logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


inspiratie Zondag 31 januari 2016 - Inspiratie.
Het lijkt soms wel (of het is daadwerkelijk zo) of mensen problemen het liefst afschuiven. Waar naar toe dat maakt niet uit, als je het maar naar een andere persoon of andere groep kunt schuiven om op die manier aan te geven dat het probleem cht niet bij jou ligt doe je het goed. Maar niet in mijn ogen, eigenlijk... Er is immers niks makkelijker dan je kop in het zand te steken en net te doen of problemen altijd door een ander veroorzaakt worden, omdat je er dan immers zelf niets aan hoeft te doen.

Zo zat ik jaren geleden naar een uitzending van Dr. Phil te kijken (ja, sorry...) en daar zat zoals vaker een stel wat mega problemen had met hun relatie. Ik weet in dit geval niet meer of het de man of de vrouw betrof, maar n van beiden was een ster in het afschuiven van problemen en de ander moest maar dit en moest maar dat om het hem cq haar naar de zin te maken. Nu zijn die Amerikanen vaak wel typische luitjes als het gaat om problemen en een oplossing, maar deze van Dr. Phil is me bij gebleven: het gaat er in een relatie niet om wat de ander voor jou kan betekenen, het gaat er om wat jij voor de ander kunt betekenen.

Kortom: eisen stellen is een 'no go' en je moet een ander gewoon in zijn of haar waarde laten, zonder die persoon te willen veranderen in iets wat hij/zij gewoon niet is. Het meest moeilijke maar wel eerlijke is dan om het probleem bij jezelf te zoeken en dr iets aan te veranderen, want het zou immers zomaar je eigen houding kunnen zijn die een bepaald gedrag bij de ander veroorzaakt. Als je daar in alle eerlijkheid naar op zoek gaat (en dat kan bijzonder confronterend zijn) kun je tot een oplossing komen en het kan dan zijn dat je zelf dingen anders gaat doen of anders gaat zien, of dat er gewoon een einde komt aan de relatie omdat je eenvoudigweg nooit op bepaalde punten echt tot elkaar zult kunnen komen.

Hetzelfde geldt voor de politiek: dat het niet zo handig loopt in een land is ook altijd ergens anders de schuld van, zonder dat we eerst eens naar onszelf kijken om te zien of we wellicht aan onze eigen houding of binnen ons eigen gedachtengoed iets kunnen of misschien zelfs wel moeten veranderen. Ook hier weer: je moet dan wel bijzonder kritisch en eerlijk naar jezelf kunnen zijn om dat voor elkaar te krijgen en ook dit is dus weer rg confronterend. Maar goed, als je dat niet uit de weg gaat kom je in mijn beleving altijd wel tot een oplossing. Of niet, en in wezen is er dan niet eens een probleem ook al bestempel je het wel zo.

Vanwaar deze gedachte? Vanwege de onderstaande video die ik tegen kwam en waar in mijn beleving veel voor te zeggen valt. Dan kun je natuurlijk stellen dat de ex politicus die in het filmpje te zien is hier en daar best wel in opspraak is geweest en dat klopt, maar het gaat me niet om wat deze man in zijn leven wel of niet gedaan heeft maar puur om wat hij aan de kaak stelt in deze video. En waar hij naar mijn idee dus best wel een punt heeft...
sad emoticon Donderdag 28 januari 2016 - Bleh...
Vandaag zat het cht niet mee. Vanmorgen bij een klant aangekomen en om een beetje ruimte te hebben dacht ik de auto even te keren. Achteruit in het aardedonker weer het hek uit en waar ik dacht dat een bestrating lag... lag een bloemen,- cq bomenperkje. Op zich ook weer niet zo'n probleem als het ding er bij wijze van spreken 20 jaar ligt, maar in dit geval lag het er net. De grond was dus zachter dan zacht en voor ik het in de gaten had stond ik tot aan de assen verzakt in de grond en kon geen kant meer op.

