logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Donderdag 30 juli 2009.
Vandaag met Stefan in de studio gezeten om wat dingen uit te werken voor Conductive Matter en op zich is dat wel aardig gelukt, al begon de dag niet al te best. Stefan was namelijk al in de buurt toen hij terug naar huis moest omdat Renate ziek bleek te zijn op haar werk. Daar was hij op zich toch nog redelijk snel van terug, maar het had als gevolg dat we nogal wat later begonnen dan gepland.

Het inspelen van een basistrack (we begonnen met 'Ladies and Gentlemen' van 'Presidents of the USA') en die daarna aanvullen met een extra zangpartij en baspartij en een klein gitaarpartijtje bleek een hele leerschool te zijn. Nouja... leerschool is misschien wat overdreven, maar de dag bestond uit vele leermomenten in verband met het opnemen van de verschillende tracks. Wat is de beste manier om zoiets aan te pakken? Geen idee, want dit soort dingen zijn voor ons allebei nieuw maar het resultaat mag er wel zijn vind ik persoonlijk. We hebben één nummer praktisch helemaal af gekregen en we kunnen het nu ook live als 'complete band' spelen door de verschillende tracks mee te laten lopen, alleen is er één zangpartij die er net niet lekker op staat.

Maargoed, dat is wellicht iets voor de volgende keer. We zijn in ieder geval lekker aan het klooien geweest en zijn een stuk verder als het gaat over de manier van werken, dus al met al was het een leuke en geslaagde dag. Hier mogen er wat mij betreft veel meer van volgen.

Woensdag 29 juli 2009.
Zoekt en gij zult vinden... Maar wat als je verliest wat je gevonden hebt?

So give me reason to prove me wrong, to wash this memory clean
Let the floods cross the distance in your eyes
Give me reason to fill this hole, connect the space between
Let it be enough to reach the truth that lies across this new divide

Check hier de bijbehorende video.


Zondag 26 juli 2009.
De dag dat m'n nichtje haar tiende verjaardag vierde. Niet dat ze vandaag precies jarig is, maar in verband met de vakantie komt het nu eenmaal zo uit en dat is op zich natuurlijk geen probleem. Tien jaar alweer... Het is bijna algemeen bekend dat de tijd hard gaat, maar als ik kijk wat er de afgelopen tien jaar allemaal voorbij is gekomen dan is dat nogal wat. Tien jaar geleden... Toen zat ik samen met m'n maatje aan de zuidkust in Frankrijk, lekker op de motor er naar toe gereden en het was een topvakantie. Wat vliegt de tijd toch...

Buiten deze verjaardag om bestond m'n dag weer eens uit muzikaal aanklooien en ik ga toch maar eens wat links plaatsen naar wat dingetjes. Gisteren meldde ik al dat ik met een nummer bezig was geweest en dat ging in dit geval om 'Broken'. Kale tracks afmixen en masteren tot één nummer en ik moet er eerlijk bij zeggen dat het om studiotracks gaat, dus de basis is gewoon super maar dan nog gaat er heel veel tijd in zitten om iets dergelijks klaar te krijgen. Hier staat de eerste versie die ik klaar had en een experiment met een wat meer akoestische versie is hier te vinden, al staat de zangpartij er bij deze versie nog niet onder. Je hoeft op de pagina de nummers overigens niet persé te downloaden om ze te luisteren, want er staat een speler onder de titel. Het geluid is dan wel wat zacht, maar dat is eenvoudig in dezelfde balk aan de rechterkant op te lossen.

Vanmorgen heb ik de standaard drumcomputer van de mixer eens opgestart en als testje zomaar even een simpele baspartij ingespeeld, met daarbij een begeleidende gitaarpartij en een soort van lead partij. Hier wordt het verschil tussen de studiotracks van het eerdere nummer wel erg groot, maar op zich is dit experiment ook niet onaardig. Al was het maar omdat ik er om te beginnen al niet al te veel moeite voor heb gedaan én natuurlijk omdat ik nu eenmaal geen (bas)gitarist ben. Maargoed, het gaat om dit korte stukje.

