logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Woensdag 30 juli 2008.
Om maar met slecht nieuws in huis te vallen: het was na een heel gedoe de bedoeling dat m'n nieuwe auto aan het einde van deze week klaar zou zijn, maar dat gaat niet lukken. Volgens de bouwer hebben ze nog twee weken nodig om het spul klaar te krijgen en het gaat dus echt begin of half september worden voordat hij echt helemaal rijklaar is.

Goed nieuws is er ook vandaag, want voor de derde dag achter elkaar heb ik weer lekker op m'n fiets rondgereden. Deze keer niet op de weg maar eens lekker de bossen in en daarvoor was ik naar de vaste route in de Drunense Duinen gereden. De bedoeling was om het rondje gewoon lekker te rijden met een maximale hartslag van zo'n 163 slagen per minuut (86%) en tegelijk hier en daar wat technische stukjes mee te pakken. Conclusie: gedeeltelijk gelukt.

Haha, met gedeeltelijk doel ik dan eigenlijk op m'n hartslag want de route lag er op zich een beetje vreemd bij vandaag. Hier en daar waren stukken zand al erg mul en bijna niet doorheen te komen, terwijl er op andere stukken nog volop modder lag. Ik ben daar een beetje op de klimmetjes aan het oefenen geweest om die technisch naar boven te rijden, maar in het mulle zand viel het dan niet mee om de hartslag een beetje laag te houden. Die piekte in ieder geval behoorlijk op sommige momenten... Maarja, ik ben er lekker bezig geweest en op dit soort momenten kun je merken dat je met techniek best een eind kunt komen. Ik was bijvoorbeeld een klim al een keer op geweest, maar na een klein rondje kwam ik weer op hetzelfde punt uit om de klim nog een keer te doen en daar reed ik zonder problemen een paar andere bikers voorbij die op dat punt niet verder konden. Leuk om te merken aan de ene kant, maar aan de andere kant zou iedereen dus eigenlijk een keer een goede clinic moeten volgen. Zonder de clinic die ik in 2006 in Arnhem volgde en gegeven werd door Thijs Al zou ik dit soort dingen ook niet weten en de manier van kijken en de houding op de fiets zijn twee dingen die al enorm schelen.

Waar ik op zo'n route ook enorm van kan genieten is gewoon kortweg: de omgeving. Het is een mooi gebied waar aan het begin van de route al een eekhoorn naast het pad zat, maar later kwam ik nog drie reeën tegen en dat is wel zo vreselijk mooi om te zien. Natuurlijk zijn die dieren best wel een beetje aan mensen gewend, dus ze gaan niet gelijk op de vlucht maar ik kon het toch niet laten om op m'n gemak even stil te gaan staan en ze eens goed te bekijken. Haha, tot even later dezelfde bikers voorbij kwamen, de reeën het bos in vluchtten en die lui mij met een blik aan zaten te kijken van 'Nou, eerst kom je ons voorbij als het omhoog gaat en dan ga je hier op een vlak stuk stil staan...'. Jammer eigenlijk dat niet iedereen dit soort dingen ziet of er van kan genieten.

Al trappend door de duinen bedacht ik me vandaag ook waarom ik dit zo graag doe. Het is niet alleen het fietsen over zo'n route. Ook lekker natuurlijk, anders deed ik het niet maar daarnaast kun je ook echt genieten van de natuur én van de rust. Met name dat laatste schoot ineens door m'n hoofd. Tijdens m'n werk is er altijd wel iets wat anders moet en waar paniek over is, thuis gaat soms per dag weet ik hoeveel keer de telefoon en komen er tal van sms-jes binnen, maar hier in het bos? Helemaal niks... Okee, ik kies er ook bewust voor om m'n mobiele telefoon wel mee te nemen voor noodgevallen, maar verder staat het geluid gewoon uit en ben ik dus echt heerlijk op mezelf. Rust... Ik kan er gelukkig echt van genieten, al heb ik de hectiek van het normale leven op één of andere manier ook wel nodig volgens mij. Maargoed, om op die omgeving terug te komen: als ik op een mooie dag nog eens ergens het bos in duik zal ik m'n camera wel eens meenemen om wat foto's te maken. Wordt vervolgt dus... :-)

Over de resultaten van het fietsen hoef ik niet naar huis te schrijven, maarja... Dat is op zich ook niet zo verwonderlijk gezien de manier van rijden van vandaag. Veel klimmetjes geoefend en dan schiet een leuk gemiddelde er al snel bij in natuurlijk. Al met al heb ik 28.5 km gereden en dat in een tijd van 1 uur, 40 minuten en 53 seconden. Dat geeft een gemiddelde van slechts 16.9 km/u gemiddeld en de hoogst gemeten snelheid kwam deze keer uit op 30.6 km/u. Het was lekker om te rijden, leuk om te genieten van de omgeving en nu is het tijd voor een rustdag qua fietsen.

Dinsdag 29 juli 2008.
Een dag die bewolkt en benauwd begon, maar later kwam toch de zon nog lekker door. Laat dat nou net gebeuren toen ik een kwartiertje thuis was van het fietsen... Maarja, je kunt niet alles hebben zullen we maar zeggen en ondanks dat de zon niet zo erg scheen was het qua temperatuur toch lekker én het was droog, al heb ik mezelf wel een paar keer af zitten vragen wanneer die wind nou eingelijk eens een keer een beetje gaat liggen...

