logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 30 januari 2017 - Firewind.
Soms heb je een origineel van een nummer waar gewoon niet aan te tippen valt. Of het dan muzikaal zo knap in elkaar zit of dat het om een klassieker gaat doet er dan eigenlijk niet meer toe: als band die het nummer wil coveren begin je er gewoon niet aan, of je doet het érg goed. De inzet voor vandaag is 'Breaking the law' wat als origineel van Judas Priest in 1980 werd uitgebracht.

Er waren nogal wat artiesten die een poging deden dit nummer te coveren en ergens snap ik wel waarom: het is op zich een lekker nummer, het rocked lekker weg maar is stiekem ondanks dat het door een heavy metalband is uitgebracht toch wat aan de tamme kant. Doro Pesch maakte het nummer juist een stuk rustiger en faalde in mijn optiek in het maken van een goede cover.

Stryper probeerde het maar wist het energie niveau bij hun uitvoering niet omhoog te brengen, net als HammerFall die het nummer juist sneller maakte maar ook dat deed het uiteindelijk geen goed. Nee, neem dan de mannen van Firewind die door hier en daar in het arrangement wat dingen te veranderen wél die extra toevoeging voor elkaar krijgen. Check hun uitvoering van Breaking the law.


snelweg Donderdag 26 januari 2017 - Betaalde tourist.
Vrachtwagenchauffeur, een vak met een grote verantwoording. Dat klopt, maar tijdens het uitoefenen ervan kun je ook genieten als je de dingen om je heen kunt waarderen. Gisteren was zo'n dag in de omgeving van Haselüne, ongeveer een half uurtje over de grens bij Zwartemeer bij onze oosterburen:

logo breaking news



muzieknoot Maandag 23 januari 2017 - Robby Valentine.
Een beetje fout is het eigenlijk wel, de muziek van Robby Valentine maar ja... Aan de andere kant is het ook wel weer een uniek ding hoe hij alles muzikaal gezien in elkaar zet en is het toch weer wat anders dan anders. Het valt onder de pop/rock, maar hier en daar is het zelfs symfonisch te noemen. Check: The magic breeze.


het weer Vrijdag 20 januari 2017 - Winter.
Sinds een week of twee zitten we in een periode die op z'n minst als iets van winter door moet gaan. Het begon allemaal met een hele partij ijzel wat best wel grote gevolgen had, maar dat was een paar dagen later weer weg en die ellende heeft inmiddels plaats gemaakt voor droog winterweer. De temperaturen komen overdag nog net boven het vriespunt, maar 's nachts vriest het wel elke nacht en dat levert voor deze beroepstourist soms mooie plaatjes op, zoals hier in Koog aan de Zaan:

koog aan de zaan winter 2017



muzieknoot Maandag 16 januari 2017 - New Kids ft Paul Elstak.
Door alle omstandigheden heb ik hier afgelopen week niet zoveel te melden gehad, dus na de vorige muzikale maandag ga ik maar gewoon verder met de volgende en die komt in dit geval zoals hier boven al staat van Paul Elstak. Happy hardcore in samenwerking met de New Kids, gewoon omdat het eens wat anders is dan anders en dat het wel lekker door dendert. Het is net het echte leven... Check Turbo.


Maandag 9 januari 2017 - Tyketto.
Dit bandje timmert in wezen al een hele tijd aan de weg, maar ik had er nog nooit eerder van gehoord en op zich rockt het wel lekker weg terwijl het aan de andere kant toch wel behoorlijk commercieel is. Van het album Don't come easy wat al in 1991 uit kwam: Forever young. En nee, dan gaat het niet om een cover van Alphaville...


reis Zaterdag 7 januari 2017 - Reis.
Het heeft in mijn beleving niet zoveel zin om hier op details in te gaan, maar na een lange periode ziek geweest te zijn waarin hij zich mentaal heel sterk heeft kunnen houden was vandaag toch het moment gekomen om Gertjan de vrijheid te geven die hij zo verdiende.

Hij overleed afgelopen zondag vreedzaam in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen. Bassist, maar bovenal vriend... Het ga je goed.

gertjan wintertijd festival
We will meet again my friend, a hundred years from today.
Far away from where we lived, and where we used to play.

We will know each others' eyes, and wonder where we met.
Your laugh will sound familiar, your heart I won't forget.



vuurwerk Dinsdag 3 januari 2017 - Vuurwerk.
Ik val met de deur in huis: 68 miljoen euro! Komt dat uit de lucht vallen? Nee, dat is het door Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland geschatte bedrag wat er dit jaar aan vuurwerk de lucht in is gegaan. En dan gaat het dus alleen nog om het legale spul wat er in winkels verkocht is. Illegaal vuurwerk en vuurwerk wat door tienduizenden mensen net over de grens in Duitsland is gekocht zit daar nog niet eens bij.

Nu durf ik het eigenlijk niet in te schatten wat er aan illegaal en Duits (dus eigenlijk ook illegaal) vuurwerk gekocht is, maar wellicht kunnen we het totaal voorzichtig afronden op 75 miljoen euro? Te bizar voor woorden dat zo'n bedrag letterlijk in de lucht verdwijnt, terwijl half Nederland steen en been klaagt over bedragen die het rijk verkeerd besteed.

Begrijp me goed: ik ben niet tegen vuurwerk en als iemand het er voor over heeft en het kan betalen maakt het mij niet uit voor hoeveel geld iemand de lucht in stuurt, maar... klaag dan ook niet. En ja, er zijn mensen in Nederland die gruwelijk hun best moeten doen om elke maand weer de eindjes aan elkaar te knopen. Denk daar dan eens aan...


muzieknoot Maandag 2 januari 2017 - Rory Gallagher.
Om de doodeenvoudige reden dat ik de energie op dit moment keihard nodig heb: Shadow play, live op het Montreux Music Festival in Switzerland (1979).


2017 Zondag 1 januari 2017 - 2017.
Om te beginnen wens ik natuurlijk bij deze iedereen een fantastisch 2017, een jaar in alle geluk en gezondheid. Verder ben ik zoals je wellicht aan het beknopte overzichtje gezien hebt nogal druk geweest met het onderhoud van deze pagina. Het nieuwe jaar is toegevoegd aan het nieuwsoverzicht, het jaar 2014 moest daarvoor verdwijnen naar het archief, updates en aanvullingen bij diverse bands enzovoort. Maar goed, het staat er allemaal weer zoals het er voorlopig hoort te staan en ik zie het grote onderhoud dan ook maar als verse start voor het nieuwe jaar van deze pagina.

Een jaar waarin ik natuurlijk hier weer van alles hoop te schrijven en ook wellicht een jaar waarin ik (eindelijk) eens een poging ga doen de code van deze website helemaal te herschrijven zodat die voldoet aan de eisen die vandaag aan de dag gesteld worden. Het draait nu en op de meeste platforms ook wel goed, maar ja... het zou mooi zijn als de pagina onderhuids ook helemaal zou kloppen. Het is alleen een hele klus om de pagina opnieuw op te zetten en daarna een nog grotere klus om alle verschillende bestanden (nu ruim 200) aan te passen, zonder dat de verhalen daarbij verloren gaan. Wellicht iets voor een regenachtige zondag, of... 5 regenachtige zondagen *grin*

Maar goed... Geluk, gezondheid en vooruit... ook weer veel leesplezier gewenst dit jaar en ik hoop er weer iets leuks van te kunnen maken.