logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


snelweg Dinsdag 30 januari 2018 - Pas op!
Eerder schreef ik er ook al over, maar ik doe het gewoon nog een keer: pas op voor vrachtwagens onderweg, blijf er het liefst een eind vandaan of in ieder geval in het geval van filevorming er tussenuit. De reden waarom? Omdat het enorm gevaarlijk is. Okee, ik zal het een klein beetje nuanceren, want niet iedere vrachtwagenchauffeur zit te pitten achter het stuur of is met andere dingen bezig dan auto rijden, maar gisterenavond laat heb ik online weer twee voorbeelden voorbij zien komen die er niet om liegen.

Het eerste wat ik wil noemen was een ongeval gisteren in de middag met een vrachtwagen op de A1 ter hoogte van Apeldoorn richting Amsterdam: gewoon van de weg gereden en plat in een greppel naast de snelweg terecht gekomen. Waarom snapt niemand, want hij ging gewoon die kant op en de conclusie is dan (buiten een onwel geworden chauffeur om) al snel getrokken: in slaap gevallen. Zelfs als je met je telefoon of wat dan ook zit te spelen MOET je het merken als je naast de weg komt, maar deze hobbelde zo van het wegdek de berm in en remde zo laat dat het bijna niet anders kan dat de chauffeur wakker geschrokken is.

's Avonds werd er verderop op de A1 gewerkt, een afzetting was geplaatst en daar hobbelde ter hoogte van Eemnes richting Amsterdam er één dwars door de pijlenauto. Ravage tot en met en in dit geval weet iedereen dat wegwerzaamheden érg duidelijk staan aangegeven en als je het voor elkaar kunt krijgen om tegen de pijlenwagen te rijden ben je met iets anders bezig geweest dan auto rijden. Ook hier ging het om iets wat als 'collega chauffeur' door het leven moet gaan en ik kan daar heel kort over zijn: dit soort lui zijn geen collega's. Dit zijn gevaren op de weg en of het dan onder dwang van een planning is of dat ze zelf maar gewoon door rommelen tot ze in slaap vallen of wat dan ook maakt niet uit.

Je hebt als chauffeur een hele duidelijke verantwoording en dus daarmee in mijn beleving ook ALTIJD een keus om te zeggen: ik ben moe dus parkeer ik m'n karretje en ga even slapen of wat dan ook. En okee... het komt ook voor dat dit soort ongevallen gebeuren omdat de bestuurder onwel geworden is en de puinhoop is dan automatisch groter dan dat het om een gewone auto gaat, maar toch. Ik kan alleen maar voor mezelf in staan en zie dat er chauffeurs onderweg zijn die gewoon maar wat aanrommelen en daarmee niet alleen een gevaar voor zichzelf vormen, maar ook voor anderen. Ik wil maar één ding: 's avonds thuis zelf naar de voordeur kunnen lopen om die open te maken en naar binnen te gaan. Hoe laat dat is... dat is bijzaak en het blijkt steeds vaker dat meer mensen deze instelling zouden moeten hebben. Goeie reis en kijk uit!


muzieknoot Maandag 29 januari 2018 - Tony Spinner.
De naam zegt je misschien niet zoveel, maar het gaat om de ex-gitarist van Toto en die naam moet haas wel bekend zijn. Maar goed, daar laat ik het dan ook maar direct bij, want de geschiedenis van Tony met Toto is niet zo heel positief en hij wil er om die reden ook zelf niet mee in verband gebracht worden.

Voor hem persoonlijk kan ik me voorstellen dat het een enorm vervelend moment geweest moet zijn als je ineens niet meer in zo'n band zit, maar aan de andere kant vind ik zijn eigen muziek eigenlijk veel lekkerder en dus is het eigenlijk enorm positief in plaats van negatief.