Een rondje van een uur met een maximale hartslag van 154 slagen per mimuut (81%) stond voor vandaag op het programma, dus daar was ik redelijk snel mee klaar. Met een korte warm-up en cooldown erbij stond ik in een tijd van 1 uur, 13 minuten en 2 seconden weer thuis met 903 kcal minder in m'n lijf. In die tijd had ik met een gemiddelde van 24.7 km/u 30.03 km gereden en de maximale snelheid kwam vandaag uit op 35.6 km/u.

Op zich gaat het nog steeds lekker. De motivatie is er, want in tegenstelling tot een tijd terug heb ik ook weer echt zin om te gaan fietsen en daarnaast is de pijn in m'n been volledig verdwenen en dáár ben ik dan eigenlijk het meest blij mee. Tussen niet willen en niet kunnen fietsen zit toch een groot verschil... Inmiddels is de fiets weer omgebouwd voor een offroad ritje, want daar is het nu ook weer eens de hoogste tijd voor. Waar ik dat ga doen weet ik nog niet precies, maar daar zal deze week wel meer over geschreven worden hier verwacht ik.

Muzikaal gezien ben ik vandaag alweer een gelukkig mensch... De EMAD (= bassdrum vel) van Evans die ik besteld had is binnen en na wat klooien en experimenteren met de stemming van niet alleen de EMAD maar ook het resonantie vel klinkt het echt lekker. Wat dat betreft heb ik gewoon wat verkeerde keuzes gemaakt de laatste tijd: De Powersonic van Remo deed gewoon niet wat men beloofde. Tenminste, ik krijg er niet uit wat ik wil horen en daarom wilde ik in eerste instantie terug naar een Powerstroke 3 maar na wat informeren had ik besloten die EMAD eens te proberen en voorlopig is dat een goede keus. Wat nog opgelost moet worden zijn de vellen op de toms... Nouja, die EC2 vellen van Evans hoeven op zich niet opgelost te worden ergens in *grin* maar die moeten worden vervangen door de vertrouwde Emperor van Remo. Wellicht dat ik daar volgende week iets voor kan regelen.

Maandag 28 juli 2008.
Een echte vakantiedag, en als ik er zo op terug kijk is het eigenlijk m'n eerste echte vakantiedag. Waarom? Vakantie is voor mij gewoon lekker aanklooien, niks moet en alles mag op het moment dat het me zelf uitkomt en daar hoef ik niet zo nodig voor naar het buitenland ofzo.

Vanmorgen op m'n dooie gemak opgestaan, ontbijtje naar binnen gewerkt en in die tijd lekker achter de pc zitten klooien met wat filmpjes die inmiddels hier terug zijn te vinden of via de button 'Xtra' op de startpagina.

Daarna op pad om m'n paspoort en rijbewijs te verlengen en dat paspoort was zo voor elkaar, maar bij het rijbewijs had ik het net even verkeerd begrepen. Als chauffeur moet je namelijk een eigen verklaring invullen en je moet gekeurd worden door een arts. Het formulier gaat dan naar het CBR en daar bekijken ze dan of je rijbewijs wordt verlengt of niet, alleen had ik begrepen dat dit formulier gelijk met de aanvraag op het gemeentehuis weg zou gaan. Dat bleek dus niet zo te zijn en ik moet die verklaring dus eerst opsturen, dan wordt er naar gekeken bij het CBR en vervolgens krijg ik als het goed is een brief terug waarmee ik naar het gemeentehuis kan om de uiteindelijke aanvraag voor de verlenging van m'n rijbewijs te doen. Een heel gedoe op deze manier en ik ben blij dat ik tijd zat heb, want voor hetzelfde geld ren je een week van te voren naar het gemeentehuis om je rijbewijs te verlengen en dan blijkt ineens dat het wel een week of zes tot zeven kan gaan duren. Probleem, want als je rijbewijs verlopen is dan is het niet geldig meer natuurlijk... Maarja, het komt dus allemaal wel goed al zal het net even wat langer duren dan ik in eerste instantie dacht.

Aansluitend nog even de stad in om wat dingetjes op te halen en daarna hier in huis eens orde op zaken gesteld, want dat was nodig intussen. Toen ik daar mee klaar was ben ik maar eens lekker een tijd op de fiets gestapt en ondanks het benauwde weer was het toch wel weer lekker eigenlijk. De afgelopen dagen is het weer zo'n beetje hetzelfde: lekkere temperaturen maar tegen de avond betrekt de lucht, wordt het benauwd en valt er plaatselijk echt héél veel regen tijdens buien. Afgelopen nacht bijvoorbeeld trok er tussen half vier en half vijf hier een gigantische bui over en 's morgens bleek dat m'n afdak weer eens blank had gestaan. Op zich is dat geen ramp want het water kan toch niet het huis of de schuur in lopen, maartoch...

Euh... Ohja, fietsen... Op m'n gemak eens een rondje over de dijken gereden en alles bij elkaar kwam ik na 1 uur, 53 minuten en 37 seconden weer thuis terwijl ik het laatste stuk had gebruikt om lekker uit te fietsen. In totaal had ik 43.33 km gereden en dat geeft dan een gemiddelde van zo'n 22.8 km/u, terwijl de hoogst gemeten snelheid vandaag uitkwam op 32.7 km/u. Het hele stuk met m'n hartslag gewoon lekker onder de 135 slagen per minuut gezeten, alleen bij korte stukjes de dijk op liet ik die iets omhoog gaan. In totaal 1203 kcal verbrand en dat kan ik er dus weer lekker bij gaan eten... :-).

