logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 28 februari 2022 - Paul Elstak.
De laatste dag en daarmee tegelijk de laatste Muzikale Maandag van februari. Europa ligt in puin vanwege een idioot in het oosten en ik plaats op maandag normaal gesproken één nummer, maar voor voor de energie en positiviteit plaats ik er ijskoud drie waarvan het de bedoeling is dat je ze niet alleen alledrie bekijkt maar ook kei hard zet.

Eigenlijk stond Turbo gepland voor vandaag, maar juist vanwege de broodnodige positiviteit gooi ik er Rainbow in the sky en Love U more ook nog even in. Blijf kritisch, blijf positief en help je medemens waar nodig.


opmerkelijk Zondag 27 februari 2022 - Zoekende.
Al een tijdje zijn met name jongeren op zoek. Letterlijk op zoek en wel naar Covid19 om zich te (laten) besmetten om vervolgens een officiële QR-code te kunnen krijgen. De jongeren zouden over het algemeen minder last hebben van het virus dan ouderen, dus namen ze de gok om op deze manier toch uit te kunnen maar inmiddels ken ik ook mensen persoonlijk die op zoek zijn naar het virus. En mensen die er met alle geweld weg van willen blijven, die ook...

Om met die laatste maar te beginnen: die snap ik. Als je zo'n beetje naar de andere kant van de wereld wil om je dochter na meer dan 2 jaar eindelijk weer eens te zien en je moet daarvoor een negatieve test kunnen overleggen, dan snap ik dat je alles en iedereen wilt mijden om die uitslag te kunnen krijgen. Wat ik niet begrijp is dat er tegelijk ook volledig gevaccineerde mensen zijn die (ook nu nadat zo'n beetje alle Corona maatregelen zijn opgeschort) nog steeds met de zogenaamde Coronamelder (een app) op hun telefoon rond lopen en vervolgens ook nog zonder klachten gaan testen omdat er iemand in de buurt zou zijn geweest die positief getest is. En nog erger: dat je dan niet eens de richtlijnen aan weet te houden, maar gewoon gaat testen wanneer het jou uit komt.

Dan ben je in mijn ogen bewust op zoek naar een besmetting die voor jezelf blijkbaar weinig of geen gevolgen heeft, maar er wel voor zorgt dat je QR-code verlengt zal worden wegens een doorgemaakte infectie. In mijn beleving is het een kwestie van kiezen: je zorgt dat je een QR-code krijgt of je kiest er voor dat je die niet krijgt. Voor het eerste moet je of volledig gevaccineer zijn of een besmetting hebben doorgemaakt, voor het tweede hoef je helemaal niks te doen. Allebei de keuzes hebben gevolgen en daar moet je dan (nogmaals: in mijn beleving) dan maar mee leven, maar dat is dan blijkbaar ineens erg lastig en dan gaan mensen dus op zoek naar een besmetting in de hoop dat die zowel op korte als langere termijn geen vreemde gevolgen heeft. Ik vind daar best wat van...


coronavirus Vrijdag 25 februari 2022 - Corona, deel 21.
Ongeveer een jaar of 2 geleden gingen er allerlei maatregelen in om de verspreiding van Covid19 tegen te gaan. Ik schreef daar een stukje over en dacht dat het daar ongeveer wel bij zou blijven. Tenminste, er moest sowieso nóg een stukje geschreven worden natuurlijk maar dat was dan aan het einde als alles achter de rug was. Maar goed, inmiddels zit ik dus op deel 21 en dan heb ik niet eens echt alles bijgehouden. Feit is wel dat zo'n beetje alle maatregelen er vanaf vandaag daadwerkelijk af gaan, al vraag ik me dan persoonlijk af voor hoe lang dat dit zal zijn.

