logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 25 januari 2015 - Bleh...
In een week tijd van blij naar bleh? Tja, het kan verkeren zal ik maar zeggen... Op zich een wel aardige week achter de rug, een week die qua werk erg rustig was maar daarom had ik wel tijd om hier op de bovenverdieping wat te rommelen. Verder gisteren weer op cursus geweest voor Code 95 en vandaag? Vandaag is een klote dag en de reden is dat het vandaag precies vijf jaar geleden is dat Kajsa overleed. De avond dat ik haar pa aan de lijn kreeg met de woorden die ik nu nog steeds hoor en waar ik nog altijd even verdrietig van ben. Dat gevoel begon gisteren al, vannacht geen oog dicht gedaan en vandaag heb ik me nergens toe kunnen zetten terwijl ik toch écht een kamertje af had willen sausen. Maar goed, dat komt dan later wel wat mij betreft...

kajsa 5 jaar


Zondag 18 januari 2015 - Blij.
Gisteren weer een repetitie gehad met Hello George waarbij we enorme vooruitgang geboekt hebben en vandaag eindelijk de eerste kamer compleet in het glasweefselbehang gekregen. Dat betekent alleen nog even sausen, de boel opruimen en dan door met de rest dus ben ik op het ogenblik net zo blij als deze rakker kijkt:

happy arctic seal


Woesdag 14 januari 2015 - Brandstofprijzen.
Dat de prijzen van brandstof al jaren omhoog gaan is duidelijk en om daar een voorbeeld bij te geven: toen ik m'n eerste dieseltje kocht kon ik voor 69 cent per liter tanken en dat was dan in de tijd dat de Nederlandse gulden nog in omloop was, dus omgerekend zo'n 31 à 32 eurocent. Vandaag staat die hier aan de pomp op 1.15 euro per liter en dat scheelt dus behoorlijk. Maar wat me dan opvalt is dat 'vroeger' het hele land bij wijze van spreken op z'n kop stond als er 3 ouderwetse centen per liter bij kwam, terwijl je nu binnen een paar kilometer een verschil kunt hebben van 14 eurocent, omgerekend zo'n 30 ouderwetse centen per liter en daar hoor je dan niemand over.

Het gaat in dit voorbeeld om een lokale pomp ten opzichte van de dichtsbijzijnde pomp aan de snelweg met een onderlinge afstand van ongeveer 4 km en ik vraag me dan af wie er in vredesnaam nog langs de snelweg tankt als het verschil dermate groot is. En ja, ik vind auto rijden ook een dure hobby en de brandstofprijzen zijn nu eenmaal hoog, maar het loont dus best de moeite om even te kijken wáár je precies je tank vol druppelt. Ook als je op de snelweg zit en op doorreis bent...

Dinsdag 13 januari 2015 - De erfenis van Charlie Hebdo.
Of had ik het wellicht 'de ergerlijke erfenis van Charlie Hebdo' moeten noemen? Nu is er alle aandacht voor de gebeurtenis, maar voor degenen die die later lezen en niet meer precies weten waar het over gaat even een samenvatting: vorige week woensdag stormden zwaarbewapende mannen het kantoor van satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs binnen. Daar was net een redactievergadering bezig en alle aanwezigen (12 personen) zijn doodgeschoten. Het blad bestaat uit cartoons waarbij zo'n beetje alles en iedereen op de hak genomen wordt en bij eerdere uitgaven van het blad (toen nog onder een andere naam) is men zelfs zo ver gegaan dat het blad verboden werd.

Satirisch, niemand ontziend en naar mijn idee toch wel links georiënteerd, dat is zo'n beetje de samenvatting en tja... dan stoot je mensen dus wel eens tegen het verkeerde been. Waar de meesten dan hun schouders een keer ophalen en verder gaan met hun leven is het deze keer anders gegaan, want de moslim extremisten die deze aanslag blijkbaar goed hadden voorbereid gingen echt wel een héle stap verder om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Het gevolg was dat mensen massaal de straat op gingen omdat het in hun beleving om een aanslag op de vrijheid van meningsuiting zou gaan en die protest bijeenkomsten waren niet alleen in Parijs. Van de States tot in ons eigen Amsterdam gingen mensen met tienduizenden tegelijk de straat op om hun ongenoegen kenbaar te maken en/of hun steun te betuigen. Waar ik me dan toch mateloos aan kan ergeren is dat tijdens die protest marsen bordjes gedragen werden met daarop de tekst "Je suis Charlie" wat dan "Ik ben Charlie" betekent. Deze tekst is ook bij allerlei social media als Facebook en dergelijk misbruikt door hem bij een bepaalde afbeelding te zetten en mensen zijn die dingen echt massaal gaan delen.