Zo stom... In het werk wat ik doe kom ik regelmatig op plekken die niet standaard zijn, nog sterker: op plekken waar normaal gesproken helemaal geen verkeer komt en al helemaal geen vrachtwagens. Toch krijg ik al jaren zonder problemen van alles voor elkaar, ook dingen waar klanten soms van zeggen dat het vast niet gaat lukken en dan overkomt me zoiets als vanmorgen. Uiteindelijk bleek er een aannemer in de buurt aan het werk en die had een shovel rond rijden en na het verwijderen van wat stenen voor de wielen van de aandrijfas heeft die me het (inmiddels enorme) gat uit getrokken.

De man die bang was voor het beschadigen van de pas gelegde bestrating kon ik gerust stellen, maar na wat rondvragen bleek het perkje onder de verantwoording van de gemeente te vallen dus heb ik ook daar maar melding gemaakt van de door mij veroorzaakte schade. In mijn ogen MOET je dat soort dingen gewoon melden, want er zijn er genoeg die er tussenuit knijpen en een ander met de rommel laten zitten, maar dat is volgens mij niet de bedoeling. Uiteindelijk kon ik er met bijna twee uur vertraging toch weg, maar de rest van de dag was voor m'n gevoel zo'n beetje wel verpest en met dat gevoel kwam ik uiteindelijk ook thuis. Het is niet anders, maar ja... Volgende keer gewoon ng beter opletten, daar komt het op neer al is m'n dank voor de welwillende aannemer nog steeds groot en groeiende. Zonder hem had ik er f nog gestaan f had er een bergingsbedrijf aan te pas moeten komen en waren de kosten niet te overzien geweest.


muzieknoot Maandag 25 januari 2016 - Jimi Hendrix, houtkachel en Kajsa.
We naderen op muzikale maandag het einde van dit overzicht, want we zijn inmiddels aangeland bij de nummer negen uit de Top 40 van m'n geboorteweek en we hebben er dan nog drie te gaan die in mijn beleving de moeite waard zijn. Daar stond in die week een artiest die in zo'n overzicht gewoon niet mag ontbreken en dan heb ik het inderdaad over Jimi Hendrix. Ik schreef al eerder over hem dat hij voor vele muzikanten een inspirator was en nog altijd is, maar dat hij ook bijna onmogelijk was om mee samen te werken. Zijn perfectionisme tilde de betekenis van het woord naar een heel ander level en zo werden er bepaalde partijen tientallen keren opnieuw insgespeeld tot het moment kwam dat hij pas tevreden was. Hoe het bij Voodoo Child is gegaan weet ik niet, maar het is zeker n van Hendrix z'n klassiekers.

houthakker
Dan is er nog goed nieuws over m'n houkachel, want vandaag kwamen de mannen van Vulkaan Kachels uit Kootwijkerbroek langs om het rookkanaal van de schoorsteen groter te maken. Ze waren vanmorgen mooi op tijd hier en na een bakkie was het tijd om aan de slag te gaan.

logo breaking news


De n was buiten bezig om de hoogwerker op te bouwen en de ander legde een soort dik zeil op de vloer om te voorkomen dat alles smerig zou worden bij het in,- en uitlopen. Daarna werd het gat op maat gemaakt waarvan ik dacht dat het al aardig op maat was, maar met name de hoek van de pijp bleek belangrijk. Hoe stijler die is, hoe beter dus vandaar dat er nog het n en ander aan breekwerk gedaan moest worden.

logo breaking news


Even daarna kon het echte werk beginnen en werd met een frees van bovenaf het rookkanaal groter gemaakt. Dat zat behoorlijk mee, want nog ver voor de middag lag de frees beneden en kon begonnen worden met het trekken van de flexpijp. De trekkap is direct geplaatst en beneden werd de nisbus in het gat gemaakt.

logo breaking news


Op de bovenstaande foto zit de nisbus op z'n plek, alleen moest die nog helemaal afgewerkt worden. Tenminste, helemaal... Hij is uiteindelijk vast gemetseld en het grote vierkante gat is op dit moment nog open. Daar komt de volgende keer bij de installatie van de kachel een brandwerende plaat voor die vervolgens in elke kleur af te werken is en er komt op de schouw een stuk natuursteen. Dan is het helemaal klaar en kan er eindelijk gestookt worden, alleen moet ik daar nog zo'n beetje een week geduld mee hebben.

