logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Donderdag 30 januari 2014 - Auto en zangeressen.
Yep, daar gaan we het vandaag eens over hebben... En om dan maar met het eerste te beginnen: afgelopen week een setje DRL's op m'n auto gemonteerd. DRL staat in dit geval voor Daylight Running Lights, wat we in het Nederlands gewoon 'dagrijverlichting' noemen en het ziet er ongeveer zo uit:

dlr daylight running lights

dlr daylight running lights

Je ziet het steeds vaker op moderne auto's en op oudere auto's mag het wettelijk ook gewoon ingebouwd worden. De enige voorwaarde is dat de verlichting alleen op zichzelf mag branden en dus niet in combinatie met andere verlichting en de lampen mogen ook niet gevoerd worden bij slecht zicht. Ze zijn nogal fel en kunnen daarom verblindend werken en dan schieten ze het doel natuurlijk voorbij. In mijn geval zitten ze geschakeld via het contact, dus zodra de motor loopt gaan ze aan en ze gaan uit zodra je stadslicht of andere verlichting aan zet.

Maar goed, ik had het net al even over het doel van deze verlichting: ten eerste is het veiliger om altijd met verlichting aan te rijden. Iets wat ik altijd al deed, maar in dit geval zijn het alleen de energiezuinige led's die branden en niet de complete verlichting waardoor je ook nog eens brandstof kunt besparen. Twee redenen die er naar mijn idee zeker toe doen, maar daarnaast vind ik natuurlijk dat het wel een mooi gezicht is en zeg nou zelf... Zitten ze er strak in of niet? :-)

Dan het zangeressen-deel en om toch een bepaalde chronologische volgorde aan te houden zal ik beginnen met Ilse Delange: ergens eind oktober vorig jaar of zo bracht ze een nieuwe single uit, iets wat me normaal niet zo heel erg zou boeien want Ilse is een goede zangeres maar haar muziek doet me over het algemeen niet zo heel veel. Tot nu toe dan, want 'Blue bittersweet' is toch echt anders dan haar gebruikelijke stijl en live is het met haar band zo super strak... Met name het deel vanaf 2.25 minuut kan ik niet hard genoeg draaien. Er zit gewoon iets in dat nummer, iets vrolijks en toch weer niet maar het gaat wel open. Moeilijk te omschrijven, dus check het zelf maar even hieronder waar ze het nummer met haar band live doet bij Evers Staat Op in de ochtendshow van Radio 538:



De volgende zangeres zal ik bewust oneerbiedig introduceren als 'het meisje van Krezip'. Oftewel, we hebben het hier over Jacqueline Govaert en laat ik gelijk zeggen dat het meisje van Krezip wat mij betreft dood is. Jacqueline is inmiddels een vrouw geworden met de nodige levenservaring en op één of andere manier hoor je dat in haar muziek. Wat mij betreft is ze in allerlei opzichten enorm gegroeid, al wist ze me via Twitter te vertellen dat fysiek de teller toch nog steeds op 1.71 m blijft steken *grin* Ook hier een live opname van haar nieuwe single 'Hear how my heart beats', ook in een ochtendshow op de radio alleen dan bij Giel op 3FM:



Donderdag 23 januari 2014 - Suburban Auto Group.
Kort door de bocht... Man, wat heb ik gelachen om deze reclame's:



Dinsdag 21 januari 2014 - Tandarts en auto.
Gisteren was het weer eens zover: naar de tandarts voor controle en ik moet eerlijk zeggen dat de zenuwen van te voren deze keer erg meevielen. Eenmaal in de wachtkamer was het nog een drama, maar ja... of ik daar ooit overheen kom vraag ik me eigenlijk serieus af en op zich denk ik dat iedereen daar in meer of mindere mate wel last van heeft. Ook deze keer was alles weer in in orde, dus ik was eigenlijk zo weer onderweg naar huis.