Hoezo 'ik ben Charlie'? Alsof al die mensen ooit maar iets van strijd geleverd hebben voor de vrijheid van meningsuiting, iets wat medewerkers van het blad wél doen en daardoor al meerdere keren met aanslagen te maken hebben gehad. Nee, gewoon lekker veilig in je huis en je eigen omgeving je eigen ding doen en dan als het zo uit komt interessant met zo'n bordje gaan lopen. Volgens mij heb je het dan niet helemaal begrepen. Ga nou eens écht ergens voor staan en loop dan met zo'n bordje rond of deel zo'n afbeelding, dan heb je recht van spreken naar mijn idee. Al struinend over het internet kwam ik op een artikel van Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Den Helder Actueel en die beschrijft eigenlijk precies m'n gevoel:

"Volgens mij heb je het ook niet helemaal begrepen als je, hoe goed de intentie ook mag zijn, vervolgens met bordjes of teksten "je suis Charlie" gaat lopen. Jij bent Charlie? Jij bent degene die al jaren strijdt voor het hoogste goed? Jij bent degene die bewust risico loopt om een boodschap uit te dragen die anderen niet durven? Als een fractie van de nu zelfbenoemde Charlie’s daadwerkelijk in het dagelijks leven ook maar iets zou hebben gedaan dat in de verste verte zou lijken op de daden van Charlie Hebdo, dan was het hele tijdschrift lang geleden al opgeheven, niet meer nodig namelijk.

Nee, u bent Charlie niet. U bent het nooit geweest en u zal het waarschijnlijk ook nooit zijn. De meeste kranten die dit nu roepen hebben nog nooit een gewaagde spotprent durven afdrukken, en nu ook nog niet. De meeste journalisten kruipen waar het kan diep in de reet van een ieder die ook maar een beetje macht heeft, en andersom. Inderdaad, dat is om beroerd van te worden en heeft niets met de vrijheid van meningsuiting te maken. Dat je het gebeurde erg vindt en afkeurt, heel terecht! Dat je daar uiting aan wil geven, prima! Steek pen en potlood in de lucht, loop met een t-shirt "Charlie Hebdo Forever" of desnoods "ik steun Charlie", ook al zijn we daar rijkelijk laat mee..."


Bron: Den Helder Actueel (link)

Kortom: laten we nou echt eens iets DOEN om in een betere wereld te kunnen leven, in plaats van als kuddedieren met bordjes achter elkaar aan te lopen want daar zal de boel helaas niet door veranderen.

Zondag 11 januari 2015 - Weekend update.
Twee dagen vrij, het lijkt zo lekker als je er op vrijdag tegenaan kijkt maar het is ook net zo snel weer voorbij. Toch was het een mooi, leuk, productief en weet ik wat nog meer en daardoor voelt het op één of andere manier altijd langer dan een weekend waarin ik relatief veel minder doe. Daarnaast zitten er nog twee dingen tussen m'n oren die het weekend voor m'n gevoel langer maken en dat is ten eerste de papierwinkel van het werk en... het afwassen en opruimen van m'n broodtrommel. Die laatste, daar mag je om lachen. Dat doe ik zelf namelijk ook altijd wel een beetje, maar voor m'n gevoel scheelt het echt als ALLES van de werkweek op vrijdag is afgerond en dat ik daar pas zondagavond weer aan hoef te denken.

Maar goed, terug naar afgelopen weekend: een tijdje geleden gaf Léon (de bassist van Hello George) te kennen dat het voor hem tijd was om te stoppen met de band. Heel erg jammer natuurlijk, maar de tijd ontbreekt er voor hem gewoon voor en ik vind dat hij dan toch een goede keus maakt. Inmiddels hebben we een paar audities gehad en daar is een nieuwe bassist uit komen rollen, namelijk Martin en daarmee hadden we gisteren onze eerste repetitie. Dat was best wel werken, want je moet natuurlijk zowel persoonlijk als muzikaal aan elkaar wennen en daarnaast is Martin (geheel terecht overigens in mijn ogen) kritisch over hoe de nummers in elkaar zitten. Of hij gelijk heeft of niet doet er in wezen in eerste instantie wat mij betreft niet zo toe, want elke verbetering die we door kunnen voeren is een vooruitgang en zolang het een open discussie is komt dat volgens mij wel goed. Ik heb het in ieder geval best naar m'n zin gehad en tijdens de repetitie hebben we ook al plannen gemaakt voor wat komende optredens. Vroeg? Ja, misschien wel maar aan de andere kant kun je er maar op tijd mee bezig zijn. Er kan immmers zomaar iets uit de lucht komen vallen.