Overtuiging nodig? Check CC Rider en omdat ik het niet kan laten een dubbele muzikale maandag met Dust and ash allebei live in Herzog Ernst, Celle (D).


hello george Zaterdag 27 januari 2018 - Therapie.
Na een emotioneel lastige week in verband met het overlijden van Kajsa nu alweer acht jaar geleden was het vandaag weer eens tijd voor een repetitie met Hello George. Een betere therapie is er niet: m'n energie is inmiddels weer wat het moet zijn en dat voelt gewoon goed.

De repetitie liep lekker en we hebben er naast oudere nummers ook een paar nieuwe bij gepakt in verband met komende optredens. Of eigenlijk 'mogelijk komende optredens' waarbij we een gerichte set moeten gaan spelen, maar waar op dit moment nog niet zeker is of we aan die festivals mee mogen doen. Maar goed, hoe dat af loopt lees je hier natuurlijk wel weer :)


muzieknoot Maandag 22 januari 2018 - Offspring.
Vandaag weer eens een cover op muzikale maandag en het origineel is in dit geval van The Police. Nu zijn er mensen die het een soort van heiligschennis zouden noemen als een nummer van hun door een bandje als Offspring gedaan wordt, maar... dat valt in dit geval reuze mee kan ik melden. Om een lang verhaal kort te maken: check Next to you.


het weer Donderdag 18 januari 2018 - Storm.
Tenzij je niet in Nederland was heb je het meegekregen: de storm van vandaag. Het komt regelmatig voor dat het KNMI voorspellingen doet als 'het wordt morgen ontstuimig' en goed, er staat dan behoorlijk wat wind maar dan is het op zich nog wel te doen. Vandaag zou het ook 'ontstuimig' worden en dat bleek een soort van onderschatting te zijn. Er stak namelijk een storm de kop op met een hoeveelheid wind waar ik me niet van kan herinneren dat ik het eerder mee heb gemaakt.

De voorlopige schatting is dat er voor zo'n 50 miljoen euro aan schade is en dan weet men er nog bij te vermelden dat dit bedrag zo'n beetje de ondergrens zal zijn. Naast schade aan huizen en dergelijke waren er natuurlijk de (grote) omgewaaide bomen en de bijbehorende drukte in het verkeer:

teletekst bericht 18 januari 2018


Yup, je leest het goed: 66 omgewaaide trucks op één dag in een landje zo klein als het onze. Je gaat je dan afvragen hoe dit kan en het antwoord is op zich duidelijk: de oppervlakte is bij veel vrachtwagens, busjes en aanhangers te groot ten opzichte van het gewicht. Op het moment dat het hard waait is er veelal nog wel mee te rijden, maar met name de rukwinden van vandaag zorgden voor onvoorziene situaties en je moet als chauffeur dan én van goede huize komen én veel geluk hebben wil je het spul overeind kunnen houden. De kleine autootjes met een groot volume kiepen als eerste, maar vandaag gingen ook complete trekker/oplegger combinatie's om en eigenlijk om in de basis dezelfde reden: te grote oppervlakte ten opzichte van het gewicht.

Direct gaan er ook veel stemmen op om een rijverbod in te stellen voor vrachtverkeer op het moment dat er door het KNMI code rood wordt afgegeven. In mijn beleving totaal onzinnig om vier redenen, al zijn er misschien nog wel meer te bedenken:

 • Niet alle vervoer heeft last van dergelijke omstandigheden. Een zeilenoplegger leeg heeft tijdens de omstandigheden van vandaag op een brug geen schijn van kans, maar goed geladen weer wel. Dat is dan nog een twijfelgeval, maar een oplegger geladen met betonnen vloerdelen gaat echt niet op z'n kant en ook leeg is er niks aan de hand omdat dit soort vervoer geen vertikale oppervlakte kent. De oplegger is (soms op een paar kleppen na) immers volledig vlak.

