logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 28 januari 2019 - Britny Fox.
Glamrock is eigenlijk iets uit de jaren '80, maar ook in 2009 kwam deze stijl nog steeds voor met alle stereotype dingen die daarbij horen. Welke? Nah... check de clip van Girlschool.


maan Woensdag 23 januari 2019 - Bloedmaan.
Afgelopen maandag was er natuurlijk de maansverduistering en in dit geval een zeldzaamheid, want het ging om een super bloed wolfmaan. Vraag me niet wat het allemaal zou moeten betekenen, want dat weet ik niet maar... dat het een heel mooi gezicht was weet ik dan wel :)

Voor wie hem gemist heeft, die moet even geduld hebben: hij zal pas op 20 december 2029 weer te zien zijn, maar gelukkig maakte Gert Gilbink de prachtige onderstaande foto in Coevorden:

bloedmaan coevorden gert hilbink


snelweg Dinsdag 22 januari 2019 - 2287.
2287, een raar getal? Wellicht, maar het is het aantal kilometers file wat vanavond in ons landje stond. Vanaf 08.30 uur trok er een gebied met sneeuw vanuit het westen het land in en dat verliet het oosten aan het begin van de avond. Alles bij elkaar leverde dat 2 tot 5 centimeter sneeuw, waardoor blijkbaar het hele verkeer ontwricht hoort te zijn.

Een miniscuul beetje als je het gaat vergelijken met de 4 meter en meer die de afgelopen weken in Oostenrijk viel en ook als je het gaat vergelijken met de Scandinavische landen waar elke winter 3 tot 4 meter valt en daarvoor hoef je dan niet eens zo ver naar het noorden. Toch draait alles daar dan gewoon door, maar hier is dat om één of andere reden niet mogelijk.

Laat ik eerlijk zijn: Nederland is op zulke hoeveelheden ook niet voorbereid om de eenvoudige reden dat het hier niet zomaar zal vallen. Maar 2 tot 5 centimeter zouden we met z'n allen toch makkelijk moeten kunnen hebben. Maar nee, waar de één ineens niet meer durft te rijden zit een ander vol in de stress omdat hij of zij een anderhalf tot twee uur later thuis is dan normaal en het rijgedrag wordt daar op één of andere manier op aangepast. Kortom: in beide gevallen schiet het niet op en zitten we met z'n allen met de ellende zoals die van vandaag. Van mij mag het in ieder geval weer warm water gaan regenen zodat morgen alles weg is, maar die kans is op dit moment érg klein...


muzieknoot Maandag 21 januari 2019 - Royal Blood.
Het gaat vandaag over een band waarbij de leden iets als 'hoe minder leden, hoe minder gezeur' gedacht moeten hebben, waarbij het dan nog net niet om een eenmansband gaat. Ze zijn namelijk maar met z'n tweeën, afkomstig uit het Engelse Brighton en actief vanaf 2013. Ze brachten eerder 2 albums uit en daarvan wil ik hun debuutalbum uit 2014 onder de aandacht brengen met het nummer Figure it out. Dat ze het live ook prima kunnen bewijzen ze overigens hier.


gevaar Dinsdag 15 januari 2019 - Gevaar in het bos.
Al een tijdje volg ik op Youtube Billy Ray Smith, een Canadees die er zijn werk van heeft gemaakt om bomen om te zagen. Na een tijdje in loondienst te hebben gewerkt is hij uiteindelijk voor zichzelf begonnen en hij heeft ook de nodige zware ongevallen meegemaakt. Het is nu eenmaal gevaarlijk werk en omdat het leven toch al kort genoeg is heeft hij zichzelf een soort van missie toebedeeld om niet alleen video's online te zetten waarin hij van alles van zijn werk laat zien, maar is hij vooral actief in het verspreiden van verdraagzaamheid en liefde onder mensen.

Zijn positiviteit en enthousiasme zijn zo'n beetje ontembaar, maar onlangs kwam hij een keer goed weg toen hij in een park aan het werk was. Zijn video's zijn normaal gesproken knap lang, want hij kan zomaar een half uur over iets zitten te vertellen of dingen laten zien maar in dit geval blijft hij onder de 8 minuten en laat hij één van de grootste gevaren in het bos zien: de widow maker.




muzieknoot Maandag 14 januari 2019 - Status Quo.
De band is wat mij betreft een legende in de rockmuziek en daarom alleen al een vermelding waard op muzikale maandag. Opgericht in 1962 onder de naam The Spectres, in '67 wisten ze blijkbaar niet zo erg wat ze wilden want in dat jaar veranderde de bandnaam in Traffic om die vervolgens om verwarring te voorkomen weer te veranderen in Traffic Jam en in datzelfde jaar werd ook de naam Status Quo aangenomen.

