logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


corona virus Zondag 28 februari 2021 - Corona, deel 13.
We zijn inmiddels in een periode aangeland waar de regering spreekt over het 'versoepelen' van maatregelen waarbij winkels de gelegenheid wordt geboden om onder strikte voorwaarde klanten te ontvangen. Ook kappers en andere contactberoepen mogeen weer, met uitzondering van de sekswerkers en horeca want die mogen nog steeds niks. Iets wat in mijn ogen vreemd is en niet uit te leggen, want als je verplaatsingen van mensen wilt voorkomen moet je gewoon alles dicht houden en niet de één open laten gaan en de ander niet. Nog sterker: op veel plaatsen staan mensen op elkaar gepropt, maar een terras met afstand mag dus bijvoorbeeld niet.

Vandaar 'versoepelen' tussen die aanhalingstekens, want persoonlijk ervaar ik het niet echt als een versoepeling. Meer als een manier om het volk tevreden te houden en straks de boel weer in te trekken, want tja... "de besmettingen stijgen weer." en dat is dan feitelijk iets wat ze zelf in het leven hebben geroepen. Het zal ook allemaal niet meevallen een echt goed beleid uit te stippelen en dat te gaan volgen, maar het lijkt er steeds meer op dat ze maar een beetje aanrommelen waardoor het voor de gemiddelde mens nogal dubbel aan gaat voelen. Het is niet toevallig dat dit 'Corona, deel 13' is, want vandaag exact 13 maanden geleden begon dat dubbele gedoe al met onder andere deze tweet van het RIVM:

tweet over corona rivm

Een tekst die barst van de indekkende woorden en dat bleek heel hard nodig aangezien slechts een maand later (27 februari om precies te zijn) door middel van een test de eerste Nederlandse besmetting werd vastgesteld en die kwam niet uit Wuhan, maar uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije. Op 6 maart viel de eerste Nederlandse Corona dode. Dweilen werd het, met de kraan wagen wijd open en een regering die in mijn ogen nooit écht heeft opgetreden. Men sprak van een lockdown, maar bij een lockdown kent de mens geen vrijheden en die waren er nog veel te veel om het virus daadwerkelijk te kunnen stoppen. Deze gegevens en de rest is allemaal geschiedenis: het blijft zich verspreiden.

In mijn persoonlijke beleving blijft het dat doen zolang mensen bij elkaar komen en dat laatste kun je niet tegen gaan. De vaccinatie die inmiddels op gang is gekomen zal er ook niet voor zorgen dat het virus gestopt zal worden, hoe graag de overheid ons dat ook wil doen geloven. Het zal een bepaalde mate van bescherming bieden en juist daar heb je niks aan als je het na een inenting toch blijkt te hebben, waarbij je jezelf dan uiteindelijk het nut van die vaccinatie af mag vragen.

Dat laatste stel ik omdat onze regering een jaar geleden bijvoorbeeld uit was op groepsimmuniteit. Dat zou dan geen doel op zich zijn, maar als het virus zich rustig aan zou verspreiden zou de zorg de toeloop aan kunnen en degenen die er thuis doorheen rommelen zouden dan immuun zijn waardoor het virus uiteindelijk te stoppen zou zijn. Inmiddels is niks minder waar gebleken, want ook mensen die Corona al gehad hebben blijken 6 tot 8 weken later gewoon weer vatbaar voor het virus.

Uiteraard leert men tijdens het traject steeds meer dingen en past men het beleid daarop ook aan, maar juist door de ene blunder na de andere ben ik persoonlijk het vertrouwen in de regering kwijt dat zij voor het volk een goede oplossing weten en ons veilig door deze pandemie loodsen. Met gezond verstand kom je op dit moment in mijn beleving een stuk verder dan met de maatregelen die door het kabinet genomen zijn. Maar goed, we gaan het mee maken...


volle maan Zaterdag 27 februari 2021 - Stoptober en drums.
Stoptober begon voor mij in mei vorig jaar en om precies te zijn was dat tijdens de volle maan op 7 mei. Inmiddels zijn we 9 manen verder en verloopt het stoppen met eigenlijk als vanzelf. Goed... het begin was echt wel een serieus drama, maar inmiddels zijn er vrijwel geen dagen meer dag ik nog trek heb in een sigaret. En ja, daar ben ik blij mee. Als roker heb ik me altijd verzet tegen de teksten als 'roken is dodelijk' op de pakjes, om de eenvoudige reden dat ik niet geloof dat het per definitie waar is wat er staat. Simpel voorbeeld: als ik als roker op straat wordt overreden door een automobilist en kom te overlijden is er werkelijk niemand die zal zaggen: "Ja, maar hij rookte hè..."

