logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Maandag 28 januari 2013 - Spam enzovoort.
Spam, phishing... Iedereen met een e-mail account heeft er in meer of mindere mate mee te maken, maar wat ik vandaag aantrof vond ik toch wel bizar:

"Ik stuur jullie voor onze administratie een factuur met 100% korting. Daarvoor heb ik wel wat gegevens nodig."

Ah, dus je stuurt mij een factuur voor je eigen administratie en die kost me niks, maar je wilt wel even van alles weten. Ik zou er voor de ongein bijna op gaan reageren...

Zondag 27 januari 2013 - Muzikaal weekend.
Na het drama van afgelopen vrijdag (hoe ik me voelde, in ieder geval) ging het zaterdag toch wel weer een heel eind beter. Niet top, maar toch voldoende om naar Eindhoven te gaan voor een repetitie met Hello George. Dat was goed, nog sterker: dat was helemaal top. We zijn met de Fishstick Steve set aan de slag gegaan en met de club compleet schoot dat deze repetitie lekker op. We hebben alle nummers doorgenomen en een goede basis neer kunnen zetten voor de volgende repetitie.

Vandaag was het weer tijd om met PV and The Heartbeats aan de slag te gaan. Het was frisjes in de oefenruimte vanwege een kachel die niet werkte, maar de sfeer was er niet minder om. Naast het doornemen van wat nummers uit de bestaande set zijn we bezig om nieuwe nummers toe te voegen. Goed, of om hier en daar wat dingen te vervangen. Daar zijn we nog niet uit, maar dat er nieuw spul op de plank ligt is zeker en we staan met z'n allen eigenlijk te popelen om weer het podium op te gaan. Iets wat we na de stemproblemen van Peter tijdens de tour in Tsjechië vorig jaar eigenlijk niet meer voor mogelijk hielden, maar wat er dus toch van gaat komen. Je zou bijna zeggen dat hij beter zingt dan ooit te voren, maar dat is maar ongein natuurlijk *grin*

Vrijdag 25 januari 2013 - Brand en vandaag.
Gisteren ging een gebouw in Chicago in vlammen op. Niks bijzonders zou je zeggen, maar door het blussen van de brand in combinatie met de kou ontstond er een bijna surrealistisch beeld met prachtige plaatjes...

fire and ice, chicago

fire and ice, chicago

fire and ice, chicago

fire and ice, chicago

fire and ice, chicago

fire and ice, chicago

fire and ice, chicago

fire and ice, chicago

fire and ice, chicago

Dan vandaag... Vandaag was minder, nog sterker: vandaag was gewoon bar slecht. Het is vandaag precies drie jaar geleden dat Kajsa overleed en ik ben er inmiddels zeker van dat ik van dit soort dingen meer last heb dan vroeger. Verjaardagen en sterfdagen zeiden me normaal niet zo veel, maar de laatste jaren komen ze toch naar boven borrelen en dat komt m'n algemene humeur dan niet echt ten goede, om het maar zachtjes uit te drukken. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij zonder dat ze even door m'n gedachten zwerft, maar de laatste tijd is het erger dan normaal. Vandaag piekte dat behoorlijk en op dit moment weet ik me met het weekend eigenlijk niet zo goed raad. Er staan wat leuke dingen op de planning, maar de zin en motivatie ontbreken volledig. Nuchter bekeken zou je zeggen dat het begrijpelijk is, dus ik ga vanavond toch maar weer een poging doen wat te slapen en wellicht dat de wereld er morgen anders of in ieder geval ietsje beter uitziet...

death by man


Dinsdag 22 januari 2013 - Sneeuwvlokken en de nieuwe Volvo FH met CW-EB.
Vandaag kwam ik online het volgende grapje tegen, waar naar mijn idee ook nog een kern van waarheid in zit...

Twee sneeuwvlokken komen elkaar onderweg tegen.
Zegt de één tegen de ander: "Waar ga jij naar toe?"
"Naar Oostenrijk, een feestje bouwen." is het antwoord. "En jij?"
"Ik ga naar Nederland. Paniek zaaien..."

