logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 27 januari 2020 - The Inmates.
Een weekje zonder updates. Dat wil niet zeggen dat er niks gebeurt, maar het is allemaal onder het mom van 'voorbereidend werk' dus de updates volgen dan uiteraard lager. Over het nummer van deze Muzikale Maandag kan ik weer redelijk kort zijn: ik ben geen fan van The Beatles, maar deze live versie is dan wél lekker.


muzieknoot Maandag 20 januari 2020 - Ed Sheeran.
Exact hetzelfde idee voor een videoclip kwamen we jaren eerder al tegen bij het nummer Bye Bye Beautiful van Nightwish, maar dat doet niks aan deze samenwerking af van Ed Sheeran met Chris Stapleton en Bruno Mars. Hoewel...

Ze hebben elkaar voor zover ik weet bij de opnames zelfs niet eens gezien en Ed zei in een interview dat hij hoopte dat ze het nummer ooit een keer live met z'n allen zouden kunnen doen, maar op dat moment (en dat is toen deze single net uitkwam) was daar zeker nog geen sprake van.

Dat doet dan wel iets van afbreuk, in mijn beleving dan tenminste. Muzikaal gezien is het echter zo mega vet dat ik het jullie niet wil onthouden voor deze Muzikale Maandag. Check Blow.


douane Vrijdag 17 januari 2020 - Douane.
De gemiddelde Nederlander heeft weinig tot nooit met de douane te maken en of dat in Nederland is of in het buitenland maakt daarbij geen verschil. Vakantie's worden voor het grootste deel binnen Europa gevierd en aangezien hier vrij verkeer van goederen en personen geldt kun je gecontroleerd worden op je paspoort, maar daar stopt het dan wel zo'n beetje. Buiten Europa zijn de controles best wel scherper, maar er is ook één uitzondering binnen Europa, namelijk... Zwitserland.

Het land wat bijna midden in Europa ligt, geen lid is van de EU en daarmee dus géén vrij verkeer van goederen en personen heeft. Is dat een ramp? Nee, op zich niet alleen heb ik een reisje met de auto naar Italië op de planning staan en dan is de kortste en daarmee makkelijkste route toch echt via Zwitserland. Veel kiezen er voor om dit land te vermijden, juist vanwege die regels. Je kunt er met de auto immers redelijk makkelijk omheen rijden via Oostenrijk of Frankrijk, maar in het eerste geval hobbel je afhankelijk van de bestemming behoorlijk om en in het tweede geval kost het een vermogen aan tol.

Kortom: ik ben de afgelopen weken bezig geweest om te kijken of ik met een dot spullen als particulier die op vakantie gaat toch door Zwitserland kan, zonder daarbij douane-regels te overtreden en daarmee dus ellende te voorkomen. Zakelijk zijn er allerlei oplossingen als een ATA Carnet of T2 formulier, maar die gelden niet voor de particulier en kort samengevat komt het er dan op neer dat je naast persoonlijke vakantiespullen voor maximaal CHF 300,- aan goederen mee het land in mag nemen. Daar begon m'n probleem, want m'n zaagspullen moeten mee en alles bij elkaar komt het bedrag dan toch wat hoger uit.

De één na de ander wees me op de eerder genoemde zakelijke oplossingen, tot "Rij maar gewoon rond." M'n probleem is dat ik het in een dag wil rijden en omrijden dus eigenlijk te veel tijd kost. Het is al geen korte afstand, maar 1400 km in m'n uppie in een dag... Het is te doen, maar of het met mijn auto zo verantwoord is vraag ik me serieus af. Dat moet dus korter kunnen en dan kom ik toch uit op de route via Zwitserland. Het land waar ik na wat rekenwerk ongeveer 600 euro kwijt zou zijn aan invoerrechten voor de heen,- en terugreis en dat is me toch behoorlijk te gek.

Uiteindelijk kreeg ik via Facebook de oplossing: die CHF 300,- is voor mensen die het land in komen en daar verblijven, maar dat bedrag blijkt niet voor transito-verkeer te gelden. Dan mag je namelijk voor CHF 5000,- aan privé goederen meenemen en daar kom ik dan wél erg ruim mee uit. De voorwaarde is dat je jezelf bij binnenkomst van het land bij de douane moet melden om aan te geven dat je privé goederen bij je hebt die het land in gaan en die ook direct weer verlaten. In de regel zullen ze je dan door laten rijden en in het slechtste geval betaal je alsnog een bedrag, maar dat krijg je terug als je het land aan de andere kant weer verlaat. Dit doen ze om te voorkomen dat de goederen toch in het land blijven en op zich is deze maatregel in mijn beleving wel logisch.