Thuis wachtte er een klusje waar ik best zin in had: het inrichten van m'n 'nieuwe' auto. De vorige had de respectabele leeftijd van 16 jaar bereikt en was écht op: problemen met de electrische installatie, een accu die aan vervanging toe was, de buitenkant die qua rottigheid behoorlijk aangetast was en daarnaast was hij sinds kort begonnen met olie te lekken uit het motorblok. Kortom, echt tijd voor een ander karretje want als er eenmaal kosten aan verbonden zouden zijn in de zin van een reparatie dan zou ik dat er nooit meer uit halen. De 'nieuwe' heb ik inmiddels ruim een week en ondanks dat hij een stuk kleiner is bevalt hij eigenlijk heel goed. Qua inrichting is hij voor de bestuurder helemaal in orde en hoefde ik er niks aan te doen, alleen achterin was hij helemaal kaal:

laadruimte kaal


Op zich niet zo'n hele grote ramp, behalve als je dingen wat hoger wilt stapelen omdat de zijwanden voor een groot deel alleen uit dun plaatwerk bestaan: iets wat er tegenaan valt veroorzaakt gelijk een deuk(je) van binnenuit en het is jammer dat de vorige eigenaar daar al niet iets op had verzonnen. Er zit namelijk al een klein deukje in, maar goed... Dat is echt maar een klein dingetje en valt in eerste instantie eigenlijk niet eens zo op, maar aangezien er bij mij nogal eens wat mee gaat wil ik voorkomen dat er meerdere van die deukjes komen en daarnaast moest er nog iets op de vloer. Dit is (sorry voor de enorm wazige foto, hij is met m'n telefoon bij kunstlicht genomen) het uiteindelijke resultaat:

laadruimte klaar


De op maat gezaagde planken vallen buiten het dunne plaatwerk en vangen op die manier de kracht op mocht er onverhoopt iets tegenaan vallen, terwijl op de vloer een inloopmat op maat gesneden is om het schuiven van dingen te vergemakkelijken zonder dat de vloer er door kan beschadigen.

Overigens wordt de kleine schade waar ik het net over had nog bijgewerkt door de garage waar ik hem gekocht heb. Ik heb nog wel geïnformeerd naar het volledig herstellen van de schade, maar inclusief spuitwerk op een metallic lak kom je dan op een bedrag uit wat het gewoon niet waard is. Netjes bijwerken zodat de boel niet gaat roesten is voor een tweedehands auto dan wat mij betreft een prima oplossing en op die manier moet ik er weer jaren tegen kunnen. Kortom: Harre is een blij mensch...

Zondag 19 januari 2014 - Rustige week.
Na alle inspanningen van vorig weekend volgde er een relatief rustige week. Qua werk allemaal druk zat, maar verder gewoon lekker chill en dat is goed bevallen. Het was ook de week dat we al een ruwe mix opgestuurd hebben gekregen van de nummers die we vorig weekend opgenomen hebben met Hello George en ik moet eerlijk zeggen dat ze me erg meevallen. Het heeft niet zo'n zin om daar voorbeelden van online te zetten omdat de tracks alleen maar ruw qua volume bij elkaar gezet zijn en er dus nog geen echte mix, laat staan een master is. Dat komt ter zijner tijd wel als de boel helemaal klaar is. Ook nog naar aanleiding van vorig weekend: ik heb nog wat extra foto's binnen gekregen en zal binnenkort een pagina maken in het menu Xtra met daarop een wat uitgebreider verhaal over dit leuke weekend.

Verder wil ik dit nog even delen:



Het gaat hier om de op dit moment 20-jarige Catalonische Marta Altesa en ze speelt nog geen 4 jaar bas. Ze heeft er duidelijk plezier in, is super strak in haar spel en tja... ook nog een mooie meid om te zien. Als je meer van haar video's gaat bekijken wordt wel duidelijk dat ze zich misschien te veel op deze stijl van spelen concentreert, maar ja... Aan de andere kant is dat niet zo boeiend als je hoort wat ze in dit genre kan.

Zondag 12 januari 2014 - Studio Hello George.
Het afgelopen weekend stond zo'n beetje compleet in het teken van studio opnames met Hello George. We zijn daarvoor bij Studio GaGa in Vught geweest en Nico staat in dit geval in voor het eindresultaat. Een vreselijk leuke man omdat zijn benadering van muziek eigenlijk hetzelfde is als die van ons: het is hobby, dus geen stress en het moet leuk zijn. Ik kreeg na het voorstellen als eerste te horen dat ik m'n spullen maar eens boven moest brengen en dat het dan tijd was voor een bakske koffie. Brabantser kan het bijna niet, zou je zeggen. Maargoed, die manier van werken is me super bevallen, want het werkt gewoon veel meer relaxed dan iemand die de hele tijd op een klokje zit te kijken en verteld dat we op moeten schieten in verband met de tijd.