Je krijgt dit, je krijgt dat... Allemaal zijn het per definitie leugens en daar sta ik nu als niet-roker nog steeds achter. Er is maar één ding wat 100% waar is en dat is dat het per definitie beter is voor je gezondheid om niet te roken. Dat, punt, klaar. Je krijgt niet per definitie kanker van roken, net als dat je er niet per definitie hartklachten van zult krijgen. De kans is wel groter, maar het is niet per definitie waar en dan moet je dat ook zo niet stellen vind ik. Maar goed, ik ga dus gewoon uit van dat het beter is om niet te roken en hou dat inmiddels al een mooi tijdje vol.

Dat er mensen zijn in m'n omgeving die roken boeit op één of andere manier ook totaal niet, terwijl ik juist daar van had verwacht dat dit het grootste struikelblok zou worden. Ik zit in een modus waar het niet roken m'n eigen keus is en daarmee dus ook het roken een eigen keus is, niet dat het zo nodig moet van m'n lijf wat vast zit aan de verslaving en dat is zó lekker! Het vreemde is overigens wel dat ik voor m'n gevoel wel zwaarder geworden ben in de zin van dat ik op m'n lijf iets meer heb dan eerder, maar ga ik op de weegschaal staan dan is er eigenlijk geen verschil.

Dat die extra omvang niet bij mezelf enkel tussen m'n oren zit bevestigde een goede vriendin een tijdje terug al door uit zichzelf ineens met de opmerking "Krijg je nou een buikje?" te komen. Maar goed, als dat dan wel zo is maakt in wezen ook niet zo uit en zolang het niet (veel) erger wordt vind ik het allemaal prima. Waar mensen roepen dat je smaak verbetert en je jezelf echt stukken beter gaat voelen... dat heb ik op één of andere manier totaal niet. Wel voelt het mentaal beter om niet ergens van afhankelijk te zijn en daarnaast scheelt het me zo'n beetje 50 euro per week, 200 euro per maand en daarmee zo'n 2400 euro per jaar. Niet dat je het voor het geld zou moeten stoppen, maar met zo'n bedrag kun je ook andere dingen doen die eigenlijk veel leuker zijn.

drums Dan heb ik vandaag iets gedaan wat ik nog nooit eerder heb gedaan: ik heb een drumstel verkocht. Goed... zwartwit bekeken deed ik eerder ook af en toe wel, maar dan kwam er iets voor terug en dat is nu niet het geval. Naast de MMX van Pearl en de Renown rock kit van Gretsch had ik inmiddels iets van anderhalf tot 2 jaar een electronische drumkit in de vorm van de TD4 van Roland. Dat ding kwam toevallig op m'n pad en omdat we met Kalamazoo in principe digitaal spelen was het idee van een e-kit op zich een logische keus, al was het enkel maar voor de repetities. En toegegeven: in veel opzichten pastte die kit perfect in het plaatje: betaalbaar, voldoende programma's om uit te kiezen, geen herrie meer voor de bandleden in de oefenruimte want het enige wat nog met iets van volume klonk was de zang, geen gesjouw want ik liet de kit in de oefenruimte staan en nam enkel de computer mee naar huis en uiteraard scheelde het ook voor de omgeving qua herrie ook al repeteren we achteraf en in een geïsoleerde ruimte.

Met al die voordelen, waarom dan toch verkopen? Simpel: de enorme pols,- en elleboogklachten die ik er aan over hield. Het begon ergens met wat vage klachten, maar het werd steeds erger en ik had voor mezelf de conclusie 'carpaal tunnelsyndroom' eigenlijk al getrokken. Een tijd met een brace rondgelopen, maar dat vond ik geen oplossing omdat die enkel de klachten zou moeten verminderen. De oorzaak wilde ik achterhalen en er speelden toen wel een aantal dingen:
 • De nieuwe vrachtwagen die ik in ongeveer dezelfde periode kreeg.
 • Het werken met een kettingzaag.
 • Het spelen op de electronische drumkit.