Kortom: ik kan als zijnde een blij mensch het weekend in, want dit gaf me behoorlijk wat kopzorgen. Het enige wat ik nog wil doen is een lijstje maken met de spullen die ik meeneem, met daarop de bedragen inclusief en exclusief BTW zodat ik makkelijk aan kan tonen dat ik onder die gestelde 5000 Zwitserse Frank blijf. Uiteraard gaan tzt de originele facturen ook mee en dan zou het goed moeten komen lijkt me. Dat het privé goederen zijn kan ik immers makkelijk aantonen aan de hand van de data op m'n chauffeurspas, eventueel in combinatie met de werkgeversverklaring die je als chauffeur altijd bij je moet hebben. Prettig weekend! :)


muzieknoot Maandag 13 januari 2020 - Four Temptations.
Normaal krijg ik echt wel goede energie van een stel overstuurde gitaren en een stuwende ritmesectie, maar dit is anders... héél anders. De titel heb ik er zelf maar even aan gegeven, want Four Temptations staat als artiest vandaag voor The Temptations en Four Tops.

Die deden namelijk samen een optreden tijdens het 25-jarig bestaan van Motown en dat werd opgenomen en uitgezonden in 1983. Een unieke sound en unieke artiesten die je maar zelden meer ziet, al twijfel ik in dit geval enorm aan het 'live' gehalte maar dat mag de pret niet drukken. Hoe langer het duurt, hoe groter m'n glimlach dus check The Temptations And Four Tops Medley.


terugblik Zondag 12 januari 2020 - Goed begin?
Als een goed begin het halve werk is, dan heb ik het komende jaar nog wat te doen: de eerste week was namelijk niet om over naar huis te schrijven. Afgelopen maandag aan het eind van de eerste werkdag echt totaal verrot thuis gekomen, op tijd naar bed en dinsdag ging het wel weer wat beter maar toen stond ik ineens een halve dag met de vrachtwagen in de garage met problemen aan het remsysteem. Het werk liep daardoor uit en kreeg ik niet af en als klap op de vuurpijl kwamen de adressen die er niet af konden de dag erna er gewoon bij.

Kortom: nóg meer werk, al is dat uiteindelijk allemaal wel gelukt. Inmiddels begon er een behoorlijke verkoudheid cq griep zich aan te melden en de rest van de week was het een kwestie van thuis komen, eten, douchen en slapen. Een nieuwjaarsborreltje met de band liep daardoor ook de soep in en alles bij elkaar was het een kwestie van allemaal 'net niet' en daardoor 'jammer' te noemen. Richting het einde van de week knapte dat allemaal wel weer wat op en gisteren heb ik de dag gespendeerd door de bak met aanmaakhout voor de kachel weer vol te zagen.

Dat was op zich wel even lekker om te doen, maar ik kwam er tegelijk ook achter dat de opslag voor het aanmaakhout nu definitief leeg is en daar moet ik dus op korte termijn achteraan om die weer vol te krijgen. Het hebben van voorraad is immers belangrijk en zonder dat aanmaakhout krijg ik de boel ook wel aan, maar is het toch een stuk lastiger. Maar goed, op naar week twee van 2020 en ik hoop dat die wat beter loopt dan de eerste.


muzieknoot Maandag 6 januari 2020 - Martin Miller.
Feitelijk draait het hier niet om Martin Miller zelf, maar meer om de band waar hij het nummer mee doet en daarmee gaat het dus voor het grootste deel om... Queen. Ze hebben in deze samenstelling heel veel medleys gemaakt die muzikaal goed in elkaar zitten en wat dat betreft mag Martin zich inderdaad gitarist, componist en producer noemen.

Maar goed, het nummer van deze Muzikale Maandag springt er zo huizenhoog bovenuit, dat ik het niet kan laten om 2020 op deze manier in te luiden. Check The Ultimate Queen Medley, zet die goed hard en hoor hoe de band zich met allerlei eigen invloeden niet als Queen neerzet, maar het stiekem bijna toch is.


weekend Zaterdag 4 januari 2020 - Nuttige besteding.
Weekend, normale vrije dagen... Zoals ik gisteren al schreef voelt het op dit moment niet zo maar het is toch weer tijd om alles af te ronden en de boel klaar te maken voor een nieuwe en daarmee een 'normale' werkweek. Maar goed, het is nog niet zover dus kon ik de dag nog even mooi nuttig besteden.

houthok vol eik

Voorraadhok 1 is leeg en dat betekent dat het qua zelf omgezaagde bomen er voor dit jaar op zit. Uiteraard had ik nieuwe voorraad op stam liggen en het hok zit nu weer vol met vers geklooft eikenhout, wat daar de komende vier jaar zal blijven liggen. Die periode is nodig om het hout voldoende te drogen en dat is op zich wel lang als je na gaat dat er ook houtsoorten zijn die met anderhalf tot twee jaar al de kachel in kunnen, maar dan praat je over echt héle andere houtsoorten. Populier en berk zou ik na zo'n periode bijvoorbeeld met een gerust hart even meten qua vochtpercentage, maar met eikenhout hoef je daar echt niet aan te beginnen.