Gisteren zijn we dus op het gemakje begonnen met het opbouwen en afstellen van de instrumenten en vandaag was het dan tijd om op te gaan nemen. Het ging met name om de bas en drums, maar bij de meeste nummers staan de gitaarpartijen van Ed er ook al bij en nu rest dan nog het opnemen van een akoestisch nummer en alle zangpartijen. Dat wordt allemaal later gedaan, waarna het afmixen kan beginnen en Nico vertelde ons nog dat hij ons in het hele proces mee wil nemen om op die manier mede de mix te bepalen zodat we gegarandeerd tevreden kunnen zijn over het eindresultaat.

Nu klinkt het allemaal heel relaxed en dat is het aan de ene kant ook wel, maar aan de andere kant is het als muzikant hard werken. Alles moet muzikaal gezien zoveel mogelijk op tijd staan en als ik voor mezelf spreek dan is de mate van concentratie toch vele malen hoger dan bijvoorbeeld bij een repetitie. Dat zorgt er uiteindelijk toch voor dat je aan het eind van de dag behoorlijk versleten bent, maar het maakt de funfactor absoluut niet minder. Hieronder nog wat fotootjes:

hello george studio opbouwen
Relaxed opbouwen onder het genot van een bakkie.

hello george studio apparatuur
Apparatuur...

hello george studio apparatuur
En om dit soort dingen aan te sluiten heb je...

hello george studio kabels
Kabels nodig. Heel veel kabels...

hello george studio drums
M'n Gretsch Renown Maple in de studio.

hello george studio drums

hello george studio fons
Deze foto van Fons geeft de sfeer eigenlijk wel aan...

hello george studio relax

hello george studio nico
Nico aan het werk.

hello george studio ed
Ed serieus...

hello george studio leon
Leon niet zo erg...

hello george studio gerrit
Een track terug luisteren, het MOET goed zijn...

hello george studio leon
Léon serieus aan het werk.


Maandag 6 januari 2014 - Winterweer?
Hebben we winterweer? Nah, volgens mij hebben we weer winter *grin* Aan de temperatuur van vandaag is het in ieder geval niet te merken, want die kwam officieel gemeten uit op 13.3 graden. Aan de andere kant van het water (in de VS en Canada) zitten ze op dit moment te kijken met temperaturen van -35 en met de wind die er nu staat voelt dat aan als -50.

Ehm, okee... daar wil ik dan niet mee ruilen geloof ik.

Zondag 5 januari 2014 - Chad Smith.
Chad Smith is m'n held als het op drummen aan komt: hij kan een vreselijk lekkere groove neerleggen, is nog super strak ook en elke band waar hij mee werkt krijgt op die manier een soort van handtekening van hem mee. Vandaag kwam ik het onderstaande filmpje van hem tegen wat opgenomen is tijdens een drumclinic die hij gaf bij the Collective School of Music in New York op 7 december vorig jaar. De bassist die je ziet is één van de studenten daar en volgens mij loopt die vandaag de dag nog steeds met een smile van oor tot oor. Check...



Vrijdag 3 januari 2014 - Overzicht 2013.
Net als elk jaar is er ook dit keer weer een terugblik op het afgelopen jaar, dus... daar gaan we:

Jaaroverzicht 2013



Muzikaal:
Ik vond het alles bij elkaar toch een mooi muzikaal jaar, al was er ook het dieptepunt dat ik in november niet anders kon dan stoppen met Queen coverband Jamm. Het werk als chauffeur brengt gewoon teveel onregelmatigheid met zich mee om op werkdagen serieus met een band aan de slag te gaan, maar aan de andere kant waren er dit jaar wel hele leuke repetities en optredens met Hello George en PV and The Heartbeats. Gemiddeld eens per maand op een podium is naar mijn idee toch best leuk te noemen, al heb ik tegelijkertijd ook wel het gevoel dat we best wel het één en ander hebben laten liggen. Maar ja, dat zal dan wel een reden gehad hebben neem ik aan.