Het is een band die met name in hun thuisland Engeland echt GROOT was en eigenlijk nog steeds is: ze hebben daar in totaal meer dan 60 hits gehad, waarvan er zelfs 22 de Top 10 behaalden. Ze zijn dus met eigen werk best goed, maar ik wil in dit geval een nummer onder de aandacht brengen wat ze in 1990 uitbrachten en qua energie lijkt het me echt héérlijk om het van het begin tot het eind live te spelen, maar ik heb helaas nooit in een band gezeten waar ook een toetsenist in zat. Die is in dit geval namelijk wel nodig, want het gaat om The Anniversary Waltz. Een medley van allemaal covers, maar wel in hun eigen stijl.


houthakker Zaterdag 12 januari 2019 - Vorderingen bos.
Het gaat gewoon super in het bos. Ik zal niet zeggen dat het zo goed als klaar is, maar het gaat verrot snel die kant op en dat is lekker. Vandaag was het vanmorgen nog lekker droog, maar rond de middag begon het knap te regenen en dat hield de rest van de tijd dat ik er was niet meer op.

Nu kan ik er een heel verhaal over ophangen, maar dat kan makkelijker: de vorderingen zijn te zien in dit filmpje, al baal ik een beetje van de slechte kwaliteit. De vorige was een stuk beter, dus ik ga er maar vanuit dat het aan het donkere weer ligt en m'n telefoon dan bij het filmen wat moeite heeft met de focus. Maar goed, dan heb je in ieder geval een beeld. Tijd voor een hapje en dan maar even lekker op de bank hangen of zo...


nieuws Dinsdag 8 januari 2019 - Nashville verklaring.
Het ding is de laatste dagen nogal in het nieuws, maar even in het kort waar het eigenlijk om gaat: het is over komen waaien uit de Verenigde Staten en heet daar het Nashville Statement. Het is een document waarin staat hoe Christenen niet alleen om moeten gaan met het geloof, maar ook met seksualiteit en het huwelijk.

Deze verklaring stamt uit 2017 en is gepresenteerd tijdens een conferentie van de Southern Baptism Convention, het grootste protestantse kerkgenootschap van de Verenigde Staten waar men van mening is dat er een te losse moraal bestond rond thema's als homoseksualiteit, genderneutraliteit en transgenderisme. In korte tijd ondertekenden daar 20.000 mensen deze verklaring, sinds begin dit jaar is de Nederlandse vertaling er van beschikbaar en roepen diverse mensen op om ook hier in Nederland dit vodje te ondertekenen.

Het woord 'vodje' geeft eigenlijk al redelijk snel aan hoe ik hier persoonlijk over denk, want om te beginnen is het hele ding volgens mij gewoon in strijd met artikel 1 van de grondwet: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan..

Maar goed, buiten dat... Het geloof kreeg ik van huis uit mee en ik ben er lange tijd mee bezig geweest, maar heb op een gegeven moment de keus gemaakt dat de kerk zoals die nu op deze wereld aanwezig is niet mijn denk,- en gevoelswereld weergeeft. Dat er een strijd is tussen goed en kwaad is geloof ik niet alleen, maar dat wéét ik maar of je het goede dat God noemt of wat dan ook maakt me eigenlijk niet zo uit. Het gaat meer om hoe mensen leven en hoe ze zijn, dan waar ze in geloven en waar ze voor menen te staan. Menen te staan inderdaad, want het komt niet zelden voor dat mensen die elke zondag vroom in de kerk zitten er een manier van leven op na houden die totaal niet in lijn ligt met wat men daar predikt.

Begrijp me goed... Het is absoluut niet m'n bedoeling om mensen in een kwaad daglicht te plaatsen of een oordeel te hebben over een manier van leven die voor heel veel mensen zorgt voor verlichting in een leven wat toch al niet altijd even makkelijk is, maar dat 'oordelen' lijkt juist iets van de kerk zelf te zijn. Er worden regels opgesteld waar je jezelf aan moet houden die totaal niets met het geloof of met God te maken hebben, waardoor in mijn beleving de focus totaal verkeerd ligt. Het gaat in alle gevallen namelijk om MENSELIJKE regeltjes die naar aanleiding van INTERPRETATIES zijn opgesteld en ik vraag me dan (kritisch als ik soms ben) af of die regeltjes wel kloppen...

De Nasville Verklaring is zo'n waar ik me serieus van af vraag of je die wel op wilt stellen, om nog maar niet te beginnen over het punt dat predikanten en andere mensen hem ondertekenen. Je gaat namelijk op een stoel zitten om te oordelen en als je dan toch over stoelen in de christelijke sfeer praat is er in mijn beleving maar één die daar toe gerechtigd is en dat is God zelf. Ga nou niet op die stoel zitten, laat mensen in hun waarde en laat de liefde spreken. Of dat dan bij een man en vrouw is, bij mannen onderling of bij vrouwen onderling maakt dan niet uit.