Het begint namelijk al met het carnaval wat voor de deur staat en dit weekend los zal barsten en met wat geluk kunnen de grote evenementen het komende seizoen ook weer door. Eindelijk... Eindelijk weer echte ontspanning zonder allerlei gedoe, al moet ik er dan wel bij vermelden dat hier in Nederland de boel weer behoorlijk bij het oude is maar dat is in andere landen nog (lang) niet zo. Vrij reizen door Europa is er sowieso niet bij omdat je altijd nog minimaal een negatieve test die niet ouder is dan een X aantal uur moet kunnen overleggen of bewijs moet hebben van een genezing van Covid19 of natuurlijk de volledige vaccinatie.

Daarnaast zijn er nog landen waar behoorlijke restricties gelden als het gaat over wat je ter plekke kunt doen, want inreizen mag overal met een negatieve testuitslag, maar wil je iets gaan ondernemen dan moet je toch je QR code kunnen tonen als bewijs van vaccinatie of genezen. Een hotel in gaat niet zonder, een pretpark niet, museum niet, nou ja... noem het allemaal maar op en het mag niet. Kortom, vrij reizen zoals eerder gebruikelijk was gaat om te beginnen al niet maar als je ergens bent kun je dus feitelijk nog niks als je niet aan de eisen voldoet en is er buiten de grenzen van ons eigen landje dus nog bitter weinig veranderd.

Blij mee? Om eerlijk te zijn... niet voor 100%. Het is natuurlijk mooi dat er weer van alles door kan gaan, maar internationaal loop je nog steeds vast en daarnaast is er zomaar de mogelijkheid dat er weer een zogenaamde lockdown volgt als alles alsnog uit de klauwen dreigt te lopen. Die mogelijkheid heeft de regering zelf gecreëerd en die gooien ze natuurlijk nooit meer weg. Wat mij betreft mogen we écht terug naar het oude, dus volledig vrij reizen en volledig vrije toegang tot van alles en nog wat zonder controle op vaccinaties, controle op wel of niet genezen en wat mij betreft ook zonder testen. Of die oude wereld ooit daadwerkelijk terug komt zullen we met z'n allen af moeten wachten, maar ik hoop met heel m'n hart dat dit het laatste deel is wat ik ooit over Covid19 zal schrijven. Het leven is al kort genoeg, maak er een feestje van!


muzieknoot Maandag 21 februari 2022 - Barbe-Q-Barbies.
Tot gisteren kende ik deze meiden niet, maar ik ben blij dat daar verandering in is gekomen. Vroeger vond ik Guano Apes met zangeres Sandra Nasic helemaal te gek en uiteraard is het toeval dat het nummer van vandaag erg in lijn met die stijl zit, maar verder hebben deze Barbe-Q-Barbies ook best wel wat leuke nummers en daarom het vermelden wat mij betreft meer dan waard. Check deze Muzikale Maandag Diz-Funk-tional.


logo harre's tree removal Zondag 20 februari 2022 - Eunice.
Dudley en Eunice waren de 2 stormen die donderdag en vrijdag over ons land trokken en over die laatste waren de weermensen het al best snel eens: dat kon nog wel eens een klapper worden en... dat werd het ook. Allerlei waarschuwingen zijn er al snel en die gaan dan vaak nog over een bepaald gebied, maar in dit geval zou het hele land er zo'n beetje wel last van hebben, maar het noorden nog het meest. Het zijn onderweg dan vaak de volume-auto's die plat gaan, puur omdat ze geen massa hebben maar in dit geval gingen ook complete trekker/opleggers tegen de vlakte, stond er een kerktoren in Den Haag te wiebelen en werden diverse bruggen en dijken gewoon volledig afgesloten omdat het echt onverantwoord was.