 • Er is eenvoudigweg geen ruimte om alle vrachtwagens die op een bepaald moment in Nederland rijden ergens te parkeren. Een deel van het vrachtverkeer bestaat uit internationale chauffeurs die voor de nacht een parkeerplaats zoeken om te gaan slapen en de volgende ochtend weer te vertrekken. Voor deze mannen is er al niet voldoende parkeergelegenheid in ons land waardoor ze bijvoorbeeld rond parkeerplaatsen langs de snelweg op de in,- en uitvoegstroken parkeren, hier en daar illegaal op bedrijventerreinen overnachten of gewoon ergens op een boeren inrit van een weiland gaan staan. Al het nationale vervoer en de dagritten vanuit België en Duitsland komen daar dan nog bij en dan kun je jezelf voorstellen dat de capaciteit om al die voertuigen te kunnen bergen er eenvoudigweg niet is.

 • Bij het invoeren van een rijverbod voor vrachtverkeer staan de beroepschauffeurs verplicht stil en mogen mensen met een aanhangertje of caravan achter de auto gewoon de weg op. Een situatie die misschien nog wel gevaarlijker is, want die dingen wegen helemáál niks en gaan dus ook zo aan de wandel. Goed, de puinhoop is minder als er dan toch ergens één plat gaat maar het wordt er echt niet veiliger van. Dat deze mensen eerder de neiging hebben om hun karretje of caravan te laten staan tijdens omstandigheden zoals vandaag is pertinent niet waar. Ik ben er vandaag nog een paar voorbij gereden die met 30 tot 40 km/u over de snelweg aan het sukkelen waren met een aanhangertje omdat ze anders bang waren dat het spul plat zou gaan.

 • Het afkondigen van code rood doet men niet zomaar, maar het gaat meestal maar een beperkt gebied waar de risico's daadwerkelijk hoger zijn. Neem als voorbeelden de provincie Zeeland, De Tweede Maasvlakte in Rotterdam en meer landinwaarts de bruggen over de grotere rivieren. Dat zijn zomaar een paar dingen waar het risico op ongevallen enorm is, terwijl er op hetzelfde moment in Twente of De Achterhoek wel een berg wind staat maar zonder echte gevaarzetting.

  Kortom: code rood in Nederland = rijverbod voor vrachtverkeer? Onmogelijk en onzinnig. We moeten gewoon toe naar gezond verstand. Van een beroepschauffeur wordt verwacht dat hij veilig met zijn voertuig kan werken en als betekent dat het niet veilig (genoeg) is moet hij zelf zo slim zijn om het hele spul voor een paar uur aan de kant te zetten en de piek van een storm op die manier af te wachten. Hetzelfde geldt voor de mensen met een karretje of caravan, al hebben die natuurlijk niet de druk van een planning en daarmee een commerciële reden er achter zitten om toch maar door te gaan.


  opmerkelijk Woensdag 17 januari 2018 - In de war.
  Je kent het vast wel, dat je jezelf vergist in een dag of in een datum. Ik had dat vandaag, alleen dan wel extreem. Vanmorgen naar Oosterhout gereden om daar te laden en toen ik met de laadlijst door de hal liep dacht ik nog bij mezelf 'pittig dagje, want de laatste sluit op vrijdag eerder dan normaal'. Maar goed, het liep op zich allemaal goed en inmiddels was ik er achter dat het geen vrijdag maar donderdag moest zijn dus ik had alles mooi op tijd klaar.

  Belletje naar de planning, onderweg nog het één en ander opgehaald, weer een belletje naar de planning en toen ik m'n rit voor morgen door kreeg dacht ik weer: 'pittig dagje, want de laatste sluit op vrijdag eerder dan normaal'. Op zich te doen, maar het moet niet enorm tegen gaan zitten. Tot ik even later m'n buurman aan de lijn had die me wist te vertellen dat het toch echt woensdag is vandaag en dus morgen donderdag en geen vrijdag. Het weekend zal nog even moeten wachten, ik zet een muziekje aan en ga wat pannen op het vuur gooien.