Iets heel anders... Een jaar of wat geleden kwam Volvo met een XC60 personenwagen waarin het CW-EB (Collision Warning Emergency Brake) systeem was verwerkt, maar bij de presentatie botste die auto vol op de vrachtwagen waarvoor hij eigenlijk uit zichzelf had moeten remmen. Nu hebben ze het systeem inmiddels door ontwikkeld en geplaatst op een nieuwe FH vrachtwagen.

Het werkt, maar geloof me... als een voorganger zo dichtbij komt zit je als vrachtwagenchauffeur écht niet lekker meer op je stoel en is er van te voren echt al wel iets mis gegaan. Laat staan hoe je jezelf moet voelen als je in een personenauto zit en in de binnenspiegel het onderstaande gevaarte van 40 ton (= 40.000 kilo) op je af ziet komen:



Zondag 20 januari 2013 - Nog altijd winter.
Na afgelopen dinsdag leek de rust even terug in ons landje, maar Koning Winter regeert nog steeds met harde hand en dat was met name vandaag het geval. Vorst, een berg sneeuw en een snoeiharde oosten wind waren de ingrediënten van vandaag en dat zorgde hier en daar toch voor behoorlijk wat overlast. Maar goed... we hebben winter dus dan zullen we het weten ook en de eerste gesprekken over een mogelijke Elfstedentocht worden ook alweer gevoerd, dus dat belooft nog wat. Alhoewel, ach... laten we vooral nuchter blijven en niet te hard van stapel lopen. Ja, de vooruitzichten zijn op dit moment goed. Meer dan dat zelfs, maar dat was vorig jaar ook en toen ging het ook bij lange na niet door omdat de kwaliteit van het ijs gewoon niet voldoende was.

Wat was er verder afgelopen week? Ik had eigenlijk een repetitie afgelopen donderdag, maar die kon vanwege een ellenlange werkdag niet doorgaan. Balen, maar ja... het alternatief is een andere baan zoeken met meer regelmaat, maar daar heb ik het gewoon te goed voor naar m'n zin. Gelukkig is er begrip van de rest van de band en daar ben ik maar al te blij mee.

Wat in eerste instantie ook niet door leek te gaan was de repetitie met Hello George afgelopen zaterdag, want Léon bleek nog druk te zijn met een trip terug uit Frankrijk. Toch besloten Fons, Ed en ik het oefenhok in te duiken voor de Seasick Steve set die we binnenkort gaan doen. Niet als Hello George, maar als Fishstick Steve ofzo... in ieder geval iets anders omdat het festival waar we spelen alleen werkt met een soort van tribute bands. Het hoeft allemaal niet zo super serieus en de Top 40 band uit het circuit zul je daar dus niet tegenkomen, maar het levert vaak wel hele leuke dingen op en daar gaan we ook dit jaar weer voor. Voor wie Seasick Steve niet kent: hieronder een studio uitvoering en een live uitvoering van deze Amerikaan die de termen 'Rock and Roll' en 'back to basic' wel heel letterlijk neemt, maar het is zo vreselijk vet wat die man doet...





Deze man maakt gebruik van de meest basic dingen en maakt af en toe ook zelf instrumenten. Een plankje met wat snaren... klaar! Toch klinkt het goed en past het bij deze wonderlijke man. Ed ging de afgelopen tijd zo ver om voor onze set ook een eigen Diddley Bo te maken en eerlijk is eerlijk: het werkt en het klinkt nog ook! Hier een fotootje van de afgelopen repetitie met onze Ed vol in actie op z'n zelf gebouwde brouwsel:

hello george repetitie: ed met diddley bo


Nou ja, het spreekt bijna voor zich dat het (ondanks dat we niet compleet waren) toch een leuke repetitie was. We hebben in ieder geval de basis voor een aantal nummers neer kunnen zetten en dat is al veel waard. Doe er dan ook nog een hoop gezelligheid bij en tja, dan kan de boel eigenlijk niet meer stuk.

Dinsdag 15 januari 2013 - Record dag.
Van wat? Nou, vandaag stonden er de meeste files ooit gemeten in ons landje en dat allemaal vanwege wat sneeuw die was gevallen en niet goed opgeruimd kon worden. Schrik niet: er stond ruim 1000 km aan file en dat is geen typefout. Van hier naar Oostenrijk, één lange rij met auto's en dat stond er dan in Nederland aan file. Onvoorstelbaar... Maar goed, ik ben de dag aardig door gekomen want het werk wat ik had opgekregen was klaar, maar het gaf nogal wat gedoe voor het zover was.