Het is mooi om met iets opbouwends bezig te zijn en helemaal op een dag als vandaag. Ik heb er minder last van dan dat ik verwachtte, maar het is vandaag exact 6 jaar geleden dat Kajsa overleed. Het heeft met name sinds de zomer van 2014 behoorlijk een plek gekregen en wat ik niet verwacht had is toch in gang gezet: het contact met haar ouders en broertje wat langzamerhand steeds minder wordt. Logisch aan de ene kant, maar aan de andere kant leken het me juist mensen waar ik nog heel lang en misschien zelfs wel m'n hele leven contact mee zou houden. Maar goed, blijkbaar hoort het zo te gaan zoals het nu gaat. Ik voel me er in ieder geval niet slecht onder dat het contact minder is en ik ga er vanuit zij ook niet, want hen kennende hadden ze dan al wel aan de bel gehangen. Kortom: tijd heelt niet alle wonden, maar geeft veerkracht. Met die uitspraak ben ik het op dit moment roerend eens...


inspiratie Donderdag 21 januari 2016 - Zomaar een gedachte...
Om dingen van gisteren te willen veranderen ben je te laat en denken 'morgen ga ik...' heeft al net zoveel zin. Je leeft vandaag, nog sterker: je leeft nu en niks is vanzelfsprekend. Maak dan van 'nu' het beste en laat de rest wat het is...


goed nieuws Woensdag 20 januari 2016 - Goed nieuws.
De werkdag was super: vlot geladen, zonder file richting Amsterdam kunnen hobbelen en vanaf daar alle adressen als een speer gelost zonder dan ook maar enige vertraging. De route was niet al te lang, dus ik was op zich wel erg vroeg klaar maar dat mocht de pret op zich niet zo heel erg drukken. Ik had nu eindelijk eens de tijd om op zoek te gaan naar een stuk natuursteen voor in de kamer en... dat is gelukt, dus ik ben wat dat betreft een gelukkig mensch :)

Verder lijkt 2016 voor Hello George muzikaal gezien een mooi jaar te worden, want inmiddels zijn er al een aantal bevestigingen voor optredens binnen. Hoe, wie, wat, waar en wanneer? Dat zie je natuurlijk hier ter zijner tijd wel verschijnen. We hebben de komende tijd qua repetities in ieder geval best wel weer wat werk te verzetten, maar onder het genot van een bakkie en een hoop humor komt dat zeker vast allemaal goed. Ik heb er zin in!


muzieknoot Maandag 18 januari 2016 - Black Sabbath.
Eerder kwam op muzikale maandag Deep Purple al voorbij en Black Sabbath is voor mij een band die in dit overzicht gewoon niet kan ontbreken. We vinden deze band terug in de Top 40 van m'n geboorteweek op nummer 14 met Paranoid. Het enige nadeel aan dit origineel is dat het in de verdere jaren live nog wel eens wat steviger gespeeld werd en dan klinkt het wat mij betreft ng lekkerder, maar er zijn ook opnames te vinden die nog net wat trager zijn dan het origineel en dan heb ik het idee dat het nummer op omvallen staat. Maar goed, het is en blijft een klassieker natuurlijk.


muzieknoot Zondag 17 januari 2016 - Muziek.
Ik zal er nooit van rond kunnen komen, maar wat is muziek maken toch een prachtig ding en eigenlijk zou ik er veel meer mee willen doen. Een vriend van me heeft een aantal nummers in zijn hoofd, wil die volledig op gaan nemen en heeft daarvoor als bassist een zanger, gitarist en drummer om zich heen verzameld. Gisteren zijn we wat aan het jammen geweest om de basis neer te zetten en er zullen voor de uiteindelijke studio opnames nog een paar repetities volgen, maar... wat had ik het naar m'n zin gister.