Veel mensen pakken dan een blok hout uit de voorraad, meten dat ter plekke en stellen dat het droog genoeg is. Het punt is dan alleen dat je enkel de buitenkant gemeten hebt en wil je het goed doen moet je zo'n stuk gewoon nog even kloven en pas dan een meting doen. Die komt bij eiken na twee jaar gegarandeerd nog op een te hoge waarde uit en ik schreef het al een paar keer eerder: het stoken van nat hout geeft a) een vuur wat niet wil branden omdat er te veel energie in het verdampen van het vocht gaat zitten, b) een onvolledige verbranding en daardoor dus niet alleen troep in je kachel en rookkanaal, maar ook in je directe omgeving.

Die ellende wil ik allemaal niet, dus... geduld is een schone zaak en je hoeft er per slot van rekening niks mee te doen dan er af en toe even goedkeurend naar te kijken. De factor tijd zorgt voor droog stookhout met een hoog rendement en zo goed als geen troep, dus dat heb ik er graag voor over. Volgend jaar gaat voorraadhok 2 leeg, dus dan hoef ik pas weer driftig aan de slag met de kloofbijl. Morgen is het dan nog even een kwestie van de bak met aanmaakhout aanvullen en dan kan ik er zeker tot het einde van het stookseizoen weer tegen.


relax Vrijdag 3 januari 2020 - Vrije dagen?
De laatste werkweek van het jaar is in mijn geval doorgaans misschien een beetje vreemd te noemen: ik werk tot er geen werk meer is, alleen de vraag is dan wanneer dat punt is aangebroken. In de praktijk komt het er op neer dat ik ergens in de week richting Kerst te horen krijg dat ik de dag er na niet meer hoef te komen laden en dat het er dan tot datum X op zit. Sommigen zien dat als vervelend, mij persoonlijk maakt het eigenlijk niet uit. Ik ga er vanuit dat ik de dagen vol maak en als dat niet zo is, dan heb ik altijd wel wat te doen waardoor ik me sowieso nooit hoef te vervelen.

Het kwam dit jaar neer op ruim twee weken vrij en... dat is lekker, zou je denken. Ik dacht het in ieder geval wel, alleen dit jaar zaten er best wel een aantal verplichte dingen tussen die ik nog moest doen. Tel daar een extra aantal 'zondagen' bij op tijdens de feestdagen en dan blijft er qua échte vrije tijd ineens een heel stuk minder over. Tenminste, volgens m'n gevoel dan en dat betekent dan niet dat ik me heb lopen vervelen, maar het gaat me dan meer om het punt dat ik m'n tijd niet naar m'n eigen zin in kan delen.

De term is niet voor niks 'vrije tijd' en als die vrije tijd vol zit met min of meer verplichte nummers dan blijft er in principe niet zo veel vrije tijd over. Wat dat betreft snap ik de mensen die op vakantie gaan op het moment dat ze vrij zijn. Of het een paar dagen ergens binnen Europa is of voor langere tijd ergens naar het andere eind van de wereld maakt niet uit: het is dan immers écht vrije tijd, want die klusjes thuis... Als je daar niet bent kun je ze ook niet doen.

Maar goed, dat type mens ben ik nu eenmaal niet. Vrije tijd, of vakantie als je het zo wilt noemen, begint voor mij op het moment dat niks moet en eigenlijk alles kan. Waar ik op dat moment ben doet er voor mezelf niet toe, dus waarom zou ik dan de tijd en moeite nemen ergens anders naar toe te gaan? Okee, de enige reden daarvoor heb ik zelf net al gegeven en dat is dan om van die verplichte nummers af te zijn alleen komen die in mijn beleving dan ergens anders m'n vrije tijd blokkeren en maakt het allemaal niet zoveel meer uit.

En ja, het is soms lastig als het zo in je hoofd zit... *grin* Voorlopig ga ik in ieder geval nog even genieten van een vrij weekend.


2020 Woensdag 1 januari 2020 - Beste wensen.
Als je dit leest heb je de jaarwisseling overleeft, iets wat sowieso al niet vanzelfsprekend is maar met al het vuurwerk en andere explosieven die afgestoken worden is in mijn beleving de kans alleen maar kleiner dat je zoiets in goede gezondheid door komt. Maar goed, bij deze: de beste wensen voor 2020 en dat het ook voor jou maar een jaar mag worden met veel geluk en in goede gezondheid!