logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Dinsdag 30 januari 2007.
Vandaag was ik lekker op tijd klaar met werken en omdat het weer op dit moment best aardig is (droog, niet koud maar wel wat wind) besloot ik vandaag een duurtraining te doen op maximaal 72% (= 135 bpm). Als het allemaal door gaat wat er deze week nog op stapel staat met het werk zal het waarschijnlijk gelijk de laatste keer zijn deze week dat ik kan gaan fietsen, dus wat dat betreft kwam het allemaal mooi uit.

Een rondje via Hedel en dan over de dijk naar Heusen en op die manier via Wijk en Aalburg, Veen, Giessen, Brakel, Zuilichem enzovoort weer naar huis. Dat was een rondje van 53.31 km wat ik in 2 uur, 21 minuten en 10 seconden op m'n gemak gereden heb. Het gemiddelde kwam vandaag uit op 22.6 km/u en omdat ik tussendoor de stukken omhoog van bruggen, dijken enzovoort wat harder had aangezet op het grootste blad kwam de hoogst gemeten snelheid uit op 33.7 km/u. Lekker gereden en nu is het dus maar weer afwachten wanneer er zich weer een gelegenheid voor doet.

Maandag 22 januari 2007.
Inmiddels hoop ik er achter te zijn wat het probleem op m'n pc veroorzaakte, want gisteren bij het installeren van m'n spamfilter (Spamihilator) begonnen de problemen weer en na het verwijderen ervan waren de problemen ook gelijk weer weg en sinds dien draait het systeem met steeds meer software zonder problemen. Het gaat dus gelukkig de goede kant op en ergens ben ik blij dat het om het spamfilter gaat, want dat is een programma wat nog wel te missen valt.

Sinds een hele tijd kon ik vandaag ook weer eens een beetje gaan fietsen. Niet op de fiets, maar op de spinningbike dit keer vanwege het risico op buien en omdat het toch nog snel donker is om deze tijd van het jaar. Een duurtraining met een maximale hartslag van 135 bpm (= 72%) stond op het programma en eigenlijk had deze wat langer moeten duren, maar ik vind het moeilijk om mezelf te motiveren op de spinningbike als ik daar voor langere tijd op moet zitten. Je zit de hele tijd op dezelfde plaats en er valt niets te zien, maar alles bij elkaar heb ik het toch nog twee uur vol kunnen houden. In die tijd heb ik 53.2 km gereden, wat een gemiddelde geeft van 26.6 km/u.

Zondag 21 januari 2007.
Wat een weekend... Gisteren druk geweest met allerlei dingen en op diverse forums (of is het dan 'fora'.. *grin*) kwam ik berichten tegen over mountainbike tochten die waren afgelast als gevolg van de storm van afgelopen week. Zo ook de tocht in Apeldoorn die ik nu voor de tweede keer in een jaar wilde gaan rijden, maar die ging ook deze keer niet door. Eind 2005, toen het zo vreselijk gesneeuwd had, ging de tocht ook al niet door vanwege een te groot risico voor de deelnemers en ook dit jaar kreeg mocht de tocht dus niet doorgaan.

Toch had ik heel dapper m'n fiets al omgebouwd om een tochtje te gaan doen en na hier en daar wat informeren bleek de tocht in Oss wel door te gaan, dus besloot ik daar heen te gaan. Tenminste... dat was tot het moment dat ik echt grote problemen met m'n pc kreeg... :-(

Vanaf afgelopen dinsdag of woensdag werden actieve vensters plotseling niet meer actief en als je dan net in een mail of wat dan ook zit te typen is dat vreselijk irritant. Maargoed, het probleem is makkelijk op te vangen door even op het scherm te klikken waar je aan het typen bent en dan is het opgelost. Tenminste... tijdelijk, want even later werd het scherm dan weer niet actief en moest ik dezelfde actie weer herhalen. Zo ben ik de week een beetje doorgekomen, tot ik gisteren een mail zat te typen en ik in vier zinnen wel tien keer op de mail heb moeten klikken om door te kunnen gaan en toen was ik het zat. Er moest ergens iets zitten wat de actieve schermen overschreef, maar wat dat precies zou moeten zijn kon ik aan de hand van allerlei taaklijsten, logbestanden en dat soort dingen niet uitvinden. De oplossing: formatteren en opnieuw installeren.