En okee, dat per definitie stellen dat ik van de muziek niet rond kan komen en er meer mee zou willen doen is ook relatief in de zin van dat het afhankelijk is van m'n eigen keuzes. Zolang ik met onregelmatige tijden op de vrachtwagen zit is er gewoon niet voldoende tijd over om me meer op dit soort dingen te richten en een andere baan? Tja, het maakt me op zich niet uit wat het betaald want als chauffeur zit je qua loon ook zo'n beetje onderaan de ladder in Nederland maar het is meer de vraag wat ik dan leuk zou vinden om te doen. M'n huidige baan kost een hoop tijd, maar levert uiteindelijk toch ook weer energie op en dat is me veel waard. Ik zie onderweg veel mensen die vast zitten op een plek waar ze het niet naar hun zin hebben en daar wil ik mezelf in ieder geval voor behoeden. Maar goed, wellicht... ooit...


nieuws Vrijdag 15 januari 2016 - Smal.
Misschien niet eens smal, maar Nederland op z'n smalst: vandaag is een oud-militair opgepakt die zich op eigen initiatief aansloot bij de groep YPG in de strijd tegen IS in Syri en daarbij IS-strijders zou hebben omgebracht. Volgens justitie kan hij van moord beschuldigd worden en in wezen hangt hem dus een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Het is een Nederlander die buiten de wet handelt en daarvoor bestraft moet worden, dat is heel kort samengevat zo'n beetje de aanklacht en ik vind het cht belachelijk wat hier gebeurt.

Waarom moet Nederland zich hier zo nodig weer mee bemoeien? Wat mij betreft: als er al een misdrijf gepleegd is moet zo iemand zich maar in het betreffende land verantwoorden. Het gaat in dit geval niet om een trigger happy Rambo figuurtje, maar om iemand die zijn werk doet n dat serieus neemt. Het is voor deze militair in hart en nieren niet anders dan dat ik 's morgens op de vrachtwagen stap en 's avonds weer naar huis ga. Zijn werkgebied brengt alleen wat meer risico's met zich mee, maar zoals eerder al vermeld kiest hij daar zelf voor.

Daarnaast zijn we zelfs volgens premier Rutte in oorlog met IS, hij zei dat letterlijk en op het moment dat iemand daar daadwerkelijk iets mee doet moet hij zich gaan verantwoorden voor een rechter. De bemoeienis van Nederland... Kan deze man dan ook tussendoor nog even een klacht indienen bij de Arbodienst over zijn arbeidsomstandigheden dat die niet helemaal top waren n gaat die dienst daar dan ook nog iets aan doen? Nee, dat dan niet natuurlijk want zo dubbel zijn we in dit landje dan wel weer.

Op social media als Twitter en Facebook gonst het inmiddels van de reacties en in veel gevallen wordt hem een soort van heldenstatus toegewezen. Dat vind ik dan weer overdreven omdat hij (zoals ik eerder al aangaf) in mijn mening gewoon z'n werk doet, niks meer en niks minder. In een ander voorbeeld vind ik het ook overdreven als er applaus klinkt in een vliegtuig net na de landing, want ook die piloot doet alleen maar z'n werk en hier in de straat hangen de slingers ook niet op als ik na een werkdag weer thuis kom. Kortom: laten we ons eens iets minder druk maken om dingen die er niet toe doen en ons focussen op de dingen die er wel toe doen.