Vervelend. En mooi tegelijk, want onder stormschade vallen ook omgevallen bomen en hoe lullig het ook is... het is wel werk voor me. Voor zover ik weet is bij een opstalverzekering alles gewoon te claimen als er windkracht 7 of meer is geweest en dat was volgens mij hier wel het geval, dus in die zin hoef ik er dan ook niet over in te zitten dat mensen waar ik ga zagen iets tekort zouden komen. Maar goed, buiten het financiële is en blijft de nasleep van zo'n zware storm natuurlijk best een dingetje want niemand zit op schade te wachten om die vervolgens zelf op te moeten ruimen en/of zelf te moeten herstellen.

Van mijn kant uit bekeken is het redelijk simpel: alles wat onder openbaar groen valt is voor 'het rijk' en daar mag je dan alles onder laten vallen, van de gemeente tot de provincie. Als er problemen zijn met openbaar groen moet je ook gewoon de brandweer bellen en die lossen het dan wel op. Hun oplossingen verdienen vanuit het vak gezien niet altijd een schoonheidsprijs, maar het zijn wel oplossingen waardoor wegen vrij gemaakt worden en in het slechtste geval ook auto's en huizen weer snel vrij gemaakt worden waardoor een gedeeltelijk herstel gestart kan worden zodat de schade beperkt blijft. Voor al het particuliere groen komt dan m'n eigen sector om de hoek kijken, tenzij je natuurlijk als zager jezelf verhuurt aan een aannemer die ingezet wordt bij calamiteiten maar normaal gesproken is het enkel particulier spul wat we doen en op die manier ben ik het grootste deel van de dag aan het puinruimen geweest.

de enige schade in het brabants bosje wat ik in onderhoud heb

Dat begon hier in het Brabants Bosje wat ik in onderhoud heb. Deze den is ook echt compleet verrot en kon de storm daardoor niet trotseren, maar hij lag op een doorgang dus moest hij zo snel mogelijk opgeruimd worden. Daarna kon ik direct door met deze 2 die op een afrastering voor paarden gevallen waren:

2 relatief kleine bomen op paarden afrastering

En hier zou er dan ook nog 1 liggen, maar als je het rijtje foto's door kijkt zie je dat het verschillende bomen zijn die er liggen en uiteindelijk bleken er zelfs 3 te liggen:

de eerste in de stapel

verschillende soorten loof duidt op meerdere bomen

graven in een berg

nummer 2 ontdekt

uiteindelijk 3 bomen in de berg

Het was even graven en rommelen, maar uiteindelijk kwamen er dus 3 bomen tevoorschijn en die zijn van het hekwerk verwijderd zodat men daar met het herstellen kan beginnen. Alle stamdelen en takken liggen in handzame stukken zodat ze makkelijk opgeruimd kunnen worden, maar buiten de schade ziet het er alweer best een stuk netter uit.

doorgang schoon

paardenbak vrij gemaakt

hekwerk vrij gemaakt

overzicht hekwerk en paardenbak

Uiteindelijk in het bos wat bij het huis hoort nog het één en ander laten vallen wat schuin hing om de boel wat veiliger te krijgen en dan is het zo avond.

hangende bomen in het donker

Uiteindelijk was het in ieder geval knap donker toen ik er weg ging, maar het is allemaal weer overzichtelijk. Dat betekent overigens niet dat alles gelijk klaar is, want ik was er enkel om te zagen dus alle takken en stamdelen moeten nog wel opgeruimd worden maar daar hadden ze meen ik ook iemand voor dus dan komt dat wel goed. Ik vond het (zoals vaker) weer erg leuk om te doen, al is het natuurlijk de ellende die je niemand gunt.