Zaterdag 26 juli 2008.
Afgelopen donderdag was het 's avonds tijd om naar Utrecht te vertrekken. De locatie: DB's en Julia (één van de meiden van het drummersforum) zou daar met haar band spelen.

julia hendriks
Foto van Julia gemaakt door Nick tijdens het optreden


Ik had al aangegeven daar naar toe te gaan, maar Nick, Barry en Danny hadden hetzelfde idee opgevat dus werd het eigenlijk ook nog een soort mini meeting van het forum. Nick ken ik al wat langer, Barry had ik bij de Drummersday van dit jaar al een keer ontmoet en Danny was dus 'nieuw' voor me. Kort door de bocht: allemaal toffe gasten, inclusief natuurlijk de drummer van die avond: Julia. Het was een leuke avond, sowieso gezellig als drummers onderling maar het bandje van Julia speelde naar mijn idee beter dan de vorige keer en het geluid was ook veel beter. Maarja, vergeleken met het optreden in Strijen is het al snel beter moet ik er dan even bij vermelden. Daar had één of andere wannabe techneut aan de knoppen gezeten en de boel compleet verkloot, maar degene die het donderdag deed wist een goed geluid neer te zetten. Hier een sfeer impressie:

nick marwijk barry scheepers utrecht
Barry en Nick in het zonnetje, nog voor het optreden

barry danny db's utrecht
Barry en Danny doen daar... wat????

vreemde cola nick db's utrecht
Ze hadden daar vreemde cola, héle vreemde cola...

meeting drummersforum db's utrecht
Het zootje ongeregeld bij elkaar... :-)


Conclusie: gezellig, leuk om The Know it All's weer eens te horen en wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Elkaar van een forum kennen is al leuk, maar het is nog leuker om elkaar tijdens een optreden ook eens op te zoeken.

Vrijdag had ik een dagje herrie maken in de studio gepland staan. De Optimounts zitten sinds deze week op de toms en die kunnen er niet af, dus vandaar ook dat ik een nieuwe kofferset had besteld:

stagg kofferset


Alles zit dus weer mooi ingepakt en als deze kofferset het nu ook weer een jaar of 12 tot 13 vol kan houden teken ik ervoor. In eerste instantie ben ik bezig geweest met het opnieuw stemmen van de set en daar kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat de EC2's van Evans niet de toon geven waar ik naar op zoek ben. Okee, in eerste instantie vond ik ze lekker klinken maar in een redelijk gedempte omgeving komt er weinig tot geen toon van de vellen en klinkt m'n kit eerder als een korte 'plok' dan een volle 'boem'. Haha, om het verschil op deze manier maar aan te geven... In eerste instantie wilde ik de moed niet zomaar opgeven en ben behoorlijk intensief aan het stemmen geweest, maar het mocht gewoon niet baten. Conclusie: er komt gewoon weer een set Emperor vellen op van Remo, want die hebben in ieder geval genoeg attack en daarnaast een mooie volle toon. Dat er dan ook een flinke hoeveelheid sustain in zit vind ik persoonlijk best lekker, alleen wil dat bij het uitmixen in een live situatie nog wel eens problemen geven. Maarja, die zijn er om opgelost te worden en het geluid begint bij de basis dus als ik maar zorg dat de boel goed voor elkaar is...

Daarna ben ik een uurtje of drie aan het rammelen geweest en dat was erg lekker, maar vanwege de hitte ook wel redelijk vermoeiend. Wat dingetjes opgenomen om mee te gaan experimenteren en daar zitten goede maar ook slechte momenten tussen. Een goede dag met leermomenten dus...

Vandaag was het vies benauwd weer... De hele dag hing de benauwdheid van naderend onweer in de lucht en dat kwam uiteindelijk pas rond een uur of vijf 's middags. En wat gaat Harre op zo'n dag doen? Verhuizen natuurlijk! Vorig jaar ofzo kreeg ik het voor elkaar om met vergelijkbaar weer in de vakantie Stefan en Renate te gaan verhuizen, dus het lijkt erop dat het warm is zodra ik ergens mee ga helpen. Nouja, dat is maar ongein natuurlijk maar dat het benauwd was hebben we geweten... Drinken, drinken en nog eens drinken en het zweet wat letterlijk van je lijf druipt als je alleen je armen maar beweegt, laat staan als je dan ook nog met kasten en bedden in de weer bent. Maargoed, om een lang verhaal samen te vatten: m'n maatje zit op z'n eigen stekkie en daar was het dan toch allemaal om begonnen.

Woensdag 23 juli 2008.
Vakantie is leuk, maar de dagen vliegen voorbij. Zeker als het gaat om het doen van leuke dingen... Zo ben ik gister de dag praktisch gezien heel goed begonnen met het opruimen van m'n papier archief en laat ik er bij zeggen: het was nodig... Maarja, dat zijn dingen waar je op zich best wel even wat tijd mee kwijt bent, maar die niet duidelijk zichtbaar bijdragen aan het opruimen van een hobbykamer. Kortom: het schiet wel op, maar toch lijkt het alsof er niets gedaan is, haha... 's Middags was het tijd om in de auto te springen en naar Den Haag te rijden om daar een bakkie te doen, wat bij te kletsen en een hapje te gaan eten. Heel kort door de bocht: héél gezellig geweest en uiteindelijk was ik net voor half twee 's nachts weer thuis.