Verder ben ik vandaag begonnen met het opnieuw opzetten van een website, al zal het nog wel even duren voordat die definitief online komt. Meer info volgt uiteraard ter zijner tijd...

Zaterdag 25 juli 2009.
De laatste update is van 6 juli. Bijna drie weken geleden, dus of ik dan misschien de brui aan deze site gegeven heb... Nou, dat niet maar er is weinig bijzonders te melden omdat er gewoon geen concrete dingen gebeuren. Het werk rommelt nog aardig door en m'n vrije tijd spendeer ik op dit moment voor het grootste deel aan voorbereidende dingen.

Om maar wat te noemen: op zondag 12 juli zaten we met Behind d'n Dike weer even in het oefenhok om wat te experimenteren met samples en een clicktrack. Deze versie van 'JFK' had ik al vorige maand al eens online gezet, alleen klinkt deze nogal kunstmatig en dat klopt ook wel omdat hij niet door een band is ingespeeld. Aart had het voor elkaar gekregen om een clicktrack in elkaar te zetten waar de gesproken stukken als sample erbij gezet waren. Op die manier ben ik als drummer de enige die de clicktrack hoort en als de band live speelt hoort het publiek dus in de zaal de gesproken tekst tijdens het nummer én valt die ook precies op tijd. Het was voor ons allemaal een nieuwe manier van werken en dat bleek toch wel even wennen. Qua timing ligt het hele nummer immers vast omdat de clicktrack met de gesproken tekst als basis voor het nummer dient, maar na een paar keer spelen viel het toch echt niet tegen. In verband met de vakantie ligt de band nu even stil, maar we gaan hier zeker verder mee aan de slag.

Verder ben ik bezig met iets wat ik bijna een cursus zou kunnen noemen, namelijk het ontdekken van een digitale multitrackrecorder. De mogelijkheden van dit apparaat zijn zo vreselijk uitgebreid dat het me tegen viel om er gelijk mee aan de slag te gaan, ondanks dat ik de basis wel ken. Op zich is het heel erg leuk om daar mee bezig te zijn, alleen alles is nieuw en er gaat daarom veel tijd in zitten. Onlangs heb ik een nummer gemixed en gemastered en daar is alles bij elkaar zo'n 25 uur werk in gaan zitten. Dat is inderdaad heel veel tijd, maarja... Het resultaat mag er naar mijn idee wel zijn en volgens mij mag ik er vanuit gaan dat het door ervaring steeds vlotter zal gaan met het afmixen en dergelijke van nummers. Binnenkort ga ik er wat eigen opnames mee maken en ik hoop dat ook deze het gewenste resultaat zullen geven.

Verder is gisteren m'n vakantie begonnen en het is (voor zover ik me kan herinneren) voor het eerst dat ik op vrijdag de kans heb gekregen om alles klaar te krijgen en de auto in Maasbree te brengen. Op zich maakt het me niet uit om dat laatste op zaterdag te doen, maar in dit geval kwam het toch mooi uit. M'n vakantie zal alleen maar bestaan uit ontspanning en daar ga ik niet voor naar één of ander ver land. Nog sterker, ik ga er helemaal niet voor weg en de reden waarom zal in de komende tijd nog wel duidelijk worden...

Maandag 6 juli 2009.
Afgelopen weekend geen tijd gehad voor een update en vandaag bedacht ik me dat ik toch wel iets vergeten was te vermelden, namelijk de dood van Michael Jackson. Hij overleed ongeveer anderhalve week geleden op 50 jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. Wat die stilstand veroorzaakt heeft is op dit moment nog niet bekend en wat mij betreft doet het er ook niet zo toe. Er is weer een icoon vertrokken uit de muziekwereld, iemand die voor mij persoonlijk in het rijtje van Freddie Mercury past als het gaat om de unieke persoonlijkheid en de manier van muziek maken. Als klein ventje werd hij natuurlijk binnen de Jackson Five al snel ontdekt en naar mijn mening piekte hij daarom ook veel te vroeg.