tandarts Maandag 14 februari 2022 - Valentijn.
Qua onderwerp noem ik het maar even Valentijn voor vandaag, al heeft de rest daar totaal niks mee te naken en het eerste staat er in mijn beleving misschien zelfs wel loodrecht op. De tandarts... Ik ben absoluut niet bang voor de man of vrouw op zich, maar wel voor het vak wat hij of zij uitoefend. Dat zorgde er inmiddels alweer een hele tijd geleden voor dat ik simpelweg niet naar de tandarts ging, tot een moment dat ik er eigenlijk echt niet meer onderuit kon. Het vertrouwen groeide sinds dien, maar nog steeds slaap ik slecht al moet ik er enkel maar voor een controle heen en als er zoals vandaag dan ook nog serieus iets moet gebeuren... tja... de nachtrust van afgelopen nacht ben ik ondanks dat m'n tandarts soort van gespecialiseerd is in bange mensen nog aan het zoeken, zeg maar. Ondanks dat alles 100% pijnloos is verlopen hoop ik voorlopig geen behandelingen meer nodig hebben, controles zijn voor mij tussen m'n oren al erg genoeg.

logo belastingdienst Verder heb ik vandaag een tijdje aan de telefoon gezeten met de Belastingdienst in verband met het verhaal wat ik gisteren schreef. De wachttijd van iets meer dan 10 minuten viel me om te beginnen al mee en daarna werd ik nog wel even 'doorverbonden naar een collega' omdat de vraag blijkbaar te specifiek was. Die laatste hielp me niet alleen in een mum van tijd aan een goede oplossing, maar de uiterst vriendelijke mevrouw gaf ook een paar tips om dezelfde problemen in de toekomst te voorkomen en tja... dan moet ik toch even terug komen op de frustratie van gisteren. Natuurlijk liep het op dat moment allemaal niet zo handig, maar bij de Belastingtelefoon wisten ze me vandaag in korte tijd de goede kant op te sturen en dáár gaat het uiteindelijk om. Misschien maken ze het dan toch leuker én makkelijker...

muzieknoot En dan is het uiteraard nog Muzikale Maandag en ik heb iets gevonden wat met Valentijn te combineren is, al is dit natuurlijk een mega slecht excuus omdat er bergen met nummers over de liefde gaan. Maar goed, als het een excuus is om de oude maar nog steeds springlevende band Thunder even te belichten dan is het in ieder geval een goed excuus. Chille rock, lekker... Check You're gonna be my girl.


logo belastingdienst Zondag 13 februari 2022 - Belastingdienst.
Ze hadden of hebben de slogan "Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker." en daar kan ik me voor de helft in vinden. Als startende ondernemer maakt de Belastingdienst het je in veel gevallen best makkelijk, maar aan de andere kant zijn er zo veel regeltjes dat je specialist moet zijn om dat allemaal te kunnen overzien. Boekhouders en belastingadviesbureau's hebben immers al sinds heugenis een bestaansrecht en danken dat eenvoudigweg aan het feit dat je als normale sterveling ergens op een punt gewoon vast loopt in de vele regeltjes en dan met name in de uitzonderingen op die regeltjes die er dan soms ook ineens niet meer lijken te zijn.

Begrijp me goed, ondanks dat het in mijn beleving veel te veel is wat we aan belasting betalen en dat het rijk allerlei tekorten over zichzelf afroept die vervolgens middels de belastingen gecompenseerd moeten en die wij als burger dus betalen vind ik het in diezelfde beleving voor een groot deel een érg goed systeem. In de basis heb je als rijk cq regering namelijk ook een inkomen nodig om dingen vcoor de gemeenschap geregeld te krijgen en feitelijk is het niet meer dan dat. Dat ik daar zowel als burger Gerrit als met Harre's Tree Removal deel van uitmaak vind ik in de basis totaal geen probleem en ik doe echt m'n uiterste best om aan alle regeltjes te voldoen.

Als privé persoon is dat vrij eenvoudig, als ondernemer is het lastiger en vandaag liep ik tegen zo'n ding aan wat helemaal niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. De situatie is als volgt: ik heb me zakelijk bij de Belastingdienst aangemeld voor KOR en dat staat voor Kleine Ondernemers Regeling. Heel in het kort maakt die regeling omdernemen een stuk makkelijker omdat je bijvoorbeeld helemaal niks met een btw regeling te maken hebt. Ik betaal net als een consument het volledige bedrag van een factuur en kan de btw die daar op zit niet terug vragen. Aan de andere kant hoef ik ook geen btw toe te voegen aan de facturen die ik zelf de deur uit doe en dat allemaal onder voorwaarde dat je voor de Belastingdienst een kleine ondernemer bent die op jaarbasis niet meer dan 20.000 euro omzet draait.