Vanmorgen weer op tijd opgestaan om een bakkie te gaan doen bij de enige ex waar ik nog steeds van hou. Het blijft leuk om het op deze manier te zeggen vind ik... Maargoed, het gaat dus om m'n ex overbuuf. Ex, omdat ze inmiddels alweer een tijd geleden vertrokken is maar het contact over en weer is er nog steeds en dat is goed. We hebben in ieder geval lekker kunnen kleppen onder het genot van een bakkie en ze haalde spontaan nog wat croissantjes tevoorschijn en die lieten zich goed smaken.

In de loop van de middag was het weer muziektijd want de bestelling bij Jac Bogers was binnen. Op de terugweg dus langs Veldhoven om m'n nieuwe kofferset, een set Optimounts en een bekkentas op te halen. Nick was hier naar toe gekomen en in de tijd dat ik bezig was de koffie in te schenken had hij al een paar Optimounts gemonteerd en bij de tijd dat ik die had ingepakt in de nieuwe koffers waren de anderen ook al klaar. Op het gemak nog een dvd zitten kijken van Lamb of God met drummer Chris Adler, maar dat zit toch super strak in elkaar. Goed, je hoeft niet van de muziek te houden maartoch... Naast wat live beelden stond het hele proces van het opnemen van een album van de band op die dvd en het is mooi om dat hele gebeuren zo te kunnen volgen. Het lijkt me heel gaaf om een keer echt een album op te nemen, maar er komt nogal wat bij kijken als je die lui zo bezig ziet. Nouja, misschien ooit...

Maandag 21 juli 2008.
Het vakantiegevoel is best lekker, laat ik daar mee beginnen maar als ik dan even een quote selecteer uit het weerbericht voor vandaag: "Het weer heeft vandaag herfstachtige trekjes." dan is het vandaag toch even wat minder. We zitten verdorie aan het einde van juli en er staat een harde wind, er vallen soms pittige buien en de temperatuur schijnt vandaag niet boven de 16 graden uit te komen. Jammer, maarja... de vooruitzichten voor de rest van de week liegen er niet om, want vanaf morgen schijnt het droog te worden en vanaf overmorgen komt de zon er dan ook nog flink bij waardoor de temperatuur in de loop van de week zelfs boven de 25 graden uit gaat komen.

M'n auto moest vandaag naar de garage voor een kleine beurt en apk keuring en omdat die daar om acht uur moest zijn vond ik het op zich een mooie gelegenheid om de dag eens goed te beginnen en een rondje op de fiets te stappen. Qua weer viel het niet eens zo heel erg tegen, want er stond uiteraard een knap harde wind maar ik heb eigenlijk alleen aan het einde een kwartiertje flink in de regen gezeten. Dennis schreef vorig jaar in zijn blog bij de Duchenne Heroes dat hij vriendschap had gesloten met de regen en ik vond dat op zich wel een mooie omschrijving. De regen daar is voor mij persoonlijk nog wel mee om te gaan, maar zoals ik al meer heb aangegeven baal ik altijd van de harde wind. Zeker als ik hem kilometers lang op de dijk pal tegen heb. Maarja, misschien moet ik daar dan juist eens vriendschap mee sluiten...

Uiteindelijk kwam ik na een rondje van 36.87 km weer thuis en dat had ik met een gemiddelde van 22.3 km/u in een tijd van 1 uur, 38 minuten en 52 seconden gereden. De maximale snelheid kwam vandaag uit op 32.1 km/u en aan het einde van de training was ik zo'n 1027 kcal kwijt. Het plan is om deze week nog twee duurtrainingen te doen van zo rond de twee uur en om een keer ergens het bos in te duiken voor een offroad training. Aan de weersverwachting zal het in ieder geval niet liggen...

Oh... en wat m'n auto betreft: die heb ik vanmiddag opgehaald en kan er weer een jaar tegen :-)

Zondag 20 juli 2008.
Een nieuw fenomeen, tenminste... voor mij dan en het heet: Marktplaats. Vele mensen maken er al jaren gebruik van, maar voor mij was het vandaag voor het eerst dat ik daar wat dingen plaatste om te verkopen. Wat jaren geleden kocht ik m'n spiningbike via Marktplaats en dat was eigenlijk zo geregeld, maar nu kom ik er pas achter hoe druk je het daar mee kunt hebben als je er een advertentie hebt staan. Vanmorgen heb ik nog wat foto's gemaakt en uiteindelijk m'n surfkit (compleet), surfpak, drumrack en bassdrumpedalen online te koop aangeboden. Moeilijk? Neuh, dat niet maar binnen een paar uur kwamen de reacties al binnen via e-mail en werd er ook flink gebeld voor de Pearl twinpedalen. Nooit geweten dat het zo hard kan gaan en die pedalen ben ik inmiddels kwijt. De prijs was er natuurlijk ook naar, maar mijn idee was om ze te verkopen aan iemand die er ook daadwerkelijk blij mee zou zijn en niet om ze te verkopen aan één of andere handelaar die ze vervolgens weer te koop aan zou bieden om ze met winst te verkopen. En ik kan zeggen: het is gelukt. In de loop van de middag belde er iemand hier uit Zaltbommel of hij langs kon komen. Vanavond is hij geweest en ging hij met de pedalen weer naar huis. Goed geregeld... Er is ook wel wat interesse voor de surfkit, maar ik bedacht me vandaag ineens dat ik nog wat dingetjes erbij moet zoeken omdat ik die bij het maken van de foto's niet gezien heb. Dat moet ik dus morgen nog even zien te regelen...