Liefde, geduld, saamhorigheid ongeacht afkomst of geslacht... allemaal dingen die de maatschappij op dit moment hard nodig heeft en waar een kerk mensen juist aanwijst en stelt: jij bent anders en mag hier niet bij horen. Ik kan daar echt mega verdrietig van worden en wel om 10 doodeenvoudige redenen, namelijk de Tien Geboden (link) zoals ze in de Bijbel staan waar NERGENS iets over te vinden is dat wij als mensen een oordeel over een ander moeten hebben. Of om het geheel maar in m'n eigen woorden samen te vatten zoals ik jaren terug al schreef al schreef:

  • Bij familie, vrienden, op je werk, bij een organisatie waar je vrijwillig werkt... overal waar je iets verteld krijgen mensen een beeld van jouw wereld en hoe die in elkaar zit. Kies je woorden daarom zorgvuldig, want je kunt een paradijs voor jezelf creëren maar ook een hel op aarde.

  • Vat niets persoonlijk op. Op het moment dat je dingen (wat dan ook) persoonlijk opvat kun je jezelf aangevallen voelen, schiet je in de verdediging en per definitie is dat een toestand waarin je mentaal niet wilt zijn. De gelegenheid om te horen wat er daadwerkelijk gezegd wordt ontbreekt dan namelijk en het is de bedoeling om opbouwend bezig te zijn in plaats van af te breken.

  • "Ja, maar als..." Het begin van een zin met daarin een veronderstelling en de kunst is om nooit van veronderstellingen uit te gaan om de eenvoudige reden dat die niet de waarheid zijn. Je kunt namelijk bij alles wat er op de puntjes wordt ingevuld iets bedenken wat als tegenhanger kan dienen en dat is verloren energie. Ga uit van feiten en waarheden.

  • Geef altijd 100%, of anders gezegd: doe je best. De kans op het bereiken van een doel is dan namelijk zoveel groter en ook als je het doel uiteindelijk niet kunt bereiken ben je toch een ervaring rijker en zijn er leermomenten voorbij gekomen die verderop in je leven altijd wel een keer van pas komen.

  • Wees kritisch, maar leer ook te luisteren. Het is namelijk niet per definitie zo dat jij het bij het rechte eind hebt.

    Serieus... de wereld wordt er mooier van als we eens wat minder oordelen en laten we daar vandaag gewoon mee beginnen.


    muzieknoot Maandag 7 januari 2019 - Travis Tritt.
    Ken je die nog ergens van? Kan kloppen, want 2 weken geleden plaatste ik van hem een leuke cover van Honky Tonk Woman, maar hij maakt ook leuke eigen nummers. Ouderwets lekkere rock 'm roll en meer woorden wil ik er eigenlijk niet aan vuil maken. Check T-R-O-U-B-L-E.


    insanity Donderdag 3 januari 2019 - Vet concept.
    Normaal ben ik geen echt 'auto mannetje' om het zo maar te zeggen, maar soms komt er iets langs wat zo bizar gaaf is en vandaag is dat het geval. Check de onderstaande foto's van een door het Poolse Carlex Design van een Mercedes X-Class, uitgevoerd als 6x6 en met een open bak om eh... stookhout mee te vervoeren uiteraard. Als ze het ding ooit gaan bouwen komt er waarschijnlijk een motor in die net zo bizar is als de buitenkant lijkt me. Maar goed, of hij ooit het daglicht zal zien? We gaan het meemaken...

    mercedes benz concept car x class carlex design

    mercedes benz concept car x class carlex design

    mercedes benz concept car x class carlex design


    2019 Dinsdag 1 januari 2019 - Beste wensen.
    Iedereen die dit leest wens ik bij deze een gelukkig en gezond 2019 toe. De boel is hier heel gebleven tijdens de jaarwisseling en van wat ik begreep is het met de rommel ook allemaal wel meegevallen. Om even met de cijfers in huis te vallen: er is dit jaar voor 70 miljoen euro aan vuurwerk verkocht.

    Opvallend, want het aantal mensen wat daadwerkelijk vuurwerk koopt neemt juist af. Hoe dan ook... Ik vind het een astronomisch bedrag wat in mijn beleving letterlijk 'de lucht wordt ingeschoten': behalve dat het er in een paar gevallen echt wel mooi uit ziet heb je er dus geen flikker aan. Maar goed, ieder z'n hobby natuurlijk. Ik las gisteren een artikel over een jongen die vuurwerk als zijn hobby ziet en daar ook het jaar rond voor spaart. Zo kun je het natuurlijk ook bekijken en dan zijn er mensen die geld aan vreemdere dingen uitgeven.