  Het eerste leek me sterk, maar zou kunnen vanwege een iets andere zit in de nieuwe vrachtwagen dan in een eerdere auto. Maar goed, qua werk had ik zoiets nooit eerder gehad en daarom leek het me zo sterk dat het nu ineens wel zou zijn. Daarnaast ging het om klachten enkel in m'n rechter arm en die gebruik ik tijdens het werk nauwelijks. Kortom: het zou een optie kunnen zijn dat het probleem hier vandaan zou kunnen komen, maar om nou te stellen dat het erg aannemelijk was... dat ook weer niet.

  Het werken met een kettingzaag was als optie hetzelfde idee als met de vrachtwagen: een repeterende beweging. En tja, die heb je bij het werken met een kettingzaag aangezien de bediening van de gashendel met rechts gebeurt. De 'maar' was in dit geval dat het voor mij geen dagelijks werk was en nog steeds niet is. Ook bij meerdere weekenden achter elkaar maakte het qua pijn geen verschil ten opzichte van een aantal weken niet zagen en daarmee bleef deze optie een vraagteken.

  De e-kit: een leuk speeltje waarmee je als drummer kunt spelen zonder echt heel veel herrie te maken. Ik kocht een set met een gaasvel op de snaredrum, maar de overige toms en bekkens waren harde kunsstof pads. Door de zogenaamde 'rebound' van de pads had de kit niet echt het speelgevoel van een echte kit en in het verleden zorgden de pads juist voor polsklachten bij drummers, wist ik nog. Van de drie was dit dus eigenlijk de meest serieuze optie om aan te wijzen als bron van m'n klachten, maar ja... Ik repeteerde er alleen maar mee in de oefenruimte met de band en verder totaal niet. Dat ding dan om 3 uurtjes per week en dat zou dan toch niet zomaar de oorzaak kunnen zijn?

  En toen kwam Covid, de repetities hielden op en feitelijk hield alles qua muzikale wereld voor mij een beetje op. Wat met de tijd ook ophield was de pijn in m'n rechter arm. Iets waar ik in eerste instantie nog niet zo'n erg in had, maar ergens eind vorig jaar viel ineens het kwartje wat eigenlijk door de rente al minimaal een ouderwetse gulden had moeten zijn: het was toch de e-kit die m'n klachten veroorzaakte. Ik heb nog zitten twijfelen om toch met de set te blijven repeteren, maar aangezien ik er toch behoorlijk last van had wil ik dezelfde klachten absoluut niet terug en besloot ik de kit te verkopen.

  Aangezien ik geen zin had in gedoe via Marktplaats besloot ik hem in eerste instantie te koop aan te bieden via m'n Facebook pagina, maar uiteindelijk is hij naar dé winkel voor tweedehands drumspullen van Nederland gegaan namelijk naar De Tunnel Music in Arnhem. Een vriend van me is bedenker van het concept en eigenaar en ja... voor hem is het handel, maar uiteindelijk komt die kit dus ergens terecht waar iemand er echt blij mee is en dat heb ik dan liever dan de zoveelste bieding op Marktplaats die nergens op slaat of het afkraken bij een bezichtiging om toch nog wat van de prijs te krijgen ook al staat die al mega scherp.

  Het is dus meer een kwestie van iemand iets leuks gunnen dan dat ik persé het onderste uit de kan wil hebben en op die manier geeft de verkoop van deze set me toch nog een goed gevoel. En daarnaast is er natuurlijk het uitzicht op ouderwets rammelen op een normale drumkit. Iets wat ik zo langzamerhand echt wel mis en wat dat betreft kan ik niet wachten tot die hele Corona shit eens over is en we weer met z'n allen leuke dingen kunnen gaan doen. Maar goed, dat zal nog even duren ben ik bang. Maar dus wél iets om naar uit te kijken :)


  logo p daemen bv maasbree Vrijdag 26 februari 2021 - Drukke dag.
  Top dag, zo voelt het op dit moment. Moe en voldaan... en om dat uit te leggen neem ik je eerst even mee terug naar vanmorgen. Ik had één klusje te doen qua werk in verband met de medische keuring die ik als beroepschauffeur moet ondergaan bij het verlengen of vernieuwen van m'n rijbewijs. Vroeger mocht dat gewoon bij je eigen huisarts, maar tegenwoordig moet dat een arbo-arts zijn en die neemt dan even wat dingen met je door. Qua uitslag mag zo iemand niks zeggen, maar alles voldeed ruimschoots dus ik verwacht niet dat het CBR moeilijk gaat doen.