Verder is weer eens gebleken dat de wereld door de komst van het internet gewoon heel klein geworden is. Stefan zit op dit moment in Azië waar hij vandaag even online was om z'n mail te bekijken en daarom was hij ook even online op msn. Ik zat op dat moment ook achter de pc en dan zit je dus net op een manier te communiceren alsof hij gewoon thuis zit. Voor onze generatie nog makkelijk te begrijpen, maar ik kan me voorstellen dat ouderen hier moeite mee hebben. Het was in ieder geval een mooie gelegenheid om hem even bij te praten over de toestand met de band en hij heeft ook gelijk aan kunnen geven dat hij aanwezig zal zijn bij de meeting in augustus waar Aart officieel te kennen zal geven dat hij gaat stoppen. Daarnaast moeten we op die dag bepalen wat we verder gaan doen en daar hebben we het ook nog wel even over gehad, maar ik vind dat meer een plan wat we met z'n drieën moeten trekken. Eerst maar eens kijken of de neuzen alle drie dezelfde kant op staan en dan kunnen we daarna weer alle energie in de band steken. Of niet natuurlijk, dat moet dan blijken...

Zaterdag 19 juli 2008.
M'n tweede vakantiedag zit erop, tenminste... De vrijdag voor de vakantie gebruik ik altijd om m'n auto helemaal eens goed schoon te maken en uit te soppen aan de binnenkant, want je kunt het onderweg wel bijhouden maar om een paar keer per jaar alles eruit te halen en de boel eens goed schoon te maken kan helemaal geen kwaad. Als het heel erg meezit is m'n nieuwe auto op 1 augustus klaar in Duitsland en dan tellen we daarna nog een week of vier voordat hij daadwerkelijk helemaal klaar is. De zeilen moeten er nog in, zij-afscherming moet er nog op, electronica moet nog ingebouwd worden en hij moet de keuring bij de RDW nog doorstaan. Met veel geluk begin ik dus na de vakantie met een keurig schone auto en hoef ik er dan nog maar een week of twee à drie mee te rijden en dan komt de nieuwe. Maarja... zover is het nog niet en dus is het nog gewoon afwachten geblazen.

De vakantie daarna maar echt begonnen met een hapje eten in de stad en dat was alweer gezellig. Daarna zou Aart bij me op visite komen om het eens over het wel en wee te hebben binnen de band en daar ging het eigenlijk mis. Nouja, mis... Dat is ook weer zo'n groot woord want het was heel gezellig, maar er moest toch ook even serieus gebabbeld worden over de toekomst van Rockband Kalamazoo en ondanks de droevige uitkomst (Aart heeft besloten te stoppen met de band) konden we toch met een heel goed gevoel op deze avond terug kijken. Voor mij alleen maar een bevestiging dat openheid en eerlijkheid toch het beste werkt, ook al gaat het om slecht nieuws...

Maargoed, om een lang verhaal kort te maken... Aart stopt niet per direct met de band. Gijs was nog net niet op vakantie, dus die kon de mededeling nog net lezen maar Stefan weet op dit moment nog van niks en het is de bedoeling om na de vakantie eens op het gemakje een bakkie te doen en eens te babbelen over het hoe, wat, waar en waarom. Aart kan op deze manier duidelijk uitleggen waarom hij wil stoppen en afhankelijk van wat Stefan en Gijs willen moeten we dan ook beslissen of we het optreden bij Halosta in Aalst door laten gaan of niet. Wat Aart en mij betreft gaat het gewoon door, want naar mijn idee is het een mooi afscheid van Aart op deze manier die dan toch bijna 13 jaar in de band heeft gezeten. En tja... Of we met de overgebleven bandleden verder gaan of niet weet ik op dit moment natuurlijk nog niet, dus dat optreden in Aalst zou net zo goed het laatste optreden van Rockband Kalamazoo als band kunnen zijn. Of zou Chaam stiekem toch al de laatste geweest zijn? Meer info hierover volgt half volgende maand zo'n beetje.

Ben ik blij met de situatie? Nou... Ja, eigenlijk wel. Er zat me de hele tijd al iets dwars en ik ben blij dat de lucht nu geklaard is. Ook ben ik blij voor Aart omdat hij al een tijd lang liep te denken wat hij nou met de situatie aan moest en daar is dus nu een oplossing voor gekomen. En op een normale manier, net zo belangrijk als het aan mij ligt... Nog een reden om blij te zijn is dat we als overgebleven bandleden nu weten waar we aan toe zijn. Stel dat we in augustus besluiten om door te gaan dan hebben we in ieder geval alledrie de goede motivatie te pakken, maar of we daadwerkelijk door gaan is dus nog even afwachten. Elke medaille heeft natuurlijk een keerzijde en op de vraag of ik blij ben met de situatie kan ik eigenlijk ook gewoon 'nee, helemaal niet' antwoorden. Aart is een geschikte vent als persoon en ook als muzikant heeft hij een grote inbreng binnen de band en die gaan we missen. Samen met Stefan en mij was hij er vanaf het begin (februari '96) bij en met het oude ploegje hebben we best een hoop leuke dingen gedaan. Niet dat we die nu niet doen, maar het is gewoon 'anders'.