Facturen hoef ik niet te sturen binnen die regeling, maar als echte nerd doe ik dat uiteraard wel om de eenvoudige reden dat ik álles in één oogopslag middels een boekhoudprogramma kan laten controleren en dat alle bedragen aan zowel inkomende als uitgaande facturen te staven is. Het eindresultaat is dan voor een Belastingdienst erg eenvoudig te controleren en aangezien je als onderneming belasting moet betalen over je netto resultaat (dus omzet met aftrek van alle kosten) vind ik het belangrijk dat ik die winst of verlies ook makkelijk kan verantwoorden.

Maar goed, dit is nog maar het inleidende praatje want het gaat vandaag specifiek over een paar zaagschoenen die ik zakelijk bestelde. Keurig via een website gevonden, voldoen aan alle normen en de schoenen waren in mijn ogen het proberen waard. Ik kende het merk en de schoenen niet, dus tja... dat moet je dan eigenlijk maar afwachen maar ik kan inmiddels melden dat ze super bevallen en dat ik nu eindelijk een paar schoenen met bescherming heb die eigenlijk altijd al in het rijtje van persoonlijke beschermingsmiddelen van een zager thuis horen is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Veiligheid voor alles en m'n voetjes moeten nog langer mee. Maar goed, die schoenen bleken van Duitse makelij en werden via de Nederlandse website ook daadwerklijk in Duitsland besteld en verscheept naar Nederland.

Tot zover niks aan de hand. Dat is... tot ik meende dat ze me een wel érg mooie korting gaven want het bedrag op de factuur was een behoorlijk dotje lager dan het bedrag wat ik volgens de website zou moeten betalen en toen ik de factuur daadwerklijk kreeg bleek voor mij pas waarom: er is geen btw gerekend, want dat is binnen de EU blijkbaar niet nodig voor ondernemers onderling. En daar gaan bij mij dan ineens een boel alarmbellen af, want... Is het voor mij dan echt zo interessant dat ik dingen in het buitenland kan bestellen en dat hetzelfde product dan ineens veel goedkoper is? Ik hoef binnen de eerder genoemde KOR regeling geen btw-aangifte te doen om de eenvoudige reden dat ik er niks mee te maken heb, maar dat leek me simpelweg té makkelijk.

Als dit zou kloppen zou ik vanaf nu gewoon álles over de grens bestellen en daarmee rond de 20 procent goedkoper uit zijn, maar m'n volharding in het zoeken tussen de bomen en daarbij bijna het bos niet meer zien wierp toch vruchten af want het blijkt om een intracommunautaire verwerving te gaan. Dat is een moeilijk woord voor (quote van de website van de Belastingdienst) Een intracommunautaire verwerving vindt plaats als u goederen koopt die vanuit een ander EU-land naar Nederland worden vervoerd en waarbij de leverancier een ondernemer is. De levering door de verkoper is in het andere EU-land belast met 0%. De verwerving is in Nederland belast met Nederlandse btw. Nou, goed. Dan is dat in ieder geval duidelijk en het is dan een gevalletje van verlegde btw die ik als eindgebruiker gewoon moet betalen. Opgelost, zou je denken...