Het album 'Thriller' wat begin jaren '80 uit kwam (Michael was toen ongeveer halverwege de 30) is het beste wat hij ooit gemaakt heeft, want alles klopte gewoon op dat album. Dat dit niet alleen mijn mening is blijkt aan de dag van vandaag nog steeds, want het is het best verkochte album ooit en er zijn wereldwijd zo'n 108 miljoen (nee, dit is geen foutje) exemplaren van verkocht. De beste man wordt morgen om 17.00 uur Nederlandse tijd begraven op het kerkhof van Forest Lawn in Hollywood, Los Angeles. Dat gebeurt twee uur voor de afscheidsplechtigheid ter ere van het overleden pop idool in het Staples Center.

Queen was met zanger Freddie Mercury een klasse apart en een dergelijke band met zo'n frontman zal ik in m'n leven niet meer meemaken. Hetzelfde geldt wat mij betreft dus voor Michael Jackson met zijn persoonlijkheid, zijn muziek, zijn typische zang en typische danspasjes. Begrijp me goed, ik ben geen fan van hem maar je hoeft niet van zijn muziek te houden om het eerder geschreven te kunnen beamen.

Maargoed, terug naar de orde van de dag. Of eigenlijk: terug naar de orde van afgelopen zaterdag, want van vorige week valt er weinig bijzonders te melden behalve dat ik het met het werk weer eens een paar dagen ouderwets druk gehad heb. Trappen tot en met om alles voor elkaar te krijgen, maar als het dan ook goed loopt gaat er vanzelf een klein beetje druk van de ketel waardoor het wel druk is, maar toch ook wel bevredigend. Het was een leuke week qua werk in ieder geval. Zaterdag ben ik met Stefan de studio in gedoken om een poging te doen om met twee men een complete band te vormen.

Hoe ga je dat dan doen? Nou, makkelijk: gewoon alle partijen die live niet gespeeld kunnen worden opnemen op een multitrack recorder en die vervolgens tegelijk afspelen. Speel daarbij live je eigen partij en je zet met z'n tweeën een complete band neer... Dat iets dergelijks mogelijk is wisten we al want er zijn talloze bandjes die van dit principe gebruik maken, maar de vraag was of we het technisch ook waar konden maken. Die vraag kunnen we inmiddels met 'ja, het kan' beantwoorden en het was een heel geklooi met veel leermomenten, maar het resultaat mocht er toch wel zijn. Aansluitend heb ik nog wat drumpartijen ingespeeld voor andere nummers en daarna was het toch echt tijd om weer naar huis te gaan, want ik had inmiddels al weer een uurtje of negen daar doorgebracht. Niet dat we al die tijd vol aan de slag zijn geweest, maartoch...

Zondag heb ik op verzoek van de maker van m'n nieuwe bassdrum vel nog even een foto gemaakt van mezelf en de bassdrum met het nieuwe vel, want die wilde er één hebben om op z'n site te zetten. Dat is deze geworden:

harre custom bassdrum head

Daarna ben ik bij één van de mannen van het drummersforum langs geweest om een bakkie te doen, wat te ouwehoeren over muziek en aanverwante dingen en natuurlijk om zijn kit eens te bewonderen. Barry heeft sinds enige tijd een pracht van een Hyperdrive set van Tama met twee inmens grote bassdrums. Die kit is wel zo vet om te zien en hij klinkt voor hetgeen hij hem wil gaan gebruiken (metal) nog lekker ook. Hij is pas begonnen als drummer bij Mindshade en de kans is groot dat we van dit bandje nog veel gaan horen. De mogelijkheden liggen open, ze hebben een goed netwerk en al dat soort dingen meer dussss... Ik ben benieuwd.