Van eigen brouwsels cq opnames is het dit jaar op de cover van Within Temptation's Faster niet gekomen. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant alleen maar goed om een dergelijke keus te maken omdat er in allebei de gevallen behoorlijk wat tijd en energie gaat zitten en die was er dit jaar eenvoudigweg niet. Toch hoop ik komend jaar weer wat dingetjes in elkaar te zetten, maar ja... daar kom je vanzelf achter als je dit blog een beetje volgt :-)

Muzikale ontdekkingen waren er voor mij persoonlijk ook in het afgelopen jaar. Neem nou bijvoorbeeld The Pheromones, een band waarvan het nummer Stronger gebruikt werd als titelsong voor de serie Californiation en ze stonden daarmee ineens op de kaart. Daarnaast ben ik nog steeds helemaal gek van Lazy. Origineel van Deep Purple, maar deze uitvoering van Joe Bonamassa en Jimmy Barnes doet telkens toch weer iets met me en dan uiteraard in positieve zin.

Werk:
De transportsector staat door allerlei uiteenlopende zaken onder druk. Behoorlijk onder druk zelfs, maar toch ben ik het jaar qua werk goed door gekomen. Goed, er zaten misschien wat meer rustigere dagen tussen dan andere jaren maar aan de andere kant ben ik qua uren eigenlijk niks tekort gekomen en heb ik ook niet gedwongen thuis gezeten omdat er geen werk was. Iets wat bij veel transporteurs wel aan de orde was het afgelopen jaar en uiteindelijk knapt niemand daar van op: een werkgever ziet z'n auto's immers het liefst rijden en als chauffeur wil je het liefst een hoop uren maken.

In het nieuwe jaar zullen we nog meer op de kleintjes moeten letten en de beschikbare technieken moeten benutten om op die manier kostenbesparend en dus uiteindelijk winstgevend bezig te zijn. Er mag dan gesproken worden over een einde van de crisis, maar dat is naar mijn idee voorlopig nog niet in zicht dus zullen we er mee om moeten gaan en zolang je dat als uitdaging kunt zien lijkt me dat resultaten niet uit hoeven blijven.

Persoonlijk:
Afgelopen jaar is er best wel het één en ander gebeurt, alleen... kan ik gewoon niet overal over schrijven in dit blog. Feit is wel dat je als mens door ervaring altijd kunt leren en dat is bij mij het afgelopen jaar ook zo geweest met het uiteindelijke resultaat dat ik er naar mijn gevoel wel op vooruit ben gegaan. Dat dit niet altijd vanzelf ging, tja... dat hoort er dan ook bij maar spijt van beslissingen heb ik in dit geval zeker niet.

Wat me op één of andere manier toch ook een soort van persoonlijk ding geworden is zijn Sky en Siro, de honden van Linda. Sky is inmiddels volwassen, maar Siro groeide van klein pupje wat je in je armen kon dragen in mei al naar dit formaat:

met de honden naar de drunense duinen

met de honden naar de drunense duinen


Een paar maanden later (augustus, om precies te zijn) zat hij al op dit formaat:

siro in de tuin

sky en siro in de tuin

sky en siro aan de waal

Inmiddels is hij al groter dan Sky en hij zal de komende paar jaar nog iets groeien, alleen hopen we dan dat hij dat in stilte doet en niet op deze manier... *grin*
Soms vind ik vreselijk jammer dat een hond en m'n werk gewoon geen combinatie is want ik heb het er enorm mee naar m'n zin en goed, ze zijn soms eng eigenwijs maar ja... wie niet? :)

Conclusie:
Als mens maak soms je keuzes die je leven hoe dan ook zullen beïnvloeden, maar ik ben blij dat je dan niet alles alleen hoeft te doen. Bedankt familie en vrienden voor alle steun in het afgelopen jaar, zowel praktisch als in gedachten. Mede door jullie werd 2013 een mooi jaar en ga ik een poging doen om 2014 nog beter te laten zijn...

Donderdag 2 januari 2014 - De beste wensen.

2014


Bij deze de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het maar een mooi jaar mag worden in geluk en goede gezondheid...