Vandaag was het weer eens tijd om in m'n huis met de bovenverdieping bezig te zijn, want op de kamer waar ik nog steeds aan het rommelen ben moest het behang er nog tegenaan. Ik heb in dit geval gekozen voor glasweefselbehang omdat de muren hier niet al te best zijn en (eigenlijk nog belangrijker) omdat het makkelijk schijnt te werken. Ik heb namelijk nog nooit een rol behang tegen een muur aan gewerkt en achteraf gezien moet ik zeggen dat het mee is gevallen. Vandaag ben ik begonnen met de lastigste stukken en omdat het nog steeds vroeg donker wordt was het al snel tijd om te stoppen, maar nu is het nog een kwestie van twee muren die recht toe recht aan zijn even vol plakken. Daarna nog wat details bijwerken, de boel opruimen, het glasweefselbehang en het plafond sausen en dan is het wachten op de woninginrichter.

De spullen staan namelijk in bestelling en dat kan nog wel een week of drie tot vier duren voor alles binnen is en dan moet de afspraak nog gemaakt worden, dus tja... ik heb nog wel even de tijd denk ik. Verder heb ik de kasten en ladenblokken al in huis, ben ik bezig met een stijgerhouten bureau wat op maat gemaakt gaat worden en dan zijn er nog de details van een ophanging voor m'n computer die ik onder het bureau wil hebben en een kabelgoot met stopcontacten om kort samengevat nul kabels op de vloer te hebben liggen. Het is een heel geregel voor één kamer, maar het gaat dan ook wel over m'n hobby hok waar ik regelmatig zit en van alles doe dus als je dan toch aan de slag gaat kun je het net zo goed in één keer goed doen.

Waar ik nog niet zo goed uit ben is het volgende: alles van die ene kamer staat nu voor het grootste deel opgelagen in een ander kamertje en ook daar wil ik uiteindelijk aan de slag. De vraag is alleen of ik daarmee wacht tot de eerste helemaal klaar is en ingericht kan worden, of dat ik alles verhuis naar de hobbykamer als die zover klaar is en dan gelijk maar door ga. Het voordeel is dat het werk op zich dan niet of in ieder geval niet zo lang stil staat, maar het nadeel is dat de spullen dan eigenlijk nog twee keer verplaatst moeten worden en of ik daar zin in heb... dat weet ik dus zo net nog niet. Maar goed, daarover vast later meer...

Donderdag 8 januari 2015 - Social media in de auto?
Volgens mij is de campagne inmiddels een beetje ter ziele, maar het rijk is in 2014 druk geweest met het wijzen van automobilisten op de gevaren van social media tijdens het besturen van een karretje. Om alle probleemgevallen en discussies maar uit de weg te gaan als het gaat over het gebruik van een mobiele telefoon snap ik de wetgever wel: het in de hand hebben van een telefoon is gewoon verboden. Een duidelijke regel die wettelijk gezien geen enkele ruimte laat voor discussie en die er voor moet zorgen dat het allemaal wat veiliger wordt in het verkeer.

In mijn beleving is het bellen met een telefoon aan je oor dan nog heilig vergeleken met het gebruik van social media als Facebook, Twitter, Whatsapp en weet ik wat nog meer. De reden daarvoor is eenvoudig: tijdens het bellen met een telefoon in je hand kun je nog steeds om je heen kijken en kun je op dingen reageren, terwijl je tijdens het lezen of (nog erger) typen van een bericht toch écht even met je ogen van de weg cq je omgeving af bent. De gevolgen daarvan zijn regelmatig desastreus te noemen, omdat (plotselinge) veranderingen niet tijdig opgemerkt worden met een (zwaar) ongeval als gevolg.

Toch kom ik ze onderweg regelmatig tegen: de mensen die niet handsfree zitten te bellen, zitten te typen op een telefoon of zelfs met een laptop aan het werk zijn en dat allemaal tijdens het autorijden. Maar het kan nog erger: de moeder die de kids achterin de auto zet en vervolgens achterstevoren gaat zitten rommelen omdat er iets met het kind zou zijn. Hoe erg breng je op zo'n moment dan niet alleen jezelf maar ook je kind in gevaar en waarom zien ze dat niet in? Echt, wat er ook met zo'n kleine aan de hand is: het kan wachten tot je stil staat. Einde discusse wat mij betreft.