Vandaag heb ik alles nog eens laten bezinken en ben tot de conclusie gekomen dat het goed is op deze manier... De dag daarom begonen met een beetje klooien achter de pc en na wat boodschappen in huis gehaald te hebben was het tijd om eens wat fotootjes te gaan maken. Waarvan? Van spullen die ik al zo lang in huis heb zonder dat ik er iets mee doe en die ga ik mooi eens op Marktplaats zetten ofzo. Een vreselijk voorbeeld daarvan is m'n surfplank, compleet met trapeze en wetsuit (surfpak wat beschermt tegen het koude water). Dat ding heb ik nog wel eens gebruikt in het eerste jaar dat ik hier in Zaltbommel woonde, maar daarna gewoon nooit meer en ligt het hele spul dus maar in een schuur te liggen te wachten op... Tja, op wat eigenlijk? Water natuurlijk, maar ik heb er gewoon de tijd en de interesse niet meer voor dus heb ik besloten de boel maar te verkopen. Zo heb ik nog wat dingen in huis waar ik mooi in deze vakantie wat advertenties voor kan zetten en met een beetje geluk ben ik er dan nog snel vanaf.

Dinsdag 15 juli 2008.
Handig: had ik vorige week een Emad bassdrumvel besteld van Evans, vergeet ik de patches... Het vel staat (zoals bijna al verwacht) in backorder, maar de patches zijn inmiddels onderweg. Haha, nouja... voorlopig heb ik daar dus nog niet zo veel aan, maar ik kan ze maar vast in huis hebben. Verder goed nieuws: ik heb toch besloten om voor een Optimount ophanging te gaan en die kan ik sinds vandaag ophalen. Het probleem is natuurlijk dat ik deze week nog volop aan het werk ben en de vrijdag en zaterdag voor een groot deel kwijt ben met het in orde maken van m'n auto en hem naar Maasbree te brengen. Maargoed, de week erna heb ik vakantie dus kan ik mooi op m'n gemak even die onderdelen gaan halen én gelijk het weekend erop even testen natuurlijk! :-)

Vandaag kon ik het toch nog voor elkaar krijgen om even op de fiets te stappen en onderweg bedacht ik me dat het eigenlijk best een beetje frustrerend is om ruim twee jaar heel actief bezig te zijn, vervolgens door omstandigheden een maand of acht zo goed als niet op de fiets en ik kan eigenlijk gewoon weer van voren af aan beginnen met trainen... Pessimistisch bekeken heb ik dus de voorgaande jaren alles voor niets gedaan, maarja... dat is natuurlijk ook niet waar want ik heb echt wel genoten van de ritjes over de weg en zeker van de tochten door de Nederlandse bossen. Maargoed, het feit blijft dat m'n conditie dus niet meer is wat hij geweest is maar ik ben wel gemotiveerd daar nog enige verandering in aan te brengen en op zich leek het vandaag al wel wat soepeler te gaan dan afgelopen zondag.

Er hingen veel buien in de lucht en de wind die er vandaag stond was behoorlijk sterk, maar toch bleef het de hele rit gelukkig droog. Ik heb besloten gewoon weer rustig aan te beginnen en daarom fiets ik deze week een paar blokken van een uur tot anderhalf uur op maximaal 72% (= ongeveer 137 slagen per minuut) van m'n maximale hartslag. Vanaf aankomend weekend weer lekker even het bos in en door de week de rustige duurtrainingen opschroeven naar twee uur, om die uiteindelijk op drie uur uit te laten komen. Maarja, dat duurt dus nog even en bij die tijd worden een aantal duurtrainingen natuurlijk vervangen door intervaltrainingen en gewoon lekkere ritten door het bos! Want ja... Daar zit je per slot van rekening voor op de mountainbike!

Overigens is m'n motivatie op dit moment wel 100% maar het is geen 'moeten'. Met name in de aanloop naar m'n eerste Hondsrug Classic heb ik zo vreselijk veel op de fiets gezeten dan het eigenlijk (achteraf bekeken) gewoon te veel was. Een uurtje of zestig in de week met het werk bezig zijn, een bandje en een huishouden erbij hebben en dan ook nog in de piektijd een uurtje of tien tot twaalf in de week op de fiets is gewoon niet te doen. Tenminste... Ik wil naast de eerder genoemde dingen die ik doe ook nog een leven hebben en niet buiten die dingen elke minuut die ik vrij ben op bed liggen om te slapen en op die manier aan m'n rust toe te komen. Fietsen op een sportieve manier is leuk en is lekker, maar als het niet uit komt om wat voor reden dan ook dan sla ik toch gewoon over. Het is niet iets wat kost wat kost MOET en ik hoef er m'n brood niet mee te verdienen, dus een beetje rust op z'n tijd lijkt me belangrijker.

Maargoed, even terug naar de orde van de dag... Vandaag dus een rondje gedaan van 31.33 km en dat heb ik in een tijd van 1 uur, 22 minuten en 10 seconden gedaan. Dat geeft een gemiddelde van zo'n 22.8 km/u en dat geeft gelijk al wel aan dat het om een rustige duurtraining gaat, om dan de harde wind van vandaag nog maar even te vergeten. De maximale snelheid kwam uit op 30.6 km/u en aan het einde van het rondje was ik zo'n 864 kcal kwijt. Het volgende rondje zal waarschijnlijk een offroad rondje worden, want de weersverwachtingen zijn op dit moment bijzonder slecht. Maargoed, dat voor later zorg...

Zondag 13 juli 2008.
Wat een week... Een week waarin bleek dat we met Rockband Kalamazoo definitief tot half november helemaal plat liggen en dat is eigenlijk alleen maar omdat één van de gitaristen er een project bij gaat doen en gewoon niet alles tegelijk kan. Echt motiverend is het niet en ik moet voor mezelf nog maar even zien hoe alles het komende jaar ofzo gaat lopen, want een band zonder repetities en optredens schiet natuurlijk totaal niet op.

