logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Donderdag 29 juli 2010.
Een product wat twee tegenstijdige dingen zou moeten doen klinkt mij op zich al vreemd in de oren, maar toch heb ik een poging gedaan... Ik heb namelijk vandaag m'n auto eens goed onder handen genomen, want dat was écht hard nodig. Ik kan me niet eens herinneren hoe lang het geleden is dat ik hem eens gewassen heb en omdat hij hele dagen onder een paar bomen stil staat kwam het er op neer dat het groen van de bomen gewoon in de lak getrokken was. Een kwestie van eerst goed wassen, daarna met een cleaner er overheen en daarna in de was zetten geeft dan echt wel een mooi resultaat.

Maar goed, ik stond in Den Bosch bij een automaterialen zaak en daar kwam de man met een fles aan waarvan hij zei dat het een heel goed product was. Een cleaner en was in één product, dus je hoeft een auto dan maar één keer te poetsen. Met een cleaner haal je eigenlijk een klein beetje van de (beschadigde en/of doffe) lak weg en daarna breng je een laagje was aan om die als beschermlaag te laten dienen voor de laklaag die dan overblijft. Dat beide eigenschappen in één product zouden zitten leek me al sterk en inmiddels is m'n vermoeden ook waarheid geworden.

Ik geef toe: m'n auto is er echt wel van opgeknapt, maar van 'cleaner eigenschappen' was bij dit product nou niet echt sprake waardoor het meeste van de doffe/verweerde laklaag er nog gewoon op zit. Het was te proberen, maar de volgende keer wordt het toch echt een blikje Commandant en een goede was om m'n karretje mee te behandelen en dan ziet hij er pas écht weer helemaal top uit. Haha, maar ja... mezelf kennende zal dat nog wel even op zich laten wachten...

Dinsdag 27 juli 2010.
Voor veel mensen is het twee keer per jaar de gewoonste zaak van de wereld: de controle bij de tandarts. Voor mij ligt dat net iets anders en dat komt voor een deel door ervaringen uit het verleden die nou niet echt helemaal je-van-het te noemen zijn. Ik zeg daarom regelmatig voor de gein dat ik niet bang ben voor de man op zich, maar wel voor het vak wat hij uitoefent en eigenlijk sla ik de spijker daar wel heel erg mee op z'n kop.

Maar goed... ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben op zoek gegaan naar een speciale tandarts en heb die ook gevonden. Vandaag was daar m'n intake gesprek en ik moet eerlijk zeggen dat ze daar heel erg hun best doen om je het leven zo makkelijk mogelijk te maken. Bijzonder vriendelijk, bijzonder rustig, geen haast omdat de volgende afspraak bij wijze van spreken al zit te wachten... M'n eerste indruk is goed en dit verhaal krijgt eind volgende maand al een vervolg, dus we houden de gang er maar even in. Daar ben je per slot van rekening chauffeur voor... :-)

Maandag 26 juli 2010.
Zo... de eerste vakantiedag is eindelijk een feit en zoals eigenlijk elke keer in de vakantie is het een kwestie van dingen afronden waar ik niet aan toegekomen ben. Dat zijn nogal wat dingetjes, dus ik denk dat ik me de komende weken best wel zal vermaken.

Wat speelt er allemaal sinds de afgelopen update... Eigenlijk weinig bijzonders, want bijvoorbeeld het WK voetbal waar ik laatst nog over schreef is voor het Nederlandse team geëindigd op de tweede plaats. Jammer, maar het team was gewoon niet goed genoeg maar waar ik me dan over verbaas is het feit dat mensen in eens gaan opperen dat het maar een nationale vrije dag moet worden mochten ze winnen... Maar goed, ze hebben toch een mooie huldiging en rondvaart door de Amsterdamse grachten gekregen en ondanks de behaalde tweede plaats was het toch een mooi feest.

Qua werk liep het allemaal tot de vakantie wel aardig door, al was het soms moeilijk m'n mandje uitkomen door de warmte. Eén keer is het zelfs voor gekomen dat ik me verslapen had, maar aan het einde van de dag had ik toch alles nog op tijd klaar en was er dus eigenlijk niks aan de hand. Maar toch... het geeft zo'n boel stress op zo'n dag dat je eigenlijk de hele dag met je hart in de keel rond zit te rijden en dat werkt nou niet echt prettig. Zoals ik al schreef is het voorlopig even vakantie, dus is er mooi de tijd om bij te komen en een mooie bijkomstigheid is dat de temperatuur nu ergens rond de 20 graden hangt in plaats van rond de 35 en eerlijk is eerlijk... het slaapt toch een stuk lekkerder.

Muzikaal gezien veranderen er ook weinig dingen: de repetities met PV and the Heartbeats komen weer op gang (moet ook wel, want er staat binnenkort een optreden gepland) en met de band uit Eindhoven heb ik ook nog een repetitie gehad. Die laatste verliep echt stukken beter dan de eerste, dus wat dat betreft gaat het allemaal wel lekker. Wat minder is dat we met die band tot zo'n beetje half september plat liggen in verband met de vakanties. Maar ja, aan de andere kant: als er elke week een repetitie staat gepland heb je eigenlijk nog geen vakantie.

Plannen voor deze zomer? Die zijn er in principe voldoende en ik wil ook nog wat dingen afspreken, maar het heeft weinig nut die allemaal van te voren hier op een website te zetten. Als er nieuws is, dan lees je het hier... :-)

Zondag 11 juli 2010.
Misschien heeft het met de warmte te maken want de temperaturen kwamen de afgelopen week weer moeiteloos aan de 35 graden, maar het is er niet van gekomen om de boel hier bij te houden. Vandaar dus maar weer een week-update, al is die kort want zo heel veel is er ook weer niet aan de hand geweest.