Op zich een redelijk eenvoudig karwei omdat ik eerder een image had gemaakt en het plan was dus eigenlijk om gewoon die back-up terug te zetten. Wim gebeld voor wat informatie over hoe dat nou precies in z'n werk ging en daarna ben ik aan de slag gegaan en kwam ik het eerste probleem gelijk al tegen: met Acronis (een back-up programma) had ik geen image gemaakt maar gewoon de bestanden van de harde schijf gekopieerd naar een externe harde schijf en dat werkt natuurlijk niet. Later bleek trouwens de oorzaak dat ik het bestand geen naam had gegeven en dat er daarom geen back-up bestand was gemaakt maar gewoon een kopie van alles wat er op de C drive stond.

Nouja, dan maar echt formatteren en alles opnieuw installeren en omdat ik die back-up niet had zou het karwei toch wat langer gaan duren. Maargoed, zo'n vreselijk groot werk is het nou ook weer niet dus besloot ik dat gisteren avond toch nog maar even te doen. Na een tijdje rommelen draaide alles weer en dacht ik een back-up van de map Mijn Dokumenten en de mail van de afgelopen maanden terug te zetten... Ook hier liet Acronis me in de steek want ook al werd er door het programma aangegeven dat de operatie succesvol was verlopen, toch kon ik de betreffende mappen niet benaderen en was de pc ineens totaal onbruikbaar. Het verwijderen van de bestanden ging ook niet omdat ze de hele tijd ergens door in gebruik waren en ook in de veilige modus en met de DOS prompt wilde het niet lukken.

Een diepe zucht en dan NOG maar een keer formatteren en opnieuw installeren. Windows erop, de updates erop, software ge´nstalleerd, de instellingen aangepast en het draaide weer. Maargoed, er zaten nog wel wat dingetjes in die back-up die ik nodig had, dus besloot ik deze niet terug te zetten naar de originele locatie maar naar een willekeurige map op een drive waar Windows niet actief is. Nou, je kunt het bijna raden... Ook hier waren de mappen niet te benaderen en kon ik dus niet bij m'n bestanden. Na een hele tijd tobben kwam ik er achter dat het mogelijk is om met Acronis de bestanden wel te zien en kon ik ze dus ook verwijderen. Toch nog iets gewonnen dacht ik toen, maar dat bleek ook weer tegen te vallen. De bestanden stonden doodleuk in de prullenbak van Windows maar daar konden ze dus ook niet verwijderd worden. M'n probleem met die in-actieve schermen was overigens op dit moment ook nog steeds niet opgelost...

Inmiddels had ik tussendoor al wat gegeten en liep het al een aardig eind in de avond, maar toch besloot ik om maar weer overnieuw te beginnen met het formatteren en installeren van de pc. Het zou toch wel nachtwerk worden, dacht ik bij mezelf maar dat ding moest gewoon klaar. Omdat het probleem met de in-actieve schermen nog niet was opgelost bij de laatste installatie had ik het vermoeden dat het om een software fout ging en om er achter te komen waar die nou precies zou zitten besloot ik om met een hele kale installatie te beginnen en vandaar uit de boel verder op te bouwen zodat ik na kon gaan welk programma het probleem zou veroorzaken. Eerst dus Windows erop en de updates handmatig selecteren om te kijken of er dingen weggelaten zouden kunnen worden. Van de 66 beschikbare updates heb ik er uiteindelijk 63 ge´nstalleerd op de pc en omdat het toen inmiddels tegen een uur of drie liep besloot ik om eerst maar eens een beetje te gaan slapen.

Vanmorgen opgestaan, de pc aangezet en de virusscanner ge´nstalleerd. Zo heb ik in ieder geval een werkende pc waar ik het internet mee op kan, want deze week heb ik dienst van de helpdesk en een werkende pc is dus nodig. In de loop van de dag heb ik wat meer programma's ge´nstalleerd en tot nu toe gaat het goed en krijg ik er al weer wat meer vertrouwen in, al kan het natuurlijk zo weer over zijn met de pret. Ik had namelijk vorige week ook al een poging gedaan om met behulp van Systeemherstellen een back-up terug te zetten en dat hielp even maar het probleem kwam toen vanzelf weer terug. Maargoed, op dit moment draait hij al weer wat uren zonder problemen en steeds meer software... Ik hoop er maar het beste van en tot nu toe is m'n conclusie dat het probleem veroorzaakt werd door ÚÚn van de updates voor Windows die ik niet ge´nstalleerd heb of natuurlijk door een programma wat nu nog niet op de pc staat, maar daar kom ik dan in de loop van deze week tijdens het installeren vanzelf wel achter ben ik bang...

