkt soms steeds sneller te gaan. Of dat een goed teken is? Dat weet ik niet.