  houthakker Daarna ben ik nog even wat balken wezen halen die de bestemming 'kachelhout' hadden gekregen. Daar had ik deze keer geluk mee, want ze waren al gezaagd en konden dus zo de voorraad in voor volgend jaar. Voor m'n gevoel loop ik achter met het verzamelen van stookhout, maar aan de andere kant moet het huidige seizoen nog eindigen en heb ik dus nog een hele tijd te gaan voor de kachel volgend seizoen weer aan moet. Het zal wel een dingetje tussen m'n oren zijn.

  pc Met het laatste ben ik denk ik het meest blij vandaag: ik heb het eindelijk voor elkaar dat m'n pc met daarop Windows 7 weer normaal updates kan installeren. Normaal kan dat via de Windows Update en hoef je er niks aan te doen, maar hij blijft eigenlijk al anderhalf jaar rommelen met updates waarvan er sommigen niet geïnstalleerd kunnen worden. Ik had eerder al wat pogingen gedaan om er achter te komen waar het mis ging en handmatig wat updates geïnstalleerd, maar helaas zonder succes.

  Vandaag ging ook m'n virusscanner aan het zeuren en besloot ik er maar weer eens in te duiken om uit te vogelen wat er nou precies aan de hand is en het probleem is gelukkig de wereld uit. Blijkbaar zit er een foutje in de Windows Update waardoor er één niet gevonden en daardoor ook niet geïnstalleerd wordt. Door die handmatig te downloaden en te installeren loopt alles nu weer als een zonnetje en zijn de (in mijn ogen vervelende) pop-ups met allerlei meldingen verleden tijd. Een goed moment om weekend te gaan vieren...


  comedy time Donderdag 25 februari 2021 - George Carlin.
  Comedy met een serieuze ondertoon in dit geval. Als het over de wereld gaat en dat het allemaal beter moet qua milieu en zo roep ik nog wel eens dat er eigenlijk maar één probleem is en dat is dat we simpelweg met te veel mensen zijn op deze aardbol. Als er van de 7.5 miljard 5 miljard verdwijnen kan Moeder Aarde prima in onze behoeften voorzien, maar... dat wordt met dan in de meeste gevallen niet in dank afgenomen.

  Opmerkingen als "Wil jij dan de eerste zijn?" en dat soort dingen volgen dan en het is ook niet handig om dit in de huidige Corona periode te noemen terwijl mensen bij bosjes omvallen, maar het gaat om het idee. Je kunt allerlei dingen aanwijzen en die willen verbeteren omdat je een betere wereld wilt voor jezelf en degenen die deze planeet na je zullen bewonen, maar letterlijk álles valt in de categorie surrogaat oplossingen. Het zijn stuk voor stuk symptomen die aangepakt worden en niet het daadwerkelijke probleem, dus dat we met te veel mensen hier willen leven.

  Afgelopen week kwam ik een video tegen van George Carlin. De man overleed ergens in 2008, dus de show is van dat jaar of een stukje er voor. Toen speelden de huidige problemen ook al wel, zij het een stuk minder maar hij had toen al in de gaten hoe het daadwerkelijk in elkaar zit. Tenminste, in mijn ogen dan... Humor met een dikke knipoog naar de keiharde waarheid: check deze beeldende versie van The planet isn't going anywhere. We are!.


  update Dinsdag 23 februari 2021 - Jeuk.
  Even terug naar afgelopen zaterdag en m'n klimklusje in de eik: ik had daar al een paar keer krabbend aan m'n rechter pols rond gelopen en er niet zoveel acht op geslagen tot m'n collega ineens een oud nest met eikenprocessierupsen van één van de takken trok en die tak lag al op de grond. Toen ging er al een lampje branden en feitelijk ging dat spreekwoordelijke lampje daarna alleen maar feller branden.

  allergie eikenprocessierups

  Het lijkt op de bovenstaande foto minder erg dan in werkelijkheid, maar het komt er op neer dat ik niet op de aanwezigheid van (oude) nesten van de eikenprocessierups gecontroleerd heb en er met m'n rechter arm gewoon in heb gehangen. Ik heb er wel aan gedacht, maar omdat het niet de tijd is voor de beestjes heb ik na één blik omhoog 'nee' aangekruist op de LMRA en ben daarna met het werk begonnen. Toch de volgende keer maar eens echt goed kijken, dat is het leermoment want op dit moment trekt het gelukkig al wel weer een beetje bij maar prettig is nog steeds echt iets anders.