Maar ik zit nog steeds met het punt dat ik niks met een btw-regeling te maken heb en zakelijk wel in kan loggen bij de Belastingdienst omdat ik dit keurig aan wil geven, maar er staat blijkbaar juist door het feit dat ik deel neem aan de KOR regeling geen aangifte voor me open. Kort door de bocht kan ik die niet aangiftte niet eens doen, al zou ik het willen. Hoezo is dit leuker en makkelijker van de Belastingdienst? Nog verder gravend op de website van de Belastingdienst waarbij ik alle links naar pagina's waar iets van waardevolle info op staat maar direct opsla om ze niet kwijt te raken kwam ik er achter dat je als persoon of organisatie die geen aangifte doet toch incidenteel aangifte kunt doen. Uiteraard is m'n blijdschap over relatief goedkope goederen inmiddels verdwenen, maar ja... wat moet dat moet en m'n administratie moet hoe dan ook kloppen, dus dan hoort dit er blijkbaar gewoon bij.

Eind goed, al goed... je volgt wat linkjes, download een formulier of vult ergens online wat in en het is geregeld. Nah, niet echt. Of beter: echt niet! De zogenaamde aangifte omzetbelasting die je voor een incidentele aangifte nodig hebt dien je aan te vragen bij je belastingkantoor, wat in mijn geval gezien de regio gevestigd is in Arnhem. En nu komt het: die aanvraag moet je schriftelijk doen. En toen brak m'n klomp. "Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker." maar dit is van welke kant je het ook bekijkt 1) niet leuk en 2) al helemáál niet makkelijk! Welke organisatie laat anno 2022 nog een schriftelijke aanvraag doen voor een formuliertje wat opgestuurd moet worden?

Ik denk (op van harte hoop) dat dit makkelijker kan en heb besloten maandag maar eens te bellen met de Belastingtelefoon, al schijnt dat volgens de recensies ook niet echt een pretje te zijn. Maar goed, waar je normaal gesproken op zaterdagavond bij vrienden op bezoek gaat of in mijn geval met een bandje ergens mensen gaat vermaken zit ik in deze Corona-tijd dus gewoon thuis een uurtje of 2 rond te klikken op een website van de Belastingdienst om uit te vlooien dat iets ten eerste niet leuk is en ten tweede helemaal niet makkelijk gaat. Die slogan mogen ze wat mij betreft herzien, maar daar waren middels de toeslagen affaire inmiddels wel wat meer mensen achter en vergeleken daarmee vallen de problemen die ik heb dan nog in het niet. Wish me luck...


logo harre's tree removal Donderdag 10 februari 2022 - Afgerond.
Vroeg klaar met de vrachtwagen, dus eigenlijk gelijk met spullen en al door gereden naar Uden om daar een poging doen de boel af te ronden en... dat is gelukt. Het scheelde me enorm in tijd dat de eigenaar al heel veel kleine takken had weggewerkt en dat het voor mij dus een kwestie was van de grote stukken opruimen en toen zat het er op. Aan de ene kant jammer, want het is eem mooie plek en het is heel divers werk door het klimmen, vellen en lieren maar aan de andere kant is het ook wel weer mooi dat het nu daadwerkelijk klaar is en dat er tijd en ruimte is voor andere dingen. Deze Ratelpopulier had de twijfelachtige eer de laatste te mogen zijn :)

de laatste van dit project


experiment Dinsdag 8 februari 2022 - Conclusies.
Een week of 4 geleden begon ik aan 2 experimenten, namelijk of emmers zout in een auto helpen tegen vocht en of het een praktisch idee is een staalkabel in een autoband op te rollen in plaats van op een haspel en ik denk dat ik er wel zo'n beetje uit ben. Om met het meest positieve te beginnen: de autoband werkt echt fantastisch. De dikke 3.2 tons staalkabel van m'n treklier wil van nature altijd naar de buitenkant als je hem op wilt rollen en de haspel die ik gebruikte was dan ook eigenlijk best wel een ramp. Je moest de kabel de hele tijd op spanning houden om hem redelijk op de haspel te krijgen, maar door van de eigenschap dat de kabel naar buiten wil juist gebruik te maken is het oprollen nu een fluitje van een cent.