Gek hoe sommige dingen een herinnering kunnen triggeren. Vanmorgen met de sneeuw moest ik eigenlijk direct aan Kajsa denken, hoe ze jaren geleden moest lachen toen ik haar 's morgens aan de telefoon had en haar vertelde dat er in ons landje ruim 900 km file stond terwijl er plaatselijk hooguit 10 cm sneeuw gevallen was. Een lol dat die meid had... Ze zijn daar in Zweden natuurlijk wel wat anders gewend, maar die lach vergeet ik echt nooit meer. Nog sterker, soms is het net of ik het nog hoor.

Vanavond tijdens het koken werd ik ineens stil gezet bij m'n moeder. En waarom? Omdat ik tijdens het koken uien aan het snijden was. Ik was nog maar een klein mannetje, maar ik zie haar nog staan in de keuken met de tranen langs haar gezicht. Of ze er gewoon niet zo best tegen kon, of dat de uien toen sterker waren dan tegenwoordig weet ik niet maar blijkbaar heeft dat nogal een indruk achter gelaten.

Dinsdag 8 januari 2013 - Korte update.
Of het nou aan het vreemde ritme van de afgelopen vakantie ligt... ik weet het niet, maar dat ik de afgelopen dagen bijzonder slecht geslapen heb is een feit. Niks aan de hand voor zover ik me ervan bewust ben, maar handig is anders. Vanavond maar eens een serieuze poging doen om op tijd naar m'n mandje te gaan en een boel rust te pakken.

Toen ik net m'n papierwinkel van het werk zat te doen heb ik eens even naar het afgelopen jaar gekeken. Een jaar waarin veel transportbedrijven het slecht hadden en ook een jaar waarin veel bedrijven failliet gingen. Toch heb ik een goed jaar achter de rug en kan tevreden terugkijken op 2012. Nu de blik maar weer op dit jaar gericht houden, want zoals ze bij diverse reclame's melden: resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. We zitten met z'n allen in een dienstverlenende sector en moeten dat zo goed mogelijk aan blijven pakken, meerwaarde zien te bieden waar mogelijk en op die manier het onderscheid maken waardoor klanten niet alleen tevreden zijn maar ook tevreden blijven.

Zaterdag 5 januari 2013 - Muzikale tip.
Hmmzzz... Dat jaaroverzicht waar ik eerder over schreef... Dat gaat er nog even niet van komen, ben ik bang. Er zijn nog veel dingen die gedaan moeten worden en de tijd ontbreekt me er op dit moment gewoon voor. Wel wil ik nog even een video met je delen die ik deze week tegen kwam. Het gaat om een cover van We're An American Band, origineel van Grand Funk Railroad en ik kan me niet herinneren dat ik een uitvoering als de onderstaande gezien heb.

Hij komt in dit geval van ESP (Eric Singer Project) en is een live uitvoering uit 2006. Eric Singer ken je wellicht nog van de band Kiss waarin hij als drummer zat en dat muzikanten uit die tijd niet stil zitten bewijst deze video. Echt mega vet...



Dinsdag 1 januari 2013 - De beste wensen.

2013


Alweer een week of twee zonder updates, maar de laatste tijd is er ook weinig bijzonders voorbij gekomen. Goed... het voorspelde einde van de wereld hebben we met z'n allen mogen overleven, al was dat ook wel de verwachting maar daar schreef ik geloof ik een half jaar geleden ofzo al een heel stuk over. Laten we die kant dus maar even niet op gaan.

De laatste tijd van 2012 stond voor mij in het teken van wat vrije dagen en wat was ik daar aan toe! Het was naast genieten en lekker aanrommelen op deze vrije dagen ook mooi om de feestdagen door te brengen met familie en vrienden. En tja, dan vliegt de tijd zonder dat er eigenlijk echt iets te melden valt, behalve dan dat ik langs deze weg iedereen een gezond en bijzonder gelukkig 2013 wil wensen. Het jaaroverzicht wat je van me gewend bent volgt later deze week.