Het was vanmorgen best goed weer om te gaan fietsen, maar aan de andere kant ben ik blij dat de pc op dit moment weer goed werkt en dat fietsen komt dan wel weer. De neerslagkansen voor de aankomende week worden vanaf morgen drastisch lager, maar het wordt ook gelijk een stuk kouder. Tot nu toe hebben we abnormaal hoge temperaturen gehad maar met de verwachting van de noorden wind die gaat waaien gaat de temperatuur 's nachts dalen tot onder het vriespunt en blijft hij daar overdag net een beetje boven. Tijd dus om de handschoenen tevoorschijn te halen voor het fietsen!

Maandag 15 januari 2007.
Vandaag was ik net op tijd thuis om nog een stukje te gaan fietsen. Het weer is nog goed, dus moest ik het er maar van nemen was m'n gedachte. Volgens m'n schema stond er 60 - 75 minuten fietsen op het programma met een maximale hartslag van 81% (= 153 bpm) en inclusief een korte warm-up en cooldown ben ik daar 1 uur, 29 minuten en 22 seconden mee bezig geweest. In die tijd heb ik met een gemiddelde van 24.2 km/u 36.5 km gereden en de maximale snelheid lag vandaag op precies 45 km/u.

Zondag 14 januari 2007.
Vandaag nog wat kleine dingetjes op de pc af kunnen ronden en ook nog eens even op de fiets gesprongen om de beentjes weer eens wat los te rijden. Het viel me alleen tegen met de wind want die lijkt de afgelopen weken maar niet minder te worden. Afgelopen week zelfs storm gehad, maar vandaag zag het er mooi zonnig uit en de temperatuur zou volgens de verwachtingen op een graad of acht uit komen. Perfect dus om te gaan fietsen, tot ik op de dijk kwam en de wind daar vol tegen had.

Maargoed, toch een lekker stukje kunnen doen. Qua hartslag heb ik de hele tijd zo'n beetje rond de 85% (= 160 bpm) gezeten, met hier en daar wat stukjes interval van 5 minuten op 92% (= 173 bpm). Alles bij elkaar ben ik 1 uur, 50 minuten en 13 seconden weg geweest en in die tijd heb ik vandaag 43.2 km kunnen rijden. Dat geeft een gemiddelde van zo'n 23.5 km/u en de maximale snelheid kwam vandaag uit op precies 40 km/u.

Zaterdag 13 januari 2007.
De eerste update van deze site in zes dagen... Betekent dat dan dat er niets gebeurd is? Nou, er is juist heel veel gebeurd dus bij deze een update van de hele week...

De week begon maandag al goed toen Hein van de studio in Tilburg belde dat hij mij de verkeerde cd had meegegeven. Op de cd die ik had meegekregen stond een pre-mix die Hein voor eigen gebruik even had gemaakt en de definitieve versie lag dus nog in Tilburg. De oplossing lag natuurlijk voor de hand: even op en neer naar Tilburg om de cd's om te ruilen, maar aangezien Hein een baan heeft in drie ploegen en ik nooit precies weet wanneer ik thuis ben kan dat nog wel eens lastig worden. Donderdag was ik in ieder geval in de gelegenheid om de cd's te gaan ruilen, dus dat probleem is inmiddels opgelost.

Het updaten van de site hing natuurlijk samen met de demo en daarom kon ik pas laat in de week beginnen met het afwerken van de site van de band, maar vanaf vandaag staat de nieuwe versie helemaal online inclusief de nieuwe demo en foto's van de opname dag. Meer info is natuurlijk te vinden via de site van Rockband Kalamazoo.

Verder was het een hectische week qua werk. Veel gedaan, maar daardoor ook een boel uren en kilometers bij elkaar gereden en daarnaast door wat dingetjes slecht geslapen dus van fietsen is er deze week echt helemaal niets terecht gekomen.

Vandaag een hele leuke repetitie gehad met de band, want we hadden bedacht dat het toch leuk zou zijn om eens wat andere dingen te gaan spelen ook al is Stefan er niet bij en dat liep eigenlijk best lekker. Goed, je moet de nummers er wel een beetje op uitzoeken want anders valt er met ÚÚn gitaar natuurlijk op sommige stukken wel een heel gat, maar Aart had leuke dingen uitgezocht. We hebben alles bij elkaar toch 4 nummers gedaan die we anders niet zomaar zouden doen, maar die toch op dit moment lekker lopen. Ondanks dat Steef er niet is vraagt dit in ieder geval wat mij betreft toch om meer... :-)

Hopelijk is is de hectiek er een beetje vanaf de aankomende week en omdat er morgen toch droog weer op wordt gegeven ben ik van plan om in ieder geval eens wat kilometers op de weg te gaan maken en nu toch eens echt te starten met het schema wat ik gevonden heb.