Hoe ik hier dan vandaag op kom? Vanwege eigen ervaringen uit het verleden met mensen die je al slingerend tegen komt of met de vrachtwagen iemand inhaalt die 70 km/u op de snelweg zitten te hobbelen en daarbij zich nul bewust is van wat er om hem heen gebeurt en vanwege het onderstaande filmpje wat ik vandaag tegen kwam. Het kan blijkbaar nog erger: jezelf met je kind (of in dit geval kinderen) bemoeien én daarbij je mobiele telefoon gebruiken "omdat het toch zó leuk is in de auto". Ik hoop serieus dat iedereen in de auto het er goed vanaf gebracht heeft, maar mensen die dit gedrag normaal vinden zijn wat mij betreft het ouderschap niet waard.



Kortom: denk na als je in de auto zit en iets anders wilt gaan doen dan het besturen van die auto.

Dinsdag 6 januari 2015 - Ice Festival Harbin.
Waar zijn we nu dan ineens terecht gekomen? Nou... ik persoonlijk nergens behalve dan in ons eigen kikkerlandje, maar Harbin ligt in China dus we gaan wel even een stukje op reis. Ik vond dit zo opmerkelijk dat ik het hier toch even wil delen, want het beeld op de onderstaande foto is namelijk van... sneeuw!

sneeuwbeeld harbin china


Dit is uiteraard maar één van de vele (naar mijn idee) prachtige dingen die ze daar op dit moment hebben staan en via deze link kom je op een pagina van Google met een overzicht van nog meer kunstwerken die er nu staan of eerder stonden.

Zondag 4 januari 2015 - De wereld verbeteren.
De wereld verbeteren, begint bij jezelf. Zo zeiden ze het in ieder geval in één of andere campagne van de overheid en op zich geloof ik daar ook wel in. Op die manier ben ik ook altijd bezig met bijvoorbeeld het scheiden van afval, het bewust kiezen voor bepaalde producten in de supermarkt en in de stad pak ik zo veel mogelijk de fiets in plaats van gemakzuchtig in de auto te stappen. Er zijn nog meer van die kleine dingen, maar als veel mensen kleine dingen doen maak je uiteindelijk met z'n allen wel een groot verschil.

Hoe ik hier ineens op kom? Eigenlijk naar aanleiding van de oudejaarsconference van Guido Weijers. Buiten een hoop grappen en grollen had hij in zijn programma naar mijn mening toch ook wel diepte zitten en zo haalde hij onder anderen een fragment aan van Wubbo Ockels. Eén van de twee Nederlanders die de aarde heeft gezien zoals weinigen hem gezien hebben en te zien krijgen, namelijk vanuit de ruimte waar hij in 1985 rond zwierf tijdens een vlucht met de Space Shuttle. Wubbo overleed een dag na de onderstaande opname, waarin hij met de laatste kracht die hij nog in zich had nog iets mee wilde geven aan ons als achterblijvers op deze aardkloot. Kijk het, laat het op je inwerken en wat mij betreft... doe er iets mee.



Vrijdag 2 januari 2015 - De laatste vakantiedag.
Zo'n langere periode bijna helemaal vrij is best lekker en het lijkt een behoorlijke tijd, maar in wezen is het ook zo weer voorbij. Zo voelt het in ieder geval, maar ook vandaag ben ik weer voor m'n bovenverdieping bezig geweest. Er moest onder anderen 'even' een kast gehaald worden bij een bouwmarkt in Den Bosch, maar dat ding is als hij in elkaar staat ruim 2 meter hoog en 1.80 meter breed dus had ik maar even een aanhangertje gehuurd.

Het ophalen ging vanzelf, maar toen moesten de pakketten nog naar boven en... dat viel tegen. De stickertjes op de verpakkingen met daarop de tekst "Dit pakket is zwaarder dan 23 kilo, tillen met 2 personen" bleken er niet voor niks op te zitten, want toen ik de boel met veel moeite eenmaal boven had bleek het zwaarste pakket maarliefst 57 kilo te zijn. Geen wonder dat ik aan het tobben ben geweest: qua gewicht is het op zich nog wel te doen, maar vanwege de afmetingen wordt het nogal een onhandig verhaal.