Maargoed, er is gelukkig ook nog goed nieuws... Afgelopen vrijdag het weekend begonnen met een etentje in de stad. Een maatje van me belde in de loop van de middag en stelde voor om in de stad wat te gaan happen. Nouja, altijd gezellig naar mijn idee en dat was het uiteindelijk ook. Een goed begin is het halve werk zegt men, dus dat beloofde in ieder geval wat.

Zaterdagochtend op tijd in de auto gesprongen om in Overloon te gaan kijken naar een nieuwe 27mc zendbak en antenne voor m'n nieuwe vrachtwagen. De bak die er nu in zit is inmiddels iets van tien tot twaalf jaar oud en hij doet het nog wel, maarja... Je zult altijd zien dat het ding net ingebouwd is en dat er dan allerlei problemen komen. Vandaar m'n keus om op een nieuwe uit te gaan en de oude laat ik dan hier lekker op een plank liggen voor het geval ik die nog eens nodig heb. Een nieuwe antenne moest er sowieso komen omdat de huidige gewoon te lang en te flexibel is. Op de nieuwe auto komt een spoiler te staan en dan zou die antenne op het dak de hele tijd tegen die spoiler aan gaan zitten tikken en die knapt daar natuurlijk dan niet van op. Om een lang verhaal kort te maken: ik ben helemaal gelukkig met een nieuwe President Jackson II en in dit geval gaat het om een export versie.

president jackson 27 mc


Hij is niet alleen te gebruiken op de FM, maar ook op de AM, USB en LSB, heeft 400 kanalen en een vermogen van zo rond de 30 watt. Gelijk maar een goede bijpassende antenne erbij en dat is de President Kentucky NS geworden, want het moet natuurlijk wel een antenne zijn die de verschillende banden ook aan kan.

Daarna op de terugweg snel de boodschappen in huis gehaald en daarna door naar Nick om een bakkie te gaan doen. Dat bakkie was een goed excuus om z'n nieuwe Gretsch drumkit eens te gaan bewonderen en dat is echt een mooie set. Afgelopen week heb ik voor m'n bassdrum een ander slagvel besteld, want de Powersonic doet toch net niet helemaal wat ik zou willen en na wat adviezen heb ik besloten de Emad van Evans eens te gaan proberen. Nick heeft hetzelfde vel op z'n Gretsch zitten en dan gaat het natuurlijk om een totaal andere kit, maar daar klinkt het vel toch erg lekker op. De Emad staat op dit moment in backorder, dus ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren voor hij binnen is. Verder hebben we nog wat plannen zitten maken, maar daarover later meer...

's Avonds was het alweer tijd om uit eten te gaan en samen met een vriendin ben ik deze keer eens bij Maxima hier in de stad geweest. Het gaat hier niet om de vrouw van onze kroonprins natuurlijk, maar om een Argentijns restaurantje. Een tent waar je ver van te voren moet reserveren en de reden waarom bleek toen we er kwamen: het is een klein restaurant met niet al te veel tafels en... het eten is super. Echt een plek om nog eens een keer naar toe te gaan wat mij betreft, al was het alleen maar om het meisje te zien wat ons bediende. Die meid deed haar werk op zo'n enthousiaste manier dat je eigenlijk alleen maar een glimlach op je gezicht kon krijgen als ze bij de tafel stond. Een geslaagde avond dus...

Vandaag was het weer hoog tijd om eens op de fiets te stappen, iets wat er eigenlijk de afgelopen acht maanden al zo goed als niet meer van gekomen is. Om het te vergelijken: in de periode oktober 2005 tot en met juni 2006 fietste ik nog 3630 km, terwijl ik in dezelfde periode van 2007 tot nu nog maar ruim 460 km te pakken heb. Een verschil dus van meer dan 3000 km en de daarbij behorende uren natuurlijk. Dat is zo weinig op de fiets heb gezeten de afgelopen tijd had te maken met de combinatie van de band waar veel meer tijd in ging zitten en natuurlijk de ontsteking aan m'n been waardoor ik eenvoudig niet kón gaan fietsen. Maarja, de Hondsrug Classic zit er met een week of twaalf weer aan te komen en ik wil toch wel m'n best doen om daar een aardig resultaat neer te zetten, ondanks het feit dus dat ik de afgelopen tijd niet aan trainen ben toegekomen. Ik kan en mag van mezelf natuurlijk geen wonderen verwachten, maar als m'n werktijden het toelaten dat ik een beetje tijd in het fietsen kan investeren moet ik toch nog wel een eind kunnen komen.

Eén ding is zeker: m'n conditie is ver beneden peil merkte ik vandaag, dus is het een kwestie van weer gewoon lekker met duurtrainingen beginnen, hier en daar wat offroad rondjes erbij te pakken en later de interval,- en krachttrainingen erbij te pakken. Allemaal onder voorwaarde dat het goed blijft gaan met m'n been natuurlijk, maar na het rondje van vandaag heb ik er eigenlijk totaal geen last van. Ik was van plan om een rustige duurtraining van zo'n anderhalf uur te gaan doen, maarja... het onverharde blijft toch trekken. Zeker op een dag als vandaag waarbij de wind best hard was en het fietsen op de dijken hier in de buurt dan alleen maar lekker is als je de wind mee hebt. Dat is eigenlijk ook de grootste reden dat ik liever op de mountainbike in het bos zit: je hebt veel minder last van wind dan op een racefiets op de weg. Daarnaast is de uitdaging door het offroad gebeuren natuurlijk groter, maar dat staat voor mij persoonlijk toch op de tweede plaats. In eerste instantie vertrok ik dus met het idee om rustig anderhalf uur op maximaal 72% (137 bpm) een rondje te gaan rijden, puur om de beentjes een beetje los te maken. Maarja, zoals ik al schreef blijft het onverharde toch trekken dus van de bijna anderhalf uur die ik uiteindelijk op de fiets gezeten heb, heb ik toch drie kwartier tot een uur op het onverharde gereden. Een beetje langs de Waal door het zand, over basalt heuveltjes heen, hier en daar een grote steile heuvel van klei een paar keer op en neer gefietst... Nouja, die hartslag liep daarbij natuurlijk wel (soms behoorlijk) wat op en de gemiddelde snelheid juist naar beneden, maar het was LEKKER!!!