staalkabel in band gerold

Gewoon een kwestie van in de autoband rollen en die hoef je als bijkomend voordeel dan niet eens te tillen, maar kun je eventueel ook gewoon rollen. Het is niet zo dat hij super zwaar is, maar in totaal gaat het toch wel om zo'n 30 tot 35 kilo en tja... dan is rollen toch makkelijker dan tillen en je mag dan ook wel stellen dat ik echt érg blij ben dat de staalkabel nu op deze manier mee gaat. Over de emmers zout in de auto tegen het vocht: het lijkt tot nu toe weg te blijven of in ieder geval héél veel minder te zijn, dus ik denk wel dat het helpt. Nu heb ik er direct voor gekozen om zowel voorin als achterin een emmer te zetten die in allebei de gevallen zo'n beetje half vol zit. Het is dus niet alleen best wel een redelijk volume, maar ook een redelijk grote oppervlakte als je het gaat vergelijken met een potje wat je ook neer kunt zetten.

In allebei de gevallen ben ik echt super blij met de uitwerking en zo blijkt maar weer dat goede ideeën best wel voor het oprapen liggen, maar je moet er wel voor open staan om iets te willen proberen.


muzieknoot Maandag 7 februari 2022 - Nothing but Thieves.
Ja, ik kende het nummer al eerder wat ik vandaag op Muzikale Maandag onder de aandacht wil brengen. En ja, ik kende ook deze prachtige versie maar nooit eerder raakte het me zo hard als afgelopen week toen ik hem bij Radio Veronica in de ochtendshow voorbij hoorde komen. Is het toch het magische van de Abbey Road studio wat iets toevoegd aan een opname? Is het wellicht het gebruik van allemaal echte instrumenten waardoor het nummer meer leeft? Is het de tekst in combinatie met de muziek en eventueel het eerder genoemde? Ik heb geen idee...

I could drown myself in someone like you
I could dive so deep I never come out
I thought it was impossible
But you make it possible


Dit is zo vreselijk vet... Kippenvel, elke keer weer. Check de zogenaamde 'orchestral version' van Impossible zoals de band hem live opnam in de Abbey Road studio.


logo harre's tree removal Zondag 6 februari 2022 - Puntjes.
Het project waar ik vorige week over schreef loop op z'n eind, dus die puntjes... dat is een kwestie van die op de i zetten en dan is het klaar. Gisteren kwamen er nog wat wijzigingen in de planning waardoor wat bomen die in eerste instantie wel verwijderd zouden worden nu bleven staan en op die manier was ik gisteren eigenlijk lekker op tijd klaar. Of ja, klaar... Helemaal klaar is het nog niet, want er liggen nog 3 bomen op de grond die nog verwerkt moeten worden. De takken moeten daar nog af en die worden in de houtwallen rond het perceel verwerkt en het rondhout moet nog op maat gezaagd worden tot stookhout.

Het zal op die manier nog een dagdeel werk zijn denk ik om alles compleet te verwerken. Dan kan het stookhout worden afgevoerd en is er een flink project afgerond, want voor mij is het uiteraard ook niet elke dag dat ik langs een perceel de opdracht krijg om 37 bomen te verwijderen. Dat zijn er uiteindelijk dan 34 geworden, maar qua grootte van de opdracht maakt dat geen verschil en het mooie vind ik persoonlijk dat als je langs het perceel zou wandelen je eigenlijk niet kunt zien dat er zo veel weg is. Het natuurlijk aanzicht is gebleven, terwijl het perceel en de omgeving er qua veiligheid echt wel flink op vooruit is gegaan want er stonden hier en daar echt slechte bomen tussen. Een samenvatting van dit project met wat foto's is overigens hier te vinden.