  Ik heb sowieso altijd handschoenen aan en droeg ondanks het mooie weer toch een truitje, maar de plek van het nest zat gezien de rode plek precies tussen m'n handschoen en de mouw van m'n trui. De rest is de allergische reactie van m'n lijf die veroorzaakt wordt door het lichaamsvreemde eiwit wat de brandhaartjes afgeven als ze breken. Al doende leert men...


  muzieknoot Maandag 22 februari 2021 - Foo Fighters.
  Gisteren zag ik dit nummer langs komen en het kan gewoon niet anders dan dat hij vandaag onder de aandacht gebracht wordt tijdens Muzikale Maandag. Foo Fighters is een in mijn beleving briljante band met briljante muzikanten en toch benoem ik ze vandaag slechts voor de 2e keer en dan ook nog eens voor de 2e keer met een cover.

  Blijkbaar is hun eigen muziek niet briljant genoeg? Nah, dat kun je niet stellen maar deze covers zijn zo uitermate goed dat het gewoon zonde zou zijn ze niet te noemen. In het geval van Fortunate Son wat bijna 5 jaar geleden langs kwam heb ik volgens mij geschreven dat er veel bands zijn die dat nummer coveren, maar dat ik geen van alle zangers geloof in het verhaal wat ze vertellen. Op Dave Grohl na dan en zo komt Foo Fighters dan in m'n lijstje terecht.

  Ze waren het één en ander aan het opnemen vertelde Dave in een interview en daar stond ook de opdracht tussen 'neem een cover op'. Ze hadden het op dat moment over de docu van de Bee Gees en zo was de keus snel gemaakt. Check de in mijn ogen briljante cover van You should be dancing.


  houthakker Zondag 21 februari 2021 - Eik.
  Een eik van een goede 15 meter die in de zomer zo'n beetje alle zon van een speelweide weet te houden, dat is waar het gisteren om draaide. Er was in het begin nog wat twijfel over inkorten of compleet verwijderen, maar uiteindelijk is er voor enkel inkorten gekozen. Op deze manier heeft hij toch nog zijn nut voor de vogels en instecten in dit particuliere stukje bos en de stam verwijderen is indien nodig immers alsnog zo gedaan.

  eik speelweide zon blokker

  eik gedeeltelijk ingekort

  eik bijna klaar

  eik klaar stam blijft staan

  Er waren wel wat hindernissen zoals de schommel die overduidelijk te zien is, maar de kabel die door het beeld van de 2e foto loopt is een kabelbaan, er hing bovengronds nogal wat stroomdraad en er stond een opslag. Alles behalve de stroomvoorziening wordt niet of nauwelijks gebruikt en de opslag staat op de nominatie om te verdwijnen, dus het zou op zich geen probleem zijn als er iets geraakt zou worden. Toch is het zonder kleerscheuren gelukt alle takken te verwijderen, al ging uiteindelijk toen alles op de grond lag de stroomkabel alsnog door midden.

  Een beetje jammer, maar dat wordt weer gerepareerd en dan kan het aggeregaat weer gestart worden. Het was niet alleen een gezellige en leuke dag, maar daarnaast hebben we met twee man een enórme berg werk verzet en dat is toch een lekkere manier om weekend te vieren. Je bent buiten bezig, het was heerlijk weer en wat wil je dan nog meer dan dat er ook nog een kettingzaag aan te pas komt? :)


  houthakker Dinsdag 16 februari 2021 - Meedoen.
  Een soort van meedoen met de grote jongens, maar dan toch het mooie en delicate werk opknappen. Daar gaat het hier eigenlijk een beetje over en om dat te verduidelijken heb ik een artikel van het Brabants Dagblad omgezet in een afbeelding. Er zal een nieuw scherm met het artikel openen als je hier klikt.

  Let wel: al het volgende is mijn persoonlijke beleving bij het lezen van het artikel en hoeft dus niet persé te kloppen. Maar goed, daar gaan we... Bij het lezen van het artikel en dan met name het zinnetje dat een aannemer voor deze klus niet zomaar gevonden is krijg ik het gevoel dat Staatsbosbeheer (SBB) het liefst met groot materieel het gebied in wil om het werk maar zo snel mogelijk gedaan te hebben. Dat kan niet en mag niet, dus is het een kwestie van wikken en wegen om een periode te kiezen waarin de klus geklaard kan worden en dan nog is er de kans dat je meer kapot maakt dan je lief is.