Zondag 7 januari 2007.
Wat een week heb ik achter de rug... Een paar vreselijk drukke dagen op het werk in combinatie met kapotte verlichting en een lekke retourleiding van de diesel aan m'n eigen auto, heen en weer rijden naar Tilburg om daar de demo te keuren en als klap op de vuurpijl ook nog eens wat slapeloze nachten zorgden ervoor dat ik het afgelopen vrijdag helemaal had gehad en daarom besloot ik om het weekend maar eens lekker niks te doen en dat is me goed gelukt :-).

Okee, boodschappen doen en het huishouden hoort er natuurlijk gewoon bij maar verder heb ik niets bijzonders gedaan en lekker een tijd ontspannen achter de pc gezeten om de pagina van de band verder af te werken.

Vandaag was het tijd om weer naar studio Channel 27 in Tilburg te rijden om daar dit keer de definitieve versie op te halen van onze nieuwe demo en zelf ben ik echt tevreden met het resultaat. Hein vertelde overigens dat de naam van de studio gaat veranderen naar Groove Patrol en als daar de site van online staat zal ik het hier wel vermelden. Voorlopig ga ik op m'n gemak verder met het aanpassen van de pagina van de band waar dan ook gelijk de nieuwe demo in verwerkt wordt. Dit zal waarschijnlijk het grootste deel van de aankomende week in beslag nemen, maar goed werk mag lang duren heeft iemand me wel eens verteld... :-)

Donderdag 4 januari 2007.
Dit wordt waarschijnlijk de kortste update ooit, maar ik moet het toch even melden... Met het fietsen schiet het niet op deze week want ik ben tot nu toe elke keer laat thuis. De ene keer omdat de werkdag gewoon wat langer is maar vandaag... YES!! Vandaag was ik laat omdat ik naar Tilburg ben geweest voor de demo. De eindmix is klaar en nu is het een kwestie van een begin en einde aan de nummers maken en ze op cd zetten. Aankomend weekend kan ik dan de definitieve versie halen en deze in de loop van de komende weken verwerken op de site van Kalamazoo. Hier gaat nog wel wat tijd in zitten omdat we onder anderen nog steeds een goede titel moeten hebben... Maargoed, meer info volgt nog wel als alles dus online staat.

Maandag 1 januari 2007.
Storm over Nederland en wie stapt er op de fiets? 'Ik' zei de gek... Eigenlijk was ik van plan om een rustige duurtraining van een uurtje of vier te gaan doen met een maximale hartslag van 140 slagen per minuut (75%), maar omdat het vandaag ook nog steeds gigantisch hard waait besloot ik op een gegeven moment toch maar een stuk af te snijden van de route die ik wilde gaan rijden en eerder naar huis te gaan. Het eerste uur vielen er ook steeds felle buien en in dat uur heb ik zeven keer m'n regenjas aan en uit kunnen doen. 'Waarom hou je hem dan niet aan?' hoor ik dan iemand denken... Nou, zo'n regenjas kan de regen perfect buiten houden, maar omdat hij helemaal dicht is zweet ik mezelf ook helemaal overhoop als ik dat ding aan heb en doe ik hem dus gelijk uit als het stopt met regenen. Met de wind pal tegen schoot het met het tempo in ieder geval ook niet echt op want het was toch wel behoorlijk aanpoten en om de hartslag dan laag te houden moest het tempo er gewoon uit. Met de wind mee ging het dan uiteraard wel gigantisch lekker :-).

Maargoed, ik heb net eens naar de kilomters gekeken die ik de afgelopen jaren gefietst heb en per jaar worden die eigenlijk meer dan verdubbeld. In 2004 fietste ik nog 1016 km, terwijl dat in 2005 omhoog ging naar 2463 km en afgelopen jaar toen ik eigenlijk wat serieuzer ben gaan fietsen kwam ik in totaal aan 5213 km. Vergeleken met veel anderen nog niet eens zo erg veel, maar voor mijn doen en voor de tijd die ik beschikbaar heb is het toch een knap eind.

Vandaag ben ik het jaar in ieder geval toch goed begonnen, want ondanks de wind heb ik toch nog 52.38 km gereden in 2 uur, 17 minuten en 40 seconden. Dat geeft een gemiddelde van 22.8 km/u en de maximale snelheid kwam vandaag uit op 42.5 km/u. Haha, en dat terwijl de hartslag echt niet boven de 140 is geweest dus dan kun je nagaan hoe hard het waaide vandaag. Als een goed begin het halve werk is dan komt het dit jaar in ieder geval helemaal goed.