Al met al ben ik 1 uur, 29 minuten en 2 seconden op pad geweest en in die tijd heb ik met een gemiddelde van 21.6 km/u 32.06 km gereden. De maximale snelheid kwam uit op 34.3 km/u en alles bij elkaar was ik 1008 kcal kwijt aan energie. De aankomende week hoop ik nog minimaal één rondje te doen zo op het gemakje om dan ergens aan het eind van de week weer de jaarlijkse lange duurtraining te gaan doen. Maarja, het is met name even afwachten wat het weer doet want het is nogal wisselvallig de laatste tijd. Zo hebben we prachtig zomerweer met temperaturen van zo rond de 25 graden en de afgelopen week is de temperatuur met een graad of 18 tot 20 niet slecht te noemen, maar er vallen ook heel veel (zware) buien en dat maakt het er allemaal natuurlijk niet prettiger op. Nouja, ik zie wel waar het schip strand... Wim zou zeggen: Hopelijk op de Bahamas... :-)

Zondag 6 juli 2008.
Een leuke week achter de rug qua werk, alleen zitten er kleine dingen tegen op dit moment. Nouja, laat ik het positief houden... :-)

Vanaf volgende week of misschien wel eind deze week ga ik proberen weer eens wat op de fiets te zitten. Oh ja, en dan ook nog een rondje te rijden natuurlijk... Het gaat wonderbaarlijk goed met m'n been en ik hoop dat het nu definitief over is met het gerommel, want het was toch behoorlijk irritant op een gegeven moment. Hopelijk gaat het goed en kan ik aan het begin van de vakantie weer met de fiets van Maasbree terug naar huis komen, maarja... dat is dus nog even afwachten want de vakantie is al erg snel. Ik ben er wel aan toe trouwens, gewoon een paar weken lekker aanklooien zonder dingen echt te 'moeten'.

Keuzes... Ook weer zo iets... Het is hoog tijd om m'n huis eens op te knappen en dan bedoel ik eigenlijk de hele benedenverdieping. Alles eens goed laten schilderen, iets nieuws op de vloer, nieuwe meubels en gordijnen. Dat soort dingen... In de tijd dat ik hier nu woon heb ik de boel eigenlijk nooit eens grondig aangepakt en dat is nu gewoon echt hard nodig. Het punt hierbij is dat het natuurlijk wel aardig in de papieren gaat lopen, terwijl ik voor m'n drumstel eigenlijk ook nog steeds twee wemsen heb.

De toms hangen nu aan een ISS systeem, maar in de loop de jaren is er qua techniek natuurlijk best het één en ander veranderd en naast het ISS systeem heeft Pearl al geruime tijd de zogenaamde Optimounts. Een systeem waarbij de toms niet aan de rand worden opgehangen maar aan de ketel zelf en dat komt de toon toch wel behoorlijk ten goede. Op zich is het vervangen van die ophanging niet zo het probleem, want dat is financieel goed te doen maar het punt is dat het ISS systeem heel makkelijk van de ketels te verwijderen is en de Optimounts niet. Het gevolg: de toms passen dan niet meer in de koffers die ik nu heb en dan wordt het stiekem toch nog een heel bedrag als je die erbij gaat tellen. Daarnaast denk ik ook al een hele tijd over een nieuwe bekkenset van een merk wat op zich goed klinkt en nog betaalbaar is ook, maarja... Het kost dan toch weer het één en ander en de laatste keer dat ik op m'n rug keek hingen daar geen biljetten van honderd euro ofzo te groeien. Er staat tegenover het geheel dat ik niet op vakantie ga en mezelf dus eigenlijk best wel een beetje mag verwennen. Nouja, ik moet er nog eens over nadenken en de boel eens goed uit tellen en dan zal er vast wel een oplossing boven komen drijven waar ik uiteindelijk blij van zal worden. Als er meer info is dan volgt die uiteraard hier...

Voor degenen die het zich afvroegen trouwens: ja, m'n startpagina heeft er de afgelopen dagen even vreemd uitgezien. Door het samen gaan van KPN en Planet is de teller die op de pagina stond uitgeschakeld en dat had als gevolg dat er een hele brede balk stond die de opmaak van de pagina totaal om zeep hielp. Op zich is dat makkelijk op te lossen door het script van de teller te verwijderen, maar het uploaden van het vernieuwde bestand werkte niet omdat ze bij Planet alles tijdelijk 'read only' gemaakt hadden. Die werkzaamheden zijn inmiddels blijkbaar afgerond, want op dit moment kan ik de pagina weer normaal bereiken en aanpassen en is hij ook weer normaal te zien. Omdat de teller nu definitief niet meer werkt heb ik die uiteraard maar verwijderd en aangezien het me niet zo kan boeien hoeveel mensen hier wel of niet kijken laat ik het maar zo.