Afgelopen donderdag hadden we weer een repetitie met PV and the Heartbeats. Die was muzikaal eigenlijk best goed, alleen constructief hebben we geen barst gedaan. Eigenlijk was het dus toch een goede repetitie, want door een avondje jammen leer je elkaar muzikaal toch weer wat beter kennen en dat komt het geheel dan wel weer ten goede. Hoe we dan toch aan nieuwe nummers komen voor het komende optreden? Tja, dat is nog even de vraag maar ik ga er vanuit dat dit wel moet lukken.

Gisteren vertrok ik naar Eindhoven voor een auditie bij een nieuwe band. Niet alleen voor mij nieuw, maar ook voor de leden die er al waren want het gaat om een band in oprichting en ze hadden deze keer hun tweede repetitie. De conclusie van deze auditie: aangenomen. Nu is het zaak nummers te vinden die voor ons met drie muzikanten en een zanger te doen zijn en die we allemaal nog leuk vinden om te spelen ook. Dat dit nog best wel een bevalling kan worden doet er op zich niet zo heel veel toe naar mijn idee, want dat zal wel goed komen.

Vanavond de laatste spannende wedstijd bij het WK voetbal, want Nederland speelt in de finale tegen Spanje. Beide teams zijn er natuurlijk enorm op gebrand om te winnen, dus ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen al schat ik de kansen voor Nederland toch wat minder in. Maar goed, ik heb dan ook de spreekwoordelijke ballen verstand van voetbal...

Zondag 4 juli 2010.
Het codewoord voor de afgelopen week was 'warmte' en dat hebben we geweten ook met z'n allen. De temperaturen liepen in ons landje op van zo'n 25 graden aan de kust tot plaatselijk 37 graden in het binnenland. De officiële temperatuur bij het KNMI kwam deze week uit op 35.7 graden en dat is dan gemeten op een bepaalde hoogte en in de schaduw. Maar goed, klagen daarover doe ik niet want het is immers zomer en voor hetzelfde geld regenen we met z'n allen de grond in en is het een graad of 18 en dan schiet het met de vakanties die inmiddels alweer zijn begonnen natuurlijk niet erg op. Ik moet nog even geduld hebben als het gaat over vakantie vieren, maar op zich ben ik er wel aan toe eigenlijk...

Bij het WK voetbal wist het Nederlandse team Slowakije te verslaan en trof het in de wedstrijd daarna Brazilië. Een wedstrijd waarvan de meesten dachten dat het team de koffers wel vast kon gaan pakken, maar niets bleek minder waar. Ik geef eigenlijk helemaal niks om voetbal en toen ik een deel van de wedstrijd tegen Brazilië zat te kijken wist ik ook gelijk weer waarom: wat een smerige overtredingen worden er in zo'n spelletje gemaakt zeg! Dat gaat echt helemaal niet meer om voetbal, maar echt letterlijk om het uitschakelen van je (directe) tegenstander. Sportiviteit is dan op momenten echt ver te zoeken, maar met redelijk gedrag wisten de Nederlanders dus toch nog te winnen en wat mij betreft na het vuile spel van de Brazilianen helemaal terecht. Inmiddels zit het team dus bij de vier besten van de wereld en treft het volgende week dinsdag het team van Uruguay, terwijl de andere wedstrijd van deze halve finale een dag later tussen Duitsland en Spanje gespeeld wordt. Ook al geef ik niks om het spelletje, toch gun ik het team dit van harte...

Afgelopen donderdag was het ook eindelijk weer eens tijd voor een repetitie met PV and the Heartbeats. De sfeer was goed en het was eigenlijk een kwestie van nummers ophalen en dat gaan we de volgende repetitie ook weer doen. Daarna moeten er nog wat nummers bij, want Peter heeft het voor elkaar gekregen om weer een optreden te regelen alleen moeten we daar met drie sets op de proppen komen. Werk genoeg te doen dus voorlopig...

Gisteren ben ik op m'n gemak in de auto gestapt om naar het laatste optreden van Denise bij Alfa Female te gaan kijken. Nou ja, laatste... Laat ik dan zeggen: voorlopig het laatste. Denise is zwanger en is dus vanaf gisteren op zwangerschapsverlof en Barry zal de drumkruk van haar overnemen. Een man in een meidenband is misschien wat vreemd, maar misschien moet hij met een shirt aan gaan spelen waarop "Ik ben de invaldrumster!" staat? Haha, ik zie het al helemaal voor me...

Het optreden in Dormibella was trouwens voor de afsluiting van het seizoen van dit jongerencentrum en in het voorprogramma stond de meidenband The Mrs. Een band die op de opnames die ze hebben wat tam klonk, maar live bleek het dan toch een verrassing te zijn.

Op zich hadden de meiden een grappig idee voor de opkomst: hun demo werd ingestart en zo speelde ze playback mee op plastic opblaasgitaren. Die gitaren verdwenen in de zaal en toen ging het optreden echt van start. Later werd Dominik aangemoedigd om inclusief zo'n plastic gitaar de band te komen vergezellen op het podium en tja... Domo (de vriend van Denise) zou Domo niet zijn als hij op die uitnodiging gewoon inging. Dat zo'n actie niet helemaal zonder gevaar is bleek later, want op het voorhoofd van Dominik zag je nog net een straaltje naar beneden lopen en dat was geen zweet maar bloed. Hij had zijn hoofd gestoten tegen de gitaar van Debby (meen ik) en is daar 's nachts nog voor naar de Eerste Hulp geweest om het te laten hechten. Maar goed, de schade bleef dus beperkt en we konden met z'n allen terug kijken op een geslaagd optreden.