  muzieknoot Maandag 15 januari 2018 - Hear 'n Aid.
  Deze heb ik waarschijnlijk op muzikale maandag al eerder geplaatst, maar ja... ik hou het niet bij wat er wel of niet geplaatst is, dus dat is dan maar een risico van het vak om het zo maar te noemen :)

  Hear 'n Aid was het hardrock/metal antwoord op succesvolle projecten als BandAid en USA for Africa in de jaren 1984 en 1985 en kwam voort uit het brein van twee muzikanten uit de band van Ronnie James Dio. Die heeft uiteindelijk ook (een deel van) de productie op zich genomen en als held in deze scene wist hij er een groot succes van te maken.

  Mocht het je interesseren dan kun je hier een soort van documantaire of 'making of' van deze single vinden en het nummer zelf tref je hier aan. Opmerkelijk vind ik persoonlijk op dit moment dat veel van deze 'powervoices of rock' niet meer onder ons zijn en dat het nummer door veel bands en organisaties gecovered is maar de opnames daarvan wil je gewoon écht niet horen. Die halen het niet bij het originele project en zijn hier en daar zelfs slechter dan slecht te noemen.


  opmerkelijk Zondag 14 januari 2018 - Gegoochel.
  Gegoochel met cijfers, dan welteverstaan en dan heb ik het in dit geval over bedrijven die met cijfers 'rommelen' om je als consument met alle macht maar iets aan de man te brengen. Zo stond er een tijd geleden hier zo'n mannetje van een energiemaatschappij aan de deur en alleen al omdat ik bij Nuon zit qua gas en stroom wist hij te vertellen dat ik gegarandeerd goedkoper uit zou zijn.

  Mijn antwoord daarop was even kort als simpel: "Vijftig euro". Hij keek me daarop vragend aan en ik vertelde hem dat ik dat per maand wel wilde betalen. "Ja, meneer... maar ik weet niet wat u nu betaald." was daarop zijn reactie en toen heb ik hem de vraag gesteld hoe hij dan kan bepalen dat ik 'gegarandeerd goedkoper uit zou zijn' bij een andere niet nader te noemen maatschappij.

  Het antwoord daarop bleef hij me uiteraard schuldig. Iets wat op zich ook wel de bedoeling was, want ik sluit per definitie niks aan de deur af en was er dus wel zo'n beetje klaar mee. Maar goed, zo vond ik net een briefje in de bus wat gisteren afgeleverd was en wat gaat over dakisolatie. Blijkbaar is dat iets wat je toch écht moet doen om je energierekening zo laag mogelijk te houden en met een paar cijfers laat men dan zien dat je het te investeren bedrag er in relatief korte tijd weer uit hebt, helemaal als je ook nog eens gebruik maakt van de subsidie die er blijkbaar voor te krijgen is.

  Bij het laatste begint bij mij persoonlijk m'n twijfel al, want het klopt op zich wel dat je in veel gevallen subsidie kunt krijgen voor verbeteringen aan een huis en helemaal als het om het verlagen van het energieverbruik gaat, maar tegelijk zijn er dan ook best wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Voldoe je daar niet aan en ga je er aan de hand van zo'n tekst maar vanuit dat de rekening een stuk lager uit zal vallen, dan kan dat dus best nog wel eens (flink) tegenvallen. Een tegenvaller die er dan voor zorgt dat het te investeren bedrag ineens dermate groter wordt dat de genoemde periode waarin je het terug zou verdienen ineens een héél stuk langer wordt.

  Daarnaast trek ik bedragen die men noemt eigenlijk al direct in twijfel. Een organisatie als Milieucentraal stelt bijvoorbeeld dat je op een niet verwarmde zolder gemiddeld 400 euro per jaar kunt besparen als je dakisolatie aan laat brengen en als het om een verwarmde zolder gaat, dan kan het zo rond de 650 euro per jaar zijn. Ehm? Hallo Milieucentraal! Ik heb een gasrekening van 409 euro per jaar en een niet verwarmde zolder die daarnaast niet geïsoleerd is. Door te isoleren kan ik dan m'n gasrekening volgens jullie terugbrengen naar 9 euro per jaar? Vooruit de energieprijzen schijnen dit jaar nogal omhoog te gaan, dus zal ik er dan 20 euro per jaar van maken? Ik hoef er hopelijk niet bij te vermelden dat ik dit nogal cynisch bedoel...