  Waarom geven ze dit soort klussen niet aan mensen zoals ik? Je kunt als kleine zelfstandige kleinschalig, maar toch effectief werken. Dat de volledige klus dan langer duurt is voor de natuur in het gebied alleen maar goed, juist omdat je met de details van zo'n plan rekening kunt houden en je niet met allerlei groot materieel rond gaat rijden. Toch denk ik dat een grote speler als bijvoorbeeld Weijtmans deze klus zal krijgen. Begrijp me goed: die doen werk wat ik niet kan en doen dat echt super, maar ik vraag me serieus af of zo'n bedrijf geschikt is om rust in een natuurgebied te houden en toch werk gedaan te krijgen. Is het dan toch tijd voor een serieuze inschrijving bij de Kamer van Koophandel en gewoon in te schrijven voor dit soort klussen?


  muzieknoot Maandag 15 februari 2021 - Jason Bonham.
  Jason Bonham? Is dat een band? Nou... Nee, het is om precies te zijn de zoon van John Bonham die op zijn beurt de legendarische drummer was van Led Zeppelin. Zijn manier van spelen was revolutionair te noemen en daarmee was en is hij een voorbeeld en inspiratie voor velen.

  Maar... Muzikale Maandag, een drummer, een zoon van een drummer, een band. Wat wil je nou? Tja, daar ben ik zelf vandaag eigenlijk ook niet zo zeker van en vandaar dat het allemaal een beetje door elkaar lijkt te lopen, maar ik zal een poging doen het uit te leggen waarom ik vandaag op deze artiest ben uitgekomen.

  Laat ik beginnen met Led Zeppelin. Een in mijn ogen legendarische band met een icoon als drummer, maar John overleed helaas op 32-jarige leeftijd aan een longoedeem als gevolg van het inademen van braaksel na overmatig alcoholgebruik. Zijn zoon Jason speelt ook drums en deed ook mee tijdens een aantal shows met de band na het overlijden van zijn vader, maar hoe ziek moet je dan worden van mensen die je altijd maar weer met je vader vergelijken? Hij heeft inderdaad niet het mega talent van zijn vader, maar kan echt wel héél lekker spelen en vandaar dat ik toch Jason genoemd heb als titel voor vandaag en niet Led Zeppelin. In mijn ogen verdient hij dat gewoon.

  Het nummer wat ik vandaag onder de aandacht wil brengen is denk ik niet zo heel bekend en om met de deur in huis te vallen: het gaat om Trampled under foot. Juist vanwege de onbekendheid wilde ik deze studioversie van Led Zeppelin vandaag onder de aandacht brengen, maar al klikkend op Youtube kwam ik ook op deze live versie van Jason Bonham die is opgenomen tijdens een soundcheck en... die is me dan toch lekker! Die moet je in mijn beleving echt een keer gehoord hebben, al is het wel handig dat je dan het origineel een beetje kent omdat de video met een camera bij de drumkit is opgenomen en de rest van het geluid daardoor nogal op de achtergrond terecht is gekomen. Volgende week weer een enkele :)


  het weer Woensdag 10 februari 2021 - Bende.
  Dat we winter kregen stond vast, maar hoe veel blijft altijd de vraag tot het moment dat het zo ver is en inmiddels hebben we het ergste alweer gehad. Afgelopen zondag begon het inderdaad knap te sneeuwen en maandag was het daardoor een beste puintuin. Gelukkig werken er al veel mensen thuis in verband met Corona en daarnaast bleef een deel ook nog door het weer thuis waardoor een echt verkeersinfarct gelukkig achterwege bleef. Maar wat had het een puinhoop geweest als de sneeuw van zondag op maandag gevallen zou zijn en iedereen gewoon naar z'n werk zou moeten...

  Zoals ik al schreef hebben we het ergste inmiddels gehad. Veel neerslag zit er de komende dagen als het goed is niet in en de extreem lage temperaturen die men verwachtte zijn eenvoudigweg niet gekomen. Lokaal stond hier afgelopen nacht -17 op het programma, maar het kwik daalde niet verder dan -4. Op zich ook meer dan voldoende wat mij betreft, maar zo liggen in het hele land de temperaturen behoorlijk hoger dan verwacht.