snelweg Donderdag 14 januari 2016 - Blij.
Volgens mij heb ik er al eerder over geschreven maar er zijn dagen dat ik cht blij ben om naar m'n voordeur te kunnen lopen, de sleutel in het slot te steken en naar binnen te gaan. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het eigenlijk helemaal niet en dat bleek vandaag onderweg maar weer eens. Een bak met regen over het land en hier en daar wellicht mensen die niet helemaal met hun hoofd bij het autorijden zitten, maar er gebeurden weer een aantal zwaren ongevallen waarbij mensen het helaas niet overleefden. Het is de harde realiteit van elke dag, maar als het op zoveel plaatsen mis gaat op een dag ga ik bij mezelf toch nadenken. Het zou immers zomaar kunnen zijn dat het mij overkomt en dan hoeft het niet eens m'n eigen schuld te zijn. Kortom: ik ben me er bewust van dat ik weer gezond thuis ben en ga maar eens wat pannetjes richting een fornuis gooien. Gewoon omdat het kan...


muzieknoot Maandag 11 januari 2016 - The Rattles.
Het is weer maandag, dus terug naar de orde van de dag. Tenminste, van de maandag dan natuurlijk... We zitten in het kader van muzikale maandag nog steeds in de Top 40 van m'n geboorteweek en vandaag komen we bij de nummer 17 van die lijst. Een echte reden heb ik er niet voor, behalve dat de sound me telkens aan de jaren '70 moet denken. Het is op n of andere manier in mijn oren in ieder geval een heel herkenbaar geluid wat later in m'n leven ook nog terug kwam bij mensen die veel muziek uit die periode draaiden. Min of meer willekeurig dus: The Witch van The Rattles.


spiegel terugblik Donderdag 7 januari 2016 - Geen nieuws is...
Geen nieuws is goed nieuws, volgens de uitdrukking dan en op zich klopt dat voor deze week ook wel. Het werk is deze week toch behoorlijk op gang gekomen, al is het onderweg nog merkbaar rustig en dat zal vanaf begin volgende week ook wel over zijn verwacht ik. Het enige echte nieuws is eigenlijk dat we in ons landje de afgelopen dagen lokaal toch behoorlijk winter gehad hebben. De winter is voor het grootste deel van het land nog steeds niet wat je 'winter' mag noemen want de temperaturen zitten de hele tijd tussen de 5 en 10 graden in, maar het noorden en noordoosten kreeg afgelopen week toch wel wat vorst te verduren. Het ging daar ijzelen en wegen waren voor een paar dagen volledig onbegaanbaar.

Op dit moment komt daar allemaal wel weer een einde aan, want de temperaturen komen vanaf vandaag ook in het noorden weer boven het vriespunt. Het leverde in ieder geval mooie taferelen op, want sinds 1979 kon er weer eens op straat geschaatst worden zoals in de onderstaande video te zien is die ik gevonden heb via gebruiker Straaloo2 op Twitter.
muzieknoot Maandag 4 januari 2016 - Deep Purple.
De jaren '60 en '70 draaiden voor veel mensen om The Rolling Stones en The Beatles, maar mijn smaak ligt dan toch meer in de rock hoek en dan kom je al snel bij bands als Deep Purple uit. In de Top 40 van m'n geboorteweek vinden we op nummer 24 wat mij betreft dan ook een regelrechte klassieker en daarnaast was de band een inspiratie voor me als drummer. Nou ja, eigenlijk voor een deel nog wel maar toen ik net begon te spelen en muziek cht begon te ontdekken stond de muziek van deze band klaar om me mee te nemen op een muzikale reis en dat is me altijd goed bevallen. Ik heb het vandaag over het origineel van... Black Night.


2016 Vrijdag 1 januari 2016 - Nieuwjaarswens.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen.. dat hoor je wel eens, maar in dit geval gaat het om een nieuw jaar met nieuwe kansen. Hoewel, dat is natuurlijk ook maar betrekkelijk. Ik heb wat dat betreft met de jaarwisseling niet zo veel omdat ik het idee heb dat je iedere dag het beste er uit moet halen wat er in zit en dat hoeft voor mij persoonlijk dus niet in een jaarwisseling te zitten met de traditioneel daarbij behorende goede voornemens. Toch wil ik iedereen op deze manier een gelukkig, gezond en eventueel muzikaal 2016 toewensen. Ik hoop dat ik hier ook het komende jaar weer van alles kan melden en het zou mooi zijn als het allemaal positief mag zijn.