Voor dit soort dingen heb ik nog wel 2 (wat mij betreft: gouden) tips: de eerste is om dergelijke dingen zo mogelijk op je rug te pakken. Dat loopt een stuk makkelijker dan in je armen omdat die bij voorbaat toch te kort zijn vanwege de afmetingen van de pakketten. De tweede: pak kartonnen verpakkingen met natte handen en hou ze desnoods even onder de kraan. Als je dit soort dingen met droge handen pakt zal het karton gegarandeerd door je handen glijden en met natte handen heb je dat probleem gewoon niet. Beide tips overigens van wijlen m'n opa. Die man wist tijdens z'n leven allerlei kleine dingen te vertellen die het leven op zich een stuk eenvoudiger maken en dit zijn daar maar een paar simpele voorbeelden van die in de praktijd écht werken.

Donderdag 1 januari 2015 - De beste wensen!
2015


Dat we met z'n allen maar een jaar mogen beleven met veel geluk en in goede gezondheid.

Om gelijk de afgelopen dagen er maar even bij te pakken: die bestonden voor een groot deel uit ontspanning, naar de bouwmarkt en de milieustraat rijden, de elektra in de schuur vervangen en natuurlijk schuren en verven in m'n hobbykamer. Ik had het wilde plan opgevat om die hele kamer deze vakantie klaar te krijgen, maar hier en daar zitten wat dingetjes tegen en er vallen wat dagen tussenuit dus ik moet realistisch zijn en gewoon zeggen dat ik het niet ga redden. Tenzij ik dingen niet laat drogen, maar gewoon doorkwast en dat lijkt me dan ook weer niet de bedoeling.

Maar goed, op zich gaat het wel lekker want inmiddels is al het voorwerk gedaan en ben ik aan het aflakken. Daarna is het nog een kwestie van het behang er tegenaan smijten en de muren en het plafond sausen en dan is het klaar om het belletje van de woninginrichter af te wachten wanneer die met de luxaflex, gordijnen en vloerbedekking kan komen. Als alles is ingericht ga ik verder het het volgende kamertje, want ik kan nu eigenlijk geen kant op door alle spullen die over de hele bovenverdieping staan. Verder is alles op een werkblad en een paar poten inmiddels wel in huis, dus als het eenmaal zover is dan is het een kwestie van even rammelen en dan is het klaar. Er is veel tijd in gaan zitten, maar dat viel gezien alle spullen die uitgezocht en opgeruimd cq weg gegooid moesten worden ook eigenlijk wel een beetje te verwachten en inmiddels kennen ze me al bij de milieustraat volgens mij. Het ruimt in ieder geval heerlijk op en als het eenmaal klaar is zal het de moeite dubbel en dwars waard geweest zijn, daar ga ik in ieder geval vanuit.

eerste sneeuw winter 2014 2015


Zoals je aan de bovenstaande foto kunt zien is de eerste sneeuw van deze winter ook weer een feit. Die viel bijna een week geleden en 'teisterde' in dit geval alleen het zuiden en midden van het land. Hier is een best pak gevallen in ieder geval, alleen kwam de temperatuur vrijwel direct weer boven nul en vervolgens zakte die 's nachts weer onder het vriespunt waardoor in plaats van een mooie laag sneeuw een dikke laag ijs ontstond. Je kunt je voorstellen dat het met alle kuilen en gaten die er inmiddels in gelopen en gereden waren geen pretje was maar ook dat is inmiddels alweer voorbij. De laatste restjes liggen er nog, maar die zullen morgen ook wel verdwenen zijn en als ik dan eerlijk ben hoeft het voor mij ook niet zo erg meer. Volgende week gaat heel Nederland weer aan de slag en als je dan dezelfde sneeuwval zou hebben als afgelopen zaterdag... tja, dan is de puinhoop zo'n beetje wel compleet.

Toen ik net het jaar 2012 naar het archief zat te verplaatsen (normaal bereikbaar via de link onderaan het maandoverzicht van de afgelopen 3 jaar) kwam ik er overigens achter dat ik inmiddels bijna tien jaar met deze pagina bezig ben. Okee... het was december 2005 dat ik er mee begon dus het duurt nog even, maar ik vind het ondanks dat er hier en daar een paar gaatjes zitten toch een grappig idee dat het inmiddels wel een soort levensverhaal geworden is. De ene keer wat persoonlijker dan de andere keer, maar er zijn gewoon dingen die je naar mijn idee voor jezelf moet houden en dan kies ik er voor om de écht persoonlijke dingen er tussenuit te laten. Maar goed, december dit jaar een feestje dus *grin*