  Vandaag kwam er zelfs nog even een zonnetje aan te pas en dan is het met de temperatuur net onder nul toch wel genieten. Ik was er blij mee in ieder geval, want gisteren was zo'n dag dat er van alles remmend voor me ging zitten want tja... ik moet er hier af en sneeuw. Dat was serieus een drama en je blijft zo'n beetje de hele dag aan het remmen voor mensen die niet verder kijken dan de motorkap van hun auto en dat in combinatie met angst en geen ervaring onder dit soort omstandigheden geeft telkens weer het zinnetje 'zoek het maar uit chauffeurtje'. Dat is gewoon niet leuk en ik had er dan ook behoorlijk de pest in toen ik gisteren thuis kwam, maar vandaag maakte dit dus weer behoorlijk goed.

  Wat me opviel was overigens de puinhoop bij de Oosterburen. Vandaag heb ik een beetje in Duitsland rond zitten sturen en binnendoor is het daar echt een drama. Mensen die klagen over de omstandigheden hier zouden wat dat betreft eens een dag(deel) daar rond moeten rijden en dan stop je vanzelf met klagen. Oh, trouwens... klagen... Ik heb toch nog wat te klagen vandaag, want check dit dan...

  wintertruck, scania

  De enthousiaste poetser stelt normaal gesproken dat wassen altijd zin heeft. Ik ben het daar normaal al niet mee eens, maar nu al helemaal niet al zou het wel érg lekker zijn die auto even schoon te hebben. Wat ziet het spul er uit... Het is bijna zo'n spelletje: zoek de verschillen *grin*

  scania truck

  Maar goed, dat zal ook wel weer een keer goed komen. Voorlopig ziet hij in ieder geval grijs van de pekel in plaats van zwart. Dat is dan misschien een voordeel van een weersverwachting die niet uit komt, of laten we zeggen anders uitpakt: de temperatuur komt ruim een week eerder boven nul. En dat is dan qua wassen wel prettig, al mag dan wel eerst de pekel een beetje van de weg geregend zijn. Ander kom je de wasstraat uit en binnen 10 km ziet het hele span er weer hetzelfde uit als voor het de wasstraat in ging. Voorlopig ploeteren we nog even voort in deze bende.


  muzieknoot Maandag 8 februari 2021 - JLT.
  JLT staat voor John Lindberg Trio en die zijn in het kader van Muzikale Maandag geen onbekenden meer. Nog sterker, ze kwamen al twee keer eerder langs en dat zal een reden hebben. Een reden dat ze gewoon érg lekkere muziek maken bijvoorbeeld en omdat ik jullie de vrolijke rock 'n roll niet wil onthouden, check One more Saturday night.


  het weer Zondag 7 februari 2021 - Winter.
  Ik roep het zelf met enige regelmaat en ik denk dat anderen van mijn leeftijd dat ook doen, namelijk: "Vroeger hadden we tenminste échte winters, die hebben we tegenwoordig niet meer." en hoe waar het ook is... we krijge het nu ineens wel heel hard op ons dakje. Neerslag in de vorm van sneeuw in combinatie met een snoeiharde en ijskoude wind uit het ijzige oosten zorgen voor een surreaslistisch beeld. Maar, wel een mooi beeld in mijn beleving.

  Afgelopen vrijdag en zaterdag begon het bij mensen al te borrelen, want de omstandigheden werden voorspeld en het hamsteren begon direct met zo goed als lege supermarkten tot gevolg. Ik snap die mensen niet, want je hebt toch standaard iets voor noodgevallen in huis? En hamsteren terwijl de supermarkten gewoon 7 dagen per week open zijn is sowieso niet zo zinvol, ook al niet omdat het met de bevoorrading toch wel door loopt.

  De keerzijde is natuurlijk voor mij persoonlijk dat ik morgen het verkeer weer in moet en het schijnt een beste puinhoop te zijn op de Nederlandse wegen. Er werd vandaag zo langzaam gereden door de enkele auto op de weg dat het systeem van de ANWB op een bepaald moment ruim 2500 km aan file liet zien. Het zal morgen niet veel anders zijn, maar op tijd vertrekken en rustig aan doen... dan komen we met z'n allen een heel eind, zou je zeggen.