  Een kind kan nog uitvinden dat deze cijfers voor geen meter kloppen en bedrijven goochelen dus zoals eerder gesteld maar wat om je iets aan de man te brengen. Ik zeg hiermee niet dat het nooit klopt wat ze je voorspiegelen en ook niet dat het voorbeeld van dakisolatie niet werkt om de energiekosten terug te dringen, maar wel dat het beter is om alles even in je eigen situatie te plaatsen en daar vervolgens vanuit te gaan. Het kan immers zomaar betekenen dat je besparing veel minder is, maar aan de andere kant wellicht ook veel meer omdat alles afhankelijk is van de situatie, wat je wilt gaan doen en wat het uiteindelijke rendement er van is.

  Een voorbeeld in m'n eigen situatie: m'n huisje is van 1962 en had tot ruim een jaar geleden nog enkel glas in plaats van dubbel en dat stond dan in een paar kozijnen die hun beste tijd echt wel hadden gehad. Warm water (tapwater) kreeg ik nog van een ouderwets klein keukengeisertje en de verwarming bestond uit een gaskachel in de woonkamer, eventueel aangevuld met electrische radiatoren op de slaapkamers maar die waren eigenlijk zelden tot nooit aan.

  Ouderwets en niet comfortabel? Ik wist niet beter, maar vond absoluut van niet. Ik kon immers gewoon wonen en had het in huis nooit koud. Duur? Achteraf gezien wel en ik kan er zelfs 'naar verhouding héél duur' van maken want ik heb een relatief klein huis en in de oude situatie betaalde ik ruim 180 euro per maand aan energie (gas en stroom), terwijl de combinatie van dubbel glas in nieuwe kozijnen met een moderne centrale verwarming en de houtkachel er voor zorgen dat ik nu net boven de 60 euro per maand zit en... afhankelijk van wat de energieprijzen doen gaat dat als het goed is nog omlaag omdat ik volgens mij hier en daar nog wel een beetje energie kan besparen.

  Als ik nu zelf ook even ga goochelen met cijfers, dan stel ik ijskoud dat ik door de eerder genoemde verbeteringen aan m'n huis op jaarbasis 1440 tot 1500 euro bespaar aan energie en dat is echt wel de moeite waard. Wat ook de moeite waard is: de huur van m'n huis is ietsje hoger geworden (een verhuurder mag dat bij een dergelijke verbetering van de woning), daarnaast is er natuurlijk nog de aanschaf en plaatsing van de houtkachel en in de loop van vorig jaar kocht ik een kettingzaag om kachelhout te kunnen zagen. Dat ding loopt ook niet op water en heeft af en toe wat brandstof, olie en een nieuwe ketting nodig en als je die investeringen cq kosten bij elkaar optelt loopt het eerder genoemde bedrag wat ik per jaar bespaar zomaar een eindje terug.

  Op zich geen probleem en uiteindelijk gaan deze investeringen me wel geld opleveren, maar ik vind dat bedrijven op deze manier ook eerlijk moeten zijn in hun cijfers in plaats van dingen zo interessant mogelijk voor te kauwen, terwijl eigenlijk elke situatie uniek is en dus ook een eigen plan van aanpak vereist met een daarbij behorend prijskaartje én een bijbehorend rendement. Een besparing van bijvoorbeeld 20% klinkt wellicht interessant om te vermelden, maar belangrijker om te weten is waarop en wat het rendement er van is: als ik 20% kan besparen op m'n eerder genoemde jaarlijkse gasrekening levert me dat nog geen 82 euro per jaar op en reken dan maar eens uit hoe lang je bezig bent om een investering van bijvoorbeeld 3500 euro terug te verdienen.