En eerlijk is eerlijk... Hoe leuk het ook is om daar aan de slag te zijn, het is inmiddels ook zo dat ik hier thuis met dingen achter begin te lopen. Stookhout is zo'n dingetje, want m'n voorraad hardhout is bijna gehalveerd en eigenlijk zou ik dus al gestart moeten zijn met die aan te vullen maar dat komt er telkens niet van. Hetzelfde geldt voor de vooraad bomenhout, want ik moet uit de voorraad op stam nog een kuub of 2 zagen en kloven om de boel hier thuis aan te kunnen vullen en dat is alles bij elkaar ook een dag of 2 werk voor het netjes weg gestapeld is. Dat is voorraad die nog 3 jaar kan drogen, dus het komt op zich niet op een paar maanden maar het liefst had ik alles hier al weer vol liggen.


opmerkelijkt Woensdag 2 februari 2022 - F350.
Het is niks nieuws, maar voor mij kwam het even als heel opmerkelijk voorbij en wat... dat ga ik je uiteraard via een omweg vertellen. Het is bij iedereen bekend dat autorijden duur is. M'n pa zei ooit: "Een auto kopen is geen kunst, een auto rijden wel." en daarmee doelde hij op kosten als verzekering, wegenbelasting, onderhoud enzovoort. En inderdaad, als je het zo gaat bekijken is het kopen van elke auto geen kunst. Je kunt elke willekeurige auto van een simpele Opel tot de duurste Ferrari best kopen, maar rij er eens een jaar mee en dan schrik je toch echt van de kosten bij de laatste. Zakelijk rijden is in een aantal gevallen goedkoper, maar in heel veel gevallen ook niet en dan blijft het dus een soort van dure hobby.

Ik heb er persoonlijk bijvoorbeeld over gedacht om m'n auto zakelijk op Harre's Tree Removal te zetten, maar ten eerste levert dat al weinig voordeel op omdat ik een BTW vrijstelling heb en die dus ook niet af mag cq kan trekken, maar het zou me ook een bijtelling opleveren en die valt in alle gevallen uiteindelijk hoger uit dan dat ik privé met de auto rond hobbel. Kortom, ik tel de zakelijke kilometers en daar is het in mijn geval zo'n beetje mee klaar. Op deze manier is het voor mij dacht ik het voordeligst. Dat is... tot je dit ziet:

ford f350 front view

ford f350 side view

ford f350 interior

ford f350 interior cockpit view

Om even wat leuke dingen te noemen: 475 pk uit een 6.7 liter V8 Power Stroke Turbo Diesel, je mag een ton of 2 laden, zakelijk rijden zonder bijtelling, de wegenbelasting zit waarschijnlijk rond de 200 euro per kwartaal en daar kan ik m'n Transit Connect niet eens van rijden.

Nadelen zijn er ook, want het is gewoon een kleine vrachtwagen en daar heb je dus een C rijbewijs voor nodig. De tachograaf is in Nederland niet verplicht zolang je er geen goederenvervoer voor derden mee doet, maar ik heb nergens definitief antwoord kunnen krijgen op de vraag hoe het in Duitsland, België en andere landen in Europa zit. Hetzelfde geldt overigens voor de Duitse maut en de Belgische kilometerheffing voor vrachtverkeer, want ook daar zul je waarschijnlijk gewoon aan moeten voldoen. Daarnaast krijg je er als kadootje natuurlijk een snelheidsbegrenzer bij en is de wettelijke maximum snelheid 80 km/u.

Het kostenplaatje waar ik mee begon zal uiteraard behoorlijk zijn, maar dat mag ook wel voor een auto net dergelijke specificaties en luxe maar het rijden ervan is dan weer érg goedkoop te noemen. Ik bedoel, schaf eens een knappe Volkswagen Transporter of Mercedes Vito aan en kijk wat je dan kwijt bent voor een vergelijkbare auto. Dan is dat toch even schrikken. Maar goed... waar het op neer komt: zo'n F350 of vergelijkbare Ram 3500 is stiekem gewoon méga vet :)