  Het leuke van deze toestanden is dat mensen toch op hun manier weer even genieten. Winter is blijkbaar iets wat er toch bij hoort en ineens is er dan zo'n dag dat Corona niet bestaat en het alleen maar over het weer gaat. Mensen trekken er op uit om te wandelen, kinderen gaan met een slee op pad en hier en daar zijn er die ouderwets vanmorgen om een uur of negen vertrokken en die waren dan rond half vijf pas weer binnen. Reken maar dat die genoten hebben en laten we eerlijk zijn: zo hoort het ook.


  coronavirus Dinsdag 2 februari 2021 - Corona, deel 12.
  Vanavond is er weer een persconferentie en er wordt gesproken over een versoepeling van de maatregelen waarbij kinderdagverblijven en basisscholen weer open zouden gaan en bepaalde winkels open zouden kunnen om producten af te halen. Dat laatste is niet zo heel nieuw, want diverse bouwmarkten werken volgens mij al op die manier. De avondklok zou er ook mogelijk af gaan, maar dan zijn er weer mensen die er op wijzen dat je niet nu de avondklok af kunt schaffen om hem vervolgens over een paar weken weer in te stellen. Veel mensen zouden dat niet trekken en daarom zou het beter zijn de boel maar te houden zoals het nu is.

  Kortom... het kan eigenlijk alle kanten op, want met de nieuwe Engelse variant van het virus zijn er ook experts die waarschuwen voor een nieuwe golf met besmettingen en juist dat aantal is nu aan het dalen. Daar waren de maatregelen immers ook op gericht, dus tja... Ik kan me er nog steeds niet heel druk om maken en tot nu toe zijn er in m'n leven weinig veranderingen. Enkel op muzikaal gebied staat alles nog steeds stil en ik verwacht dat het ook nog wel een tijdje zo zal blijven, maar verder rommelt alles in principe gewoon wel door.

  Wel komt Corona steeds dichterbij en daarmee bedoel ik in m'n directe omgeving. Een goede vriend van me is inmiddels weer thuis na 16 dagen in het ziekenhuis doorgebracht te hebben en om zijn toestand weer te geven zei hij: "Wat een kutziekte, dit gun je echt je ergste vijand nog niet." Hij is zoals ik al schreef inmiddels thuis, maar heeft nog een behoorlijke weg te gaan en ook zijn er bij klanten steeds meer mensen die ik ken en waar ik mee te maken heb die ineens thuis zitten omdat ze positief getest zijn. Het ziekbeeld varieert in alle gevallen behoorlijk en loopt uiteen van wat ik net omschreef tot een paar dagen beroerd, daarna weer herstellend en anderhalve week later weer aan het werk.

  Alles bij elkaar maakt het me nog voorzichtiger dan anders en het is de hele tijd in mijn beleving al een kwestie van je gezonde verstand gebruiken. Sommige dingen moet je gewoon laten en andere dingen juist wél doen en dan nog is er uiteraard geen garantie dat ik geen Corona zou kunnen krijgen maar ik doe in ieder geval m'n best het te voorkomen. Er speelt hierbij ook wel een bepaalde nuchterheid, want als het toch niet 100% te voorkomen is... tja... dan moet je wel je best doen, maar niet in paniek raken en zo rommelt het leven dus een beetje door op dit moment.

  Toen ik vorig jaar begon met Corona deel 1 had ik nooit gedacht dat ik er anderhalf jaar later nog steeds mee bezig zou zijn, maar dat schreef ik eerder ook al eens. Het blijft een bizar ding wat de hele wereld in z'n greep heeft en ook bizar hoe verschillend mensen er mentaal op reageren. Wat dat betreft is het een mooie tijd voor bepaalde onderzoekers, dat is dan ergens toch wel weer een positief punt. Maar goed, er zullen nog wel wat delen volgen ben ik bang. Blijf nuchter nadenken, blijf gezond...


  muzieknoot Maandag 1 februari 2021 - James Christian.
  Ik verwacht niet dat de naam van deze man iemand iets zegt. Hetzelfde geldt voor als ik de albumtitel verklap waar het nummer van deze Muzikale Maandag vandaan komt en dat is Voices of Rock. Maar goed, gelukkig doet het er ook allemaal niet zo toe en kun je beter gewoon luisteren naar wat ouderwetse jaren '80 rock in de vorm van Voodoo Woman.