  Ik zal het verklappen: ruim 42 jaar en dat loont dus totaal niet de moeite. Dus nogmaals: veel dingen zijn wel de moeite waard, maar anderen zijn te mooi om waar te zijn. Wat het in je eigen geval is kun je alleen zelf bepalen door te informeren naar de kosten die het in jouw situatie met zich meebrengt en wat het bijbehorende rendement is, maar laat je niet leiden door willekeurige bedragen en percentages.


  terugblik Vrijdag 12 januari 2018 - Weekend.
  De tweede werkweek van het jaar was een compleet andere dan de eerste, maar dat viel op zich natuurlijk te verwachten. Waar het vorige week nog een beetje als vakantie aanvoelde omdat nog heel veel mensen vrij waren was deze week iedereen weer aan de slag en dat was te merken. Niet alleen qua verkeer onderweg en de daarbij behorende vertragingen, maar ook aan het aantal klanten wat weer bezocht kon worden om het één en ander te leveren. Maar goed... eigenlijk is het natuurlijk ook wel beter zo, want het is uiteindelijk niet de bedoeling om het jaar rond vakantie te vieren :)

  Wat betreft het stukje van vorige week over het hoge water kan ik melden dat we droge voeten hebben kunnen houden. Ik vind de hoeveelheid aandacht die dit stukje natuurgeweld gekregen heeft nog steeds overdreven: de waterstand bereikte op woensdagmiddag rond 13.45 uur met +6.03 meter NAP zijn hoogtepunt op, terwijl het zoals eerder geschreven pas spannend wordt boven de +8.85 meter NAP. Kortom: ja, het was wat hoger dan gemiddeld maar er kon nog véél meer bij.

  Prettig weekend!


  muzieknoot Maandag 8 januari 2018 - Frankie goes to Hollywood.
  Frankie goes to Hollywood ontstond ergens eind jaren '70 in de Liverpoolse punkscene, maar werd pas echt bekend aan het begin van de jaren '80 toen de overbekende producer Trevor Horn zich er mee ging bemoeien. De muziek, de sound, de nummers op zich... allemaal super herkenbaar voor deze band. al zijn ze voor een drummer eigenlijk érg saai te noemen.

  Toch om het eerder genoemde een vermelding meer dan waardig op muzikale maandag en ik prop in dit geval drie van hun grootste hits in één video die dan ook nog eens live is. Het enige wat verschilt aan deze opname uit 2004 is dat de band eind jaren '80 uit elkaar ging en zanger Holly Johnson geen zin had in een reünie, dus die is in dit geval vervangen door Ryan Molloy. Die doet het wat mij betreft meer dan uitstekend als zanger van deze band.

  Kortom: check deze video waarin de band live in de Wembley Arena 'Welcome to the pleasuredome' (1985), 'Two tribes' (1984) en 'Relax' (1983) speelt. Ik ben nooit een echte fan geweest, maar dit is toch wel érg vet.


  waal haaften Zondag 7 januari 2018 - Water.
  De eerste werkweek van het jaar is alweer achter de rug en zoals altijd was het een relatief rustige week: veel mensen zijn vrij, bedrijven zijn zelfs dicht waardoor het onderweg érg rustig is en deze week stiekem nog een beetje als vakantie aanvoelt. Maar goed, maandag is het weer gedaan met de pret en gaat iedereen weer zijn normale gang en op zich is dat natuurlijk goed te noemen.

  Wat ook zijn normale gang gaat is het water en dan doel ik in dit geval specifiek het water hier in De Waal. Dat staat hoog en de afgelopen dagen zijn we met z'n allen regelmatig in het nieuws geweest juist vanwege de waterstanden. Waterstanden die op zich niet eens heel bijzonder zijn voor ons als bewoners van het rivierengebied, want het komt hier minimaal eens per jaar voor dat de boel onder loopt.

  Sneeuw die smelt in de wintersportgebieden komt dan in de vorm van smeltwater de rivier af zakken en zorgt dan voor hogere waterstanden en bij grote hoeveelheden neerslag in de vorm van regen in hetzelfde gebied is dat niet anders. Het kan dus ook wel meerdere keren per jaar voor komen dat we in de uiteraarden met natte voeten zitten en de nieuwswaarde daarvan... die ontgaat me behoorlijk. Ik zal een poging doen om uit te leggen waarom.

  beeld waalkade zaltbommel


  Het beeld op de bovenstaande foto staat hier aan de Waalkade in Zaltbommel. Het heet meen ik 'Jongen in zwembroek' en de linker opgeheven hand geeft aan tot hoe hoog het water kan komen zonder dat de Waalkade zal overstromen en dan heb ik het over een hoogte van +8.87 meter NAP. Nog sterker, er kan nog 50 cm aan schotten worden bij gezet waardoor het water nog hoger kan komen en dan nog is er dus eigenlijk niet zo heel veel aan de hand.

  De foto is van gisteren bij een waterstand van ongeveer +5.11 meter NAP waarbij te zien is dat het beeld wel met z'n voetjes in het water staat, maar dat er nog heel veel ruimte is voor de rivier om te stijgen zonder dat het gevolgen heeft voor de bewoners hier. Ter info: bij de evacuatie van januari 1995 stond de waterstand op +7.43 meter NAP en van 'dijkverzwaring' had men ergens wel gehoord, maar die was toen nog niet uitgevoerd.

  Dus kort samengevat: bij een waterstand van meer dan +8.87 meter NAP wordt het spannend, de foto van gisteren geeft +5.11 meter NAP aan, op het moment van dit schrijven zitten we op +5.34 meter NAP en de verwachting op basis van neerslag in het Alpengebied en verder stroomafwaarts is op dit moment dat het hoogste punt woensdag bereikt zal worden met een waterstand van ongeveer +6.40 meter NAP.

  Dat is... als we dat al redden en daarmee blijven we dus 1.44 meter onder het niveau wat in de oude situatie kritiek was en 2.47 meter onder het niveau wat aan de dag van vandaag kritiek is voor de bewoners hier. Vertel me dan nog eens wat de nieuwswaarde is van berichten over hoog water in de media, want persoonlijk zie ik die echt niet.


  2018 Maandag 1 januari 2018 - The Cult.
  Het nieuwe jaar is begonnen en het zal voor velen een start zijn voor iets. De één stopt met roken, de ander wil wat aan de lijn gaan doen, een volgende... nou ja... Je snapt het wel: ik ga voorlopig helemaal niks anders doen dan normaal, om de eenvoudige reden dat het me goed bevalt en goede plannen, daar moet je gewoon geen verandering in aanbrengen.

  Er zijn altijd dingen die beter of in ieder geval anders kunnen, maar daar heb je wat mij betreft geen mijlpaal als een jaarwisseling voor nodig. Kortom: ik wens iedereen alle goeds voor het nieuwe jaar en ga weer proberen het één en ander bij te houden hier.

  muzieknoot Wat ik voorlopig bij wil blijven houden is de muzikale maandag. Soms heb ik wel eens het idee dat er geen nummers zijn die hier geplaatst kunnen worden, maar telkens komt er toch weer iets met een bepaalde reden naar boven borrelen en dat is op deze eerste dag van het jaar niet anders. Alhoewel... Heb je voor The Cult een goede reden nodig, zeker als het nog live is ook? Wat mij betreft één van de beste live uitvoeringen, check She sells sanctuary, al blijft het jammer dat de zang qua hoogte een lastig ding blijkt te zijn. Maar goed, ik doe het Ian Astbury sowieso niet na dus eigenlijk mag ik er niks over zeggen :)